Vesikourujen puhdistus Porvoo – Ylläpidämme niin pientalojen kuin taloyhtiöiden sadevesijärjestelmiä

Me palvelemme sekä taloyhtiöitä että pientalojen omistajia kaikissa sadevesijärjestelmiin liittyvissä asioissa. Tilaa meiltä Porvooseen vaikkapa sadevesijärjestelmän asentaminen. Tämä työ kuuluu tehdä yhtä aikaa vesikaton asentamisen tai uusimisen kanssa. Jos rännit kuitenkin puuttuvat, ei ole liian myöhäistä asentaa niitä paikoilleen – ota yhteyttä, niin saat erinomaisen tarjouksen uusista ränneistä ja alastuloputkista (paikoilleen asennettuina).

Meiltä saa Porvoossa, Askolassa, Loviisassa, Myrskylässä, Pornaisissa ja Sipoossa myös kaikki rännihuollot ja rännien korjaukset. Jos rännit puhdistetaan usein, voi olla, ettei niitä tarvitse pahemmin korjailla. Korjaustarpeet johtuvat nimittäin usein siitä, että omakotitalon, kesämökin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön vesikourujen puhdistus on jäänyt väliin.

Jos rännejä ei puhdisteta, voi roskatukkeiden taakse jäävä kosteus saada rännit ruostumaan ennenaikaisesti. Ruoste voi aiheuttaa reikiä tai muita vaurioita. Talvella roskat ja niiden takana seisova vesi jäätyvät. Jäätyneet rännit eivät vedä, joten niistä voi alkaa roikkua jääpuikkoja, eikä siinä kaikki. Jääkuorma voi saada vesikourut putoamaan katon reunalta. Sekä kourujen että jääpuikkojen putoaminen on hyvin vaarallista. Kannattaa muistaa myös se, että jää voi vaurioittaa vesikouruja esimerkiksi vääntämällä niitä niin, että niiden kaadot menevät pilalle. Jos näin käy, kaikki vesi ei pääse poistumaan ränneistä, vaikka ne olisi puhdistettu vartti sitten.

Jättäkää sadevesijärjestelmien puhdistukset ja muut ylläpitotyöt meille, niin hommat hoituvat turvallisesti, nopeasti, asiantuntevasti ja kilpailukykyisellä hinnalla. Etenkin korkean talon vesikourujen puhdistukset kannattaa teettää meillä, sillä voimme tehdä työt vaikka nosturiauton avulla – harvalla on tällaista omasta takaa.

Niin, se hinta. Kaikki kattotyöt – myös ränneihin liittyvät – hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Ota yhteyttä, niin teemme parhaan tarjouksen rännien puhdistamisesta, vesikourujen uusimisesta tai vaikka sulanapitojärjestelmän asentamisesta kerrostalon sadevesijärjestelmään. Yksityisasiakas voi hyödyntää kotitalousvähennystä, mikä on Verohallinnolta haettava verovähennys. Entä rahoituspuoli? Jos haluat maksaa kattotyösi luotolla, kannattaa tutustua yhteistyökumppanimme tarjoamaan rahoitukseen, mitä voi hakea kotisivujemme kautta suorastaan yllättävän helposti.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Miksi esimerkiksi pulpettikattojen rännit on puhdistettava niin usein Porvoossa?

Rännit pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, olipa kyse pulpettikatosta, aumakatosta, harjakatosta tai mistä tahansa muusta katosta. Jos sinulla on tasakatto, ei sen reunalla ole rännejä, joten tasakatto ei tarvitse rännien puhdistusta kertaakaan. Se, ettei tasakaton reunalla ole rännejä, ei ole asennusvirhe. Näin kuuluukin olla. Tasakatolle päätyvät sade- ja sulamisvedet ohjataan pois katolta kattokaivojen avulla. Me teemme Porvoossa myös kattokaivojen asennukset, puhdistukset ja kuntotarkastukset, joten olethan yhteydessä myös kattokaivoihin liittyvien toimenpiteiden tiimoilta.

Miksi sadevesijärjestelmä kuin sadevesijärjestelmä pitää huoltaa kaksi kertaa vuodessa? Siksi, ettei sadevesijärjestelmä toimi kunnolla, jos se on täynnä roskia. Puoli vuotta on pitkä aika. Rännit ehtivät täyttyä roskista siinä ajassa. Kattokaivotkin voivat olla hyvin roskaiset puolen vuoden kuluttua.

Sadevesijärjestelmän on toimittava aina ja kaikkina vuodenaikoina, koska muuten rakennukseen saattaa syntyä erilaisia kosteusvaurioita. Jos tasakatto ei vedä, voi katto alkaa vuotaa, koska vesi ei pääse poistumaan. Satulakatto ei ala vuotaa sen takia, että rännit ovat täynnä roskia, mutta talon ulkorakenteisiin voi imeytyä runsaasti vettä seinille ja sokkelille roiskuvan veden takia. Maaperäkin voi kastua niin, että se muuttuu kuravelliksi – tai jääkentäksi. Jos maaperä kostuu ihan kunnolla, voi kapillaarinen kosteus hiipiä omakotitalon, rivitalon tai vaikka huvilan rakenteisiin.

Sadevesikourut kannattaa puhdistaa myös siksi, ettei niissä seisoisi kosteutta, mikä aiheuttaa ruostevaurioita. Talvella kouruissa oleva vesi jäätyy, ja jää voi vaurioittaa niin kouruja kuin alastuloputkiakin. Jäiset kourut ja/tai niistä roikkuvat jääpuikot voivat pudota äkisti alas, ja tästä voi seurata sekä henkilö- että omaisuusvahinkoja.

Ehkäise ongelmat jo ennalta helpolla tavalla, ja tilaa meiltä rännien jokakeväiset ja -syksyiset puhdistukset! Muistathan, että saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen, mikä auttaa kattoasi pysymään mahdollisimman hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus on saatavilla myös muualla kuin Porvoossa

Tiesithän, että tämä pätevä ja palvelualtis kattofirma toimii myös muualla kuin Porvoossa? Toimimme Porvoon kaikissa naapurikunnissa ja vähän kauempanakin, joten ota yhteyttä ja pyydä tarjous esimerkiksi tukkeutuneiden syöksy- eli alastuloputkien avaamisesta.

Useinhan riittää, että poistamme lehdet, kävyt, neulaset ja muut roskat sadevesikouruista. Joskus käy niin, että roskia päätyy myös syöksytorviin, ja silloin puhdistamme nekin tilanteen vaatimalla tavalla. Jos roskia ei poisteta, voi alastuloputki täyttyä roskista. Silloin räystäät voivat vuotaa, ja kosteus voi alkaa pilata talon rakenteita. Sekin on mahdollista, että roskien täyttämät alastuloputket muuttuvat niin painaviksi, että ne irtoavat kiinnikkeistään ja putoavat maahan.

Alastuloputket (ja kattokaivot sekä vesikourut) voivat mennä tukkoon myös talvella, ja silloin syyllinen on jää. Jäästä pitää hankkiutua eroon, mutta ei keinolla millä hyvänsä. Jäätä ei pidä alkaa hakata eikä jään tukkimia alastuloputkia pidä potkia. Potkut ja paukuttelut voivat vain pahentaa tilannetta aiheuttaen vaurioita. Ota yhteyttä meihin, sillä meillä on konstit joka hommaan.

Toimimme niin, että sulatamme alastuloputket, vesikourut tai kattokaivot tukkivan jään kuumalla vesihöyryllä. Kuuma vesihöyry saa kaikenlaisen jään sulamaan tuossa tuokiossa, eikä se aiheuta vahinkoa katolle, katon pinnoitteelle, sadevesijärjestelmälle tai sadevesijärjestelmän pinnoitteelle.