Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Vantaa

Katto kannattaa korjata, jos se ei ole aivan käyttöikänsä lopussa – tai korjauskelvottomassa kunnossa. Esimerkiksi pahat myrskyvauriot tai pitkään (kenties vuosia) jatkunut kattovuoto voivat saada katon niin huonoon kuntoon, että se kannattaa uusia. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että jos kattoremontti maksaa vain hieman tiilikaton, peltikaton tai huopakaton korjausta enemmän, kannattaa kattoa vaihtaa.

Kun katto tarkastetaan säännöllisesti, päästään sitä korjaamaan jo ennen tilanteen eskaloitumista. Olipa kyse rivitalon, kerrostalon, kesämökin, omakotitalon tai vaikka autotallin katosta, tulee se tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Aikaisin keväällä tehty kattotarkastus kertoo lumen ja jään mahdollisesti aiheuttamista vaurioista ja siitä, onko sulamisvettä päässyt katon alle vai ei.

Syystarkastus kertoo kesän aikana mahdollisesti syntyneistä korjaus- ja huoltotarpeista. Ne ehditään täyttää ennen talvea, joten katon voi odottaa pitävän vettä edessä olevina kuukausinakin.

Kattotarkastus Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai Sipoossa voi kertoa siitä, että kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa. Kattovuoto jonkin läpiviennin kohdalta on melko tyypillinen ilmiö. Kattovuotoon voi johtaa myös rikkinäinen tiili, repsottava sauma tai vaikka puuttuva peltikattonaula. Aluskatteen ansiosta riittää, että korjaamme kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun tai muun huonossa kunnossa olleen kohdan. Aluskate suojaa kattorakenteet ja yläpohjan eristeet kosteudelta, joten katon vesivahingoilta voidaan välttyä.

Jos aluskatekin on saanut osumaa, korjaamme samalla kertaa sen. Aluskatteen tiivistys – tarkoittipa se sitten aluskatteen ylösnostojen korjausta tai vaikka tiilikaton aluskatteen osittaista uusimista – on meille hyvin tuttua. Voit siis luottaa asiantuntemukseemme myös tässä, oleellisen tärkeässä kattotyössä.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku on mahdollista myös uusia. Kattoikkunan tai kattovalokuvun eristeet ja höyrynsulutkin voidaan uusia tai korjata. Totta kai korjaamme myös katon alle kenties syntyneet kosteusvauriot – voit luottaa meidän selviävän niin lahojen puuosien kuin homeisten eristeidenkin uusimisesta.

Kattokorjaukselle Vantaalla löytyy kauttamme myös rahoitus. Yhteistyökumppanimme tarjoamalla lainalla maksaa niin katonkorjauksen kattoluukun kohdalta kuin vaikkapa koko katon uusimisen. Verohallinto on oikea osoite kotitalousvähennyksen hakemiseen. Kotitalousvähennys on verovähennys, mihin yksityisasiakkaat ovat oikeutettuja varsin pienen omavastuuosuuden jälkeen.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa – Kattoläpivienti tarkastettava usein ja tarkasti

Pihalta käsin katolle kurkkiva ei näe sitä, missä kunnossa katto on. Vain isoimmat ja laajimmalle levinneet vauriot erottuisivat tuolloin (esimerkiksi katon yleisväriin vaikuttaneet ruostevauriot tai puuttuvat kattopellit). Sisätiloista käsin ei saa minkäänlaista kuvaa siitä, missä kunnossa peltikatto, huopakatto, palahuopakatto tai tiilikatto on.

Jotta kattoreiät, auenneet saumat, haljenneet kattotiilet tai huonokuntoiset kattovalokuvut voitaisiin huomata ajoissa, on katto tarkastettava usein ja tarkasti. Katon kunnon tarkastus on tehtävä lähietäisyydeltä, ja sen aikana on kiinnitettävä huomiota kaikkiin muutoksiin, puutteisiin ja vaurioihin.

Kattovalokuvun tai kattoikkunan kuntotarkastus voi kertoa siitä, että ellei kattoläpivientiä pian tiivistetä, voi se alkaa vuotaa. Hätä ei ole tämän näköinen, kun asialla ovat ammattilaisemme. He kertovat sinulle havainnoistaan ja antavat hyvän tarjouksen mahdollisesti tarvituista katon paikkauksista tai huolloista. Tartu tarjoukseen, niin kattosi kunnostetaan tuota pikaa. Tarpeeksi aikaisessa vaiheessa tehty tiivistys auttaa välttymään kattovuodolta ja katon vesivahingolta.

Katon tarkastuksen on tarkoitus ulottua myös katon alle. Näin saadaan tieto tiilikaton tai peltikaton aluskatteen kunnosta. Jos aluskate on ehjä ja oikein asennettu (myös kattovalokuvun tai kattoikkunan kohdalta), voi tulevaisuuteen suhtautua huolettomin mielin. Vaikka katto alkaisi vuotaa kattoikkunan kohdalta tai jostain muualta Vantaalla, aluskate veisi kosteuden pois katon alta varjellen sekä puurakenteita että yläpohjan lämmöneristeinä toimivia villoja.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa – Mitä jos kattorakenteet kuitenkin pääsevät kastumaan?

Usein tehtyjen katon kunnon tarkastusten ansiosta ei ole kovin todennäköistä, että tarkastusluukku vuotaa Vantaalla. Kattotarkastukset kertovat ajoissa tarpeesta tiivistää katon läpiviennit, saumat tai jiirit. Koska tekemämme kuntotarkastus ulottuu katon allekin, osaamme tarjota myös aluskatteen korjaamista, jos se ei ole aivan tehtäviensä tasalla. Aluskate on se, mikä ottaa mahdolliset vuotovedet vastaan vieden ne joutuin pois katolta. Aluskate estää myös lämmintä ja kosteaa ilmaa tuhoamasta katon alapuolisia osia kosteudeksi tiivistyttyään.

Katon tarkastus ei maksa sinulle mitään, jos teetät samalla jonkin muun tiilikattotyön, peltikattotyön tai vaikkapa palahuopakattotyön. On hyvä idea tilata meiltä katon kevät- ja syyshuollot, sillä me panemme parastamme kattoa ja sadevesijärjestelmää puhdistaessamme. Kaupan päälle on luvassa kattotarkastus, mikä kertoo kuluneen vuodenajan mittaan mahdollisesti tapahtuneista muutoksista. Näin ne saadaan kuntoon ennen uutta talvea (tai kesää).

Jos vuotava kattoluukku kaikesta huolimatta kastelee kattorakenteet, tartumme toimeen poistaaksemme kosteuden omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon alta. Joissain tilanteissa kattorakenteet on mahdollista kuivattaa, mutta koska mikään ei estä kerran puuhun pureutunutta lahoa leviämästä, on ainakin kaikki lahon vaurioittamat puuosat uusittava Vantaalla. Lahon heikentämät kattorakenteet eivät kannattele kattoa kovin kauaa, joten tilanteeseen on hyvä puuttua nopeasti.

Onko kosteus päässyt kastelemaan myös yläpohjan eristeet? Ne tulee siinä tapauksessa purkaa ja uusia, sillä home väijyy nurkan takana, ellei se jo ole iskenyt eristeisiin. Jos katon alla oli aikaisemmin niukasti eristeitä, voidaan eristeiden määrää samalla lisätä. Katon lisälämmöneristys vaikuttaa muun muassa siihen, kuinka paljon energiaa rakennuksen lämmittämiseen tarvitaan talvikuukausina.