Aluskatteen korjaus Porvoo – Aluskatteen kunto ei ole itsestäänselvyys

Aluskatteen kunto ei ole itsestäänselvä asia. Vaikka kattosi alle asennettu aluskate olisi ollut kuinka laadukas ja taiten toteutettu tahansa, voidaan tulevien vuosikymmenten aikana tarvita tiilikaton aluskatteen korjausta. Porvoossa, Askolassa, Loviisassa, Myrskylässä, Pornaisissa tai Sipoossa voidaan tarvita myös peltikaton aluskatteen korjausta. Ota silloin yhteyttä meihin. Me laitamme kuntoon aluskatteen kuin aluskatteen, olipa kyse sitten revenneen aluskatteen korjauksesta tai aluskatteen läpivientikappaleiden uusimisesta.

Aluskatteen osittainen vaihto on yksi mahdollinen ratkaisu, jos omakotitalon, kerrostalon, mökin tai ulkorakennuksen aluskate on huonossa kunnossa. Koko aluskate on tarkoitus uusia vasta sitten, kun tehdään kattoremontti. Aluskatteen reikien paikkaus, aluskatteen ylösnostojen korjaus tai vastaava aluskatteen tiivistys palauttaa aluskatteen toimintakunnon.

Aluskatetta tarvitaan suojaamaan kattorakenteet kosteudelta. On tilanteita, jolloin vesikatto epäonnistuu tehtävässään pitää kattorakenteet kuivina. Myrsky voi rikkoa vesikatteen niin, että se alkaa vuotaa. Myös katolla makaava lumi ja sen alla oleva sulamisvesi voivat saada ulkokatteen vuotamaan. Silloin aluskate ottaa vastaan katon läpi tihkuvat vedet, ja seuraavaksi se valuttaa ne räystäille.

Aluskate suojaa katon alle olevia rakenteita ja eristeitä myös kondenssivedeltä. Kondenssivesi on lämpimästä ja kosteasta ilmasta tiivistyvää vettä. Sitä voi esiintyä katon alla etenkin kevättalvisin, kun sisällä on lämmintä (ja osa lämmöstä karkaa yläpohjan eristeiden läpi) ja ulkona hyvin kylmää. Aluskate voi siis paikata vesikaton tiiviydessä ja yläpohjan tuuletuksessa esiintyviä puutteita.

Miten saada tieto aluskatteen kunnossa tapahtuneista muutoksista hyvissä ajoin? Ainoa tapa tähän on aluskatteen säännöllinen kuntotarkastus Porvoossa. Suosittelemme, että aluskate tarkastetaan samalla kertaa kuin vesikattokin, eli kaksi kertaa vuodessa. Silloin tämä ei ole mahdollista, jos katon alle ei pääse mitään kautta.

Ota yhteyttä pahvisen aluskatteen korjauksen, vesikaton paikkauksen, katon IV-töiden tai esimerkiksi katon lisäeristyksen tiimoilta. Saat meiltä aina yhtä mainion tarjouksen avaimet käteen -periaatteella tehtävistä kattotöistä. Töiden osuus on kotitalousvähennyskelpoinen, ja koko urakan voi maksaa myös luotolla. Yhteistyökumppanimme tarjoamaa kattotöiden rahoitusta pääsee hakemaan verkkosivujemme kautta.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Aluskatteen osittainen uusiminen Porvoossa on mitä parhain ratkaisu

Ei ole samantekevää, kuka kattosi korjaa. Sekään ei ole yhdentekevää, miten kattokorjaus tapahtuu. Valitse kattokorjauksiin meidän ammattilaisemme, niin vuotava tai esimerkiksi painunut katto tulee kerralla kuntoon. Meille on tärkeää myös se, että katto korjataan parhaalla mahdollisella hinnalla. Etsimme aina ne taloudellisimmat vaihtoehdot katon korjaamiseen, ja tarjouksemme on aina mitä kilpailukykyisin. Jos kattoa ei ole pakko uusia, tarjoamme katon korjausta. Jos katto on uusittava, selvitämme, voitaisiinko katto uusia osittain. Joissain tapauksissa uusi katto voidaan asentaa suoraan vanhan katon päälle, jolloin katon vaihto onnistuu erityisen edullisesti.

Meidät kannattaa valita myös aluskatteen tiivistämiseen Porvoossa. On hyvin epätodennäköistä, että tarjoaisimme koko aluskatteen uusimista. Löydämme parempia vaihtoehtoja omakotitalon, kesämökin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskatteen korjaamiseen.

Yksi hyvä vaihtoehto on aluskatteen osittainen uusiminen jiirin eli sisätaitteen kohdalta – siis jos aluskatteen ongelmat liittyvät sisätaitteeseen. Aluskate voidaan uusia osittain myös läpivientien kohdalta. Voimme toteuttaa esimerkiksi aluskatteen osittaisen uusimisen viemärintuuletusputken, kattoluukun tai kattovalokuvun kohdalta Porvoossa.

Samalla kun uusimme aluskatteen osittain kattoikkunan tai vaikkapa savupiipun kohdalta, voimme tehdä myös muita kattotöitä. Koska vesikatetta pitää purkaa hieman aluskatteen osittaista vaihtoa varten, voidaan samalla tehdä vaikka piipunpellitys. Piipunpellityskin vaatii vesikatteen osittaista purkamista, joten nämä kaksi kattotyötä kannattaa yhdistää. Piippu kannattaa pellittää, koska pellitys suojaa piippua rapautumiselta. Piipunpellitys vaikuttaa myös piipun ulkonäköön.

Aluskatteen osittaiseen uusimiseen voidaan liittää myös vesikatteen korjaus (kuten rikkinäisten tiilien vaihto tai jiirin paikkaus), jokin kattohuolto (kuten peltikaton maalaus) tai vaikka rännien uusiminen. Ota yhteyttä, niin selvitämme kattosi tarpeet ja sen, mitä täyden palvelun pakettina tehtävä kattourakka maksaa. Kohta kaikki on kunnossa, ja voit suhtautua huolettomasti myös rankkasateisiin!

Aluskatteen korjaus jiirin, eli sisätaitteen, savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta – Tällä työllä on välitön vaikutus

Jotkin toimenpiteet vaativat useita toistoja, ennen kuin vaikutukset alkavat näkyä. Kunto-ohjelma on hyvä esimerkki. Personal trainer saattaa laatia asiakkaalleen hyvän kunto-ohjelman, mutta sen vaikutukset näkyvät vain silloin, jos asiakas sitoutuu sen noudattamiseen. Esimerkiksi vatsalihasliikkeitä on tehtävä usein, jos haluaa selvästi erottuvan sikspäkin.

Aluskatteen korjaus jiirin eli sisätaitteen kohdalta Porvoossa vaikuttaa välittömästi, samoin aluskatteen korjaus läpiviennin kohdalta. Kun olemme saaneet aluskatteen korjauksen savupiipun kohdalta valmiiksi, on kaikki taas kunnossa. Aluskatteesi on ehjä ja toimiva. Kattorakenteet eivät kastu, vaikka vesikatto vuotaisi jonkin aikaa. Kattorakenteet ja yläpohjan eristeet ovat suojassa myös kondenssivedeltä, mitä voi syntyä silloin, kun (rakennuksen sisätiloista peräisin oleva) lämmin ilma törmää viileisiin rakenteisiin (katon alla).

Aluskate kannattaa tarkastaa joka kevät ja syksy, jotta aluskatteen korjaus kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta ei suotta lykkääntyisi. Aluskatteet ovat hyvin kestäviä, mutta silti on mahdollista, että aluskatetta pitää paikata kattovalokuvun kohdalta, tai että aluskatetta pitää korjata viemärintuuletusputken kohdalta. Aluskatteen taitekohtien korjaus palauttaa aluskatteen toiminnan ja kattorakenteiden suojauksen.

Miksi aluskatteita ei käytetty jo aiemmin? Aluskatteet yleistyivät vasta 1900-luvun lopussa. 1900-luvulla yleistyivät muuten myös betonitiilikatot, tasakatot ja esimerkiksi kumibitumikatot. 1900-luvulla asennettiin paljon myös asbestikattoja, ja asbestia käytettiin myös monissa muissa rakenteissa. Osa 1900-luvun muutoksista oli hyviä, osa huonoja. Betonitiilikattojen yleistymistä voidaan pitää hyvänä asiana, sillä betonitiilet ovat edullisempia kuin savitiilet (joskaan eivät yhtä pitkäikäisiä). Tasakatto on joidenkin mielestä hyvä ja joidenkin mielestä huono idea. Emme tässä vaiheessa ota asiaan enempää kantaa, mutta jos haluat muokkauttaa tasakatostasi vaikka pulpettikaton, ole yhteydessä meidän ammattilaisiimme.

Kumibitumikatto oli loistava idea. Aikaisemmin huopakatot tehtiin raakahuovasta ja sitä ennen paperista. Kuten kuvitella saattaa, raakahuopa tai paperi ei ole paras valinta vesikatoksi. Nykyiset kumibitumikatot ovat todella kestäviä ja luotettavia. Asbesti on syöpävaarallinen aine, joten sen käyttäminen rakennusalalla ei mielestämme ollut kovin hyvä idea.

Aluskate on hyvä idea, siitä lienemme yhtä mieltä. Nyt vastaamme siihen, miksi aluskatteet yleistyivät vasta 1900-luvulla, sillä katot ovat vuotaneet aiemminkin. Kyse olikin siitä, että 1900-luvun aikana kattorakenteet alkoivat altistua toisenlaiselle kosteudelle aiempaa enemmän. Aikaisemmin talot olivat melko harvoja ja vetoisia. Peseytyminen ja pyykkääminen hoidettiin jossain muualla kuin asuinrakennuksessa – esimerkiksi ulkosaunassa. 1900-luvulla alettiin rakentaa aiempaa tiiviimpiä taloja, ja vanhoja rakennuksia eristettiin. Välikatolle saattoi karata aiempaa enemmän lämpöä, mikä voi muuttua kosteudeksi kohdatessaan viileän ilman ja viileät rakenteet.

Peseytyminen ja pyykkääminen siirtyivät sisätiloihin. Siksi välikatolle karkaa nykyään paljon vesihöyryä. Kahden hengen taloudesta voi karata noin 5–7 litraa vesihöyryä välikatolle – per päivä. Aluskatteen ansiosta lämmin ja kostea ilma ei saa ulkokaton alapintaa hikoilemaan. Jos näin kävisi, voisivat pisarat tipahdella ulkokaton alapinnasta eristeisiin, ja kosteus voi saada eristeet homehtumaan.

Aluskate suojaa katon alapuolisia osia kahdenlaiselta kosteudelta. Anna meidän varmistaa, että aluskate onnistuu tehtävässään!

Aluskatteen paikkaus Porvoossa tapahtuu käden käänteessä

Tiilikaton aluskatteen paikkaus Porvoossa tapahtuu suorastaan käden käänteessä, kun otat yhteyttä ammattilaisiimme. Korjaamme taidokkain ja sujuvin ottein myös peltikattojen aluskatteet.

Aluskatteen paikkaamiselle (esimerkiksi viemärintuuletusputken tai jonkin muun läpiviennin kohdalta) on periaatteessa kaksi eri syytä. Ensimmäinen on se, ettei omakotitalon tai esimerkiksi paritalon aluskatetta ole aikoinaan asennettu oikealla tavalla. On tärkeää, että aluskatetta on nostettu kaikkia läpivientejä vasten, sillä muussa tapauksessa aluskate ei anna tarpeeksi hyvää suojaa mahdollisilta läpivientivuodoilta Porvoossa. Jos ylösnostot puuttuvat tai jiirin limityksiä ei ole tehty oikein, korjaamme tilanteen.

Jos aluskate on liian kireällä, saatat tarvita revenneen aluskatteen paikkausta. Aluskatteen on oltava kireällä, jotta se ei keräisi vettä, mutta ei kuitenkaan liian kireällä. Meidän ammattilaisemme löytävät sopivan kireyden, joten aluskatteen asentaminen(kin) kannattaa tilata tästä osoitteesta.

Toinen syy sille, miksi aluskatetta pitää paikata vaikkapa kattoluukun, kattovalokuvun tai savupiipun kohdalta, on aika. Aluskatteetkin voivat kulua. Erityisesti kosteus saa ne kulumaan. Jos aluskatteelle on päässyt roskia, kuivuu se normaalia hitaammin, ja vaurioita voi esiintyä. Sekin on mahdollista, että aluskatteeseen on syntynyt lintujen nokkimia reikiä. Tämä ei kuitenkaan ole kovin todennäköistä – etenkään, jos räystäiden tuuletusaukot on suojattu lintuverkoilla. Lintuverkot ovat tarpeen myös siksi, etteivät pieneläimet kävisi sotkemassa ja repimässä eristevilloja.

Olipa kyse aluskatteen paikkaamisesta kattoikkunan kohdalta, likaisten eristeiden vaihtamisesta, pieneläinesteiden asentamisesta, rikkinäisten kattotiilien uusimisesta tai vaikkapa kattoremontista, ota yhteyttä meihin. Meidän kattofirmamme on olemassa siksi, että sinun kattosi olisi kaikin puolin hyvässä kunnossa. Meidän asiantuntijamme tekevät hyvällä hinta-laatusuhteella kaikki erilaiset kattotyöt, joita saatat tarvita, joten laita nimi mieleen. Ota yhteyttä vaikkapa jo seuraavan katon kevät- tai syyshuollon tiimoilta!