Vesikourujen puhdistus Kirkkonummi – Rännihuollon ABC

Sadevesijärjestelmä on olennaisen tärkeä osa jokaista rakennusta Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa ja Inkoossa. Ota yhteyttä tähän kattofirmaan, niin omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, luhtitalon tai vaikkapa autotallin sadevesijärjestelmä toimii optimaalisesti vuosikymmenestä toiseen. Toteutamme pitkällä kokemuksella niin erilaisten sadevesijärjestelmien puhdistukset, korjaukset kuin asennuksetkin. Tiedämme kaiken kattokaivoista, jalkaränneistä, sadevesikouruista ja alastuloputkista, joten luota ammattitaitoomme.

Tärkein rännejä koskeva työ Kirkkonummella on vesikourujen puhdistus, koska kouruihin väistämättä kertyvät roskat estävät sadevesijärjestelmää toimimasta. Ajan kanssa roskatukokset voivat johtaa vesikourujen vaurioitumiseen, mutta myös kosteusvaurioita saattaa esiintyä. Sadevesijärjestelmää tarvitaan juuri sen takia, että kattoa pitkin valuvat sulamis- ja sadevedet saataisiin ohjattua turvallisen välimatkan päähän rakennuksesta. Jos vesikouruissa on roskia ja syöksyputketkin ovat tukkeutuneet, räystäs vuotaa. Katolta valuvat vesimäärät voivat kastella maaperän niin perusteellisesti, että kosteutta pääsee talon rakenteisiin.

Rännihuollon ABC on seuraavanlainen.

A eli ajankohta. Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton rännit tulee puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, eli talven molemmin puolin. Kevätpuhdistus paljastaisi mahdolliset vääntymät tai muut pulmat sen lisäksi, että rännit saataisiin valmisteltua kesäsateita varten. Syyspuhdistuksen yhteydessä vesikouruista voidaan poistaa jopa huomattava määrä roskia, sillä puista putoavat lehdet löytävät kuin ihmeen kaupalla tiensä sadevesikouruihin.

B eli B-mutka. Rännien kuntotarkastus on olennainen osa rännihuoltoa. Jos B-mutkat, kourukoukut, sulanapitokaapelit tai jotkin muut osat ja komponentit ovat huonossa kunnossa, annamme tarjouksen pikaisesta ja perusteellisesta rännikorjauksesta.

C eli celsius. Vesikourut tulee puhdistaa ennen talvea, sillä ulkolämpötilan laskeminen saa ränneissä olevat roskat ja niiden takana seisovan veden jäätymään. On tyypillistä, että jää vaurioittaa sadevesijärjestelmää. Lisäksi tulee ottaa huomioon se, että jäätyneet kourut tai niistä riippuvat jääpuikot voivat pudota alas katon reunalta. Tämä muodostaa vakavasti otettavan turvallisuusriskin.

Pyydä meiltä tarjous matalan tai korkean rakennuksen vesikourujen puhdistuksesta. Tämäkin kattotyö on yksityisasiakkaille kotitalousvähennyskelpoinen.

Rännien huoltamisen, korjaamisen tai kourusaneerauksen voi maksaa myös yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Meiltä sujuu niin kattokaivojen kuin rännienkin puhdistaminen Kirkkonummella

Kaltevan katon sadevesijärjestelmänä ovat yleensä vesikourut ja alastuloputket. Vesikourut on kiinnitetty katon reunalle harjan suuntaisesti. Niistä vesi valuu alastuloputkiin, mitkä asennetaan talon päätyihin pystysuoraan. Alastuloputkien ei ole tarkoitus sylkäistä sisältöään suoraan maahan, vaan ohjata vedet esimerkiksi sadevesikaivoon tai loiskekouruihin.

Tasakatolla käytetään kattokaivoja, joiden asentaminen ja huoltaminen on erilaista kuin vesikourujen kunnossapito. Huoltotiheys on kuitenkin sama: myös kattokaivot tulee puhdistaa Kirkkonummella kaksi kertaa vuodessa, eli sekä ennen että jälkeen talven. Jos kattokaivot pääsevät jäätymään, sulatamme ne kuumalla vesihöyryllä (kuten vesikourut ja alastuloputketkin).

Kaikki kerrostalojen, rivitalojen, omakotitalojen ja kesämökkien sadevesijärjestelmiin liittyvät työt kannattaa teettää meillä, koska meillä on hallussamme kaikki tarvittava tietotaito, kalusto ja välineistö. Voimme tehdä rännihuollot ja jääpuikkojen poistot nosturiautolla, mikä helpottaa urakkaa huomattavalla tavalla.

Keräämme sadevesijärjestelmään kertyneet roskat roskapusseihin, emmekä unohda suorittaa lopuksi sadevesijärjestelmän kuntotarkastusta. Kuntotarkastamme sadevesijärjestelmän ilman eri veloitusta, ja samalla tulee tarkastettua myös katon kunto ja ehjyys. Vaikka käymme läpi koko tiilikaton, peltikaton tai huopakaton, emme pyydä tästä palveluksesta palkkiota. Jos katto olisi vailla jotain huoltoa tai korjausta, antaisimme siitä lopuksi sinulle tarjouksen, mutta muussa tapauksessa poistuisimme paikalta tyytyväisinä hyvin suoritettuun työhön.

Sekä rännit että vesikatto tulee puhdistaa kahdesti vuodessa. Siksi suosittelemmekin, että tilaat meiltä katon kevät- tai syyshuoltopaketin. Sen yhteydessä harjaamme tai ilmapuhallamme ulkokaton sekä puhdistamme vesikourut. Katto pitää puhdistaa ensin, koska lappeella olleet roskat voivat päätyä vesikouruihin. Myös katon kevät- ja syyshuollot (kuten myös rikkinäisten tiilien vaihdot, kattoreikien paikkaukset ja esimerkiksi katon huoltomaalaukset) kruunataan ilmaisella kattotarkastuksella.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – Tätä kattotyötä ei saa tehdä liian kovakouraisesti

Kovakouraisuus ei ole tarpeen kattoa tai sadevesijärjestelmää huoltaessa. Liian rajut otteet ja liian tehokkaat metodit voivat aiheuttaa vaurioita kattokokonaisuudelle. Lopputuloskaan ei välttämättä parane raisuilla otteilla.

Me olemme kokeneita kattoammattilaisia, jotka osaavat valita jokaiseen kattourakkaan ne parhaimmat otteet, kemikaalit ja välineet. Tiedämme, että vaikka tiilikatto voidaan harjata, on huopakatto parempi puhdistaa ilmapuhaltamalla. Tiedämme myös sen, ettei sammaleita kannata poistaa painepesurilla, vaan sammaleentuhoaineella.

Tiedämme myös sen, että jään tukkimat syöksyputket (eli alastuloputket), kattokaivot ja vesikourut kannattaa avata vesihöyryllä sen sijaan, että niitä alettaisiin hakata tai potkiskella. Kaikenlainen hakkaaminen ja muu väkivaltaisuus voivat lommouttaa sadevesijärjestelmää. Vesikourut tai alastuloputket voivat jopa irrota kiinnikkeistään – jäineen päivineen.

Kuuma vesihöyry sulattaa sadevesijärjestelmään kertyneen jään nopeasti ja vahinkoa aiheuttamatta. Samaa menetelmää voidaan hyödyntää myös silloin, jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon katon reunalle on kertynyt jäätä.

Paras tapa estää vesikouruja, kattokaivoja ja alastuloputkia jäätymästä on huoltaa ne syksyn lopussa. Vesikourujen, alastuloputkien ja kattokaivojen tukosten poistaminen Kirkkonummella mahdollistaa kaiken kosteuden nopean poistumisen sadevesijärjestelmästä. Samalla tarkastamme muun muassa sen, vieläkö rännien kourut antavat oikeaan suuntaan. Kallistusten tulee viedä kohti alastuloputkia, sillä muuten vesikouruihin voi jäädä seisovaa vettä.

Katon reunalla oleva jää voi olla merkki siitä, että omakotitalosta tai esimerkiksi paritalosta karkaa kaiken aikaa lämpöä. Katon lisäeristys on yksi mahdollinen ratkaisu tähän pulmaan, mikä lisää asumisen kustannuksia ja päästöjä – kattojään ja kondensio-ongelman esiintymisriskin ohella.