Huopakaton uusiminen – Uusi huopakatto tuo tyyliä ja vaimentaa ääniä kaikissa rakennuksissa

Huopakaton uusiminen tai vaikka uuden huopakaton asentaminen jonkin toisen katteen jälkeen sujuu Kattokorjauspalvelulta. Uusimme kaikki mahdolliset huopakatot bitumista palahuopakattoihin ja kolmiorimahuopakattoihin, kaikille kattotyypeille ja rakennuksille. Tarvitset sitten uuden huopakaton asuinrakennukseen, kuten omakotitaloon tai rivitaloon niin saat sen meiltä. Vai ehkäpä uusi katto onkin toiveissa vapaa-ajan rakennukseen kuten kesämökkiin tai harrastehalliin tai piharakennukseen, kaikki nämäkin onnistuvat. Voit luottaa asiantuntijuuteemme ja lujaan osaamiseemme katon toteutuksessa.

Huopakaton uusiminen lähtee liikkeelle huolellisesta suunnittelusta. Ensimmäisenä tarjouspyyntösi saatuamme sovimme kanssasi ajan katon katsomiselle. Samalla keskustelemme kanssasi siitä, mitä toiveita sinulla on katon uudistamisen suhteen. Kun katto on katsastettu ja olet kertonut ajatuksistasi, teemme remonttisuunnitelman tarjouksineen. Huopakaton uusiminen lähtee siis käyntiin lähtötilanteen kartoittamisella ja työ perustuu siihen, missä kunnossa katto on ja mitä omistaja katolleen toivoo. Katon uusiminen tehdään siinä mittakaavassa, kuin katon kunto vaatii. Toisinaan selvitään pelkän vesikatteen vaihdolla uuteen, joskus meidän on suositeltava paljon laajempaa saneerausta, jotta katto saadaan takuulla kuntoon ja saat vastinetta rahoillesi. Jos katon rakenteet ovat päässeet huonoon kuntoon, ei ole kannattavaa jättää niitä kunnostamatta ja tehdä uutta vesikatetta huonolle pohjalle.

Katon yleinen kuntokartoitus kuuluu aina meiltä tilattujen töiden hintaan. Kun kattoa ollaan uusimassa, niin käymme katsomassa sitä paikan päällä jo tarjousvaiheessa, sillä katon kunnon ja rakennuksen lähiympäristön kartoittaminen on yhtä tärkeää kuin sinun toiveidesikin kartoittaminen. Näistä aineksista saadaan kasaan realistinen toimenpide-ehdotus, tarjous ja aikatauluarvio koskien juuri sinun kattosi kunnostusta. Huopakaton uusiminen räätälöidään juuri sinun katollesi sopivaksi. Toimimme avaimet käteen -periaatteella eli kaikki katon uusimiseen vaadittavat työvaiheet, tekijät, välineet ja materiaalit saa meiltä yhdellä kertaa. Panostamme siis sekä kattotöihin että asiakastyytyväisyyteen tähdäten aina parhaaseen lopputulokseen.

Meillä teetetystä työstä on haettavissa kotitalousvähennys. Sen hakuoikeus kuuluu omaan henkilöverotukseen ja saat kotitalousvähennyksen haettua sujuvasti töitä seuraavan veroilmoituksen ilmoitusosassa. Jos kattosi kuntoon laittaminen vaatii rahoitusta niin sen hakeminen onnistuu kotisivujemme kautta. Kun huopakaton uusiminen, tai minkä tahansa muunkin katon uusiminen, korjaus tai puhdistus on tullut ajankohtaiseksi, niin otahan yhteyttä ja katsotaan kuinka voimme parhaiten sinua palvella! Saat meidät kiinni sujuvasti puhelimella tai kätevällä tarjouspyyntölomakkeella, jolla katon kunnostus lähteekin käyntiin välittömästi!

Me suunnittelemme ja toteutamme uuden huopakaton aina rakennuskohtaisesti.

Kattokorjauspalvelussa jokainen katon uusiminen suunnitellaan ja toteutetaan rakennuskohtaisesti. Suunnitteluvaiheessa otamme selvää siitä, missä kunnossa katto on ja mietimme, minkä mittakaavan kunnostustyö palvelisivat tässä tapauksessa parhaiten. Meillä on vakiintunut toimintatapa se, ettemme myy mitään valmiita paketteja jokaiseen rakennukseen vaan työt suunnitellaan ja mitoitetaan aina kyseessä olevan katon kunnostustarpeen mukaisesti. Korjaamme sen, mikä täytyy korjata, jotta katto taas toimii ihanteellisesti ja antaa suojaa rakennukselle. Emme kuitenkaan korjaa asioita, jotka ovat kunnossa. Mikäli vaikkapa katon alla olevat puurakenteet ja eristeet ovat kunnossa, emme näe mitään syytä ryhtyä niitä purkamaan ja uusimaan, vaikka rakentaisimme uuden ruoteen ja vesikatteen rakennukseesi. Vanhan korjaaminen ehjää säästäen on ekologista ja taloudellista monessakin mielessä.

Me kuuntelemme asiakasta suunnitelmia tehdessämme ja annamme omat ehdotuksemme katon suhteen ammattilaisen näkökulmasta. Näin useimmiten saadaankin aikaan paras mahdollinen ratkaisu katon uusimista koskien. Katon uusimisen yhteydessä voimme keskustella muun muassa siitä, mikä huopatuote uusittavalle katolle asennetaan. Onko toiveissasi palahuopakatto vai kenties kolmiorimahuopa tai bitumikermi. Katon jyrkkyys sanelee hieman sitä, mikä huopa millekin katolle sopii, ja juuri tällaisissa asioissa meidän kattoammattilaisten kanssa asioiminen näyttää parhaat puolensa. Voit hyödyntää asiantuntemustamme sopivimman katetuotteen valinnassa ja asennuksessa.

Katolle voidaan uusimisen yhteydessä lisätä myös kattoturvaa. Huopakaton uusiminen on mitä oivallisin hetki käydä läpi katon turvavarustelua, sillä vanhat katon turvatuotteet joudutaan yleensä katetta vaihtaessa irrottamaan katolta. Samalla voimme tarkistaa niiden kunnon ja miettiä, riittääkö vanha kalusto nykypäivän vaatimuksiin. Meillähän on lain määräyksiä siitä, millaista turvaa katolla työskentelyyn katolta tulisi löytyä. Vanhat turvavarusteet voivat hyvinkin olla ajalta ennen määräysten uusimista, joten täydennykset voivat olla jo tarpeen. Me myös vaihdamme aina rikkinäiset ja liian kuluneet tarvikkeet kunnollisiin, jotta katto on taas täydessä iskussa pienintä yksityiskohtaa myöten, kun lähdemme työmaalta. Mutta meillä ei ole mitään sitä vastaan, että asennamme kunnostetulle katolle takaisin myös vanhoja katon turvatuotteita, jos ne vain ovat kunnossa ja käyttökelpoisia. Jos esimerkiksi vanhat tikkaat ovat täysin käyttökelpoiset asennamme ne takaisin ja uusimme tarvikkeita vain niiltä osin, kun on tarpeen.

Voimme huopakaton uusimisen yhteydessä miettiä yhdessä myös katon energiapolitiikkaa. Siihen liittyvätkin hyvin usein asiakkaidemme kattoa kohtaan esittämät toiveet. Katon eristäminen on usein asialistalla, kun ryhdymme katon kunnostusta asiakkaan kanssa suunnittelemaan. Se on myös yksi asia, johon voimme hyvin tehokkaasti vaikuttaa, eli esimerkiksi yläpohjan eristeiden uusiminen ja lisääminen talon lämpöhukan minimoimiseksi on erittäin tavallista. Se on mielestämme myös erittäin järkevää. Toinen yhä yleisempi toive on aurinkopaneeli omalle katolle ja sehän onnistuu meiltä, älä siis epäröi kertoa toiveistasi, aika monet asiat ovat mahdollisia, kun teetät työt meillä. Jos olet haaveillut vaikkapa kattoikkunasta niin saat senkin meiltä samalla kertaa!

Uusimme kaikki huopakatot, palahuopakatosta ja bitumikermikattoihin

Meille voit luottaa minkä tahansa kattoremontin hoitamisen, sillä katto-osaajamme laittavat katon kuntoon rakenteista lähtien. Oli kattosi materiaali huopa, palahuopa tai bitumikermi, löytyy meiltä osaajat, työkalut ja tarvikkeet sen uusimiseen. Jokainen katetyyppi vaatii omaa osaamistaan, erityisen kriittinen vaihe katon koko elämän kannalta on katon rakentaminen. Oikein ja huolellisesti tehty katto niin uuden rakennuksen suojana kuin kattoa vanhassa rakennuksessa uudistettaessa antaa eväät pitkään käyttöikään.

Kattoammattilaisina me annamme laadukkaalle kattotyöllemme aina työtakuun. Se onkin helppo antaa, kun työn laatuun panostetaan aina täysillä. Voit siis luottaa siihen, että meiltä löytyy osaamista mutta myös halua tehdä asiat parhaalla mahdollisella tavalla jokaisella työmaalla. Olemme huoltaneet sekä alun perin hyvin tehtyjä kattoja, että niitä, joissa on menty mutkia oikoen ja vähäisemmällä osaamisella. Valitettavasti se myös näkyy siinä, millaisia huoltotarpeita katolla ilmenee, jos katto on lähtökohtaisesti jo heikompilaatuinen. Kun olemme vuosikaudet korjanneet ja kunnostaneet kaikenlaisia kattoja, ymmärrämme itse sen, miksi katto on syytä tehdä alun perin todella hyvin.

Hyvinkin tehty katto kuitenkin kuluu muun muassa säiden armoilla. Viimeistään ikääntyessään kaikkiin kattoihin tulee vuotoriskejä muun muassa katteen saumauksiin sekä erilaisten läpivientien tiivisteisiin. Niitä voidaan tietysti ehkäistä puhdistamalla, tarkistamalla ja kunnostamalla kattoa säännöllisesti, mutta vuotoja voi tapahtua silti. Jos katto on vuotanut ja vesi on tehnyt tuhojaan yläpohjassa, saat meiltä kaikki lahovauriokorjauksista kastuneiden villojen vaihtoon. Näissä tapauksissa myös aluskate menee yleensä uusiksi, josta toteutammekin juuri kattoasi parhaiten palvelevan ratkaisun. Katon korjaustarpeet voivatkin vaihdella todella paljon ja tämän vuoksi me mielellämme räätälöimmekin jokaisen katon korjausurakan, sillä se on paras tapa huomioida kyseisen katon tarpeet ja tehdä siitä taas toimiva ja hyvä suoja talolle tai muulle rakennukselle.

Jos yläpohjan eristeet, kattotuolit, ruodelaudoitukset tai mikä tahansa muu katon osa-alue kaipaa korjausta tai uusimista, saat sen meiltä. Korjaamme notkahtaneet katot asiantuntevasti ja selvitämme syyt notkahduksille, että niiltä voitaisiin vastaisuudessa välttyä. Tarvittaessa lisäämme katon tuuletusta, jos osoittautuu että katto ei oikein selviä yhdestä tärkeästä tehtävästään eli kosteuden haihduttamisesta. Syitä tähänkin voi olla monia, mutta meiltä löytyy osaamista käytännön työn kautta siitä, kuinka tuulettuvuutta voidaan tutkia, millaisia ongelmia sen puute aiheuttaa. Tietysti osaamme myös lukuisin eri keinoin ratkaista tuuletukseen liittyvät ongelmat katolla. Katon päälle asennamme saman urakan päätteeksi laadukkaat kattoturvatuotteet kattosilloista lumiesteisiin tai asennamme toivomasi aurinkopaneelitkin samalla kertaa. Tarvittaessa estämme pieneläinten pääsyn katon sisälle ja eristeisiin verkoilla, tämä voi ratkaista yllättäen sekä tuuletukseen että eristykseen liittyviä ongelmia, vaikka toimenpiteenä vaikuttaakin helposti toisarvoisen pieneltä puuhalta.

Mitä maksaa huopakaton uusiminen?

Kattoa uusittaessa on hinta tietenkin tärkeä tekijä, joka kiinnostaa asiakkaita ymmärrettävästi ensimmäisten asioiden joukossa, kun katon uusimisesta aletaan puhua. On kuitenkin täysin mahdotonta latoa tiskiin yksi vakiintunut hinta katolle kuin katolle, sillä meidän palvelumme perustuu aina yksilökohtaiseen korjaussuunnitelmaan. Jokainen katto nähdään siis yksilönä ja sen katon kuntoon laittaminen omana projektinaan.

Jos myisimme jotain korjauspakettia, jossa jokaiseen rakennukseen rakennettaisiin samalla kaavalla uusi katto piittaamatta siitä, tarvitseeko rakennus niin suurta uudistusta – tai pärjääkö se vastaavasti sen mittakaavan kunnostuksella todellisuudessa, voisimme latoa tiskiin pelkän neliömäärän mukaan hinnan katolle kuin katolle. Tuollaisessa toiminnassa ei vain ole mitään järkeä. Joillekin katoille riittää huopien vaihto, jotkut vaativat laajojakin lahovauriokorjauksia ja uuden aluskatteen. Eri katoille vaaditaan erityyppistä katemateriaalia muun muassa katon jyrkkyyden vuoksi ja niin edelleen. Muuttujia, jotka vaikuttavat katon hintaan on lukuisia.

Meillä jo tarjousvaiheessa pyritään realistiseen tarjoukseen, jonka lisäksi asiakkaalle tulee yleensä hyvin vähän mitään yllättäviä kuluja. Emme pyri aina halvimpaan tarjoukseen tietäen, ettei sillä hinnalla pysty toteuttamaan luvattuja asioita tai perehtymättä katon todellisiin korjaustarpeisiin. Meillä tarjous sisältää kaiken, mitä katon kunnostus vaatii, lähtien suunnittelusta ja päätyen purku- ja rakennusjätteiden hävittämiseen. Jos pyydät tarjouksemme kilpailuttaaksesi hintoja, niin ole tarkkana, että vertailet keskenään yhtä kattavia palveluita etkä joudu itse sitten jonkun muun tarjouksen hyväksyessäsi hoitamaan työmaan suojausta, etsimään muuraria kunnostamaan savupiippusi tai vuokrailemaan peräkärryä tai roskalavaa päästäksesi roskasta eroon. Katon kunnostuksen loppusumma voi kasvaa huomattavasti, jos sen päälle joutuu käyttämään vielä useita muita palveluita saadakseen kaiken kuntoon ja pihamaan siivottua.

Me laskemme tarjoukseen mukaan työtunteja lisäävät yksityiskohdat jo tarjousvaiheessa. Esimerkiksi katon läpivientien määrä, kuten savupiippu, kattoikkuna tai katon huoltoluukku sekä ilmastointiputket vaikuttavat ratkaisevasti työn määrään. Samoin erilaisten taitteiden ja muiden rakenteellisten yksityiskohtien laadukas toteuttaminen. Kattohuopiakin on erilaisia, joiden asennuksen työmäärä vaihtelee toisistaan, siinä missä palahuopa ladotaan ja kiinnitetään pala kerrallaan katolle, voidaan rullahuopia levittää nopeasti laajallekin kattoalalle. Katon päälle asennettavat kattotuotteet muodostavat oman osuutensa loppusummasta.

Katolla työskentelyyn vaikuttaa moni seikka, joita tarjousvaiheen käynnillä kartoitamme. Eli esimerkiksi katon jyrkkyys ja rakennuksen korkeus vaikuttavat oleellisesti työskentelynopeuteen, varsinkin silloin kun tarvitaan rakennustelineitä tai henkilönostimia työn mahdollistamiseksi. Jos talo on päätetty kokonaan remontoida, voi talon muukin korjaus vaikuttaa kattotöiden sujuvuuteen. Rakennuksen lähiympäristö ja sijaintikin vaikuttavat siihen, miten jouhevasti työt saadaan tehtyä.

Kaikesta tästä koostuu meidän töissämme urakan kokonaishinta. Tarkan hinnan saat aina vain pyytämällä tarjouksen, suuntaa-antavaa hintaa voit tietysti hakea jo alustavien suunnitelmien vaiheessa kattolaskurilla. Kun olemme vastaanottaneet tarjouspyynnön, tulemme paikalle katsastamaan kattosi nykyisen kunnon. Keskustelemme myös kanssasi toiveista katon suhteen.

Helli uutta huopakattoa tarjoamillamme huoltopalveluilla

Uusikin huopakatto alkaa kulua nopeasti ja vanheta ennenaikaisesti, jos sinne kerääntyy kosteutta itseensä imevää bioroskaa, joka auttaa sammalta oikein kukoistamaan katolla. Erityisesti huopakaton puhtaanapito on tärkeää vaikkakin usein unohtuvaa katon rutiinihuoltotyötä, joka auttaisi pitämään sekä tuotetakuut voimassa uudelle katteelle, että ennalta ehkäisisi tehokkaasti oikeastaan kaikkia huopakaton ongelmia. Moniltakaan ei nykypäivänä löydy osaamista, aikaa tai mielenkiintoa kiipeillä katolle useamman kerran vuodessa. Onneksi se ei nykyään ole edes tarpeen, sillä me voimme hoitaa kaikki työt puolestasi nopeasti, edullisesti ja ammattilaisten laatutyönä.

Ilman ammattilaisen tekemää huoltotyötä voi viattomasti alkavat ongelmat, kuten pikkuhiljaa katolle hiipiviä pörröinen sammal laajentua nopeastikin suurikokoiseksi korjaustyömaaksi esimerkiksi homevaurion muodossa. Esimerkiksi katon säännöllinen puhdistaminen huopakatetta suojelevilla menetelmillä ja välineillä on tärkeää. Katto on helppo pilata liian kovakouraisilla menetelmillä, jotka avaavat saumaukset, tiivisteet ja hiovat huopaa suojaavan sirotepinnan silmänräpäyksessä pois. Huopakatto vaatii omat, hellävaraiset mutta tehokkaat puhdistusmenetelmänsä. Myös sammaleentuhokäsittely on ammattilaisen hommaa, sillä katolle on valittavat jälleen oikeasti työvälineet mutta myös oikeat aineet. Huopakaton uudelleenpinnoitus on tehtävä ajoissa ja oikein, jotta siitä saadaan vastinetta rahoille ja tarpeeksi lisää käyttövuosia uudelle katolle.

Aina kun tulemme tekemään katollesi huoltotyötä, katsastamme samalla koko kattosi yleisilmeen. Kattokatsastus kuuluukin meillä aina hintaan riippumatta siitä, mitä työtä olet meidät tilannut katollesi tekemään. Katon puhdistaminen irtoroskista on pieni, mutta tehokas tapa pitää huolta kaiken ikäisistä huopakatteista. Samalla puhdistamme myös vesikourut, etteivät ne tukkeudu katolta irtoavasta roskasta. Kun rännit ovat puhtaat, käymme tarkistamassa läpiviennit, tutkailemme katteen pintaa ja varmistamme että kaikki näyttää hyvältä ja on ehjää.

Katolla on siis monia asioita, joihin tulisi säännöllisesti puhdistuksen ohessa kiinnittää huomioita, ja niitä kaikkia voikin olla vaikea muistaa, ellei tee kattojen huoltoa työkseen, kuten meillä tehdään. Meiltä löytyy osaamista ja ongelmanratkaisukykyä kaikkiin huopakaton töihin katon uusimisesta sen rutiinipuhdistuksiin ja kattoa ylläpitäviin huoltoihin.