Kattoluukun, kattoikkunan ja kattovalokuvun korjaus sekä uusiminen Helsinki

Katon korjaamisesta puhuttaessa mieleen saattaa tulla jokin iso kattourakka, kuten lumen alla painuneen katon oikaisu, pitkään jatkuneen kattovuodon korjaus lahovaurioiden kunnostamisineen tai kattokorjausten kunkku kattoremontti.

Monet kattokorjaukset ovat paljon pienimuotoisempia kuin edellä mainitut isot kattourakat. Omakotitalon, kerrostalon, huvilan, kanalan, autotallin tai esimerkiksi rivitalon katon korjaus voi tarkoittaa yhden rikkinäisen tiilen vaihtamista, irronneiden kattosiltojen kiinnittämistä ja kattoreikien paikkaamista tai lumen alla vuotamaan ruvenneen jiirin kunnostamista.

Kattokorjaus voi tarkoittaa myös paikkapalan asentamista bitumikatolle, ruostevaurioiden kunnostamista, räystäslautojen uusimista tai jotain muuta nopeaa kattopaikkausta.

Tiilikaton, huopakaton tai peltikaton korjaaminen voi tarkoittaa myös katon läpivientien kunnostamista. Kattoläpivienti on hyvin todennäköinen paikka kattovuodolle niin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla kuin Sipoossakin. Jos katto vuotaa, voi veikata kyseessä olevan juuri jonkin kattoläpiviennin, kuten kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun.

Ei kuitenkaan kannata olla liian varma: vuotokohdaksi voi paljastua myös jiiri, sauma tai vaikka kattoreikä. Kattoläpivientejä ei siis kannata vältellä sen takia, että ne voivat jonain päivänä vuotaa. Oikein asennettu ja usein tarkastettu kattoläpivienti on hyvin tiivis.

Jos kuitenkin asian laita on niin, että kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa Helsingissä, ota yhteyttä. Me korjaamme luotettavasti vuotavan läpiviennin yhdistäen siihen tarvittaessa niin aluskatteen tiivistyksen (kuten ylösnostojen korjauksen tai aluskatteen osittaisen uusimisen) kuin kattoikkunan tai kattovalokuvun höyrynsulkujen ja eristeidenkin korjauksen (tai uusimisen).

Katto on pian taas kunnossa, eikä työstä koidu kuin varsin kohtuullinen korvaus maksettavaksesi. Kattokorjauksemme ja muut kattotyömme ovat kotitalousvähennyskelpoisia, ja urakalle voi hakea kauttamme rahoitusta. Muistathan myös kaikkien kattotöiden yhteydessä tarjoamamme ilmaisen kattotarkastuksen, mikä auttaa pitämään kattosi todella tiiviinä ja toimivana vuosikymmenestä toiseen!

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa kastellen katon alapuoliset osat

Jos tiilikatto, huopakatto tai peltikatto vuotaa, voivat sade- ja sulamisvedet päästä kastelemaan katon alla olevat osat. Ei ole mikään ihme, jos vuotavan katon alta löytyy valumajälkiä, tummentumia, laho- ja homevaurioita sekä kosteudesta kielivää ummehtuneisuutta.

Myös vuotava kattoikkuna tai kattovalokupu voi aiheuttaa katon vesivahingon Helsingissä. Ulkokaton alla tulisi olla ehjä aluskate, minkä tarkoitus on suojata kattorakenteita kosteudelta. Aluskate voi kuitenkin olla rikki tai väärin asennettu, eikä aivan kaikkien kattojen alla sellaista ole lainkaan. Jos kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, ei mikään estä katon alapuolisia osia kastumasta.

Ota yhteyttä tähän kattourakoitsijaan tilanteestasi riippumatta. Meiltä kuulet parhaat ratkaisut omakotitalon, rivitalon, paritalon tai vaikka rantamökin katon korjaamiseen. Kartoitamme tilanteen, ennen kuin kerromme, miten katto ja mahdollinen katon vesivahinko kannattaa korjata.

Jos aluskate on estänyt katon alapuolisia osia kastumasta ja lahoamasta, riittää talon katon korjaamiseksi pelkkä vesikaton tiivistys – homma, mikä saadaan tehtyä ehkä jo parissa tunnissa.

Mikäli katon alla on kosteutta, on aika korjata aluskate, jotta tulevaisuudessa mahdollisesti koittavat kattovuodot eivät kastelisi katon alapuolisia osia. Aluskatteen korjaus voi tarkoittaa vaikka aluskatteen osittaista uusimista kattovalokuvun tai kattoikkunan kohdalta.

Kosteusvaurioihin puutumme kuivattamalla tai uusimalla lahot kohdat. Kastuneet yläpohjaeristeet on uusittava, sillä mikään muu ratkaisu ei ole mahdollinen.

Joskus oikea ratkaisumalli löytyy kattosaneerauksesta eli katon purkamisesta ja uusimisesta, mutta silloin katossa on todennäköisesti muutakin vikaa kuin vuotava kattoläpivienti. Katon uusiminen voi olla paikallaan, jos katto vuotaa muistakin kohdista, tai jos katto on jo ylittänyt parasta ennen -päiväyksensä. Jos sinulla on esimerkiksi peltikatto, saavuttaa se parasta ennen -päiväyksensä noin viisikymppisenä. 

Jos kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, aloita ottamalla yhteyttä meihin. Muuta sinun ei tarvitsekaan tehdä, sillä me huolehdimme niin tilanteen kartoittamisesta, katon korjaamisesta kuin työmaa-alueen loppusiivouksestakin.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa – Mistä kiikastaa?

Tiilikaton, palahuopakaton, aaltopeltikaton, lukkosaumakaton tai kolmiorimahuopakaton vuotokohdaksi voi paljastua jokin katon läpivienneistä. Talon katolla voi olla runsain mitoin erilaisia läpivientejä aina alipainetuulettimesta viemärintuuletusputkeen ja kattoikkunasta savunpoistoluukkuun.

Katolla voi olla myös kattoluukku. Kattoluukku helpottaa yläpohjan kunnon tarkastamista, joten sitä kutsutaan myös tarkastusluukuksi. Kattoluukku voi toimia myös hätäpoistumistienä. Jos kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, voidaan ne poistaa katolta kokonaan asiakkaan niin halutessa. Jos kattoluukku vuotaa Helsingissä, ei kannata poistaa sitä, vaan ainoastaan korjata tai uusia. (Toki meiltä sujuu myös kattovalokuvun ja kattoikkunan uusiminen).

Jos kattoluukku tai jokin muu omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai kerrostalon läpivienneistä vuotaa, voi syy olla asennusvirheessä. Asennusvirhettä on syytä epäillä, jos katto tai läpivienti on suhteellisen uusi.

Muussa tapauksessa syyttänemme ajan hammasta. Läpivientien tiivisteet kuluvat ulkolämpötilavaihteluiden ja lumen painon myötä. Jonain päivänä katto voi vuotaa läpiviennin kohdalta. Katto kannattaakin tarkastaa kaikkine läpivienteineen kaksi kertaa vuodessa. Näin läpiviennit osataan tiivistää hyvissä ajoin, eikä kattovuotoja pääse syntymään niin helposti.

Kattotarkastuksen yhteydessä tarkastamme myös aluskatteen kunnon, jos katon alle on mahdollista mennä sitä tekemään. Kun aluskate on nostettu kaikkia katon läpivientejä – myös kattoluukkua – vasten, suojaa se mahdollisilta kattovuodoilta kerrassaan erinomaisen luotettavalla tavalla. Tarvittaessa korjaamme peltikaton tai tiilikaton aluskatteen sellaiseksi, että aluskate on asennettu juuri oikealla tavalla.

Pesunkestävät ammattilaisemme tarjoavat ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun teemme jonkin kattotyön, joten saat tiedon kattoluukkusi ja muiden kattoläpivientiesi sekä aluskatteen kunnosta esimerkiksi katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä (ja ilman erillistä veloitusta).