Vesikourujen puhdistus Helsinki – Sadevesijärjestelmän puhdistamisessakin tarvitaan ammattitaitoa

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon), autotallin tai muun kiinteistön vesikourujen puhdistamiseen Helsingissä kannattaa palkata kattoammattilainen. Koska katolta voi pudota, kannattaa etenkin korkean talon vesikourujen puhdistus teettää meillä. Hoidamme sadevesijärjestelmien puhdistuksen aina katolta käsin – ellei kyseessä ole niin korkea talo, että paikalle tarvitaan nosturiautoa.

Katolta putoaminen on se suurin rännien puhdistamiseen välittömästi liittyvä vaara. Rännejä puhdistaessa saa muutenkin olla tarkkana, sillä esimerkiksi huolimattomasti tehty roskien poisto ei tuo niin suurta apua, kuin pitäisi. Rännejä ei ole tarkoitus myöskään naarmuttaa tai vääntää.

Vesikouruja ei kannata puhdistaa maasta käsin, vaikka tätä tarkoitusta varten myydäänkin erilaisia rännipuhdistimia. Rännit on siivottava niin, että näkee, mitä tekee. Näin on mahdollista saada poistettua kaikki roskat – puhumattakaan siitä, että vasta lähietäisyydeltä pystyy suorittamaan tarpeeksi tarkan kuntotarkastuksen.

Jos ränneihin jäisi roskia, heikkenisi rännien veto. Lopulta juuri yhtään vettä ei pääsisi virtaamaan vesikouruista alastuloputkiin. Seisova vesi ruostuttaisi omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi jonkin ulkorakennuksen rännit. Talvella vesi jäätyisi, ja jään muodostuminen voisi sekä rikkoa sadevesijärjestelmää että uhata talon pihalla liikkuvien ihmisten turvallisuutta. Katolta putoavan jään alle jääminen ei ole mikään pikkujuttu.

Rännien kuntotarkastus voi kertoa tarpeesta korjata bitumikaton, tiilikaton tai peltikaton rännit. Tarvittaessa annamme tarjouksen saumojen ja reikien paikkaamisesta tai esimerkiksi ruostevaurioiden kunnostamisesta. Kaikki ränneihin liittyvät työmme Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Sipoossa ovat kotitalousvähennyskelpoisia, ja yhteistyökumppaniltamme löytyy niille sopiva rahoitus.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Keskittymistä tarvitaan myös rännejä Helsingissä puhdistaessa

Hosuminen ei sovi meidän pirtaamme. Olemme kattoalan timanttisia ammattilaisia, jotka tietävät, että kaikkiin kattotöihin tulee panostaa ja keskittyä. Liika hosuminen kostautuisi esimerkiksi asennusvirheinä tai muuna huolimattomuutena. Virheet söisivät meidän mainettamme, puhumattakaan siitä, miten paljon ne voisivat aiheuttaa harmia asiakkaalle.

Niinpä me tartumme kaikkiin kattotöihin juuri sillä tarmolla ja keskittyneisyydellä, minkä ne ansaitsevat. Tiilikaton korjaus, peltikaton pesu ja maalaus, huopakaton kattoturvatuotteiden asentaminen ja rännien puhdistaminen Helsingissä saavat siksi parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Edellä jo viitattiin niihin asioihin, joita kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi rintamamiestalon rännien puhdistamatta jättäminen voi aiheuttaa. Ränneihin jäävät roskat ruokkivat ruostumista, ja talviaikaan roskia sekä vettä täynnä olevat kourut jäätyvät. Sekä ruoste- että jäätymisvauriot voivat vaurioittaa sadevesijärjestelmää monin tavoin, voiden jopa lyhentää sen käyttöikää.

Isoin syy rännikourujen puhdistamiselle on vielä kertomatta. Se on se, että lehtien, neulasten ja käpyjen täyttämät vesikourut voivat alkaa vuotaa. Silloin kattoa pitkin valuvat, tuhannet ja taas tuhannet vesilitrat eivät jatkakaan matkaansa alastuloputkiin ja loiskekouruihin (tai esimerkiksi sadevesiputkiin; tärkeintä on, että vesi jatkaa matkaansa jonnekin alastuloputkista). Jos räystäs vuotaa, tapahtuu juuri se, mikä rännien asentamisella on yritetty estää. Vedet kastelevat taloa ympäröivän maan, ja kosteus voi alkaa kiivetä pitkin huokoisia rakenteita kastellen taloa eri kohdista.

Vältä räystäiden vuotaminen ja puhdistuta rännit joka kevät ja syksy! Voit teettää työn omana palvelunaan tai osana katon kevät- ja syyshuoltoja. Katon kevät- ja syyshuoltoon sisältyy vesikourujen puhdistuksen lisäksi katon puhdistus. Roskat pitää saada pois myös peltikatteelta, jotta se ei suotta ruostuisi ja haurastuisi. Tiili- ja bitumikatot alkavat sammaloitua, jos lehtiä ja neulasia ei käydä poistamassa. Tilasitpa mitä tahansa, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus onnistuu mihin vuodenaikaan tahansa

Jos omakotitalon, rivitalon tai vaikkapa rantamökin sadevesijärjestelmä lakkaa vetämästä, löytyy syy hyvin usein roskien täyttämistä ränneistä. Mitä enemmän rännikouruissa on roskia, sitä huonommin ne vetävät. Jos rännejä ei puhdisteta vuosiin, voi kouruissa kasvaa jo sammaleita ja pieniä puuntaimiakin.

Toinen syy sille, että räystäs vuotaa, on jokin rakenteellinen vika. Siksi vesikourut kannattaa tarkastaa huolella aina, kun ne puhdistetaan Helsingissä. Voi olla, että kourut ovat vääntyneet, ja kaadot antavat siksi väärään suuntaan. Jää on voinut avata saumoja ja ruoste nakertaa reikiä.

Usein riittää, että avaamme tukkeutuneet vesikourut. Roskien ei pitäisi päästä alastuloputkiin, eli syöksyputkiin. Roskien siirtymistä pystysuoraan asennettuihin syöksyputkiin estää sihti, mikä voi vaurioitua. Silloin roskat voivat tukkia alastuloputketkin.

Ota yhteyttä, niin tulemme avaamaan tukkeutuneet syöksyputket Helsinkiin. Työ onnistuu mihin vuodenaikaan tahansa. Jos alastuloputket ovat tukossa talvella, on niissä todennäköisesti myös jäätä. Miten saada jää pois alastuloputkista? No tietenkin kuumalla vesihöyryllä, mikä toimii niin alastuloputkia, vesikouruja, tasakaton kattokaivoja, katon reunan jääpaanteita kuin muitakin jääkertymiä sulatettaessa.

Kuuma vesihöyry ei aiheuta vahinkoa katolle, sadevesijärjestelmälle tai kummankaan pinnoitteelle. Sen ohjaaminen kohti jäätyneitä kohtia vaatii höyrytyslaitetta ja tottumusta sen käyttämiseen, joten tilaa työ meiltä.

Paras tapa estää rännien, alastuloputkien ja kattokaivojen jäätyminen on puhdistaa (sekä kuntotarkastaa) ne kahdesti vuodessa. Katon reunalla syntynyt jää on usein merkki lämpöhukasta. Laita hukka kuriin tilaamalla yläpohjan lisälämmöneristys. Yläpohjaan lisätyt villat estävät lämpöä karkaamasta välikatolle (missä se voi tiivistyä kondenssivedeksi) ja katon läpi (jolloin se voi sulattaa kattolunta alakautta aiheuttaen katon reunalle syntyviä jääpaanteita). Jääpaanne on sulatettava sen vaarallisuuden takia – sekä siksi, että sen taakse patoutuvat sulamisvedet voivat aiheuttaa saumavuodon. Ota yhteyttä, niin teemme jään poiston katolta sekä työt, joilla jään syntyminen ehkäistään.