Lumenpudotus Vantaa – Lumenpoiston etenemisestä vastaavat kokeneet ammattilaiset

Lumenpoistoon on syytä ryhtyä ennen, kuin lumen paino tai lumimassojen liikkeet aiheuttavat isompia ongelmia. Kattolumitöillä on usein kiire. Sekin kannattaa muistaa, kuinka helposti lumenpudotus tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta aiheuttaa vahinkoja (tai vähintäänkin vaarallisia tilanteita).

Meillä on helppo ratkaisu kattolumitöihin. Ota yhteyttä ja pyydä edullinen tarjous omakotitalon, paritalon, kesämökin, autokatoksen, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai muun kiinteistön lumenpudotuksesta. Me hoidamme lumenpoiston Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla ja Sipoossa avaimet käteen -pakettina. Saat turvallisesti ja katon kannalta hellävaraisesti etenevän lumenpudotuksen, ja se hinnoitellaan varsin kilpailukykyisesti. Omakotitalon ja vapaa-ajan rakennuksen kattolumityöt voi vähentää verotuksessaan (antamamme selkeän laskun ansiosta kotitalousvähennyksen hakeminen on erittäin helppoa). Rahoitus järjestyy vikkelästi ottamalla yhteyttä yhteistyökumppaniimme.

Meidät kannattaa valita Vantaalla kaikenlaisiin kattolumitöihin, koska pystymme aloittamaan harja- tai vaikka tasakaton lumenpudotuksen asiaankuuluvalla nopeudella. Myös korkeiden kattojen lumenpudotukset pystytään aloittamaan reippaalla tahdilla. Lumenpudotuksessa käytettäneen nosturiautoa, mistä on apua myös jääpuikkojen poistossa korkean talon räystäiltä.

Kattolumityömme suunnitellaan huolellisesti, ja siksi ne etenevät niin turvallisesti. Suunnittelemme jo etukäteen, miten toimia niin, etteivät ohikulkijat tai esimerkiksi talon asukkaat jää katolta pudotettavien lumimassojen alle. Paikalla on riittävästi valvojia ja/tai liikenteenohjaajia, jotta lumimassojen pudottaminen etenisi hallitusti.

Kokeneet lumenpudottajamme tietävät myös sen, miten helposti lapiolla tai lumentyöntimellä tulee kolhaisseeksi kattoa. Kaikkia lumia ei olekaan tarkoitus poistaa, sillä katolle jäävä ohut lumikerros suojaa kattoa koko lumenpudotusurakan ajan. Näin tiiliä ei irtoa eikä mitään tiivisteitä hajoa. Pinnoitekin säilyy ehjänä, kun katteen ja lapion välissä on noin viisitoista senttiä lunta.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta on talvisten kattotöiden kermaa

Monet tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattotyöt tehdään kesällä. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö kattoa voitaisi korjata myös talvella. Jos tarvitset katon korjausta talvikuukausina, ota yhteyttä – me kunnostamme, paikkaamme ja tiivistämme kattosi nopeallakin varoitusajalla. Katon korjaamisella on aina kiire, eikä siksi kannata jäädä odottamaan kevättä tai kesää. Odotusaikana katto voi alkaa vuotaa, ja kattovuodosta voi syntyä erilaisia pulmia katon alla.

Katto voidaan jopa uusia talvella! Kattoremontin jättämistä talveksi kannattaa harkita muun muassa siksi, että pakkanen kuivattaa ilmaa. Auki olevat rakenteet säilyttävät paremmin kuivuutensa, kun ilmankosteus on pieni. Sisällä ei tarvitse jäätyä kalikaksi, vaikka katto uusittaisiinkin talvella, sillä vesikate ei ole mikään lämmöneriste. Lämmön karkaamista harakoille estävät villat, joita ei poisteta – ainakaan kokonaan – talvisen kattoremontin aikana. Jos villat on pakko uusia, teemme sen vähän kerrallaan.

Lumenpoisto on kuitenkin talvisten kattotöiden kermaa. Lumenpudotus on kaikkien tuntema talvinen kattotyö, toisin kuin kattokorjaus tai kattoremontti. Lumenpoistolla saadaan nopeasti aikaan hyviä tuloksia. Tilaa kattolumityöt Vantaalla ja sen naapurikunnissa meiltä, niin kaikki etenee turvallisesti, taidokkaasti ja tarmokkaasti.

Vantaallakin tarvitaan kattolumitöitä, jos lumimassat meinaavat pudota katolta niin, että siitä voisi koitua vahinkoa. Lumen alle jääminen voi rikkoa auton tai terassikatoksen, ja ihmiselle se voi olla hyvin vaarallista. Lumen mukana katolta voi pudota kattoturvatuotteita, viemärintuuletusputkia tai vaikka vesikouruja, mitkä tekevät lumen alle jäämisestä vieläkin vaarallisempaa.

Jotta lumi ja kaikki katon yksityiskohdat pysyisivät katolla, tulee kaltevan katon reunalle asentaa lumimassat. Viranomaisten mielestä kattokaltevuus 1:8 on kriittinen raja. Jos kattosi on näin kalteva tai vielä jyrkempi, ota yhteyttä lumiesteiden asentamisen tiimoilta. Voimme myös korjata ja huoltaa katollasi jo olevat lumiesteet.

Jos lunta on poikkeuksellisen paljon, pitää sen määrää vähentää katon kunnon säilyttämiseksi. Pakkaslumi on kevyttä, mutta lumenpoistoa voidaan tarvita, jos se on jakaantuminen epätasaisesti. Suojalunta kannattaa poistaa jo siinä vaiheessa, kun katolla on puolimetrinen kerros nuoskalunta. Vaikka katon sortumista ei yleensä tarvitse pelätä, voivat jotkin katon liitoskohdat alkaa vuotaa lumen painon rasittamina. Katon painuminenkin on mahdollista, ainakin teoriassa.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta ei vaadi kummallisia työkaluja tai kemikaaleja

Jos ränneistä tai räystäiltä riippuu jääpuikkoja Vantaalla, poistamme ne käsin. Olemme erittäin varovaisia, jotta jäästä ei koidu vaaraa sen paremmin meille, talon asukkaille kuin ohikulkijoillekaan.

Muunlainen jää poistetaan kuumalla höyryllä. Katon ja rännien jäänsulatus ei vaadi kummallisia työkaluja tai kemikaaleja – höyrytyslaite riittää. Jäätyneitä kohtia ei missään nimessä kannata alkaa hakata, sillä iskut ja potkut voivat aiheuttaa lommoja ja muita vaurioita. Jäästä ei ehkä päästä eroon, vaikka korjaustarpeita saadaankin aikaiseksi. Jäänsulatuskemikaalejakaan ei tarvita – kuuma vesi riittää vallan mainiosti.

Kuuma vesi sulattaa jään tehokkaasti, mutta siitä ei ole vaaraa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin katon rakenteille tai pinnoitteille.

Jäästä voisi olla vaaraa katolle, ja lisäksi talon vieressä liikkuville ihmisille. Katon reunalla oleva jää voi estää sulamisvesien poistumisen katolta – puhumattakaan siitä, että teräviä ja painavia jääpaloja putoaisi äkisti alas katolta.

Jäätyneet rännit kannattaa sulattaa, koska ne eivät vedä – ja koska jää voi rikkoa muoviset, alumiiniset tai teräksiset vesikourut monin eri tavoin. Sekin on mahdollista, että vesikourut putoavat alas katon reunalta, koska niistä on tullut niin painavia.

Sadevesijärjestelmän sulana pysymistä auttaa syksyllä tehty roskien poisto sekä kuntotarkastus. Katon reunalla syntyvää jäätä voidaan joissain tapauksissa ehkäistä katon lisälämmöneristyksellä, eli uusilla villoilla.