Aluskatteen korjaus Vantaa – Ja aluskate toimii jälleen ongelmitta

Kattovuodolta voi välttyä – ei ole itsestäänselvää, että jokainen katto vuotaa elinkaarensa jossain vaiheessa. Ammattilaiset asentavat tiilikatot, huopakatot ja peltikatot niin, etteivät sade- ja sulamisvedet pääse katon alle. Jiirien ja läpivientien toteuttamiseen panostetaan suuresti.

Jatkossa tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton kunto tulisi tarkastaa joka kevät ja syksy. Näiden kattotarkastusten myötä saadaan tieto siitä, pitääkö jotain saumaa tiivistää, tai onko jokin paanu irronnut paikoiltaan. Kattotarkastus kertoisi myös tarpeesta vaihtaa rikkinäiset tiilet, uusia peltikaton ruuvit tai kunnostaa piipun juuri.

Silti on olemassa pieni mahdollisuus, että katto alkaa jonain päivänä (tai yönä) vuotaa. Kuten edellä totesimme, kattovuoto ei ole itsestäänselvyys, mutta eipä ole katon tiiviyskään. Se, että katto vuotaa jonkin myrskyn jälkeen tai esimerkiksi lumen irrotettua kattotikkaat, ei välttämättä johda kovin dramaattisiin tilanteisiin.

Ammattilaisen asentaman katon alla on aluskate. Aluskate ottaa vastaan mahdolliset vuotovedet. Se ei vain vastaanota vesiä, vaan se huolehtii myös siitä, että vedet saadaan oikopäätä katon räystäille. Räystäiden kautta vedet poistuvat kokonaan katon alta, ja taas on vältytty yhdeltä katon vesivahingolta.

Aluskatteet ovat hyvin kestäviä, mutta esimerkiksi pitkäaikainen kosteus voi aiheuttaa tarpeen korjata tiilikaton aluskate Vantaalla. Myös peltikaton aluskatetta voidaan joutua korjaamaan, ja syy sille voi olla vaikkapa katon alle lentänyt lintu, joka on ruvennut nokkimaan aluskatetta. Aluskatteen tiivistys palauttaa sen kunnon välittömästi, joten voit taas luottaa kattorakenteiden pysymiseen kuivina eri olosuhteissa.

Tilaa omakotitalojen, kesämökkien, paritalojen, taloyhtiöiden (siis kerrostalojen ja rivitalojen) sekä muiden kiinteistöjen aluskatteiden korjaukset meiltä. Me tiedämme, onko parasta suorittaa aluskatteen osittainen vaihto, aluskatteen läpivientikappaleiden uusiminen vaiko aluskatteen reikien paikkaaminen teippaamalla. Hallitsemme myös pahvisen aluskatteen korjaamisen Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla ja Sipoossa.

Paikan päällä selvitämme varsin nopeasti sen, miten revennyt aluskate korjataan, ja mikä on aluskatteen korjauksen hinta. Tulet saamaan mainion tarjouksen aluskatteen tiivistämisestä, ja voit halutessasi laskea kotitalousvähennyksen vaikutuksen vaikka heti. Muistathan myös sen, mistä löytyy joustava rahoitus (yhteistyökumppaniltamme, ja partneriimme saa yhteyden verkkosivujemme kautta), ja että teemme jokaisen kattourakan yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Aluskatteen osittainen uusiminen Vantaalla samaa kuningasideoiden sarjaa kuin kattokorjaus

Katon korjaaminen on todella järkevä veto. Katto kannattaa korjata jo siinä vaiheessa, kun ongelmat ovat vasta pieniä, kuten kuluneita tiivisteitä, törröttäviä nauloja, pieniä reikiä tai huopakaton ilmakuplia. Jos ongelmien annetaan olla, voivat ne paisua, ja lopulta katto saattaa vuotaa. Reiän tai esimerkiksi halkeaman paikkaamiselle etsitään aina se paras ratkaisu. Ehkä se on tiivistysaine, ehkä paikkapala. Joskus uusimme huonokuntoisen kattopellin, vuodan tai tiilen.

Aluskatekin kannattaa korjata, jos siihen on sattunut syntymään jokin reikä tai repeämä. Aluskate ei toimi, jos se on huonossa kunnossa. Itse asiassa, aluskate saattaa alkaa vuotaa, ja silloin piipunjuurivuoto tai katon saumojen läpi tihkuva vesi pääsee kattorakenteisiin ja yläpohjan eristeisiin asti. Aluskatteen kunnostamisella on aina kiire, sillä kattovuodot alkavat ennalta arvaamattomasti. Parasta on olla koko ajan valmiina kattovuotoon.

Aluskatteen korjaaminen voi tarkoittaa esimerkiksi aluskatteen osittaista uusimista katon sisätaitteen (eli jiirin) kohdalta. Aluskatteen osittainen uusiminen jiirin tai vaikka viemärintuuletusputken kohdalta on varsinainen kuningasidea. Jos aluskate on muuten hyvässä kunnossa, miksi käyttää aikaa ja rahaa koko aluskatteen uusimiseen? Eihän ulkokattoakaan uusita yhden tai kahden reiän takia, jos se on muuten voimainsa tunnossa.

Aluskate voidaan uusia osittain muidenkin läpivientien kohdalta. Tilaa esimerkiksi aluskatteen osittainen uusiminen kattoluukun tai kattovalokuvun kohdalta. Näin väärin asennettukin aluskate saadaan toimimaan asianmukaisella tavalla.

Aluskatteen osittainen uusiminen kattoikkunan tai esimerkiksi savupiipun kohdalta voi johtua myös siitä, että aluskate on vuosien tai vuosikymmenten aikana haurastunut. Aluskatteen haurastumista kiihdyttää kosteus, joten esimerkiksi aluskatteelle jääneet roskat voivat saada aluskatteen kulumaan. Aluskatteella mahdollisesti olevat roskat kannattaakin poistaa saman tien (ja yläkautta), jotta aluskatetta ei tarvitsisi alkaa uusia osittain Vantaalla.

Aluskatteen korjaus jiirin, eli sisätaitteen, savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta Vantaalla – Tämä kattokorjaus säästää paljolta

Mitäpä sitä kiertelemään: mikä tahansa katto voi alkaa vuotaa. Katto voi alkaa vuotaa jiirin, savupiipun, kattoluukun tai muiden läpivientien kohdalta. Tiilien ja kattopeltien välistä voi päästä vettä katon alle. Tiili saattaa mennä rikki, ja peltikattonaula pumppautua ylös paikoiltaan.

Aluskate on olemassa juuri tällaisia varten. Aluskate pelastaa, jos ulkokatto alkaa vuotaa jostain kohtaa joko vanhuuttaan tai esimerkiksi myrskyn aiheuttamien vaurioiden takia.

Aluskate suojaa kattorakenteet myös toisenlaiselta kosteudelta. Kondenssikosteus voi kastella kattorakenteet samalla tavalla tai jopa pahemmin kuin kattovuoto. Kondenssivettä voi syntyä rakennuksen sisältä karkaavasta lämmöstä, mikä saattaa jäädä jumiin katon alle, joten kondensoitumisen torjunnassa tarvitaan tehokasta tuuletusta sekä riittäviä eristeitä. Jos kosteutta kuitenkin tiivistyy, vie aluskate sen pois katon alta.

Aluskatteen ansiosta kondenssivesi tai ulkokaton läpi vuotava vesi ei aiheuta katon vesivahinkoa laho- ja homevaurioineen. Aluskatteesta ei kuitenkaan ole suurta iloa, jos se on rikki. Aluskatteen korjaus jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta on yhtä tärkeää kuin vesikaton korjaaminen – joidenkin mielestä jopa tärkeämpää. Aluskate pitää korjata mahdollisimman pian myös savupiipun, kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta.

Tarve korjata aluskate kattoikkunan kohdalta ei näy pihalle asti. Sisätiloistakaan käsin ei saa vihiä siitä, että aluskatetta tulisi paikata kattovalokuvun kohdalta – tieto asiasta saataneen vasta sitten, kun katon vesivahinko on edennyt jo niin pitkälle, että sisäkatosta tippuu vettä lattialle.

Tarve tilata aluskatteen korjaus läpiviennin kohdalta paljastuu vasta sitten, kun kattotarkastaja menee käymään katon alla. Vesikatolta käsin ei huomaa, että aluskatetta on korjattava viemärintuuletusputken kohdalta Vantaalla – asian havaitseminen edellyttää yläpohjaan änkeämistä. Samalla selviää kattorakenteiden ja villojen kunto sekä yläpohjan tuulettuvuus.

Me olemme se kattofirma, jolta aluskatteen taitekohtien korjaus kannattaa tilata, sillä meillä on asiasta jo pitkä kokemus. Tiedämme, miten tiilikaton tai peltikaton aluskate saadaan korjattua parhaalla mahdollisella tavalla, ja hinnoittelemme palvelumme kilpailukykyisesti.

Aluskatteen paikkaus Vantaa – Millä kikoilla aluskate pidetään ehjänä?

Jos kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin aluskatetta pitää paikata vaikkapa viemärintuuletusputken kohdalta, tilaa työ meiltä. Me paikkaamme aluskatteen taidokkaasti myös muiden läpivientien kohdalta, kuten kattoluukun tai kattovalokuvun kohdalta. Tarve korjata aluskatetta kattoikkunan tai esimerkiksi savupiipun kohdalta voi johtua siitä, että aluskatetta ei ole aikoinaan asennettu oikein. Ilman asianmukaisia ylösnostoja aluskatteen toimivuuteen ei ole luottamista.

Tiilikaton aluskatteen paikkaus voi johtua myös siitä, että aluskate on tullut asennettua joko liian kireälle tai liian löysälle. Ammattilainen löytää kultaisen keskitien, minkä myötä voidaan välttyä revenneen aluskatteen paikkaukselta ja katon alle syntymään päässeiden kosteusvaurioiden korjaamiselta. On luonnollista, etteivät mitkään materiaalit tykkää olla vuosikymmeniä liian kireälle vedettyinä, mutta liiallinen löysyyskin voi olla pahasta – ainakin aluskatteista puhuttaessa. Aluskate voi silloin kerätä vettä päälleen sen sijaan, että se valuttaisi vedet räystäille. Jos ja kun vesipussin pohja pettää, voivat katon alapuoliset osat kastua ihan kunnolla.

Aluskatteen asianmukainen asennustapa voi auttaa välttymään tiilikaton tai peltikaton aluskatteen paikkaukselta Vantaalla. Aluskatteet asennetaan jo vesikattoa asennettaessa, joten kannattaa olla yhteydessä myös uuden katon asentamisen sekä vanhan katon uusimisen tiimoilta. Näin rakennukseen saadaan laadukas ja taiten asennettu aluskate kattovuotojen sekä kondensoitumisen varalta.

Vaikka aluskate olisi virtuoosien asentama, kannattaa se tarkastaa yhtä aikaa ulkokaton kanssa, jos katon alle vain pääsee. Vaikka ylösnostoja ei tarvitsisikaan korjata oikeanlaisiksi, on aluskate – ainakin periaatteessa – voinut kulua ja vaurioitua. Tilaa kattotarkastukset meiltä (tai ota ilo irti kaikkien kattotöidemme yhteydessä tarjottavasta ilmaisesta kattotarkastuksesta), niin muistamme varmistaa myös aluskatteen kunnon.

Välikatolla kannattaa käydä muidenkin syiden takia. Vasta katon alla huomaa, toimiiko yläpohjan tuuletus vai ei. Myös kattorakenteiden kunto selviää katon alle menemällä, samoin eristeiden riittävyys ja kunto. Jos eristeiden päällä on kakkaa, raatoja tai muita merkkejä pienten eläinten katon alle tekemistä visiiteistä, kannattaa räystäiden tuuletusaukot tiivistää. Tämä auttaa omalta osaltaan välttymään aluskatteenkin paikkaustarpeilta, sillä linnut voivat kaiken muun toimintansa ohessa nokkia talon aluskatetta.

Jos välikaton tarkastus kertoo aluskatteella olevista roskista, on ne poistettava aluskatteen toimintaa heikentämästä. Roskat hidastavat aluskatteen kuivumista, joten ne eivät ainakaan pidennä aluskatteen käyttöikää.

Avaamme hieman vesikatetta ja otamme roskat pois. Jotta työtä ei tarvitsisi uusia kotvan kuluttua, tarjoamme harjatiivisteiden asentamista. Niiden avulla roskat, lumi ja vesi saadaan pidettyä paremmin katon alapuolella. Harjatiivisteiden pitää tietenkin hengittää, sillä aluskatteen kuntoa ei kannata suojella välikaton tuulettumisen kustannuksella. Jollei ilma vaihdu, tiivistyy kosteasta ja lämpimästä ilmasta helposti vettä katon alle, ja tuo kondenssivesi voi johtaa lahovaurioihin tai ongelmiin homekasvustojen kanssa.