Peltikaton uusiminen – vuosikymmeniä kestävä uusi peltikatto rakennukseesi

Peltikaton uusiminen ei ole ikinä ollut näin helppoa! Saat meiltä täydellisenä, kaiken kattavana pakettina uuden peltikaton kaikille kattotyypeille ja rakennuksille. Tarvitset sitten uuden peltikaton omakotitaloon, rivitaloon, kesämökkiin, harrastehalliin tai vaikka piharakennukseen, voit luottaa asiantuntevaan palveluumme. Meille asiakastyytyväisyys ja laadukas katto ovat tärkeitä, panostamme täysillä molempiin jokaisessa työssä, jonka otamme tehdäksemme.

Kattokorjauspalvelun ohjenuora kattotöissä on se, että jokainen peltikaton uusiminen suunnitellaan ja suoritetaan rakennuskohtaisesti. Toimenpiteet, materiaalit ja kaikki yksityiskohdat räätälöidään aina työn alla olevan katon tarpeita ja asiakkaan toiveita huomioiden. Tarvittaessa annamme omat ehdotuksemme katon suhteen. Esimerkiksi katon malli ja jyrkkyys voivat vaikuttaa hieman siihen, mikä peltituote esimerkiksi sinun katollesi olisi ihanteellisin vaihtoehto. Peltikaton uusiminen on oiva tilaisuus päivittää myös muun muassa kattoturvaa tai yläpohjan eristeitä yhden urakan periaatteella. Jos olet haaveillut vaikkapa kattoikkunasta tai olet suunnitellut aurinkopaneeleita niin voimme toteuttaa nämäkin haaveesi kustannustehokkaasti peltikaton uusimisen yhteydessä.

Sinulle helpoin mahdollinen peltikattoremontti lähtee käyntiin niin, että otat meihin yhteyttä. Voit soittaa tai täyttää tarjouspyyntölomakkeemme. Yleensä tulemme aina käymään paikan päällä katsastamassa katon tilanteen, näin osaamme huomioida mahdollisimman monta työhön liittyvää asiaa jo alkuvaiheessa.

Kun olemme rakentaneet upean uuden katon, kannattaa huomioida kokonaisvaltainen palvelumme myös jatkohuoltoja ja korjauksia ajatellen. Sillä palveluumme kuuluu katon yleiskuntokartoitus aina kun katolle vain kiivetään minkä tahansa työn saattelemana. Eli vaikkapa katon puhdistusten tai paikkausten yhteydessä katto tutkitaan aina samaan hintaan. Saat tilanneraportin ja tarjouksemme, jos katolta löytyy korjattavaa. Katteenvaihdon yhteydessä tarkka kuntokartoitus tehdään urakan aluksi, jotta voidaan varmistua siitä, että kaikki tulee varmasti kuntoon. Voit hakea kotisivujemme kautta myös rahoitusta peltikaton uusimiseen, jos projektin rahoitus on vielä auki.

Sitten kun työt alkavat, olemme jo tilanneet tarvikkeet luoksesi täsmällisenä toimituksena. Aloitamme suojaamalla työmaan ympäristön huolellisesti, se kuuluu meillä aina urakan hintaan. Saamme tehtyä tarvittavat purkutyöt siististi ja turvallisesti kun työmaa on suojattu asianmukaisesti. Mikäli katon rakenteita ja eristeitä on tarpeen kunnostaa, me teemme sen seuraavaksi. Sitten teemmekin jo uuden katto läpivienteineen ja asennamme toiveidesi mukaisen uuden katteen. Työvaiheet ja urakan kesto riippuvatkin hyvin pitkälle siitä, kuinka laaja saneeraus on kyseessä. Pelkän peltikatteen vaihtaminen kauaa vie. Jos työtä on myös aluskatteessa ja yläpohjassa, kestää työ hieman kauemmin. Kattotarkistuksen jälkeen osaamme yleensä vahvistaa tarkasti työhön kuluvan ajan.

Meiltä saat aina parhaat kattoammattilaiset ja erikoisosaajat katollesi. Jos tarvitaan vaikkapa muuraria piipun kunnostukseen ja peltiseppää pellitykseen niin sellaiset tulevat kauttamme työmaalle. Kun katto on valmis, kiinnitämme sadevesijärjestelmän ja haluamasi kattotuotteet katolle. Sittenhän onkin jäljellä enää lopputarkistus ja loppusiivous. Urakan huipennukseksi kuskaamme purku- ja rakennusjätteet pois pihaltasi kierrätykseen ja sinä voit jäädä rauhassa nautiskelemaan uudesta katostasi. Älä kuitenkaan heittäydy niin huolettomaksi, että unohdat hakea kotitalousvähennyksiä tekemistämme töistä omassa verotuksessasi!

Kokonaisvaltainen katonkunnostus yläpohjasta aluskatteeseen ja vesikattoon

Joskus riittää osittainen peltikattoremontti, jolloin vaihdamme lähinnä vain kattopellit uusiin ja suurin osa muusta katosta pysyy ennallaan. Useimmiten peltikaton uusiminen vaatii kuitenkin myös katon alapuolisten osien kunnostusta ja uusimista. Aika tavallinen tarina on se, että koko katto on ikääntynyt samaan tahtiin katteen kanssa. Todella harvoin pelkkä vesikate kuluu vaihtokuntoon, vaan aluskatteen kesto on suurin piirtein samaa luokkaa vesikatteen kanssa. Useimmissa katteenvaihdoissa me siis uusimme sekä vesikatteen että aluskatteen. Korjauslistallemme päätyy usein vaihteleva määrän muutakin kattoon liittyvää kunnostustyötä. Pyrimme kokonaisvaltaiseen palveluun, jossa asiakas saa meiltä aivan kaiken tarvittavan yhdellä kertaa, helposti ja nopeasti mutta kohtuuhintaan.

Meillä katon kunnostussuunnitelma ja urakan mitoittaminen perustuu katon kuntoon ja todelliseen korjaustarpeeseen. Emme pura ja korjaa ehjiä rakenteita ja materiaaleja ellei ole pakko sen kautta päästä käsiksi johonkin vialliseen rakenteeseen. Emme myöskään mielellämme jätä korjaamatta asioita, jotka sitä selvästi vaativat. Eli jos löydämme vaikkapa yläkatteesta vikoja, emme pidä kannattavana jättää niitä sinne ja tehdä vain uutta vesikatetta. On tärkeää, että katon alapuoliset rakenteet ovat kestävät ja yhtä hyvät, kuin uusi rakentamamme vesikate tulee olemaan. Heikolle pohjalle tulee riskialtis katekin, vaikka kuinka käyttäisimme uusia materiaaleja ja ammattiasentajia. Mikäli kuitenkin toteutamme katon, jossa osa tarvittavista korjauksista joudutaan syystä tai toisesta asiakkaan toiveesta jättämään tekemättä, se vaikuttaa muulloin aina töihimme kuuluviin työtakuisiin. Näissä tapauksissa emme tietenkään pysty antamaan työtakuuta korjaamatta jätetyille asioille ja niistä koituville laajemmille vaurioille.

Jos yläpohjan eristeet, kattotuolit, ruodelaudoitukset tai mikä tahansa muu katon osa-alue kaipaa korjausta tai uusimista, saat sen meiltä samassa paketissa peltikaton uusimisen kanssa. Täyden palvelun avaimet käteen -periaatteemme takaa, että korjaamme notkahtaneet katot ja lisäämme tarvittaessa katon tuuletusta. Tällaisissa asioissa hyödyt aina erityisen paljon siitä, että asioit raudanlujien ammattilaisten kanssa, jotka ymmärtävät kattojen ongelmia ja osaavat ratkaista niitä vieläpä yksilöllisesti tilannetta arvioiden. Katon päälle asennamme laadukkaat kattoturvatuotteet ja tarvittaessa estämme pieneläinten pääsyn katon sisälle verkoilla. Kattohuollossa onkin monia melko pieneltäkin vaikuttavia osa-alueita, jotka ovat turhankin helppoja unohtaa, ellei ole osaamista ja hyvää työrutiinia kokonaisvaltaisesta kattohuollosta kuten meillä Kattokorjauspalvelussa.

Mitä uusi peltikatto tulee kustantamaan?

Tätä kysytään meiltä usein. Vastauksia vain on yhtä monta kuin kattojakin. Jos joku pystyy kohteeseen tutustumatta antamaan tarkan hinnan mille tahansa kattoremontille, vetelee luultavasti mutkia suoriksi tai onnistuu arvaamaan niin hyvin, että olisi ollut sama tehdä lottorivi. Totta kai jokaisen katon saneerauksesta voi laskea tarkankin tarjouksen, kunhan perehtyy ensin kohteeseen, sen kokoon, materiaaleihin ja työmäärään. Me näemme asian niin, että jokainen katto on oma projektinsa sisältäen täysin kyseisen katon tarpeeseen liittyvät toimet.

Joillekin katoille riittää peltien vaihto, puramme sadevesijärjestelmän ja kattotuotteet sekä vanhan pellin ja asennamme uuden pellin tilalle, asennamme takaisin vesikourut, lumiesteet ja muut ennen remonttia irrotetut osat. Työ hoituu yleensä muutamassa päivässä, katon koosta ja muista tekijöistä riippuen. Joudumme siis huomioimaan työajassa ja kuluissa muun muassa katon jyrkkyyden, rakennuksen ympäristön haastavuuden, henkilönostimien käyttötarpeen ja muut yksityiskohdat kohteen mukaan. Katon koko vaikuttaa aina, sekä purettavan katteen materiaali. Esimerkiksi tavallisen profiilipellinhän purkaa melko näppärästi, mutta kunnon konesaumapelti on jo hitaampaa. Kyseessä voi olla myös vaihto vaikkapa tiilikatteesta tai huopakatteesta peltiin. Esimerkiksi vanha huopakate voi olla hyvinkin työlästä ja hidasta irrotettavaa uuden katteen tieltä.

Jotkut katot vaativat kuitenkin laajojakin lahovauriokorjauksia ja uuden aluskatteen, pelkkä pellinvaihto ei tule kysymykseenkään ilman rakenteiden ja eristeiden uusimista. Hyvin monet tekijät katolla vaikuttavat työn, mutta myös käytettävän materiaalin määrään, joista kumpikin vaikuttaa sitten kattoremontin loppusummaan. Esimerkiksi katon läpivientien, kuten savupiippujen, ilmastointiputkien ja hormien määrä vaikuttaa kokonaisuuteen. Samoin muun muassa kattoikkunat ja kattovalokuvut lukeutuvat katon läpivienteihin, joita joudumme katon saneerauksessa irrottamaan, kunnostamaan ja asentamaan uusiksi. Kaikki läpiviennit tarvitsevat vielä huolellisen tiivistämisen. Peltikatolla savupiiput, hormit ja vastaavat yksityiskohdat on hyvä pellittää ja asentaa niille piippuhatut, toisinaan itse savupiippukin vaatii muurarimme käyntiä ennen kuin pellitys kannattaa saattaa loppuun.

Kattopeltejäkin on erilaisia ja ihan puhtaasti materiaalien hintoja miettiessä hinnat vaihtelevat todella rajusti riippuen valitusta tuotteesta. Kun katemateriaali on valittu, on katon lopullisen hinnan laskeminen ottanut jo huiman harppauksen eteenpäin. Valinnan myötä voimme laskea katteen, tarvittavien kulmapeltien, kiinnikkeiden ja muiden tarvikkeiden määrät ja hinnat. Markkinoilta löytyy peltiä sinkitystä pinnoitettuun ja tiiliprofiilista konesaumakattoon. Keskustelemme kyllä mielellämme katollesi parhaan katteen valinnasta ja katteiden hinnoista. Myös kattotuotteiden, kuten lumiesteiden, tikkaiden ja kattosiltojen materiaali- ja asennuskulut kuuluvat kokonaissumman osa-alueisiin.

Kaikesta tästä koostuu kokonaishinta, siihen siis vaikuttaa monta tekijää, joita karkeasti jaoteltuna ovat työhön ja materiaaliin liittyvät tekijät. Katon koko ja jyrkkyys, materiaalit, kohteen haastavuus ja sijainti antavat osviittaa laskelmiin. Meillä on kattolaskuri, jolla voit tehdä suurpiirteisen arvion katon pinta-alan pohjalta. Mutta laskuri ei osaa arvioida muun muassa katon kuntoa ja rakennuksen ympäristöä, kuten ihminen. Tarkan hinnan saatkin siis pyytämällä tarjouksen. Kun olemme vastaanottaneet tarjouspyynnön, tulemme paikalle katsastamaan kattosi nykyisen kunnon. Keskustelemme kanssasi toiveista katon suhteen ja pyrimme toteuttamaan sekä kaikki katon tarpeet että sinun toiveesi, jos ne vain ovat realistisesti yhdistettävissä. Jos toiveissasi on vaikkapa lisätä talon energiatehokkuutta lisäeristyksillä tai aurinkopaneeleilla, kerro se meille niin järjestämme asian.

Uusi katto hyötyy säännöllisistä huolloista

Uutta kattoa ei missään nimessä saa jättää huoltamatta, jostain syystä tuntuu välillä olevan vallalla ajatus, että juuri tehtyyn kattoon ei tarvitse vilkaistakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen. Toisaalta, vähän saman tyyppinen ajattelu ottaa joskus vallan silloinkin, kun katto alkaa tulla käyttöikänsä päähän. Siihen ei enää jakseta panostaa eikä haluta pistää rahaa, vaan odotetaan että se suurin piirtein rysähtää niskaan. Vasta sitten ryhdytään teettämään uutta kattoa, vaikka loppusumma voikin kasvaa huimasti verrattuna siihen, että katto olisi hoidettu loppuun asti hyvin ja saneeraus teetetty meillä ajoissa.

Uudesta katostahan juuri kannattaa pitää huolta. Olet juuri investoinut siihen sievoisen summan rahaa ja haluat pitää sijoituksesi arvon korkealla pitkään. Uusikin katto rappeutuu nopeasti, jos sinne kerääntyy kosteutta itseensä imevää bioroskaa. Katon kausipuhdistukset ovat erityisen tärkeitä, sillä roska katolla nopeuttaa katteen eroosiota ja tukkii sadevesijärjestelmiä riippumatta siitä, onko niillä menossa ensimmäinen ja kymmenes syksy. Uusi katto pysyy pidempään uutta vastaavassa kunnossa, kun annat meidän huolehtia siitä. Puhdistus on erityisesti syyshuoltomme tärkeä osa.

Yksi nopeimmin vastaan tulevista kunnossapitotöistä uudella katolla on lumi. Runsasluminen talvi on katolle aina kova paikka, joten lumienpudotus on usein paikallaan. Lumikuorma ei katso missä kunnossa katto on. Pahimpina talvina korjaamme runsaasti vaurioita varsinkin peltikatoilla lumien lähtiessä liikkeelle. Valtavat, katoilta alas kiitävät lumimassat vievät mennessään katolta tikkaat ja huippuimurit, raastaen katteen ja sadevesijärjestelmänkin naarmuille. Uusikin katto voi notkahtaa tonnien lumikuormien alla. Talven jälkeen on tärkeää tarkistaa, että kattopellit ovat paikoillaan eivätkä esimerkiksi läpiviennit, jiirit tai peltien saumat ole päässeet vuotamaan. Tämä on tekemämme keväthuollon keskeisin tehtävä.

Meiltä Kattokorjauspalvelusta saat aivan kaikki kunnossapitotyöt niin uudelle kuin vanhalle katolle. Tulemme mielellämme huolehtimaan asentamamme katon kausihuolloista, mehän tunnemme kattosi siinä vaiheessa kuin omat taskumme. Tarkistamme kattosi kunnon jokaisella käyntikerralla ja se auttaakin sinua pysymään ajan tasalla siitä, missä kunnossa katto on ja mitä korjauksia on tulossa seuraavaksi. Säännöllinen tarkistaminen ennaltaehkäisee ongelmia ja auttaa ratkaisemaan jo syntyneet ongelmat ajoissa ilman että niistä ehtii syntyä mitään suurempaa soppaa. Meiltä saat kaikki kattojen puhdistukset. Siivoamme lehdet katolta ja räystäskouruista. Pudotamme lumet ja sulatamme jäät. Pesemme katot ja myöhemmin teemme tarvittavat suojakäsittelyt sekä palautamme peltikattosi suojauksen uudella maalikerroksella.