Aluskatteen korjaus Helsinki – Miksi paasaamme aluskatteen merkityksestä?

Peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjaus tuntuu olevan meille erityisen tärkeä kattotyö Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Sipoossa – ainakin siitä päätellen, miten paljon siitä puhumme. Tiilikaton tai peltikaton aluskatteen korjaus on tärkeää myös kaikille taloyhtiöille ja talonomistajille – ainakin, jos heidän aluskatteensa on repeytynyt tai reikiintynyt. Aluskate on tärkeä kapistus, minkä soisi olevan aina yhtä tiiviissä ja luotettavassa kunnossa. Jos tarvitset aluskatteen osittaista vaihtoa tai pahvisen aluskatteen korjausta Helsingissä, ota yhteyttä – me otamme asian vakavasti ja saamme hommat hoitumaan.

Aluskate asennetaan vesikaton alle siksi, että kaikesta vaivannäöstä huolimatta sattumaa ei voida sulkea pois laskuista. Vesikatto voi alkaa vuotaa. Aluskate on silloin katon rakenteiden ainoa toivo. Aluskate ohjaa kosteuden pois katon alta, jolloin kattorakenteet eivät uhkaa lahota ja yläpohjan eristeet homehtua. Tiilikaton ja peltikaton aluskate pystyy ohjaamaan myös kondenssiveden pois katon rakenteita pilaamasta.

Mikäli aluskate on rikki tai katon asentajilta on unohtunut aluskatteen oikeaoppinen asentaminen, ei aluskate suojaa katon vesivahingolta. Revenneen aluskatteen korjausta voi pitää jopa tärkeämpänä kuin rikkinäisten tiilien vaihtoa tai ruostevaurioiden korjaamista. Se, miten aluskatteen reikien paikkaaminen käytännössä tapahtuu, vaihtelee. Tulemmekin paikan päälle varmistamaan tilanteen ja antamaan oivan tarjouksen aluskatteen korjaushinnasta – sekä kertomaan, onko parasta tehdä aluskatteen ylösnostojen korjaus vaiko aluskatteen osittainen uusiminen piipun kohdalta.

Usein aluskatteen osittainen vaihto tai sen läpivientikappaleiden uusiminen riittää. Koko aluskate uusitaan lähinnä vain kattoa uusiessa. Ota ensimmäinen askel omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskatteen korjaamiseksi, ja ota yhteyttä! Yksityisasiakkaat ovat oikeutettuja hakemaan kotitalousvähennystä, ja kotisivujemme kautta löydät aluskatetta koskeville töille hyvän rahoituksen. Kaikki menee varmasti putkeen, joten ei kun aluskatetta korjauttamaan.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Aluskatteen osittainen uusiminen Helsingissä on pätevä ratkaisu moneen tilanteeseen

Jos villasukkaan tulee reikä, se parsitaan. Jos autosta katkeaa akseli tai jos pakoputki vuotaa, on edessä auton korjaus. Jos yksi tai kaksi hirttä lahoaa, ne vaihdetaan sen sijaan, että koko talo purettaisiin. Kannustamme tarttumaan kaikkiin korjaustarpeisiin heti, kun ne huomataan. Muussa tapauksessa koko kantapää voi paljastua tai auto jättää tien päälle. Myös taloa kannattaa korjata. Katto on talon parhaita suojia kosteudelta ja kosteusvaurioilta, joten panosta katon tiiviyteen.

Kuten edellä todettiin, voi hyvinkin huollettu katto vuotaa (aivan kuten uusikin katto voi sammua tielle). Vesikaton alla tuleekin olla aluskate, mikä voi vielä estää kosteusvaurioiden syntymisen ja leviämisen.

Aluskatekin voi hajota, joten sen kunto kannattaa tarkastaa yhtä aikaa vesikaton kanssa. Katon kunnon tarkastukset on hyvä ajoittaa aikaiseen kevääseen sekä myöhäiseen syksyyn.

Jos aluskate on antanut periksi rasitusten alla tai aluskatetta asennettaessa on mokailtu, tarjoamme aluskatteen korjausta, esimerkiksi aluskatteen osittaista uusimista viemärintuuletusputken kohdalta Helsingissä.

Kun uusimme aluskatteen osittain läpivientien (esimerkiksi kattovalokuvun) kohdalta tai jiirin, eli katon sisätaitteen kohdalta, ovat katon puurakenteet ja eristeet jälleen suojassa mahdollisilta kattovuodoilta. Usein on kyse siitä, että aluskatetta ei ole nostettu läpivientejä vasten tai että sen limityksiä ei ole tehty oikein jiirin kohdalla. Me tiedämme, miten aluskate kuuluu asentaa, ja osaamme korjata väärin asennetut aluskatteet oikealle tolalle.

Koko aluskatetta tuskin kannattaa alkaa vaihtaa, joten aluskatteen osittainen uusiminen kattoluukun, kattoikkunan tai vaikka savupiipun kohdalta on oivallinen ratkaisu moneen tilanteeseen. Aluskatteen osittainen uusiminen tulee edullisemmaksikin, joten kaikki voittavat. Tulet huomaamaan, että olemme asiakaslähtöisten ja pitkäikäisten ratkaisujen kattofirma, jolla kannattaa teettää kaikki kattokorjaukset, katon huollot sekä kattosaneeraukset.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta Helsingissä

Koska aluskatteella on kattokokonaisuuden kannalta niin suuri merkitys, ei sitä kannata jättää korjaamatta. Kun korjautat aluskatteen esimerkiksi jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta, varaudut tulevaisuudessa koittaa voiviin kattovuotoihin. Kun tiilikaton tai peltikaton aluskate on ehjä, kulkeutuvat mahdolliset kattovuodot pois katon alta.

Jos aluskatetta ei korjattaisi esimerkiksi savupiipun kohdalta, voisi kattovuoto saada aikaan katon vesivahingon. Silloin kesämökin tai esimerkiksi paritalon korjaukseksi ei riitä pelkkä piipun juuren korjaus. Katon alle päässeen kosteuden aiheuttamat kosteusvauriot on kunnostettava, tarkoittipa se sitten kosteuden kuivattamista tai lahon vaurioittamien puuosien uusimista. Märät villat pitää aina uusia, sillä muussa tapauksessa yläpohjaan voi syntyä homevaurio.

Aluskate voi vaatia korjaamista myös kattoikkunan, kattoluukun, viemärintuuletusputken tai jonkin muun läpiviennin kohdalta. Me olemme oikea vastaus tekemään kaikki nuo toimenpiteet. Meiltä sujuu myös aluskatteen paikkaus kattovalokuvun kohdalta sekä aluskatteen taitekohtien korjaus Helsingissä.

Se, miten aluskate kuuluu korjata jiirin tai jonkin läpiviennin kohdalta, selviää paikan päällä. Yksi hyvin todennäköinen vaihtoehto on aluskatteen osittainen uusiminen. Jotkin reiät voidaan paikata. Koko aluskate uusitaan yleensä vasta kattoremontin yhteydessä, joten etsimme ne parhaat ratkaisut omakotitalon, kerrostalon, huvilan tai esimerkiksi rivitalon aluskatteen korjaamiseen.

Samalla kun korjaamme aluskatteen, voimme tehdä muita kattotöitä saadaksemme kattosi kerralla priimakuntoon. Aluskatteen korjaaminen jiirin kohdalta voidaan yhdistää jiiripellitykseen ja aluskatteen korjaus savupiipun kohdalta piipun pellitykseen. Aluskatteen paikkaus kattovalokuvun kohdalta on yhdistettävissä vaikka katon huoltomaalaukseen. Samalla kun korjaamme aluskatteen viemärintuuletusputken kohdalta, voimme hoitaa esimerkiksi rännien puhdistuksen tai lumiesteiden uusimisen. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää tarvitsemistasi kattotöistä!

Aluskatteen paikkaus Helsingissä – Mistä paikkaustarpeet johtuvat ja miten ne voidaan ehkäistä?

On hyvä tietää joitain seikkoja aluskatteista, aluskatteen paikkaamisesta ja aluskatteen paikkaustarpeiden ehkäisemisestä. Mistä tiilikaton aluskatteen paikkaus yleensä johtuu? Miten peltikaton aluskatteen paikkauksilta voitaisiin välttyä Helsingissä?

Paras tapa pitää omakotitalon, rivitalon, luhtitalon tai esimerkiksi kesämökin aluskate hyvässä kunnossa on jättää sen asentaminen alan ammattilaisille. Ammattilainen asentaa aluskatteen juuri sopivan kireälle. Kun aluskate ei ole liian kireällä, ei tarvita revenneen aluskatteen paikkausta.

Aluskate ei saa olla liian löysälläkään, sillä silloin se kerää vettä päälleen, kunnes pussin pohja pettää. Ammattilainen osaa asentaa aluskatteen myös kaikkien läpivientien kohdalta, joten asiaan ei tarvitse jälkikäteen puuttua (ainakaan asennusvirheiden takia).

Aika haurastuttaa aluskatteetkin, joten aluskatteen kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa – siis yhtä aikaa normaalin kattotarkastuksen kanssa.

Katon kunnon tarkastus voi kertoa niin tarpeesta vaihtaa rikkinäisiä kattotiiliä kuin tarpeesta paikata aluskate savupiipun kohdalta. Aluskate voi tarvita paikkausta myös kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, viemärintuuletusputken tai jonkin muun läpiviennin kohdalta, sillä kosteus on voinut rasittaa aluskatetta.

Voit minimoida aluskatteen kokemat koettelemukset tiivistämällä vesikatteen aina mahdollisimman nopeasti. Näin aluskatteelle ei pääsy suuria määriä vettä. Joissain tilanteissa tarvitaan myös harjatiivisteitä ja lintuverkkoja. Harjatiivisteet pitävät roskat, tuiskulumen ja vaakasuoraan satavan veden pois aluskatteelta. Roskat voivat hidastaa aluskatteen kuivumista, joten mahdollisesti aluskatteelle päätyneet roskat on syytä poistaa heti.

Entä lintuverkot? Lintuverkkojen tarkoitus on estää pienten eläimien pääsy katon alle. Linnut, oravat ja muut pieneläimet voivat sotkea eristeitä. Linnut voivat lisäksi nokkia aluskatetta.