Kattoremontti, kattotyöt Helsinki – Ammattilaisemme pistävät itsensä likoon 

Omakotitalon, autotallin, paritalon tai esimerkiksi kesämökin katon on tarkoitus kestää vaihtelevia säitä ja koviakin kuormituksia. Anna huopakatolle, palahuopakatolle, peltikatolle tai tiilikatolle parhaat mahdollisuudet kestää Helsingissä ja teetä kaikki kattotyöt katon maalaamisesta vesikaton remonttiin meillä.

Meidän kattopalvelumme ammattilaiset ovat alansa timanttisia asiantuntijoita. Ei ole sellaista kattourakkaa, mikä ei meiltä luonnistuisi. Kaikkea toimintaamme ohjaa aito halu saada asiakkaan katto parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Emme jätä mitään kattourakkaa kesken, vaan teemme kaikki ne toimenpiteet, mitä vuotava tasakatto, myrskyn runtelema harjakatto tai esimerkiksi sammaleiden valtaama pulpettikatto tarvitsee.

Hintakin on aina varsin kohtuullinen, ja yksityisasiakkaalla on mahdollisuus hakea siitä kotitalousvähennystä. Ulkokaton uusimisen ja muut isommat kattotyöt halutaan usein maksaa rahoituksen avulla, ja siksi yhteistyökumppanimme tarjoaa joustavaa remonttilainaa kotisivuillamme.

Korjaamme, paikkaamme ja huollamme katon niin kauan kuin se on mahdollista. Kun katto viimein on kulutettu loppuun, aloitamme omakotitalon, kesämökin, autotallin tai esimerkiksi paritalon kattoremontin. Katon vaihtoon liitetään usein pitkä liuta erilaisia kattotöitä, kuten kattoikkunoiden, kattovalokupujen ja kattoluukkujen uusiminen. Samassa yhteydessä voidaan parantaa katon tuuletusta, asentaa lintuesteitä ja lisäeristää yläpohja.

Kattoremontin jälkeen rakennuksessasi on katto, mikä saattaa kestää seuraavat puoli vuosisataa. Meidän taidokkaat ammattilaisemme varmistavat, ettei asennusvirheitä ole, joten huopakatto tai esimerkiksi lukkosaumakatto ei vuoda tai tempaudu tuulen mukaan. Uusimamme katto on pitkään miltei huoltovapaa. Upea katto tuottaa omistajalleen iloa joka päivä.

Tarvitsitpa kattohuoltoa, katon korjausta tai vaikka kattosaneerausta, ota yhteyttä meihin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Sipoossa! Olemme valmiit pistämään itsemme likoon ja näyttämään, mihin oikein pystymme.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Katon asennuksesta ja uusimisesta Helsingissä huolehtivat luotettavat kaverit

Kun tilaat katon asentamisen tai uusimisen Helsinkiin meiltä, hoituvat työt parhaiden, luotettavimpien ja kokeneimpien ammattilaistemme toimesta. Katon asentamisesta ei vastaa mikään kesähemmo, vaan joukko pitkän linjan kattoammattilaisia. Kaikkiin huopakaton asennusvaiheisiin kiinnitetään suurta huomiota, myös esimerkiksi kattoläpivientien toteuttamiseen. Emme hosu peltikatonkaan asentamisen suhteen. Työ etenee reipasta tahtia, mutta maltamme silti panostaa jokaiseen kateruuviin, harjapeltiin, jiiripeltiin, jiiriin ja suojapellitykseen. Tiilikaton asentaminen voi tarkoittaa betonitiilien latomista katolle, mutta katolle voidaan latoa myös perinteikkäitä savitiiliä. Niin tai näin, luvassa on erinomaisella ammattitaidolla toteutettu vesikatto, minkä alta löytyy oikeaoppisesti toteutettu aluskate.

Omakotitalojen, kesämökkien ja paritalojen katot ovat varsin pitkäikäisiä. Huopakaton uusimista saa odotella pisimmillään 40 vuotta. Palahuopakaton uusiminen on edessä kymmenkunta vuotta aiemmin, sillä vaikka palahuopakaton asennus olisi tehty miten taidokkaasti, ei bitumipaanukaton tekninen käyttöikä ole niin pitkä kuin tiivissaumakaton. Laattakatossa on kosolti muita hyviä puolia, joten paanukattoa kannattaa ehdottomasti harkita kesämökin tai vaikka autotallin uudeksi katoksi.

Entä koska peltikatto pitää uusia Helsingissä? Aaltopeltikatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi tiilikuvioinen peltikatto kestää maksimissaan 50 vuotta. Peltisepäntyönä toteutettava konesaumakatto (eli rivisaumattu peltikatto) on merkille pantava poikkeus peltikattojen joukossa. Konesaumakatto pitää vettä ja kestää tuulia sekä ulkolämpötilavaihteluita jopa sadan vuoden ajan.

Sadan vuoden iän voi saavuttaa myös savitiilikatto. Huomattavasti yleisempi betonitiilikatto kestänee 70 vuotta, mikä on sekin varsin hyvä saavutus.

Lopuksi tahdomme muistuttaa yhdestä asiasta, mikä on varmasti kaikille talonomistajille itsestäänselvyys. Otamme riskin siitä, että tuhahdat paheksuvasti tulevalle kommentillemme ja mietit, miksi ihmeessä käytämme palstamillimetrejä sen esille tuomiseen. Mitä olemme sanomassa? Sitä, että mikään katto ei kestää kauaa, jollei sitä huolleta. Me toteutamme kaikki kattohuollot ympäri pääkaupunkiseutua – juuri ne, mitkä saavat kattosi kestämään ja kukoistamaan.

Kaikki katot tulee putsata ja tarkastaa kahdesti vuodessa, mutta lisäksi on olemassa katemateriaalikohtaisia kattohuoltoja. Peltikatto kaipaa maalaamista, tiilikatto suojapinnoitteen uusimista ja huopakatto sammaleenpoistoja. Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää kattosi kaipaamista huolloista tai peltikaton, tiilikaton tai huopakaton uusimisesta!

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti Helsingissä – Mitkä seikat vaikuttavat kattosaneeraukseen hintaan?

Katon iäkkyys on tavallinen syy kattoremontille. Huopakattoremonttiin, palahuopakattoremonttiin, tiilikattoremonttiin tai peltikattoremonttiin voi johtaa myös katon kunnon yllättävä romahtaminen. Esimerkiksi sammaleet voivat vaurioittaa ja kuluttaa kattoa niin paljon, että se on uusittava, mutta sammaloitumisen aiheuttamaa kulumista ei voi sanoa äkilliseksi. Myrsky- ja lumivauriot aiheuttavat niitä äkillisiä vaurioita, joihin on joskus puututtava uusimalla katto.

Myrskyvauriot tarkoittavat usein kattopeltien tai kattoturvatuotteiden irtoamista, eikä tällainen ole syy katon uusimiselle. Jos myrsky kaataa puun katolle tai tempaisee koko katon mukaansa, on asiaa harkittava uudestaan.

Olipa syy tasakaton, aumakaton, harjakaton tai vaikka pulpettikaton uusimiselle mikä tahansa, mietit varmasti kattoremontin hintaan. Etukäteen emme voi kertoa, mitä huopakattoremontti tai esimerkiksi peltikattoremontti maksaa. Katon uusimisen hinta selviää vasta, kun tulemme paikan päälle Helsinkiin. Paikan päällä selvitämme kaikki tekijät, mitkä vaikuttavat esimerkiksi tiilikattoremontin hintaan. Lopuksi voimme antaa tiukan urakkatarjouksen katon purkamisesta ja uusimisesta.

Kattosaneerauksen hinta lasketaan muun muassa katon pinta-alan ja katon kaltevuuden perusteella. Pinta-ala vaikuttaa materiaalikustannuksiin, mutta myös työtuntien määrään (eli siihen, kauanko vanhan katon purkamiseen ja uuden katon asentamiseen menee aikaa). Työtuntien lukumäärään ja sitä kautta kattoremontin hintaan vaikuttavat myös katon yksityiskohtien lukumäärä sekä kattorakenteiden kunto.

Jotta omakotitalon, paritalon, autotallin tai kesämökin kattoremontti etenisi mahdollisimman sujuvasti (ja edullisesti), kannattaa katto uusia ennen sen kunnon romahtamista – jos mahdollista, tilaa vesikaton uusiminen ennen kattovuotoja, niin katon vaihtoon ei tarvitse liittää kattorakenteiden uusimista ja villojen vaihtoa. Ei haittaa, vaikka katto olisi vuotanut, sillä meidän huippuammattilaisemme saavat kyllä katon vaihdetuksi ja kaikki ongelmat hoidetuiksi.

Huopakatto ja palahuopakatto jaksavat erilaisia rasituksia vuodesta toiseen

Huopakaton tai palahuopakaton valinnut talonomistaja tuskin katuu valintaansa. Bitumikatot ovat kehittyneet viimeisten sadan vuoden aikana merkittävästi. Tämän päivän bitumikatto on joustava, kestävä, tiivis ja komea. Se kestää rankkasateita ja kovia tuulia. Katon lämpötila voi vaihdella pienessä ajassa jopa sadan asteen verran, joten rasituksenkestävyyttä tarvitaan.

Katon tulee kestää myös talven aiheuttamia rasituksia, ilmansaasteista ja uhkaavista sammaleista puhumattakaan.

Kun valitset omakotitaloon, kesämökkiin, paritaloon, autotalliin tai johonkin muuhun ulkorakennukseen huopakaton, saat luotettavan kestävän katteen. Valitse huopa- tai palahuopakaton asentamiseen meidän ammattilaisemme, niin mikään ei mene pieleen tässä tärkeässä vaiheessa.

Palvelemme Helsingissä myös kaikkien kattokorjausten ja huopakattohuoltojen tiimoilta. Niin ihmeellinen kuin huopakatto onkin, tarvitsee se säännöllisiä huoltoja siinä kuin muutkin katot. Huopakatto on syytä puhdistaa ja tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, minkä lisäksi se voi silloin tällöin tarvita sammaleenpoistokäsittelyä. Huopakatetta suojaava sirotepinnoite on hyvä uusia kertaalleen, jotta huopa ei suotta kuivuisi, kovettuisi ja alkaisi halkeilla.

Emme voi taata, etteikö joitain halkeamia tai esimerkiksi ilmakuplia syntyisi. Siksi tarkastamme katon kunnon ilmaiseksi jokaisen kattotyön yhteydessä. Jos katossa on joitain pieniä vaurioita, teemme tarjouksen niiden kunnostamisesta. Ilmakuplan tai rypyn tasoitus, halkeaman tai kattoreiän paikkaus, sauman tai jiirin tiivistys, irronneen paanun liimaus tai vuotavan piipun juuren kunnostus palauttaa katon kunnon. Rakennuksessasi on tuota pikaa katto, minkä ei tarvitse pelätä vuotavan kovallakaan sateella, joten ota meidät luottokumppaniksesi bitumikaton ylläpidossa.