Kattoremontti, kattotyöt Porvoo – Yksi urakka, pitkäaikainen hyöty

Me teemme kaikki kattourakkamme Porvoossa avaimet käteen -periaatteella, ja toinen periaatteemme on ”kerralla kuntoon”. Olipa kyse vesikaton remontista, läpivientien asentamisesta, huoltamisesta ja uusimisesta tai vaikkapa katon tuuletuksen parantamisesta, teemme kaiken kerralla kuntoon. Sinulle tämä tarkoittaa sitä, että sinun tarvitsee ottaa yhteyttä vain yhteen kattofirmaan ja teettää vain yksi kattourakka. Asiantuntevasti ja huolellisesti tehdystä kattourakasta on sinulle pitkäaikainen hyöty. Emme suosi väliaikaisratkaisuja, vaan korjaamme katon niin, ettei sama kohta ala enää vuotaa. Samalla teemme ilmaisen kattotarkastuksen, jotta huomaisimme myös muut vuotokohdat (tai vuotaa meinaavat kohdat). Kun poistumme paikalta, on huopakatto, palahuopakatto, peltikatto tai tiilikatto ensiluokkaisessa kunnossa.

Kun on aika tehdä ulkokaton uusiminen Porvoossa, Askolassa, Loviisassa, Myrskylässä, Pornaisissa tai Sipoossa, teemme kestävän ja tiiviin katon, mikä voi kestää yhtä soittoa jopa puoli vuosisataa (tai enemmän). Kattohuoltojen avulla katto kestää vuosikymmenestä toiseen mitä parhaimmalla tavalla. Arvaatkin jo varmasti, mistä kattohuollot kannattaa tilata – aivan oikein, me teemme luotettavalla tavalla myös kaikki erilaiset kattohuollot.

Kattoremontin yhteydessä kattoa voidaan muokata ja uudistaa monin eri tavoin. Katon toimintaa voidaan parannella esimerkiksi toteuttamalla katon ja yläpohjan lisäeristys. Kun eristeitä on riittävästi, lämmin ilma pysyy sisällä paremmin. Mitä enemmän lämmintä ja kosteaa ilmaa karkaa välikaton läpi, sitä todennäköisempiä kondenssivesivahingot ovat. Lämpöhukka voi aiheuttaa myös kattojäätä ja räystäiltä roikkuvia jääpuikkoja. Kattojää saattaa padota taakseen sulamisvettä, mikä voi johtaa kattovuotoon.

Kattoremonttiin voidaan liittää myös verkotuksien asentaminen. Tämän ansiosta pienet eläimet eivät pääse katon alle tekemään tuhojaan, kuten repimään ja sotkemaan uusia eristeitäsi. Katon uusimiseen kuuluu usein myös kattoikkunoiden, kattovalokupujen tai kattoluukkujen uusiminen sekä uusien kattoturvatuotteiden asennus. Katolle tarvittavia kattoturvatuotteita ovat esimerkiksi lumiesteet, kattotikkaat ja kattosillat. Uusi katto voidaan viimeistellä peltisepäntöillä. Niitä ovat muun muassa piipunpellitys ja piipunhatun asentaminen, joita ei tehdä pelkästään ulkonäön vuoksi: pellitetty piippu kestää paremmin aikaa, ja piipunhattu suojaa hormia rapautumiselta.

Ota yhteyttä, niin omakotitalon, kesämökin, autotallin tai paritalon kattoremontti on jo ison askeleen lähempänä! Tulemme paikan päälle tarkastamaan kattosi ja antamaan hyvän tarjouksen sen uusimisesta. Kannattaa muistaa, että yksityisasiakkailla on mahdollisuus hakea kotitalousvähennystä, eikä yhteistyökumppanimme tarjoamaa rahoitustakaan sovi unohtaa. Jos etsit vesikaton vaihtamiselle lainaa, kannattaa käydä tutustumassa tarjolla olevaan rahoitusvaihtoehtoon.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Katon asentamisen ja uusimisen väliaikaa pidentävät kattopaikkaukset Porvoossa

Huollettu katto kestää pitkään, mutta toisinaan omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin kattoa on myös korjattava. Kattoon voi syntyä reikiä, halkeamia tai esimerkiksi läpivientivuotoja. Kaikki pienet vauriot kannattaa paikata nopeasti, sillä aikaisessa vaiheessa tehdyt kattopaikkaukset ovat helposti ja edullisesti suoritettavissa.

Paikkapala, uudet tiivisteet tai esimerkiksi tiivistysaine palauttaa vesikaton tiiviyden. Enää ei tarvitse olla huolissaan kattorakenteiden kastumisesta, mikä voisi pahimmillaan johtaa lahovaurioihin ja jopa ennenaikaiseen kattoremonttiin.

Huopakaton tiiviydelle luodaan hyvä pohja jo silloin, kun huopakattoa asennetaan Porvoossa. Jotta huopakaton uusiminen koittaisi vasta mahdollisimman pitkän ajan kuluttua, kannattaa katto puhdistaa ja tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Näin säännöllisten tarkastusten ansiosta kattoreiät tai esimerkiksi saumavuodot saadaan kuntoon vikkelästi, ja bitumikatto voi kestää yhteensä jopa 40 vuotta.

Palahuopakaton asentamisen yhteydessä ulkokaton alle asennetaan aluskermi. Jos katolla jää talvella seisovaa vettä, estää aluskermi kattorakenteiden kastumisen. Palahuopakatto pitää silti tarkastaa puolivuosittain, pitäähän mahdollisesti irronneet paanut liimata paikoilleen, eikä mahdollisesti vuotavia kattoläpivientejä sovi jättää tiivistämättä. Palahuopakaton uusiminen ajankohtaistuu kenties vasta 30 vuoden kuluttua, kun laattakatosta pidetään hyvää huolta Porvoossa.

Peltikatto saattaa kestää 50 vuotta. Kun asennamme peltikattoa, voimme käyttää laadukkaita peltejä, joille saa jopa 50 vuoden puhkiruostumattomuustakuun ja 20 tai 25 vuoden pinnoitetakuun. Peltikatteen alla oleva aluskate ja säännölliset kattotarkastukset auttavat kattoa ja kattorakenteita pysymään kunnossa, sillä näin esimerkiksi ruostevauriot saadaan korjattua pikaisesti. On mahdollista, että peltikatto pitää uusia aikaisemminkin. Pahat myrskyvauriot (kuten katolle kaatuva puu) voivat aikaistaa kattosaneerausta.

Tiilikaton asentaminen tarkoittaa usein betonitiilikaton asentamista, sillä betonitiilet ovat monen mielestä savitiiliä parempi vaihtoehto. Betonitiilet ovat edullisempia, mutta eivät yhtä kestäviä. Jos valitset ensin mainitut, on tiilikaton uusiminen edessä ehkä 70 vuoden kuluttua; jos taas valitset jälkimmäiset, uusitaan tiilikatto kenties vasta sadan vuoden päästä.

Olipa sinulla savi- tai betonitiilikatto, voit tarvita rikkinäisten tiilien vaihtoa useammin kuin kerran. Muista siis säännölliset kuntotarkastukset, joiden yhteydessä tarkastetaan myös tiilikaton aluskatteen mahdolliset paikkaustarpeet.

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti Porvoo – Jokainen kattosaneeraus on omanlaisensa kokonaisuus

Vasta paikan päällä selviää, millaista huopakattoremonttia, peltikattoremonttia, tiilikattoremonttia tai palahuopakattoremonttia Porvoossa tarvitaan. Siksi emme aloita kattoremontin suunnittelua, ennen kuin olemme käyneet paikan päällä. Emme myöskään laske kattoremontin hintaa ennen Porvoossa tehtyä alkutarkastusta.

Joskus kattoremontti etenee todella nopeasti, eikä uusia materiaaleja tai kattotarvikkeita tarvita paljoa. Silloin kattosaneerauksen voi teettää erityisen edullisesti. Jos kyseessä on matala omakotitalo tai mökki, minkä katto on pinta-alaltaan pieni ja kaltevuudeltaan loiva, voi kattosaneeraus onnistua hyvinkin huokeasti. Myös katon yksityiskohtien runsaus sekä kattorakenteiden kunto vaikuttavat siihen, kuinka edullisesti huopakattoremontti, tiilikattoremontti, palahuopakattoremontti tai peltikattoremontti etenee.

Erityisen paljon on merkitystä sillä, missä kunnossa kattorakenteet ovat. Joskus kattorakenteet ovat niin hyvässä kunnossa, ettei niitä tarvitse uusia eikä korjata. Jossain tilanteissa on mahdollista asentaa uusi katto suoraan vanhan (bitumi)katon päälle, jolloin kattoremontista tippuu pois myös vanhan katon purkuvaihe.

Joskus kattorakenteita pitää uusia ja korjata normaalia enemmän. Näin on esimerkiksi silloin, jos katto on painunut, puu on kaatunut katolle tai kattovuoto on lahottanut puurakenteet. Joskus kattoremonttiin liittyy katon korotus tai kattomuodon vaihto, ja silloinkin kattorakenteiden kimpussa kulutetaan paljon aikaa.

Jotta saisit tietää, mitä juuri sinun tiili- tai vaikka huopakattoremonttisi maksaa, ota yhteyttä ja sovi alkutarkastuksesta!

Huopakattojen ja palahuopakattojen kysynnälle on syynsä

Suomalaiset rakastavat tiilikuvioisia peltikattoja, huopakattoja ja palahuopakattoja. Tiilikuvioisen peltikaton suosion syy on varmastikin se, että tällainen katto yhdistää tiilikaton ja huopakaton parhaat puolet. Tiilikuvioinen peltikatto näyttää aidolta tiilikatolta, mutta on huomattavasti kevyempi ja usein myös edullisempi.

Entä huopakatot ja palahuopakatot – miksi ne ovat niin kysyttyjä Porvoossa ja muualla? Tähän vaikuttaa esimerkiksi se, että huopakatto on niin monikäyttöinen. Tiivissaumakatto voidaan asentaa melkein mihin tahansa rakennukseen – myös tasakattoiseen taloon. Markkinoilla on erivärisiä vuotia ja mitä erilaisimpia paanuja, joten saat varmasti makusi mukaisen bitumikaton.

Huopakatot ovat myös kustannustehokkaita kattoja, koska niiden hankinta- ja asennushinta on edullinen, eikä niitä tarvitse olla kaiken aikaa huoltamassa tai korjaamassa. Huopakatot ja palahuopakatot ovat hyvin tiiviitä kattoja, mitkä kestävät mainiosti pohjoisille olosuhteillemme tyypillisiä rasituksia (kuten pienen ajan sisällä tapahtuvia isoja lämpötilavaihteluita).

Sopisiko huopakatto tai palahuopakatto sinunkin rakennukseesi? Ota yhteyttä, niin teemme erinomaisen tarjouksen bitumikaton asentamisesta. Ehkä sinulla jo on tällainen upea katto? Ole yhteydessä meihin, niin saat kaikki huopakaton huollot, korjaukset, varustelut ja remontit samasta osoitteesta (ja mielettömän hyvällä hinta-laatusuhteella).