Lumenpudotus Porvoo – Kattolumitöissä tarvitaan kokemusta, lihasvoimaa ja oikeita työvälineitä

Jotta kattolumityöt Porvoossa onnistuisivat kerralla, tarvitsee lumenpudottaja sekä kokemusta, lihasvoimaa että oikeita työvälineitä (kuten työturvallisuustuotteita ja tarvittaessa myös nosturiautoa, mikä helpottaa lumen pudottamista korkealta katolta). Lisäksi lumenpudottaja tarvitsee työparin, tasapainoa ja tervettä maalaisjärkeä. On helppoa arvata, mihin tarvitaan työparia tai tasapainoa, lihasvoimasta puhumattakaan.

Entä miksi lumenpudottaja tarvitsee myös kokemusta ja maalaisjärkeä? Siksi, ettei lumen poisto katolta ole niin helppoa hommaa kuin voisi luulla. Kattolumityöt ovat itse asiassa hyvin vaarallisia. Varomattomat liikkeet voivat johtaa henkilövahinkoihin. Jos pudottaa lunta väärään paikkaan, voi tulla rikkoneeksi talon omistajan mersun tai terassikatoksen. Kattokin voi vaurioitua, jos kattolumityöt tehdään ihan miten tahansa. Lumentyöntimen ja vesikatteen väliin pitää jättää jonkin verran lunta, sillä muuten työväline voi aiheuttaa naarmuja tai vaikka irrottaa tiiliä.

Kokenut lumenpudottaja osaa käsitellä työvälineitään. Hän muistaa myös selvittää jo etukäteen, milloin ja mihin lumet voidaan pudottaa. Tarvittaessa järjestämme niin, että osa työntekijöistämme on maan pinnalla varmistamassa sitä, ettei kukaan tai mikään päädy vaaralliselle alueelle (eli liian lähelle sitä paikkaa, mihin lumet pudotetaan tiili-, huopa- tai vaikkapa peltikatolta).

Voi olla, että katto tarvitsee muutakin kuin lumenpudotusta, sillä katon reunalla saattaa olla jäätä. Räystäiltä tai ränneistä voi riippua jääpuikkoja. Sekin on mahdollista, että sadevesijärjestelmä – joko rännit tai kattokaivot – ovat jäätyneet umpeen. Jää pitää poistaa, mutta ei millä tahansa keinolla, sillä jään mekaaninen poistaminen voi aiheuttaa vaurioita. Anna meidän sulattaa jää katolta ja sadevesijärjestelmästä kuumalla vesihöyryllä! Tätä turvallisempaa ja tehokkaampaa tapaa jään poistoon ei ole olemassakaan.

Haluat varmasti jo kuulla, mitä kattolumityöt ja jään poisto katolta maksavat. Tulemme paikan päälle Porvooseen, Askolaan, Loviisaan, Myrskylään, Pornaisiin tai Sipooseen laskemaan sopivan hinnan kattotöillesi. Hintaan vaikuttavat muun muassa katon pinta-ala sekä lumen koostumus, mutta hinnasta ei tarvitse olla huolissaan: hintamme ovat aina yhtä kilpailukykyisiä, ja yksityisasiakkaalla on mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Siinä tapauksessa, että etsit kattolumitöille rahoitusta, kannattaa tutustua yhteistyökumppanimme tarjoamaan rahoitusvaihtoehtoon.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta poistaa kerralla monet huolenaiheet

Miksi tarjoamme kattolumitöitä Porvoossa? Eihän Etelä-Suomessa sada niin paljoa lunta, että katto voisi romahtaa? Aivan oikein – maamme eteläisissä osissa on vain harvoin niin paljon lunta, että katto voisi romahtaa. Katot eivät sorru pohjoisessakaan, sillä rakennukset rakennetaan niin, että ne kestävät sekä katon että kattolumen painon. Toisinaan katoilla on niin paljon lunta, että kattorakenteet ovat kovalla koetuksella, ja silloin kannattaa tilata lumenpudotus. Lumenpoistoa tarvitaan etenkin silloin, kun katolla oleva lumi on vetistä suojalunta, mikä kuormittaa rakenteita ihan eri tavalla kuin pakkaslumi.

On mahdollista, että katoille kertyy liikaa lunta myös Porvoossa. Siksi on hyvä tietää, mistä omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), paritalon, autokatoksen tai jonkin muun kiinteistön lumenpudotuksen voi tilata helposti, nopeasti ja erinomaisella hinta-laatusuhteella.

Aina ei ole kyse siitä, että katolla on sen kantokykyyn nähden liikaa pakkas- tai suojalunta. Voi olla, että kattolumi on jakaantunut epätasaisesti. Lunta saattaa olla kertynyt esimerkiksi jiirin päälle, ja silloin jiiri voi alkaa vuotaa. Sekin kannattaa muistaa, että kattolumi voi aiheuttaa kattoläpivientivuotoja: lumen paino voi saada katon vuotamaan vaikkapa kattovalokuvun kohdalta.

Tilaa lumenpoisto myös silloin, jos lumimassat uhkaavat pudota äkisti katolta. Tällainen voi rikkoa kattoa, sillä lumien mukana voi pudota niin kattoturvatuotteita, ilmanvaihtohormeja kuin vaikkapa vesikourujakin. Saatat olla huolissasi myös siitä, että joku tai jokin (esimerkiksi kotieläin tai auto) jää katolta putoavien lumien alle. Ota yhteyttä meihin, niin toteutamme turvallisen ja suunnitelmallisen lumenpudotuksen. Jotta lumimassat eivät putoaisi katolta itsekseen, kannattaa varsinkin kaltevat katot varustella lumen liikkeitä hillitsevillä lumiesteillä. Lumiesteet ovat pakolliset, jos kattokaltevuus on 1:8 tai enemmän, joten jyrkät katot tulee varustella lumiesteillä jo asennusvaiheessa.

Tarjoamme lumenpudotuksia poistaaksemme kattolumeen liittyvät huolenaiheet ja ehkäistäksemme erilaisia vahinkoja, vaurioita ja vaaratilanteita. Jos siis katolla olevat lumimassat huolettavat, ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattolumitöistä!

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Jään höyrystys validi keino jään poistamiseen

Kattolumi poistuu viimeistään keväällä, kun aurinko sulattaa lumen vedeksi. Toivon mukaan vesikourut ovat silloin sulat ja puhtaat, sillä sulamisvesien on tarkoitus poistua niiden kautta.

Asunnosta karkaava lämpö saattaa sulattaa katolla olevaa lunta jo talven aikana. Jos lunta sulaa erityisen paljon, on mahdollista, että katon reunalle syntyy jäävalleja ja jääpuikkoja. Jää tai jääpuikot voivat pudota alas, mikä voi olla hyvin vaarallista. Katon reunalla oleva jää saattaa padota taakseen sulamisvettä, ja silloin voi syntyä saumavuotoja.

Kattojää pitää siis poistaa, mutta ei mekaanisesti – kaikenlainen hakkaaminen ja potkiminen voisi nimittäin vaurioittaa kattoa. Jää pitää poistaa myös sadevesijärjestelmästä, jotta sulamisvedet kulkeutuisivat oikeaan paikkaan (ja jotta jää ei rikkoisi sadevesijärjestelmää).

Validi keino jään poistamiseen on jään höyrystys. Poistamme jään Porvoossa kuumalla vesihöyryllä, mikä sulattaa nopeasti paksunkin jään. Kuuma vesihöyry ei vahingoita sadevesijärjestelmää, tiilikatetta, peltikatetta tai huopakatetta. Kun höyrytyslaite on oikeissa käsissä, on sen käyttäminen kaikin puolin turvallista.

Teemme turvallisesti myös jääpuikkojen poistamisen ränneistä ja räystäiltä, joten ota yhteyttä huomatessasi pitkiä ja vaarallisen teräviä jääpuikkoja!