Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Vantaa – Uusittu katto hymyilyttää sateella

Jos autotallin, kesämökin, paritalon tai omakotitalon katto on huopakatto, kestää se enintään 40 vuotta. Palahuopakatto on uusittava jonkun verran aikaisemmin. Meiltä tilatut kattohuollot ja satunnaiset kattopaikkaukset pitävät huopakaton upeassa kunnossa. Se näyttää upealta, ja se kestää rasituksia upeasti. Uusi katto on kuitenkin uusi katto. Huopakaton tai palahuopakaton uusiminen Vantaalla tuo ihan uudenlaista luottamusta katon tiiviyteen ja kattorakenteiden kuntoon. Uusittu katto hymyilyttää sateella, sillä katto ei vuoda minkään sauman, jiirin tai läpiviennin kohdalta.

Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti tarkoittaa paitsi erittäin hyväkuntoista, myös melkein huoltovapaata kattoa. Uuden katon uusi pinnoite hylkii sammaleita. Todennäköisesti riittää, että tasakatto, pulpettikatto, harjakatto tai esimerkiksi mansardikatto ilmapuhalletaan ja tarkastetaan puolivuosittain.

Huopakaton vaihto Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai Sipoossa tarjoaa mahdollisuuden päivittää kattoa monin eri tavoin. Rakennusvalvonnan kanssa voidaan keskustella siitä, mitkä muutokset ovat mahdollisia. Uusi katto voi olla eri värinen kuin aiempi. Tiivissaumakaton sijaan katolle voidaan asentaa palahuopapaanuja – ellei sitten perinteikäs kolmiorimahuopakatto houkuttele enemmän.

Uusi katto voi olla kaltevampi, loivempi tai jopa korkeampi kuin entinen. Katon varustelutasoakin voidaan päivittää. Kunhan pakolliset kattoturvatuotteet löytyvät, voi katon varustevalikoima olla melko suppea. Suosittelemme lämpimästi, että ainakin sadevesijärjestelmä asennettaisiin – sitä tarvitaan sade- ja sulamisvesien ohjaamiseen pois talon välittömästä läheisyydestä.

Jos haluat, voidaan omakotitalon huopakattoremontin yhteydessä asentaa ihan uusiakin läpivientejä. Sopisiko katolle vaikka kattoikkuna? Kesämökinkin huopakattoremontti voi täydentyä uusilla läpivienneillä ja kattovarusteilla. Mökin huopakattoremontti voi tarkoittaa vaikkapa sitä, että mökille saadaan vihdoinkin sähköt, sillä katolle voidaan asentaa aurinkopaneeleita.

Olipa kyse saunamökin, paritalon, autotallin tai jonkin muun ulkorakennuksen huopakattoremontista, kannattaa se tilata meiltä. Me uusimme bitumi- ja bitumipaanukatot huolellisesti, ammattitaitoisesti ja varsin kukkaroystävällisellä hinnalla. Töiden osuudesta voit hakea Verohallinnolta kotitalousvähennystä – siihen oikeuttavat monet muutkin omakotitalojen ja kesämökkien huopakattotyöt. Rahoitus hoituu ottamalla yhteyttä yhteistyökumppaniimme. Linkki löytyy meidän verkkosivujemme kautta.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Huopakaton, palahuopakaton uusiminen Vantaa – Näitä kahta työvaihetta ei skipata

Saunarakennuksenkin huopakattoremontti Vantaalla onnistuu nopeasti (mutta huolellisesti), kun huopakaton uusiminen on tilattu tästä osoitteesta. Huopakaton tai palahuopakaton uusiminen on joka kerta omanlaisensa kokonaisuus. Vasta kun olemme nähneet katon itse, tiedämme, mitä kaikkia työvaiheita sen aikana on tehtävä, ja mitä työvaiheita voidaan jättää tekemättä. Kaikkia työvaiheita ei ole tehtävä vain siksi, että niin on tapana toimia.

Ainut pakollinen työvaihe on vesikatteen uusiminen, sillä muuten työtä ei voitaisi kutsua kattoremontiksi. Jos paikan päällä käy ilmi, ettei katto olekaan niin vanha tai huonossa kunnossa, että se olisi pakko uusia, voimme toteuttaa kattokorjauksen kattoremontin sijaan.

Pelti- ja tiilikatot voidaan – ainakin periaatteessa – uusia vaihtamatta aluskatetta, mutta huopakaton ollessa kyseessä tällainen ei onnistu. Puramme pinta- ja aluskermin ja asennamme uudet tilalle. Samalla hoituu kattotarvikkeiden asentaminen. Joskus vanhat kattoturvatuotteet voivat jatkaa elämäänsä uudella katolla. Usein uusimme ainakin osan omakotitalon, autotallin, paritalon tai mökin kattovarusteista.

Jos tarpeen, kuuluu huopakaton tai palahuopakaton uusimiseen Vantaalla myös kattorakenteiden korjailua. Mikäli vanha katto on ollut tiivis, ei korjaustoimenpiteitä tarvita. Jos kattorakenteet ovat erityisen hyvässä kunnossa, on yksi mahdollisuus jättää vanha katto purkamatta. Uusi huopakatto (tai peltikatto) asennettaisiin siinä tapauksessa suoraan vanhan bitumikaton päälle.

Eristeitäkään ei tarvitse uusia, jos niissä ei ole kosteutta tai muuta vikaa, eikä lisäeristystäkään tehdä kuin erityistapauksissa.

Ne kaksi työvaihetta, joita emme milloinkaan jätä tekemättä huopa- tai palahuopakattoremontin yhteydessä, ovat lopputarkastus ja loppusiivous. Loppusiivous tarkoittaa muun muassa jätteiden keräämistä ja pois viemistä. Jäteasemalta ne päätyvät aikanaan hyötykäyttöön. Vanhoista huopavuodista saadaan asfaltin raaka-ainetta, ja niin edelleen. Lopputarkastuksen jälkeen voimme olla tyytyväisiä – taas yksi katto on tullut uusittua suorastaan esimerkillisellä tavalla!

Kattovarusteiden asentaminen viimeistelee omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontin

Katto kuin katto tarvitsee varusteita. Joidenkin rakennusten katoilla on runsaasti läpivientejä ja kattoturvatuotteita. Jollain katoilla on hyvin niukasti tarvikkeita. Jos jokin katto on ihan paljas, kyse lienee jonkin varaston tai muun piharakennuksen katosta.

Omakotitalon, kesämökin, autotallin ja paritalon huopakattoremontin yhteydessä asennetaan ainakin sadevesijärjestelmä. Kattoa pitkin tulee seuraavien noin 30–40 vuoden aikana valumaan valtava määrä vettä, ja nuo vesimassat pitää saada ohjattua kauas talon perustuksista. Tasakatolle tarvitaan kattokaivoja. Kaltevan katon sadevesijärjestelmä koostuu jalkaränneistä tai vesikouruista ja alastuloputkista.

Omakotitalon, kesämökin, paritalon ja autotallin katto kaipaa Vantaalla myös kattoturvatuotteita. Viranomaiset ovat määränneet katon mittasuhteista riippuvat minimivarusteet. Koska katolla on säännöllisesti liikuttava – siellä tulee vuosien mittaan liikkumaan niin nuohoojia, lumenpudottajia, antennin korjaajia, kattotarkastajia kuin katonkorjaajiakin –, tulee katolle järjestää turvallinen kulkureitti. Katolle kiivetään talotikkailla, ja sitten matka jatkuu kattotikkailla, ehkä myös kattosilloillakin. Lumiesteitä tarvitaan pitämään lumimassat katolla siihen asti, että ne a) pudotetaan alas hallitusti ja suunnitelmallisesti tai b) sulavat kevätauringossa.

Kattoluukku on yksi kulkureitti katolle ja sieltä pois. Kattoikkunaa tarvitaan tuomaan luonnonvaloa sisätiloihin, kun taas ilmanvaihtohormit ovat olemassa poistaakseen kosteutta sisältä. Katolle voidaan asentaa myös aurinkopaneeleja tai vaikka tuuliviirejä – ota yhteyttä, niin jutellaan lisää uudelle katollesi tulevista kattovarusteista, niiden väristä ja muista yksityiskohdista.