Vesikourujen puhdistus Vantaa – Sadevesijärjestelmän toimintaa tuetaan näillä tavoilla

Sadevesijärjestelmän toiminnalla on vaikutusta talon rakenteiden pysymiseen kuivina, joten mitään asuinrakennusta ei kannata jättää ilman sadevesijärjestelmää. Sadevesijärjestelmä tulisi asentaa myös vapaa-ajan rakennuksiin sekä moniin ulkorakennuksiin. Sadevesijärjestelmä tarkoittaa joko vesikouruja, mitkä valuttavat sisältönsä alastuloputkiin, tai tasakaton kattokaivoja. Jalkarännit ovat jokseenkin harvinaisia, mutta kyllä niitäkin tapaa. Jos haaveilet jalkaränneistä, ole silloinkin yhteydessä meihin, joille mikään kattotyö ei ole vieras. Kattopeltiseppämme ovat huippuluokkaa – heiltä sujuu myös jalkarännien toteuttaminen.

Sadevesijärjestelmien puhdistamisen tärkeyttä ei voida vähätellä Vantaalla tai missään muuallakaan. Jos rännit ovat täynnä roskia, eivät ne voi vetää. Kattokaivokin tukkeutuu, jos lehtiä ja neulasia ei poisteta. Roskatukosten takia vesi ei poistukaan sinne, minne sen pitäisi kulkeutua. Tasakatolle voi jäädä seisovaa vettä, mikä saa tasakaton vuotamaan ja sen alla olevat vanerit ynnä muut rakenteet kastumaan. Jos kaltevan katon rännit lakkaavat vetämästä, valuvat vedet aivan liian lähelle talon rakenteita. Joissain tapauksissa kosteus etenee ylöspäin painovoiman vastaisesti. Esimerkiksi puurakenteet ovat tarpeeksi huokoisia, jotta kosteus voisi nousta niitä pitkin ylöspäin.

Roskaisissa ränneissä on käytännössä koko ajan kosteutta, mikä aiheuttaa ruostevaurioita. Ruostuminen ei tee hyvää vesikouruille. Ruostevauriot voivat edetä rei’iksi asti, ja niiden takia vasta puhdistettukin vesikouru vuotaa reunojensa yli.

Talvella roskien tukkima kattokaivo jäätyy. Näin uhkaa käydä myös omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai muun kiinteistön vesikouruille, joita ei ole puhdistettu syksyllä. Jää voi pilata sadevesijärjestelmän kunnon ja toiminnan. Kaato voi antaa tykkänään väärään suuntaan, kun jää lopulta sulaa (tai sulatetaan).

Vesikourut tulisi puhdistaa ihan loppuvuodesta niin Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla kuin Sipoossakin. Näin rännien voi odottaa pysyvän sulina koko talven ajan, ja välttyvän jäätymisvaurioilta tai katon reunalta putoamiselta. Seuraavan kerran korkeankin talon vesikourut kannattaa puhdistaa keväällä. Mitä puhtaampina rännit ottavat vastaan alkavan kesän sateineen, sitä paremmin ne tulevat vetämään. Myös ruostevaurioilta voidaan välttyä.

Me olemme nappivalinta puhdistamaan omakotitalon, rivitalon, mökin tai vaikkapa kerrostalon vesikouruja. Hintamme ovat aina yhtä kilpailukykyiset, ja kotitaloudet voivat hakea töistämme verovähennyksiä. Kotitalousvähennyksen lisäksi voit hakea rahoitusta, minkä tarjoamisesta vastaa rahoitusalan hyvin tunteva yhteistyökumppanimme.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Kaikki tarvittava rännien puhdistukseen Vantaalla löytyy tämän kattofirman kautta

Kaikki se, mitä rännien puhdistamiseen Vantaalla tarvitaan, löytyy tämän kattopalvelun kautta. Meillä on tieto siitä, miksi rännit pitää puhdistaa, joten osaamme suhtautua työhön sen vaatimalla huolellisuudella. Meillä on myös tieto siitä, miten rännit tulee puhdistaa, sekä kyvykkäitä ammattilaisia töiden suorittamiseen käytännössä. Ammattilaisemme eivät pelkää liikkua kaltevalla ja/tai korkealla katolla – tikkailta käsinhän tätä työtä ei kannata tehdä. Ammattilaisemme käyttävät aina laadukkaita työturvallisuustuotteita, ja jos kyseessä on erityisen korkean talon vesikourujen puhdistus, tuodaan paikan päälle nosturiauto.

Ammattilaistemme mukana on roskapusseja, joihin roskat kerätään rännejä ruostuttamasta ja niiden vetoa heikentämästä. Tämä yksityiskohta varmistaa sen, että pihasi pysyy siistinä ja viehättävänä.

Meillä on osaamista, välineistöä ja kalustoa myös kaikkiin muihin peltikatto-, tiilikatto- tai huopakattotöihin. Voimme tehdä erilaisia kattohuoltoja tai katon paikkauksia vaikka yhtä aikaa rännien jokakeväisen ja -syksyisen puhdistamisen kanssa. Esimerkiksi tiilikaton tai peltikaton harjaus hoituisi meiltä varsin mainiosti. Kaikki katot on hyvä puhdistaa talven molemmin puolin – myös huopakatot, vaikkei niitä kannatakaan harjata. Huopakaton puhdistukset teemme ilmapuhaltimilla.

Kaikkien töiden yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, joten mikään tiivistystä tai esimerkiksi paikkamaalausta odottava kohta ei jää huomaamatta. Kattotarkastus päättyy siihen, että raportoimme havainnoistamme asiakkaalle, ja tarpeellisista kattotöistä on luvassa hyvä tarjous.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus vain satunnaisesti tarvittu, mutta äärimmäisen tärkeä kattohuolto Vantaalla

Katon harjaus tulee tehdä kahdesti joka vuosi, ja harjaukset kannattaa ajoittaa kevääseen sekä loppusyksyyn. Kuten edellä todettiin, myös huopakatto on syytä puhdistaa säännöllisesti, mutta ei harjaamalla. Bitumikatolle tarpeeksi hellävaraista on vasta katon ilmapuhallus.

Sammaleentuhokäsittely kuuluu satunnaisiin kattohuoltoihin. Sammaleita ei poisteta tavan vuoksi vaan vasta sitten, jos katolle on ilmaantunut vihreitä kasvustoja. Lumenpoistokin tehdään vain tarpeen mukaan – etenkin tasakaton tai tiilikaton omistajan kannattaa seurata katon lumitilannetta (sekä laittaa yhteystietomme talteen nopeasti alkavien kattolumitöiden järjestämiseksi).

Tukkeutuneiden alastuloputkien avaamista voidaan pitää melko harvinaisena herkkuna. Yleensä roskat kerääntyvät pelkkiin vesikouruihin, eivätkä ne jatka matkaansa alastulo- eli syöksyputkiin. Vesikourut onkin hyvä puhdistaa Vantaalla kaksi kertaa vuodessa – näin vältytään siltä, että roskatukokset heikentäisivät sadevesijärjestelmän kuntoa tai vetoa.

Kun teemme omakotitalon tai vaikkapa rivitalon vesikourujen puhdistusta, tarkastamme, onko roskia päässyt syöksyputkiin asti. Jos näin on, avaamme tukkeutuneet alastuloputket, jotta nekään eivät vaikuttaisi sadevesien ohjaamiseen.

Vesikourut ja alastuloputket (sekä tasakaton kattokaivot) voivat mennä tukkoon talvellakin, ja silloin puhutaan jäästä. Jään poistoa ei kannata tehdä hakkaamalla, eikä vahvoihin myrkkykemikaaleihinkaan pidä tarttua. Ota yhteyttä, niin tulemme sulattamaan rännit, alastuloputket tai kattokaivot kuumalla vesihöyryllä.

Se, että rännit puhdistetaan ja tarkastetaan syksyllä, ehkäisee tehokkaasti tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vesikourujen jäätymistä. Syksyllä on vielä aikaa korjata esimerkiksi väärään suuntaan ohjaava kallistus, minkä takia kaikki vesi ei poistu vesikouruista.

Kuumalla vesihöyryllä onnistuu myös kattojään sulatus, ja voit luottaa ammattilaisiimme myös jääpuikkojen poistoa tarvitessasi.