Huopakaton, palahuopakaton korjaus ja paikkaus Kirkkonummi – Enää ei tarvitse stressata katon vesivahingosta

Jos huopakatto vuotaa piipun juuresta Kirkkonummella, ei asiaa kannata painaa villaisella. Jos jokin huopakaton läpivienneistä vuotaa Kirkkonummella – tai Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa tai Inkoossa –, on asiaan puututtava nopealla tahdilla. Kattovuoto voi johtaa katon vesivahinkoon, ja se tarkoittaa katon alla olevien rakenteiden (vanerien, kattotuolien, eristeiden ja muiden yläpohjarakenteiden) kastumista. Kosteus voi edetä vielä pidemmälle, jos asiaan ei puututa. Ensi alkuun voi olla kyse siitä, että huopakatto vuotaa jiirin (siis sisätaitteen) kohdalta, mutta lopulta sisäkatostakin tihkuu vettä lattialle. Kosteusvaurioita voi kehittyä paitsi katto- ja lattiarakenteisiin, myös ulko- tai sisäseiniin.

Jotta tilanne ei muuttuisi hankalaksi, tarkasta tai tarkastuta huopakattosi usein, ja tilaa huopakaton tai palahuopakaton mahdollisesti tarvitsemat korjaukset ja paikkaukset meiltä. Me korjaamme ja paikkaamme niin omakotitalojen, kesämökkien, autotallien, saunamökkien, paritalojen kuin ulkorakennustenkin huopakatot ja palahuopakatot. Mökin tai vaikkapa saunarakennuksen bitumikatto tulee korjattua nopeasti, ja mitä asiantuntevimmalla tavalla.

Enää ei tarvitse stressata katon vesivahingosta, sillä korjaamamme kattoreikä tai läpivienti on varmasti tiivis. Myös jiiri tai sauma pitää jälleen vettä, jos me olemme olleet asialla.

Yhteistyökumppanimme rahoitusalalta auttaa järjestämään rahoituksen huopakaton tai palahuopakaton korjaamiselle. Verohallinto on oikea paikka verovähennysten – myös katon korjaamisesta saatavan kotitalousvähennyksen – hakemiseen.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Huopakaton halkeamien, kuprujen, ilmataskujen ja ryppyjen korjaus – Halkeama kertonee kuivumisesta, kupru kosteudesta

Huopakatot ja palahuopakatot kannattaa tarkastaa joka kevät, jotta talven aikana mahdollisesti syntyneet muutokset, puutteet tai suoranaiset vauriokohdat tulisivat huomattua ennen kesää ja sen vesisateita. Toisen kerran omakotitalon, mökin, saunarakennuksen tai esimerkiksi autotallin huopa- tai palahuopakatto tulee tarkastaa syksyllä. Näin uusi talvi lumineen ja sulamisvesineen voidaan ottaa vastaan huolettomin mielin.

Saat kattotarkastuksen meiltä ilmaiseksi aina, kun teetät jonkin kattotyön, kuten vesikourujen puhdistuksen tai katon syyshuoltopaketin. Kattotarkastajamme huomaavat, jos huopakatto vuotaa antennin juuresta, tai jos katon saumat repsottavat. He huomaavat myös tarpeen poistaa sammaleet ja uusia kaltevan tai loivan katon pinnoite.

Saat kattotarkastuksen päätteeksi tarjouksen mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä – myös niistä pienimmistä, kuten ilmakuplien tasoittamisesta tai pienten halkeamien tiivistämisestä. Pienilläkin kattopaikkauksilla on suuri merkitys kattokokonaisuuden kunnolle, sillä ajan kanssa halkeama tai kupru voi johtaa vaikka huopakattovuotoon Kirkkonummella.

Jos katolta löytyy halkeamia, voi se kertoa huopavuotien liiallisesta kuivumisesta. Kuprut ja rypyt viittaavat kermikerrosten väliin päässeeseen kosteuteen. Meiltä kuulet tavoista paitsi katon korjaamiseen, myös oireiden takana olevan ongelman poistamiseen.

Huopakatto vuotaa antennin juuresta – Näin ongelma ratkaistaan Kirkkonummella

Säännöllisten kevät- ja syystarkastusten ansiosta kaikki huopakaton pulmat voidaan havaita ja ratkaista ajoissa. Vaikka huopakaton ja palahuopakatot ovat hyvin tiiviitä kattoja, voi pieniä ongelmia esiintyä katon pitkän elinkaaren aikana. Meiltä kuulet parhaat tavat huopakaton tai palahuopakaton paikkaamiseen, ja me teemme kaikki kattotyöt erinomaisella hinta-laatusuhteella.

Jos huopakatto vuotaa antennin juuresta Kirkkonummella, voi pelkkä vesikaton tiivistys riittää. Siinä tapauksessa, että kosteus on jo saavuttanut katon alla olevat rakenteet, teemme asianmukaiset kunnostukset – myös katon alla. Kastuneet puuosat tulee joko kuivattaa tai uusia. Uusimista tarvitaan, jos puuosissa on jo lahoa, sillä lahosta ei päästä muuten eroon. Siinä tapauksessa, että yläpohjan lämmöneristeissä on kosteutta, on ne purettava ja uusittava. Villat voivat homehtua, jos niissä on kosteutta, ja yläpohjan homevaurio on sanalla sanoen ikävä. Kattoremonttia tuskin tarvitaan, ellei omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin bitumikatto ole todella vanha ja siksi uusimiskunnossa.