Kattoremontin eteneminen askel askeleelta tarjouspyynnöstä valmiiseen kattoon

Jokaisen kattoremontin eteneminen lähtee liikkeelle tarjouspyynnöllä. Me Kattokorjauspalvelussa emme kierrä ovelta ovelle tyrkyttämässä tarpeellisia ja joidenkin alan toimijoiden tyrkyttämiä tarpeettomiakin korjauspalveluita. Emme lähesty ihmisiä muutenkaan, esimerkiksi puhelinmyynnillä, vaan aloite on aina asiakkaalla. Kun otat yhteyttä, olet jo tehnyt päätöksen ryhtyä selvittämään kattosi kuntoa, korjaustarvetta ja urakan hintaa. Mielestämme se onkin luontevin tapa ryhtyä yhteistyöhön. Lähes kaiken muun voimmekin sitten tarjota sinulle, sillä toimimme avaimet käteen -periaatteella. Siihen kuuluu siis se, että saat ihan kaiken tarvittavan meiltä yhtenä täyden palvelun pakettina. Voit hakea kotisivujemme kautta rahoitusta sekä hakea kotitalousvähennystä meillä teetetyistä töistä henkilöverotuksessasi.

Ensimmäinen askel on otettu, kun tarjouspyyntö tai yhteydenottopyyntö on lähtenyt sinulta. Meillä prosessi jatkuu niin, että otamme yhteyttä ja sovimme ajan, jolloin ammattilaisemme tulee tutkimaan kattosi tämänhetkisen tilanteen. Käymme kattosi siis läpi asiantuntevasti ja yksityiskohtaisesti korjaustarpeiden selvittämiseksi, pyrimme tekemään kattotarkistuksen joka kerta. Katon tarkistus kuuluu hintaan aina, kun suunnittelemme katon saneerausta tai teemme tarkistuksen jonkin tilatun korjaustyön ohessa. Tämä on Kattokorjauspalvelussa tavanomainen käytäntö. Kattotarkistuksen yhteydessä kartoitamme myös sinun mielipiteesi kattoremontin etenemisestä, sillä me välitämme sinun toiveistasi ja ajatuksistasi. Pystyt esimerkiksi kertomaan käyttökokemuksia ja uuteen kattoon liittyviä toiveitasi, jotka huomioidaan uutta kattoa suunnitellessa.

Kun katon kunto on kartoitettu ja sinun toiveesi kuultu, teemme niiden perusteella tarjouslaskelma, johon sisältyy menekkilaskelman mukaiset materiaalikustannukset sekä työ. Tiedät siis tässä vaiheessa sen, mitä katon oikeinmitoitettu ja ammattilaisten laatutyönä tekemä saneeraus maksaa. Samalla teemme remontin toimintasuunnitelman. Tämä suunnitelma toimii ohjenuorana kattoa korjaamaan saapuville asentajille, sepille ja muille ammattilaisillemme, jotka sinulle uuden katon tekevät. Toimintasuunnitelmasta sinäkin voit seurata kattoremontin etenemistä ja voimme sen avulla luoda projektille myös realistisen aikataulun.

Kun suunnitelmat on tehty ja aloituspäivä lyöty lukkoon, me hoidamme tarvittavien materiaalien tilaukset. Tarvittaessa autamme sinua hoitamaan erilaiset saneeraustyöhön liittyvät luvat viranomaisilta niin, että kaikki on töiden alkaessa valmista. Tällä menettelyllä ennaltaehkäistään turhia keskeytyksiä ja mahdollisia jälkiselvityksiä, joita puuttuvista luvista voi pahimmillaan koitua. Kattoremontin eteneminen on taattu, kun meiltä saapuu paikalle aina riittävä ja ammattitaitoinen henkilökunta, jolta homma hoituu sovitussa aikataulussa. Toteutusvaihe alkaa ympäristön suojauksella jatkuen sitten vanhan katon purkuun ja tarvittaviin muutostöihin. Tarvittaessa tässä vaiheessa käydään läpi myös katon alapuolisten rakenteiden korjaukset ja esimerkiksi hajonneiden tai lahonneiden materiaalien vaihdot, eristeiden vaihdot tai lisääminen ja muut yksityiskohdat. Sitten edetään uuden katon rakentamiseen ja tarvittavien kattotuotteiden, kuten vaikkapa tikkaiden ja sadevesijärjestelmän asentamiseen. Lopuksi siivoamme työmaan ja lastaamme loput rakennus- ja purkujätteet kyytiimme. Näin sinä pääset nauttimaan ilman rasittavia jälkitöitä uuden katon ylellisyydestä välittömästi, kun poistumme paikalta.

Avaimet käteen -palvelullamme saat aina koko kattoremontin helposti ja huolettomasti

Vaikka et olisi ikinä tilannut pienintäkään urakkaa tai saneerausta mistään, meidän kanssamme sinun on helppo toimia. Asiakkaana sinun ei tarvitse tehdä muuta, kuin ottaa yhteyttä ja kertoa toiveesi katon suhteen. Ellet tiedä, mikä vanhassa katossa on vikana tai missä vika tarkalleen ottaen piilee niin se ei haittaa, meidän työhömme kuuluu selvittää esimerkiksi lämpövuodot, vettä vuotavien kohtien sijainnit ja muut ongelmat sekä korjata ne. Keskustelemme kanssasi tietysti kattoremontin laajuudesta, mutta periaatteemme on aina korjata vain tarpeellista ja mitoittaa remontti kohteen tarpeiden mukaisesti. Emme siis tee turhia korjauksia tai ylimitoita remontteja suuremman urakan toivossa. Näin kokemattomampikin urakan tilaaja voi asioida kanssamme turvallisin mielin. Joskus on pakko tehdä isokin korjaus, mutta tilanne arvioidaan aina kuntokartoituksen pohjalta ja tapauskohtaisesti.

Kattokorjauspalvelu siis räätälöi jokaisen kattoremontin kohteen mukaisesti. Meillä on jo niin paljon kokemusta alalta, että tiedämme jokaisen kohteen olevan tietyssä mielessä uniikki. Jopa samana vuonna samasta materiaalista tehty katto elää ja vanhenee eri tavalla erilaisen rakennuksen, sijainnin ja hoidon vuoksi. Ellet tiedä, minkä katteen esimerkiksi haluaisit tai voisit asennuttaa katollesi, saat meiltä apua valinnassa. Eri kattomalleilla ja katon jyrkkyyksillä on hieman omia rajoitteitaan siitä, mikä kate on paras ratkaisu. Meiltä löytyy hyvin osaamista näistä ja juuri tällaisissa asioissa ammattilaisiin turvautuminen kannattaa. Saat aina parhaan madollisen katon rakennukseesi.

Sitten tarkistus, haastattelu ja suunnitelmat on tehty, sovimme remontin ajankohdasta ja aikataulusta kanssasi. Kun kattoremontti alkaa, pidämme sinut ajan tasalla työn etenemisestä -jos kattoremontin eteneminen siis sinua kiinnostaa. Mikäli katolta remontin edetessä löytyy jotain yllättävää tarkasta katsastuksesta huolimatta asiasta ja sen vaatimista toimenpiteistä neuvotellaan kanssasi. Mehän tarkistamme kattosi aina, pientenkin tilauskorjausten yhteydessä ja näin saat ilman erillistä maksua ajantasaista tietoa siitä, missä kunnossa kattosi on. Vaikka korjattavaa löytyisi niin mahdollisista korjauksista neuvotellaan aina kanssasi ennen mahdollisiin lisätöihin ryhtymistä. Näin sinulle ei tule ikäviä yllätyksiä työn kestossa tai laskun loppusummassa.

Kun katto on valmis me teemme loppusiivouksen ja kuljetamme rakennusjätteet mukanamme. Huolehdimme sekä purkumateriaalien että rakennusjätteiden asianmukaisesta hävittämisestä ja kierrättämisestä, ellei sinulla itselläsi oli käyttöä esimerkiksi osalle vanhasta katteesta tai puutavarasta. Kun valitset meidät yhteistyökumppaniksesi, sinun ei tarvitse huolehtia edes siivouksesta ja jätteiden kierrättämisestä, sillä meillä ne kuuluvat täyden palvelun pakettiin. Lopuksi teemme aina myös lopputarkistuksen niin että lähtiessämme ihan kaikki on kunnossa ja siistinä. Saat katon hoito-ohjeet ja voit aina soitella meille saneerauksen jälkeen, jos tarvitset apua esimerkiksi lumitöissä tai haluat asennuttaa vielä vaikkapa turvatuotteita, äänieristeitä tai muuta asumismukavuutta lisääviä tarvikkeita.

Taattua laatua niin uusien kattojen huoltotöissä kuin kattoremonteissakin

Uuden katon luonnollinen jatko on katon hyvä ylläpito, johon kuuluvat katon puhdistukset, lumenpudotukset sekä säännölliset kattohuollot. Saat kaikki katon ylläpitotyötkin meiltä luotettavasti ja sovitusti. Kattokorjauspalvelu tekee korjausten ja saneerausten ohessa kaikkia kattotöitä tarkistuksista puhdistuksiin ja maalauksiin. Saatkin kätevästi kauttamme kaiken tarvittavan pitääksesi kattosi kunnossa ja maksimoidaksesi sen käyttöiän. Säännöllinen hoito edesauttaa sinua säilyttämään katon kunnon ja rakennuksen arvon. Se on myös tapa, jolla mittavia ja kalliita saneerauksia voidaan monissa tapauksissa välttää pitkään, kutsummekin sitä ennakoinniksi. Mahdolliset ongelmat eivät pääse pahentumaan rauhassa ja kattoa huolletaan pienemmin kustannuksin tarpeen vaatiessa. Loppusumma verrattuna huolettomiin käyttövuosiin ja katon käyttöikään pysyvät matalampina, kuin huoltojen täysi laiminlyönti ja mittava saneeraus esimerkiksi kymmenen vuoden välein.

Puhdistamme katon aina kunkin materiaalin mukaisella tavalla, näin kattosi ei vahingoitu vääristä tai liian voimakkaista toimenpiteistä. Esimerkiksi huopakaton puhdistus tehdään meillä puhaltimen avulla. Huopakaton tyypillinen huoltotarve onkin sen puhtaanapito roskasta ja sammaleesta. Samalla kun puhdistamme huopakattosi ja katolta irronneen roskan vuoksi myös sadevesijärjestelmän, erityisesti sadevesikourut käymme läpi katteen ja läpiviennit yksityiskohtaisesti. Jos paikkaustarvetta tai uusia tiivisteitä tarvitaan, ne on helppo hoitaa kuntoon puhdistuksen yhteydessä tai voimme sopia uuden ajan vielä korjaustöiden hoitamiselle. Tiilikattojen ja peltikattojen puhdistuksessa meillä käytetään harjaamista, se on ihan mekaaninen puhdistusmenetelmä, jonka yhteydessä käymme myös sadevesijärjestelmän läpi ja puhdistamme katolta irronneet sammalet ja muut roskat kouruistakin. Myös pelti- ja tiilikaton kunto on hyvin kätevää tarkistaa puhdistuksen yhteydessä, vaihdamme hajonneet kattotiilet ja peltikatteen kiinnittimet samalla käynnillä, jos tarvetta ilmenee.

Teemme myös kattojen pesuja, mutta vesi ja pesuaineet eivät ole kaikissa puhdistuksissa välttämättömiä. Peltikaton pesu on kuitenkin suoritettava esimerkiksi ennen huoltomaalausta, lisäksi teemme erilaisia suojakäsittelyitä tarpeen mukaan katolle kuin katolle. On kutenkin turha käyttää erilaisia aineita katon hoitoon, ellei niillä saavuteta selkeästi hyötyä katon ylläpidossa ja ajoitus niiden käytölle ole oikea. Lisäksi katonpuhdistus palveluihimme kuuluvat lumenpudotustyöt sekä jäänsulatukset talven sesonkitöinä. Yksi kattoja kaikin puolin rasittava tekijähän meillä onkin lumi ja lämpötilanvaihtelut. Erityisesti runsaslumisina talvina raskaat lumitaakat asettavat katot melkoisen rasituksen alaisiksi ja silloin kun lumi lähtee liikkeelle, ovat kattojen läpiviennit, räystäät, tikkaat ja vesikatteiden pinnoitteet vaarassa. Puhdistuspalvelumme yhteydessä tutkitaankin aina erilaiset läpiviennit, katteen kunto ja kattotuotteiden tilanne niin, etteivät esimerkiksi lapetikkaat roiku irti lumen repiminä silloin kun nuohooja yrittää kiivetä tekemään työnsä katolle.