Lumenpudotus Kirkkonummi – Lumenpoistoon valmistaudutaan huolellisesti

Ei ole samantekevää, miten tiilikaton, peltikaton tai huopakaton lumenpudotus Kirkkonummella hoidetaan. Lumenpoistoon liittyy lukuisia riskejä, joten kaikki karikot on osattava kiertää turvallisen urakan mahdollistamiseksi. Me teemme taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin, autokatoksen, kesämökin, paritalon, omakotitalon tai jonkin muun kiinteistön lumenpudotuksen hyvin huolellisesti. Olemme huolellisia jo siinä vaiheessa, kun lumenpudotus Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa tai Inkoossa on vasta valmisteluvaiheessa.

Kattolumitöiden suunnitteleminen ja niihin valmistautuminen ovat työvaiheita, joissa ei kannata oikoa. Kattolumitöihin valmistautuminen tarkoittaa muutakin, kuin että puemme toppavaatteet päällemme ja laitamme lapiot auton takakonttiin. Meidän tulee pohtia, miten ja milloin lumet voidaan pudottaa, ja kuinka työmaa-alueen eristäminen tai valvominen hoidetaan. Tarvittaessa järjestämme liikenteenohjauksen ja/tai lumen kuljettamisen pois tontilta.

Totta kai meidän pitää laskea myös se, mitä lumenpoisto ja siihen mahdollisesti liittyvät katon ja rännien jäänsulatus maksaa. Asiakas haluaa varmasti tietää etukäteen urakan hinnan.

Kaikki alkaa yhteydenotostasi – sivustoltamme löydät puhelinnumeron, mihin voit soittaa tarvitessasi esimerkiksi lumenpudotusta tasakatolta. Voit ottaa yhteyttä myös sähköisesti. Sovimme kanssasi paikan päällä tehtävästä tilannekartoituksesta. Tämän käynnin jälkeen tiedämme muun muassa sen, pitääkö jääpuikot poistaa nosturiautolla, sekä lumimassojen määrän. Myös lumen koostumus vaikuttaa siihen, mitä lumenpoisto maksaa, sillä kevyen pakkaslumen työntäminen alas katolta on nopeampaa ja kevyempää kuin suojalumen poistaminen.

Tilannekartoituksen jälkeen annamme sinulle oivallisen tarjouksen kattolumitöistä, ja alamme valmistautua urakkaan. Ei mene kauaakaan, kuin kaikki on valmista, ja turvavaljain varustautuneet lumenpudottajat ovat katollasi. Lumenpudottajamme osaavat pudottaa ylimääräiset lumimassat kattoa rikkomatta, sillä he tietävät oikeat metodit.

Tämäkin kattotyö toteutetaan avaimet käteen -pakettina, joten sinun ei tarvitse osallistua lumenpudotuksen käytännön toteuttamiseen millään lailla. Säästä siis selkääsi ja aikaasi, ja anna meidän pudottaa lumet katoltasi! Jos kaipaat maksuaikaa, voit hakea yhteistyökumppaniltamme kattotöiden rahoitusta, mikä sopii myös lumen ja jääpuikkojen poistamisen maksamiseen. Yksityisasiakkaalle avautuu tilaisuus hakea kotitalousvähennystä, eikä tätä rahanarvoista tilaisuutta kannata jättää käyttämättä.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta ei ole mitään silmänpalvontaa

Kattolumitöitä voidaan tarvita myös maamme eteläisissä osissa. Lumenpoisto katolta parantaa tiilikaton, huopakaton tai peltikaton mahdollisuuksia selvitä kunnialla jälleen yhdestä talvesta. Lisäksi lumen ja jään poistaminen katolta parantaa talon asukkaiden ja muiden rakennuksen välittömässä läheisyydessä liikuskelevien ihmisten turvallisuutta, joten lumenpudotus ei ole mitään turhaa puuhastelua tai silmänpalvontaa.

Mitä enemmän katolla on lunta, sitä enemmän kattorakenteisiin kohdistuu rasitusta – tämähän on suorastaan itsestäänselvyys. Jos kyseessä on vettynyt suojalumi, ovat katon rakenteet vielä suurempien haasteiden edessä (vai pitäisikö sanoa alla).

Kattoja tulee joskus sisään Etelä-Suomessakin, mutta katon painuminen tai jonkin liitoskohdan vuotaminen on tavallisempaa Kirkkonummella. Katto voi alkaa vuotaa vaikka piipun juuresta, voihan painavan lumen alla olla paljon sulamisvettä. Jos katolla on paljon suojalunta tai jos kattolumet eivät ole jakaantuneet tasaisella tavalla, ota yhteyttä kattolumitöiden tiimoilta.

Matalalta tai korkealta katolta pitää pudottaa lunta siinäkin tapauksessa, että lumimassat uhkaavat pudota alas itsekseen – tämä voi olla hyvin vaarallista! Taloyhtiö ja talonomistaja ovat vastuussa siitä, ettei lunta pääse putoamaan. Jos lunta kuitenkin putoaa ja jotain hajoaa (esimerkiksi auton tuulilasi tai katto, miltä lumimassat ovat irrottaneet kattoturvatuotteita tai esimerkiksi ilmanvaihtoputkia), tulee korjaukset yleensä maksaa omasta pussista. Myrskyvaurioiden korjaamisesta voi tietyin edellytyksin saada korvauksia vakuutusyhtiöltä.

Helppo tapa parantaa pihamaan turvallisuutta ja vesikaton mahdollisuuksia pysyä ehjänä sekä tiiviinä koko talven ajan on lumiesteiden asentaminen. Lumiesteiden asentamista ei pääse pakoon, jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Viranomaiset edellyttävät, että kaikki kaltevat katot varustellaan lumiesteillä, mitkä voivat tarvita toisinaan huoltoa tai korjausta. Olet aina kartalla lumiesteiden ja muiden kattosi varusteiden huoltotarpeista, sillä me tarkastamme katot kaupan päälle jokaisen kattotyömme yhteydessä. Ilmaiseksi tarjoamamme kuntotarkastus ulottuu myös tiilikaton, peltikaton tai huopakaton varusteisiin Kirkkonummella.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Paina jarrua, jos et omaa työturvallisuustuotteita

Räystäiltä tai ränneistä roikkuvat jääpuikot tulisi poistaa. Jääpuikko on alas pudotessaan vaarallinen, onhan se kova, teräväkärkinen ja toisinaan painavakin. Paina kuitenkin jarrua, jos sinulla ei ole suojalaseja ja muita työturvallisuustuotteita. Jääpuikkojen poistokin on vaarallista, jos ei ole kunnolla suojautunut. Työssä voidaan tarvita myös nosturiautoa, jos kyseessä on korkea rakennus. Tilaa jääpuikkojen poistaminen Kirkkonummella meiltä – me suojaamme silmämme suojalaseilla ja päämme kypärillä, ja lisäksi valvomme vaaravyöhykettä koko jäänpudotuksen ajan.

Me hoidamme turvallisesti ja kattoystävällisesti myös jään poiston katolta. Katolla voi olla jäätä, mikä uhkaa joko pudota alas tai padota sulamisvettä taakseen. Jäätä ei kuitenkaan pidä hakata, sillä terävä työkalu voi lipsahtaa rikkoen katon rakenteita.

Me poistamme jään katolta Kirkkonummella kuumaa vesihöyryä käyttäen. Kuuma vesihöyry ei ole vaaraksi edes katon pinnoitteelle. Jää sulaa suorastaan silmissä poistuakseen sadevesijärjestelmää pitkin.

Onko sadevesijärjestelmäkin jäässä? Ei haittaa, sillä höyrytyslaitteemme taipuu myös rännien tai kattokaivojen sulattamiseen.

Kattojää voi olla merkki lämpöhukasta, ja lämpöhukka voidaan laittaa kuriin katon lisäeristyksellä. Tarvittaessa annamme tarjouksen villojen lisäämisestä ja/tai uusimisesta.

Sadevesijärjestelmä pysyy sulana kesään asti, kun se huolletaan loppusyksystä. Tarvittaessa voimme asentaa sadevesijärjestelmään sulanapitokaapelit tai lämpövastukset, mitkä toimivat sähköllä.