Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Kirkkonummi

Neuvomme kaikille talonomistajille ja taloyhtiöille on se, että katon kunto kannattaa tarkastaa usein. Vaikka katon asentaminen olisi tehty hyödyntäen parhaita materiaaleja ja kattotuotteita sekä parasta mahdollista ammattitaitoa, kuluu katto vuosien saatossa. Katto voi vaurioitua ja vuotaa, ja syynä voivat olla niin auringon aiheuttama kuivuminen, pakkasrapautuminen, katon kosteus- ja lämpöeläminen kuin vaikkapa kovat tuuletkin. Tiilikatto, peltikatto ja huopakatto kannattaa tarkastaa perusteellisesti joka kevät ja syksy – niin Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa kuin Inkoossakin.

Kattotarkastajamme huomaavat katon kunnossa mahdollisesti tapahtuneet muutokset Kirkkonummella. Niitä voivat olla pinnoitevauriot, rikki menneet kattotiilet tai vaikkapa ilmakuplat. He huomaavat myös kattotikkaat, joiden kiinnikkeet ovat sen verran huonossa kunnossa, että tikkaat saattavat pudota katolta jo seuraavalla myrskytuulella. He äkkäävät myös repsottavat saumat tai sammalmättäät, joiden alla voi olla vuotava reikä.

Kattotarkastajamme kiinnittävät erityistä huomiota kattoläpivienteihin. Kattoikkuna voi tarvita korjaamista, tai ehkä kattovalokuvun eristeet tai höyrynsulut pitää korjata. Kenties kattoluukku pitää uusia kokonaan? Kattotarkastuksen päätteeksi saat hyvän tarjouksen esimerkiksi kattovalokuvun eristeiden ja höyrynsulkujen uusimisesta.

Kattovalokuvun korjaus, kattoikkunan uusiminen tai aluskatteen tiivistäminen kattoluukun kohdalta on kotitalousvähennyskelpoinen kattotyö, kuten myös kattoikkunan eristeiden ja höyrynsulkujen korjaaminen (tai uusiminen). Myös aluskatteen ylösnostojen korjaamisesta tai aluskatteen osittaisesta uusimisesta voi hakea kotitalousvähennystä. Käytännössä lähes kaikki omakotitalon tai kesämökin kattotyöt oikeuttavat kotitalousvähennykseen, ja yhteistyökumppanimme avulla niille järjestyy rahoitus.

Kun vielä ottaa huomioon sen, että teemme kaikki tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt avaimet käteen -periaatteella tarjoten kaupan päälle katon yleiskuntotarkastuksen, voidaan hyvillä mielin sanoa, että kaikki kattourakat kannattaa teettää meillä. Ota yhteyttä vaikka heti, ja saa mainio tarjous tarvitsemistasi kattokorjauksista tai muista kattourakoista.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa toisinaan, joten kannattaa olla tarkkana

Emme hämmästyisi, jos huomaisimme kattoikkunan tai kattovalokuvun vuotavan Kirkkonummella. Voi olla, ettei kattoikkunasi tai kattovalokupusi vuoda kertaakaan katon elinkaaren aikana, mutta ei tätä mahdollisuutta voida kokonaan poiskaan sulkea. Kattoikkuna ja kattovalokupu ovat kattoläpivientejä, mitkä kuluvat vuosien myötä, ja jonain päivänä niiden kohdalta voi tihkua sade- tai sulamisvettä katon alle.

Kannattaa siis olla tarkkana. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Sitä, että kattoikkunan tai kattovalokuvun asentaja kannattaa valita huolella. Luota meihin, kun tarvitset uutta kattoikkunaa tai kattovalokupua. Asennamme kaikki tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen läpiviennit ensiluokkaisella tavalla – sekä uusille että jo jonkin aikaa palvelleille katoille.

Luota meihin myös kattotarkastusten suhteen. Teemme katon jokakeväiset ja -syksyiset tarkastukset huolellisesti. Jos teetät samalla jonkin muun kattotyön (kuten tiilikaton harjauksen tai vesikourujen puhdistuksen), saat katon tiiviystarkastuksen kaupan päälle.

Jos kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa Kirkkonummella, riennämme paikan päälle toteuttamaan mestarillista kattokorjausta. Jos aluskate on ollut oikein asennettu ja jos se on säilynyt ehjänä kattovuodosta huolimatta, ei tarvita muuta kuin kattoikkunan tai kattovalokuvun ja vesikaton liitoksen tiivistys. Muussa tapauksessa valmistaudumme korjaamaan sekä aluskatteen että katon alta löytyvät kosteusvauriot. Vuotava kattoikkuna tai kattovalokupu on kohta pelkkä muisto vain!

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa – Näin vältyt vesivahingolta

Myös kattoluukku (eli tarkastusluukku) voi vuotaa Kirkkonummella. Jotta vuotava kattoluukku ei ehtisi aiheuttaa katon vesivahinkoa, tulee se korjata tai uusia nopealla tahdilla. Ota yhteyttä tähän katonkorjauspalveluun, sillä meiltä saat kattokorjauksen nopeasti ja luotettavasti.

Jos kattoluukku on vuotanut niin pitkään, että katon alta paljastuu kosteusvaurioita, teemme kokonaisvaltaisen kattokorjauksen. Tämäkin kattokorjaus Kirkkonummella tapahtuu avaimet käteen -periaatteella, eli teemme kaiken tarvittavan saadaksemme huopakattosi, peltikattosi tai tiilikattosi jälleen priimakuntoon. Joissain tapauksissa suosittelemme kattoremonttia, mutta silloin on yleensä kyse muustakin kuin siitä, että tarkastusluukku vuotaa. Kattoremonttia tarvitaan muun muassa silloin, jos katto on vuotanut pitkään useista eri kohdista, ja sen alla olevat rakenteet ovat erityisen huonossa kunnossa. Katon uusimiseen päädytään myös silloin, jos talossa on todella vanha katto, eli esimerkiksi noin seitsemänkymmentä vuotta vanha tiilikatto.

Jotta kattovuodot voitaisiin korjata jo alkuvaiheessa, kannattaa tasakatto, pulpettikatto, aumakatto tai esimerkiksi taitekatto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Säännölliset kuntotarkastukset auttavat ehkäisemään monet kattovuodot jo ennalta, sillä katon tiiviyden tarkastus kertoo muun muassa katon huoltomaalauksen (millä ehkäistään ruostevaurioita) oikeasta ajankohdasta sekä tarpeesta tiivistää antennin juuri. Kattotarkastus antaa kallisarvoista tietoa myös katon saumojen, jiirien, sadevesijärjestelmän, lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden sekä esimerkiksi aluskatteen kunnosta.

Aluskate kuntotarkastetaan alakautta, jos katon alle vain pääsee (esimerkiksi juuri kattoluukun kautta). Aluskate on toivon mukaan ehjä ja tarpeeksi tiukalla. Varmistamme myös sen, että limitykset ja ylösnostot on tehty oikealla tavalla. Jos katto alkaa jonain päivänä vuotaa kattoluukun tai jonkin muun katon läpiviennin kohdalta, ottaa aluskate kaiken kosteuden vastaan. Seuraavaksi aluskate valuttaa vedet kohti räystäitä sen sijaan, että ne tihkuisivat yläpohjan eristeisiin.

Aluskate on tarpeen myös kondenssiveden aiheuttamien vesivahinkojen torjumiseksi. Jos katon alla on merkkejä kosteudesta, ei kyse välttämättä ole vuotavasta kattoluukusta tai muusta läpiviennistä, vaan katon alla tiivistyneestä kosteudesta. Lämmin ilma voi kondensoitua vesipisaroiksi etenkin kevättalvella, kun välikatto on pakkaskelien viilentämä, mutta sisällä talossa on yli 20 astetta lämmintä. Meiltä kuulet parhaat ratkaisut myös kondensoitumisen torjumiseksi, joten kannattaa olla yhteydessä!