Lumenpudotus Helsinki – Kattolumitöissä ei saa tapahtua virhearviointeja

Kattolumitöissä ei saa tapahtua virhearviointeja, sillä sellaiset voivat vaurioittaa kattoa tai saattaa kaksi- tai nelijalkaisia välittömään vaaraan. Tilaa tiilikaton, huopakaton ja peltikaton lumenpudotus meiltä, niin kaikki etenee kivuttomasti, ripeästi ja kohtuuhintaisesti. Meidät uskallat päästää pudottamaan lunta myös korkealta katolta, sillä tiedämme, mitä teemme. Tarvittaessa toteutamme lumenpudotuksen nosturiautolla.

Pitkä kokemus kattolumitöistä takaa sen, että lumenpoisto Helsingissä onnistuu kattoa rikkomatta. Tiedämme, ettei lapion tai lumentyöntimen ole tarkoitus osua katteeseen. Katteelle tulee jättää noin 15 cm lunta, mikä suojaa katon pintaa koko urakan ajan ja jää sen jälkeen toimimaan kätevänä lisäeristeenä. Lumenpudottajamme eivät siis riko jiirejä tai tiivisteitä tai naarmuta katon pinnoitetta.

Lumenpudottajamme osaavat pitää huolen omasta turvallisuudestaan (esimerkiksi käyttämällä turvavaljaita jopa tasakatolla), minkä lisäksi he pitävät huolta ohikulkijoiden sekä talon asukkaiden turvallisuudesta. Huolellisesti suunniteltu ja suunnitelmien mukaan toteutettu lumenpudotus omakotitalon, kesämökin, autotallin, autokatoksen, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katolta ei saata ketään varaan. Lumet pudotetaan katolta sellaiseen paikkaan, etteivät ne aiheuta mitään omaisuusvahinkojakaan. Tarpeen niin vaatiessa kuljetamme lumet pois tontilta.

Tilaa lumenpudotus Helsingissä, Espoossa, Vantaalla tai Sipoossa meiltä, niin kattolumityöt sujuvat ilman virhearviointeja. Samalla kertaa voimme toteuttaa myös katon ja rännien sulatuksen vesihöyryllä sekä jääpuikkojen poistamisen katon reunoilta. Urakka etenee sujuvana avaimet käteen -pakettina, kuten kaikki muutkin kattotyömme.

Oletko omakotitalon tai kesämökin omistaja? Siinä tapauksessa voit vähentää talvisten kattohuoltojen (eli kattolumitöiden ja jään poiston) kustannuksia verotuksessasi. Lue ajankohtaista tietoa kotitalousvähennyksestä Verohallinnon sivuilta.

Rahoituspuoltakin olemme pohtineet ja järjestelleet valmiiksi. Voit hakea kattolumitöille ja muille kattourakoille soveltuvaa rahoitusta suoraan meidän kotisivujemme kautta – helppoa ja nopeaa!

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta voi olla edessä pääkaupunkiseudullakin

Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Lapissa katot voivat olla paksun lumikerroksen painamia. Pakkaslumi on vielä suhteellisen kevyttä, joten edes toistametrinen lumikerros ei nostata kulmakarvoja. Kevään sateet tekevät lumesta vetistä ja varsin raskasta. Lumivaipan paino voi kasvaa moninkertaiseksi.

Lopputulos voi olla se, että katto painuu luokalle. Jonkin ulkorakennuksen katto voi jopa sortua. Lumen paino voi rasittaa katon liitoskohtia, jolloin lumen ja katteen välissä oleva sulamisvesi voi alkaa tihkua läpi katon saumoista tai läpivienneistä.

Pääkaupunkiseudulla lunta on katoilla usein varsin niukasti. Kun katselee mustaa maata ja lumettomia kattoja, voi ajatus kattolumitöiden tilaamisesta tuntua kerrassaan absurdilta.

Vuodet eivät kuitenkaan ole veljeksiä. Jonain talvena katolla voi olla sen verran lunta, että se kannattaa poistaa – jos ei kattorakenteiden takia, niin ainakin pihan turvallisuuden takia.

Jos kattolumet putoavat katolta äkkiarvaamatta, voi syntyä monenlaista vahinkoa. Joku tai jokin voi jäädä lumen alle. Kattokin voi vaurioitua, jos lumet sinkoavat alas katolta, sillä lumi voi repiä mukaansa kattoturvatuotteita, kattotiiliä tai esimerkiksi ilmanvaihtohormeja.

On hyvä tietää, mistä tiilikaton, huopakaton tai peltikaton lumenpudotus kannattaa tilata Helsinkiin. Laita siis nimemme mieleen vastaisen varalle.

Huomaathan, että meiltä saat myös laadukkaat lumiesteet asennettuina. Lumiesteiden asentaminen on pakollista, jos omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteiden avulla katolla olevia lumia voidaan estää putoamasta ja aiheuttamasta tuhoa. Lumiesteet hillitsevät lumen liikkeitä, joten niiden ansiosta katolla on paremmat mahdollisuudet selvitä talvesta ilman naarmuakaan.

Lumiesteet voivat tarvita myös huoltamista ja korjaamista – meiltä saat nämäkin toimenpiteet, kuten kaikki muutkin kuviteltavissa olevat kattotyöt.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Voimme tehdä jään poiston yhtä aikaa lumenpoiston kanssa

Kun teemme kerrostalon, rivitalon, paritalon tai esimerkiksi rantamökin lumenpudotusta Helsingissä, voimme toteuttaa myös jääpuikkojen poistamisen sekä katon ja rännien sulattamisen kuumalla vesihöyryllä. Jään poisto voidaan tehdä myös ilman lumen pudottamista.

Tärkeintä on, että vaarallinen jää saadaan poistettua. Jäästä on kahdenlaista uhkaa. Ensinnäkin, tiilikaton, huopakaton tai peltikaton reunalla keikkuva jää voi pudota alas. Jään alas putoaminen voi aiheuttaa henkilövahinkoja. Jää on painavaa ja usein teräväreunaista, joten kannattaa huolehtia pihamaan turvallisuudesta ja tilata jään poisto katolta ajoissa.

Jää voi uhata myös katon kuntoa Helsingissä. Jääpuikoista ei yleensä ole haittaa kattokokonaisuuden kunnolle, mutta katon reunalle syntynyt jää on kokonaan toinen juttu. Jos katon reunalla on niin paljon jäätä, että se estää sulamisvesien virtaamisen räystäskouruihin ja alastuloputkiin, voi katto alkaa vuotaa. Jopa vedenpitävyydestään kuuluisa konesaumakatto saattaa alkaa vuotaa saumoistaan, jos katolle jää seisovaa vettä.

Ota siis yhteyttä koko pääkaupunkiseudulla palvelevaan kattofirmaamme ja tilaa jään sulatus tai jääpuikkojen poisto! Tarvittaessa annamme vinkkejä jään muodostumisen ehkäisemiseen. Katon reunalle syntynyt jää kertoo usein siitä, että rakennuksesta karkaa lämpöä. Runsas lämpöhukka kasvattaa myös kondenssiveden katon alle aiheuttamien vesivahinkojen riskiä. Ratkaisu voi löytyä katon lisälämmöneristyksestä, mikä voidaan toteuttaa missä vaiheessa katon elinkaarta tahansa.

Rännien jäätyminen kertoo usein siitä, että vesikouruissa on ollut roskia vielä talven tullen. Vesikourut onkin hyvä puhdistaa loppusyksystä. Samalla on syytä tehdä rännien (ja itse asiassa koko kattokokonaisuuden) kunnon tarkastus. Rännien huono veto tai niiden vuotaminen voi johtua myös joistain rakenteellisista vioista ja puutteista. Meiltä löytyvät parhaat ratkaisut myös rännien kunnostamiseen, joten päästä meidät asialle!