Kattoremontin ja muiden kattotöiden rahoitukset – lisää maksuaikaa ja joustavuutta

Kattoremontti rahoituksella on mahdollisuus muiden joukossa. Kattoremontti ja varsinkin suuremmat kattosaneeraukset voivat muodostaa verraten suuren yksittäisen maksuerän, jos koko urakka maksetaan yhdellä kertaa. Maksuja voi remontin koosta ja kestosta riippuen neuvotella myös vaikka useampaan erään, mutta kertalaskut ovat silti isohkoja tavallisen kotitalouden kulurakenteessa. Remontin kulujahan ajatellaan usein suhteessa katon käyttövuosiin, koska varsinkin uudella katolla tulee helposti huoltovapaita vuosia. Jopa vähäkuluisia vuosikymmeniä. Näinä aikoina hyvin tehty katto aiheuttaa rakennuksen omistajalle melko vähän kuluja ja päänvaivaa. Mutta kattosaneerauksen tullessa ajankohtaiseksi voi se kertalasku tuntua isolta, vaikka vuosiksi jaettuna summat eivät niin isoja enää olisikaan.

Parhaassa tapauksessa on mahdollista ennakoida laajemman kattosaneerauksen ajankohtaa pitkällä aikavälillä ja yksinkertaisesti vain säästää rahaa juuri sitä varten. Monilla on myös jonkinlainen puskurirahasto esimerkiksi kiinteistöjen huoltotöihin, mutta rahaa voi tarvita muuhunkin elämään ja rakennusten ylläpitoon. Asioilla tuntuu toisinaan olevan myös kurja tapa kasaantua. Maksettavaa voikin kertyä useammalta elämän saralta samoihin aikoihin. Vaikka kuinka olisi pistänyt rahaa syrjään, ei se riitä kaikkiin kerralla kasaantuviin kuluihin, jos katon ohessa vaikkapa auto pettää ja pari muuta sattumaa heittelee kapuloita rattaisiin.

Erityisesti silloin, kun katolle tapahtuu jotain odottamatonta, saattaa rahojen repäiseminen yhtäkkiä ollakin melkoinen päänvaiva. Myrsky ei esimerkiksi kysele onko sinulla rahaa korjauttaa kattoa murjoneen kaatuneen puun tekoset vai ei. Katto voi myös kärsiä runsaslumisesta talvesta ja keväällä päästää yhtäkkiä sulamisvedet läpi. Näihin katto-ongelmiin on vain tartuttava heti. Silloin ei voi jäädä odottamaan parempaa hetkeä. Kun koti, mökki tai liiketila on pelastettava niin se on vain tehtävä. Hyvät vakuutukset toki auttavat asiaa, mutta on myös vakuutuksia, joista rahojen saaminen kestää ja töihin on ryhdyttävä heti myrskyn laannuttua. Myrskyn sattuessa korvauksenhakijoita onkin sitten ruuhkaksi asti jokaisen vakuutusyhtiön kimpussa.

Teemme kaikilla kattotyökäynneillämme, myös vahinkosaneerausten yhteydessä maksuttoman kuntokartoituksen katollesi, saat samalla tarjouksen muidenkin mahdollisesti löytyneiden korjaustarpeiden täyttämisestä. Sanoisimme että ennakointi kannattaa, voit tilata meidät tekemään tarkistuksia katoillesi niin että ongelmat saadaan ratkottua ennen kuin niistä aiheutuu isompia kuluja.

Mutta eipä hätää! Huomasitkin ehkä jo sen, että kotisivujemme kautta voi hakea myös rahoitusta meillä teetettävien kattokorjausten, remonttien ja saneerausten kuluihin. Rahoitusmahdollisuuden välittäminen asiakkaillemme on osa täyden palvelun periaatettamme. Voit tietysti etsiä ja kilpailuttaa rahoituksen myös itse, jos haluat muutenkin järjestellä raha-asioitasi samalla. Rahoitus voi auttaa erityisesti yllättävissä kuluissa, kuten myrskytuhojen kukistamisessa. Voit käyttää rahoitusta myös siihen, että tasaat kulueriä useammalle kuukaudelle tai hankit itsellesi lisää maksuaikaa ja maksat kattoremontin kerralla pois myöhemmin. Aina tulovirta ja remonttitarve eivät kohtaa ihanteellisella tavalla ja pieni jousto on mukava mahdollisuus pitää rakennukset kunnossa, vaikka perintöä tai vakuutuspäätöksiä odotellessa. Rahoituspäätöksen saa yleensä nopeasti ja töihinkin päästään nopeasti. Voi olla perusteltua teettää kattoremontti rahoituksella.

Kattoremontin hinta voidaan jakaa rahoituksella osamaksuksi

Yksi rahoituksen hyvistä puolista on se, että maksut voi sen avulla jakaa pitkälle aikavälille useiksi pienemmiksi maksuiksi. Näin taloutta on helppo suunnitella ja pitää tasapainossa, kun tiedät tarkkaan paljonko kuukaudessa kuluu rahaa remonttikuluihin ja mitä jää muuhun elämiseen. Parempina kuukausina voi lyhentää lainaa enemmänkin ja tiukempana kuukautena voi saada maksuvapaata. On totta, että luottoihin kuuluu myös korkoja ja käsittelylukuja, mutta toisaalta huoltamatta jäänyt katto voi romahduttaa rakennuksen arvon sekä taloudellisessa mielessä että käyttöarvoltaan. Erityisesti oman kodin ollessa kyseessä voi kattoremontti rahoituksella olla kuluineenkin parempi vaihtoehto, kuin kodin menettäminen ja kiinteistön myyntiarvon romahtaminen.

Aina ei kuitenkaan tarvitse hakea rahoitusta, sillä voimme tarjouksemme yhteydessä neuvotella myös maksun jakamisesta eriin. Tällöin voit maksaa laskua useammassa erässä suoraan Kattokorjauspalvelulle ilman, että välissä on luoton tarjoajaa. On aika tavallinen järjestely maksaa isohkoja remonttilaskuja erissä, joko luoton kautta tai rakennusfirmalle. Voihan työkin jakautua kokonaisuudessaan esimerkiksi parin kalenterikuukauden puolelle, joka yleensä on se tavallisin laskutusväli. Tämä kuitenkin riippuu urakasta ja sen kuluista, mutta älä epäröi ottaa asiaa puheeksi, kun neuvottelemme korjausten tai saneerauksen tekemisestä. Yleensäkin voit kysyä ja keskustella kanssamme muistakin remonttiin liittyvistä yksityiskohdista kuin laskutuksesta. Juttelemme mielellämme kanssasi remontin laajuudesta, aikataulusta ja katon ylläpidosta remontin jälkeenkin. Kattokorjauspalvelu kunnostaa kattoja, mutta meillä se tarkoittaa myös asiakaslähtöisyyttä ja asiakkaan tarpeiden huomioimista.

Hyödynnä kotitalousvähennys ja kevennä verotustasi

Kotitalousvähennys on yksityisasiakkaan, yleensä henkilön tai kotitalouden verohelpotus. Kun ostat palveluita, joihin sisältyy arvonlisävero, voit tietyin ehdoin saada verohelpotuksia. Sitä voi hakea henkilöverotuksessa remonttia seuraavalla verokaudella, kun verottaja pyytää tarkistamaan esitäytetyn veroilmoituksen ja täydentämään siihen tietoja kuluneelta vuodelta. Tällöin voit täydentää veroilmoitukseesi kaikki kotitalousvähennyksiin oikeuttavat työt, kuten meidän tekemämme kattoremontin vaikkapa kotitaloosi. Eli kattosaneeraus tai joku muu katon huolto ja korjaustyö, mutta myös kattojen puhdistukset luetaan vähennyskelpoisiin töihin. Vastaavasti vaikkapa siivouspalveluiden käyttö on kelvollinen ilmoitettavaksi veroilmoituksessa. Kotitalousvähennys lasketaan siis arvonlisäverollisesta työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaalihankinnoista. Tästä johtuen meillä laskutuksessa tehdäänkin aina selkeä erittely työn osuudesta ja materiaalien osuudesta, jotta kotitalousvähennyskelpoinen osuus löytyy kuitista helposti. Näin kotitalousvähennyksen hakeminen on sinulle mahdollisimman helppoa. Vaikka moni inhoaakin veroilmoituksia, ovat remonttikulut usein kuitenkin sen verran isoja, että ne kannattaa ilmoittaa ja niistä saa näkyvän edun verotuksessa.

Kotitalousvähennyksissä on kuitenkin omat rajoitteensa. Mehän teemme katot vaikka leikkimökkiin ja grillikatokseenkin, mutta ne eivät kelpaa verohelpotusten kohteiksi. Verovähennystä ei kelpuuteta myöskään omistamasi vapaa-ajankiinteistön remonttitöistä, jos rakennus on vuokrattu koko kalenterivuodeksi jollekin ulkopuoliselle. Silloin kun kiinteistö on täysin tai osin omassa käytössä tilanne on toinen. Kannattaa muistaa, että kodin pihapiirin välittömässä yhteydessä olevat hyötyrakennukset puolestaan kuuluvat verovähennysten piiriin. Eli kun teetät remontin vaikkapa autotallin, halkovajan tai vastaavan rakennuksen katolle meillä, voit ilmoittaa sen verotukseen.

Kannattaa myös muistaa erilaiset järjestelyt siitä, kuka voi kenenkin käytössä olevista kohteista tehdä veroilmoitukseen vähennysmerkinnän. Yleisesti homma toimii niin, että vaikka vanhemmat korjauttaisivat omien lastensa käytössä olevia rakennuksia, he evät voi näistä hakea kotitalousvähennyksiä. Käytäntö toimia näinpäin onkin aika yleinen. Toisinpäin lapset kuitenkin voivat teettää remonttia omien vanhempiensa ja isovanhempiensa käytössä olevien rakennusten kattoihin ja hakea töiden teettämisestä kotitalousvähennyksiä. Mutkikkaat ovat verottajan tiet. Pienenä vinkkinä vielä se, että kannattaa aina veroilmoituksen yhteydessä tarkistaa ajantasaiset ohjeet ja päivitykset, sillä tilanne voi muuttua aina välillä.