Palahuopakaton remontti edustaa parasta osaamistamme

Tilaa palahuopakaton remontti laatutoteutuksella Kattokorjauspalvelusta. Remontoimme palahuopakatot pitkällä kokemuksella, jota on kertynyt vuosien varrella kaikenlaisista huopakatteista. Palahuopakatto eli huopapaanukatto vaatii oman osaamisensa niin rakennusvaiheessa, puhdistuksessa kuin remontoidessakin, kuten kaikki muutkin katteet. Kun työt tehdään perinpohjaisen hyvin, kuten meillä on tapana, saat kestävän ja huolettoman huopakaton rakennukseen kuin rakennukseen. Me uusimme ja huollamme vakaalla ammattitaidolla kaikki asuinrakennusten, vapaa-ajankiinteistöjen, varastojen ja liiketilojen palahuopakatot. Teemme myös haastavien sijaintien, jyrkkien kattojen ja korkeiden rakennusten huopakattotöitä.

Toimintatapaamme kuuluu se, että jokainen kattoremontti suunnitellaan ja toteutetaan rakennuskohtaisesti. Palahuopakaton remontti ja sen suunnittelu lähtevät käyntiin tekemästäsi tarjouspyynnöstä. Tämän jälkeen tulemme pikapuoliin katsastamaan katon ammattilaisen silmin ihan paikan päälle ja juttelemaan kanssasi kattoasioista. Korjaussuunnitelma ja tarjouksemme perustuvat katon tarkastuskäynnillä havaittuihin asioihin sekä asiakkaalta saatuihin tietoihin ja asiakkaan toiveisiin uuden katon suhteen. Kattoremontti toteutetaan avaimet käteen -palveluna ja takuutyönä. Nämä tarkoittavat sitä, että asiakas saa meiltä yhdestä paikasta kaiken tarvitsemansa ja kaikille tekemillemme asennuksille, korjauksille ja muille kattotöille myönnetään työtakuu. Panostamme aina täyteen palveluun ja korkealaatuiseen työn jälkeen, työtakuu onkin eräänlainen tae hyvin tehdylle työlle. Kerromme mielellämme lisää työtakuustamme.

Kun kaikki on tehty, siivoamme paikat ja hävitämme purku- ja rakennusjätteetkin osana urakkaa. Kirjaimellisesti saat siis aivan kaiken tarvitsemasi meiltä, suunnittelusta ja katon katsastamisesta lähtien. Mukaan lukeutuvat kaikki tarvittavat tekijät ja asiantuntijat palahuopakattoihin perehtyneistä kattoasentajista kirvesmiehiin ja muurareihin, kenen osaamisesta kattosi vain eniten hyötyy. Tuomme tarvikkeet, työkalut ja mahdolliset työkoneet mukanamme ja suojaamme alkajaisiksi työmaan huolellisesti. Sinun katollesi räätälöidyn, laadukkaasti toteutetun palahuopakattoremontin päätteeksi siivoamme suojaukset ja roskat pois sekä teemme lopputarkistuksen. Sitten saatkin jo katon hoito-ohjeet ja me lähdemme ajelemaan roskien kanssa kierrätyspisteen kautta kohti uusia haasteita!

Meillä kattokatsastus kuuluu kaikkien tilattujen töiden hintaan. Kun tulemme vaikkapa lumenpudotukseen tai katon siivoushommiin katollesi, tutkimme samalla mitä sinne kuuluu. Jos katolta löytyy jotain korjattavaa, kerromme siitä sinulle ja jätämme saman tien tarjouksemme myös niiden töiden hoitamisesta. Korjausten teettämisestä sinä kuitenkin päätät, mihin ryhdytään ja milloin. Kotisivujemme kautta voit hakea rahoitusta kattotöiden teettämiseen ja työmme on kotitalousvähennyksiin oikeuttavaa. Kotitalousvähennyksiä voi hakea omassa henkilöverotuksessa sitten seuraavassa veroilmoituksessa.

Palahuopakaton monipuolisuus yllättää ja antaa tilaa persoonallisille katoille

Palahuopakaton remontti voi toteutua hyvin eri laajuuksissa, katon kunnosta ja tarpeista riippuen. Silloin kun remonttiin kuuluu huopakatteen vaihto uuteen, valittavissa on hyvin laaja valikoima erilaisia huopakatetuotteita. Esimerkiksi palahuovasta löytyy useilta eri valmistajilta monenlaisia väri-, muoto- ja kuviovaihtoehtoja, joten löydät varmasti juuri sinun talosi tyyliin sopivan ratkaisun. Värivalikoimasta perinteisten mustan, ruskean ja harmaan sävyjen lisäksi löytyy muun muassa punaista, vihreää ja sinistä palahuopaa.

Mukavan värivalikoiman lisäksi kattohuopien muotovalikoimakin on nykyään mukavan laaja. Markkinoilta löytyy eri värisiä suorakulmaisia, kuusikulmaisia ja XL-kokoisia vaihtoehtoja. Saattaakin olla, että on suurempi ongelma saada valittua nykyisistä valikoimista mieluisin vaihtoehto, kuin se, ettei sopivia vaihtoehtoja löytyisi vähän tarkempaankin makuun. Palahuopa sopii kyllä monimuotoisuudessaan erittäin monen näköisiin, mallisiin ja kokoisiin rakennuksiin.

Palahuopahan vaatii katolta hieman jyrkkyyttä toimiakseen ihanteellisesti. Osa huopakatteistahan sopii ihan tasakatoillekin, mutta erilaiset palahuovat vaativat yleensä noin 1:5 jyrkkyyttä. Jos katolla on jokin muu kate, esimerkiksi niin kutsutusta rullahuovasta tai bitumikermistä tehty katto, tarkistamme katon jyrkkyyden määritelläksemme, sopiiko palahuopa uudeksi katteeksi. Jos vanhakin kate on palahuopaa, ongelmia ei ole. Totta kai katon malliin ja jyrkkyyteen on mahdollista teettää meillä muutoksia, mikäli se on sinun toiveissasi. Yleensä niin laajalle muutostyölle on kuitenkin muita syitä, kuin jonkin tietyn katteen valinta. Mutta kieltämättä se kattomuodon, tai tarkalleen ottaen katon jyrkkyyden muuttaminen voi tuoda mukanaan mahdollisuuden valita myös sellaisia katteita, joita aiemmalle katolle ei olisi voinut asentaa.

Palahuopakaton remontissa voimme parannella kattoa monin eri tavoin

Kattoremontin yhteydessä ehdotamme sinulle katon toimivuuden ja kattotuotteiden läpikäyntiä. Samallahan voidaan pistää kustannustehokkaasti vesikatteen ohessa aivan kaikki muukin kuntoon. Remonttiin kuuluvan tarkistuksen aikana käymme tietysti läpi kaikki katon yksityiskohdat ja ehdotamme korjauksia ja täydennyksiä. Hyvin usein ajatuksia muun muassa eristyksen parantelusta tulee myös asiakkaan suunnasta, kun urakkaa lähdetään mitoittamaan. Toiveet katon suhteen kannattaakin esittää heti kun niitä vain tulee mieleen, sillä me olemme palvelemassa sinua ja tekemässä katostasi juuri sellaista, kuin sinä tarvitset. Ihan kaikkea emme aina pysty toteuttamaan, mutta aika paljon asioita on myös mahdollista toteuttaa, varsinkin katon varusteluun liittyen. Voimme remontin edetessä sujuvasti esimerkiksi asentaa uusia kattoturvatuotteita, kuten lumiesteitä tai kattositoja ja erilaisia turvatikkaita. Ylipäätäänhän työ on edullisempaa teettääkin meillä osana kokonaisurakkaa, koska olemme joka tapauksessa jo paikalla täydessä varustuksessa ja miehityksessä. Kutsu siis meidät palahuopakaton saneeraustöihin!

Katon turvatuotteet joudutaan usein irrottamaan, kun kyseessä on palahuopakaton remontti, jossa vesikate vaihdetaan. Eli vanha palahuopa yleensä puretaan ja tilalle asennetaan aivan uusi. Luonnollisesti katolla kiinni olevat osat, kuten vaikkapa lapetikkaat on pakko irrottaa katteenvaihtotyön ajaksi. Jos vanhat turvatuotteet ovat kyllin hyvässä kunnossa, voidaan ne asentaa katolle katteenvaihdon jälkeen. Voimme myös päivittää osan tuotteista tai vaikka kaikki uusiin, jos on tarvetta päivittää kattokalustoa vastaamaan nykypäivän standardeja. Mikäli varustus on nykypäinä vaatimuksiin nähden riittämätön, voimme tehdä tarvittavat lisäykset. Pyrimmekin kaikessa vastaamaan katon ja asiakkaan tarpeisiin. Jos jokin vanha osa, kuten kattotikkaat ovat käyttökelpoiset, asennamme ne mielellämme takaisin käyttöön. Mutta pidämme aina myös huolen siitä, että turvavarusteet tarkastetaan eikä katolle viedä enää loppuun käytettyjä tikkaita, kulkusiltoja tai lumiesteitä.

Kattoa voidaan toiveidesi mukaan varustaa myös vaikkapa kattoikkunoilla, kattovalokuvuilla tai aurinkopaneeleilla. Saat meiltä asennettuna kaiken muunkin, kuten ränniensulatuskaapelit, pieneläinesteet ja kaikki mahdolliset pellitykset piipunpelleistä piipunhattuihin ja vaikkapa ikkunapellityksiin. Myös palahuopakatolla tietyt peltituotteet puolustavat kyllä paikkaansa, esimerkiksi juuri savupiipun suojana pelti on ylivoimaisesti paras ratkaisu.

Jos toiveissasi on saavuttaa parempi energiatehokkuus rakennuksessasi, voimme edesauttaa pyrkimystä myös kattoremontin yhteydessä. Voimme esimerkiksi käydä katon eristyksen läpi. Varsinkin talvella voimme kätevästi kartoittaa myös lämpövuotoja katon jäänmuodostuksen perusteella, jos sellaista epäillään. Lisäämme energiatehokkuutta katolla eristeitä lisäämällä ja parantelemalla. Joskus vanhat eristeet ovat menneet pilalle kosteuden tai katon rakenteisiin päässeiden eläinten vuoksi. Ne voivat myös painua kasaan tai yksinkertaisesti alkuperäiset eristeet ovat heikkolaatuisia, jolloin ne eivät ole oikein kestäneet aikaa. Niin tai näin, eristettä saamme kyllä aina lisää ja taloon sen myötä paremman lämmönpitävyyden.

Uuden palahuopakaton hinta rakentuu työstä ja materiaalista

Hintamme pitää sisällään täydellisen avaimet käteen -palvelun suunnittelusta toteutukseen ja loppusiivoukseen. Kun annamme tarjouksemme, olemme huomioineet siinä jo valmiiksi kaiken oleellisen, mikä kattoremontissa hintaan voi vaikuttaa. Antamaamme hintaamme kuuluvat aina asiantuntevat kattoasentajat ja taitavat peltisepät sekä muut osaajat, joiden avulla laitamme kattosi uuteen uskoon ja kukoistukseen.

Laskemamme hinta sisältää aina ympäristön riittävän suojauksen koko projektin ajaksi, mahdolliset työskentelytelineet, henkilönostimet ja muut mahdolliset työkoneet. Tämän vuoksi haluamme usein käydä paikan päällä jo tarjousvaiheessa. Katon kunnon ja asiakkaan toiveiden selvittämisen lisäksi näemme rakennuksen ympäristön ja sen, kuinka pääsemme paikalle. Osaamme arvioida nopeasti, vaatiiko kohde ja työn luonne erilaisia apuvälineitä, joiden käyttö mahdollistaa toki työn, mutta saattaa viedä enemmän aikaa. Näin osaammekin yleensä arvioida melko tarkkaan aikataulun työlle.

Lisäksihän meillä hintaan kuuluu purku- ja rakennusjätteen poiskuljetus ja asianmukainen hävitys sekä loppusiivous ja kattava lopputarkastus. Ainahan rakennusfirma ei esimerkiksi hoida jätteiden hävitystä ja asiakas joutuu järjestämään ja maksamaan asian erikseen. Meillä kaikki kuuluu jo valmiiksi laskettuun hintaan. Tiedämme myös sen, että tällaisia yksityiskohtia ei välttämättä osaa edes ajatella, ellei ole aiemmin teettänyt esimerkiksi remonttiurakoita. Me lähdemme siitä, että vaikka asiakas olisi ensi kertaa liikenteessä, ei matkan varrella tule ikäviä yllätyksiä tai asioita, jotka olisi pitänyt jotenkin osata hoitaa. Autamme vaikka tarvittavien lupa-asioidenkin kanssa, jos katon saneeraus on sitä mittaluokkaa, että lupia tarvitaan!

Palahuopakaton hinta muodostuu monista eri tekijöistä, joista monet vaikuttavat sekä materiaalikuluihin että työn määrään. Esimerkiksi katteen koko vaikuttaa sekä materiaalimenekkiin että työhön kuluvaan aikaan. Samoin kattotuotteiden ja läpivientien määrä sekä katon alapuolisten rakenteiden kunto ja niiden mahdollinen kunnostaminen sekä tietysti myös eristeet. Työtuntien määrään vaikuttaa lisäksi myös kattoprofiili, rakennuksen korkeus ja vanhan katon purkaminen. Mahdollisesti myös eristeiden uusiminen. Tietysti päätyen uuden katon asennukseen ja uusien kattotuotteiden asentamiseen. Ei ole yhtä perushintaa, jota voisimme väläyttää jostain listasta ilman, että olemme aluksi tutkineet katon kunnon ja keskustelleet kanssasi toivomistasi ominaisuuksista. Räätälöimme kattotyöt aina kunkin katon kunnon ja asiakkaan toiveiden mukaan, joten hinta riippuu aina kohteesta.

Palahuopakatto, eli laattakatto on hiljainen suoja rakennukselle

Huopakatto, eli laattakatto tai huopapaanukatto nauttii säännöllisesti toteutetuista huoltotöistä ja tarjoaa vastineeksi suojaa katollesi vuosikymmeniksi. Kate toimii hyvin niin kauan, kun huolto- ja korjaustöistä huolehditaan säännöllisesti ja ajoissa. Monet katteet vaativat hoitoa käyttövuosiensa varrella, eikä palahuopakatto ole mikään poikkeustapaus. Erityisesti se hyötyy säännöllisestä puhdistamisesta, mikä ehkäisee muu muassa katon sammaloitumista, joka onkin varsinkin ikääntyvän palahuopakaton pahimpia vihollisia.

Palahuopakate on kuitenkin erityisen tarkka puhdistuksen suhteen, vaikka hyötyykin toimenpiteestä erityisen paljon. Oikeilla menetelmillä ja välineillä muutaman kerran vuodessa toteutettu puhdistus vie pitkälle. Myös uusi katto pysyy parempana pidempään, kun siitä huolehditaan, mutta erityisen tärkeäksi puhdistustyö käy sitten, kun sammal alkaa löytää tiensä katteen pinnalle. Me puhdistamme katon ilmapuhaltamalla tai tarpeen tullen pehmeällä harjalla käsin harjaamalla. On ensiarvoisen tärkeää, ettei katteen sirotepintaa tuhota liian kovilla menetelmillä eikä kattoa esimerkiksi tuhota painepesureilla tai vastaavilla täysin sopimattomilla välineillä.

Kun kiipeämme katollesi huoltotöihin puhdistamme samalla sadevesijärjestelmän kourut. Tämä on hyvä toimenpide koska katolta irtoava roska päätyy hyvin herkästi sinne sadevesikouruihin aiheuttaen siellä oman ongelmansa. Katolla käydessämme tarkastamme kaikkien kattovarusteiden kunnon, tarkistuslistaan kuuluvat muun muassa savupiiput ja erilaiset hormit, kulkusillat, tikkaat ja luukut sekä pieneläinesteet ja vaikkapa ne aurinkopaneelit, jos katolta sellaisia löytyy.

Tarvittaessa tarkastamme myös katon alapuoliset rakenteet kaikkien poikkeamien, kuten vaikkapa vuotojälkien varalta. Yläpohja onkin erinomainen kohta katossa, se kertoo hyvin katon tilanteesta ja sieltä myös useimmat vuodet voidaan havaita suhteellisen hyvissä ajoin. Jos kattovuoto havaitaan, korjaamme sen tilanteen edellyttämällä tavalla ja vaihdamme yläpohjan kastuneet eristeet. Palahuopakaton huolto kannattaa ajoittaa kevääseen tai syksyyn, jotta katto saataisiin ajoissa valmiiksi kestämään tulevan vuodenajan rasitukset. Talvi verottaa monien kattojen kuntoa, joten keväällä talven jälkeen tai syksyllä ennen lumia on aina hyviä hetkiä toimia katon parhaaksi.

Katon huoltoa ei kannata valtuuttaa aivan kokemattomalle tekijälle, on olemassa todella monta tapaa tuhota katto ja pilata uusikin vesikate. Palahuopakatolla herkän sirotepinnan lisäksi katto alkaa kesähelteessä lämmetessään joustamaan ja siihen astuminen voi aiheuttaa huovan venymistä, jopa repeilyä. Meillä osataan kaikki huopakaton huoltojen ja korjausten niksit ja kattoa kuin kattoa kohdellaan sitä kunnioittaen, oikeita työtapoja, välineitä ja aineita käyttäen.