Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Porvoo

Katon kunto ei ole mikään vähäpätöinen asia. Jos katto ei ole joka kohdasta mahdollisimman tiivis, voi katto vuotaa, ja tästä voi seurata katon vesivahinko. Katon vesivahinko voi jopa aikaistaa kattoremonttia, sillä katon alle pääsevä kosteus voi lahottaa kattorakenteet ja saada yläpohjan eristeet homehtumaan.

Jotta katto ei vuotaisi Porvoossa, Askolassa, Loviisassa, Myrskylässä, Pornaisissa tai Sipoossa, tulee sen kuntoa tarkkailla säännöllisesti. Parhaassa tilanteessa katto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa, ja kattotarkastuksen perusteella tarvitut kattohuollot tai -korjaukset teetetään mahdollisimman pian. Meiltä saat kattotarkastuksen ilmaiseksi kaikkien peltikattotöiden, tiilikattotöiden tai huopakattotöiden yhteydessä, joten tilaa vaikkapa katon kevät- ja syyshuollot tästä osoitteesta. Näin saat ammattilaiset hoitamaan puolestasi sekä katon puhdistuksen, vesikourujen puhdistuksen että kattotarkastuksen.

Kattotarkastajamme tarkastavat aina koko katon. He kiinnittävät erityishuomiota katon jiireihin, kiinnikkeisiin ja läpivienteihin, joista kerromme kohta lisää. Jos tarvitset rikkinäisten tiilien vaihtoa, jiirien paikkausta, huopakaton reikien korjausta tai esimerkiksi lahojen räystäslautojen uusimista, annamme siitä hyvän tarjouksen. Tarvittaessa tarjoamme myös katon sammaleentuhokäsittelyä, kattopesua ja kattomaalausta tai mitä tahansa kattotyötä, mikä saa katon parempaan kuntoon.

Kattotarkastus voi kertoa huonokuntoisista läpivienneistä, ja ne on joko korjattava tai uusittava viipymättä, sillä kattoläpivienti voi vuotaa Porvoossa. Kattovuodon ei tarvitse olla suuren suuri aiheuttaakseen laho- ja homevaurioita katon alle. Kannattaa siis tarttua kattoikkunan korjauksesta, kattovalokuvun uusimisesta tai kattoluukun tiivisteiden uusimisesta antamamme tarjoukseen.

Meiltä sujuvat kaikki kattoläpivienteihin liittyvät toimenpiteet. Tarvittaessa teemme myös kattoikkunan eristeiden tai höyrynsulkujen uusimisen tai korjauksen. Kattovalokuvunkin eristeet tai höyrynsulut voivat kaivata uusimista tai korjausta. Aluskatekin voi olla tiivistystä vailla. Silloin teemme esimerkiksi aluskatteen ylösnostojen korjauksen tai peltikaton aluskatteen osittaisen uusimisen jonkin kattoläpiviennin kohdalta. Jos kattovuoto on jo johtanut katon vesivahinkoon, korjaamme ja kunnostamme kaikki kosteusvauriot.

Olipa kyse katon korjaamisesta kattoläpivientien kohdalta, rikkinäisten tiilien uusimisesta tai vaikka vääntyneiden suojapellitysten kunnostamisesta, saat meiltä hyvän tarjouksen, minkä töiden osuus on kotitalousvähennyskelpoinen. Meillä on rahoitusalalla toimiva yhteistyökumppanimme, jonka kautta voit hakea lainaa kattotöillesi, joten tämäkin puoli hoituu kätevästi.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa – Tilanne on saatava kuntoon mahdollisimman nopeasti

Oikein asennettu katto on todella tiivis. Se kestää sateita ja talvia ilman, että kattorakenteet joutuvat tekemisiin kosteuden kanssa. Katon tiiviyttä ja rasituksensietokykyä pidetään yllä kattohuolloilla.

Kaikesta huolimatta on mahdollista, että katto vuotaa vielä jonain päivänä. Myrsky voi irrottaa kattoturvatuotteita tai kattopeltejä, ja silloin katto voi alkaa vuotaa. Katto voi vuotaa myös talvella. Lumen paino voi rikkoa kattotiiliä katon sisätaitteen kohdalta, mikä voi johtaa tiilikattovuotoon.

Lumen paino voi saada aikaan myös sen, että kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa Porvoossa. Näin voi käydä mille tahansa katolle, millä on kattoikkuna tai kattovalokupu. Oikein asennetut kattoläpiviennit ovat vesi- ja lämpötiiviitä. Kattoikkunat ja muut kattoläpiviennit pysyvät erityisen hyvässä kunnossa, jos niiden tiivisteet tarkastetaan puolen vuoden välein, sillä näin mahdolliset kunnostukset osataan tehdä hyvissä ajoin. Lumenpudotusten ansiosta katolta saadaan pois liiat lumet, mitkä voisivat saada katon liitoskohdat vuotamaan.

Silti on olemassa pieni mahdollisuus sille, että esimerkiksi kattoikkuna on alkanut vuotaa talvella. Katto kaikkine läpivienteineen kannattaakin tarkastaa heti keväällä. Näin tilanne saadaan kuntoon mahdollisimman nopeasti. Jos kattovuoto korjataan pian sen jälkeen, kun se on alkanut, voidaan katon vesivahingolta välttyä kokonaan.

Tilaa meiltä katon keväthuolto, niin tarkastamme samalla ilmaiseksi saumojen, sisätaitteiden, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kaikkien muiden läpivientien kunnon. Jos kaikki on kunnossa, emme tee tarjousta uusista kattotöistä. Jos jotain korjattavaa löytyy, laadimme mainion tarjouksen katon kunnostamiselle avaimet käteen -pakettina. Seuraavan kerran katto ja sen läpiviennit kannattaa tarkastaa syksyllä, jotta katto voitaisiin valmistella uutta talvea varten.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa, ja silloin tarvitaan aluskatetta

Aluskate on erittäin tärkeä osa rivitalon, omakotitalon, kerrostalon, paritalon tai kesämökin kattoa. Aluskatteen ansiosta kattorakenteet voivat pysyä kuivina, vaikka katto vuotaisi tilapäisesti, tai vaikka välikatto tuulettuisi heikonpuoleisesti. Aluskate asennetaan yhtä aikaa vesikatteen kanssa. Aluskatteen on tarkoitus kestää jopa pidempään kuin vesikate, joten on melko epätavallista uusia aluskatetta kesken kaiken. Jos aluskatteessasi on reikiä tai repeämiä, ota yhteyttä, niin tulemme Porvooseen kunnostamaan talosi aluskatteen. Reiät voidaan paikata. Joissain tapauksissa aluskate kannattaa uusia osittain. Jos aluskatteen läpiviennit puuttuvat, laitamme nekin kuntoon.

Aluskate kannattaa tarkastaa yhtä aikaa vesikatteen kanssa, eli kahdesti joka vuosi. Näin aluskatteen kunnossa olevat ongelmat saadaan pois päiväjärjestyksestä mahdollisimman pian. Vahinko ei tule kello kaulassa, joten aluskatteen on hyvä olla kaiken aikaa toimintavalmiudessa. Jos katto alkaa vuotaa esimerkiksi kattoluukun kohdalta, tarvitaan ehjää aluskatetta, mikä vie kosteuden heti pois katon alta. Näin katon alle ei pääse syntymään laho- tai homevaurioita, ja silloin katon korjaus kattoluukun kohdalta on helppo nakki kokeneille ammattilaisillemme.

Kattoluukku eli tarkastusluukku voi vuotaa esimerkiksi siksi, että lumen paino on saanut sen tiivisteet pettämään. Kattoluukku voi alkaa vuotaa myös muina vuodenaikoina, joten se kannattaa tarkastaa joka kevät ja joka syksy. Oikein asennettu ja usein tarkastettu kattoluukku pysyy helposti tiiviinä, joten loppujen lopuksi kattoluukkujen korjaaminen on melko harvinaista.