Vesikourujen puhdistus Espoo – Sadevesien ohjaus häiriintyy roskatukosten takia

Kosteus on pahasta monille rakenteille. Katto suojaa talon rakenteita kosteudelta, mutta jäädessään seisovien vesimassojen alle se voi alkaa vuotaa. Vesikaton alla on aluskate, mikä on tarkoitettu vedenpitäväksi. Aluskatekaan ei tykkää jatkuvasta kosteudesta, ja seisova vesimassa voi saada sen tiiviyden pettämään hyvin nopeasti.

Normaalitapauksessa sadevedet ohjautuvat saman tien pois vesikatolta. Jos kyseessä on tasakatto, vedet kulkeutuvat kattokaivojen kautta pois katolta. Kaltevan katon reunalta tapaat vesikourut ja alastuloputket. Sekä kattokaivot että rännit on puhdistettava usein, jotta roskatukokset eivät häiritsisi sadevesijärjestelmän vetoa. Jos sadevesijärjestelmien puhdistus tuntuu arveluttavalta tai sille ei ole aikaa, tilaa työ meiltä. Tilaa etenkin korkean talon vesikourujen puhdistus Espooseen meiltä, joilla on kaikki urakassa tarvittavat työvälineet ja tykötarpeet. Tarvittaessa poistamme roskat vesikouruista Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella tai Kauniaisissa vaikka nosturiauton avulla.

Omakotitalon, mökin, paritalon, autotallin, taloyhtiön (eli rivitalon ja kerrostalon) sekä muiden kiinteistöjen vesikourujen puhdistus on kattohuolto, mille on tarvetta kaksi kertaa vuodessa. Jo puolessa vuodessa ränneihin voi kertyä niin paljon roskaa, että niiden veto häiriintyy. Roskatukokset voivat saada rännikourut vuotamaan yli äyräidensä, ja silloin vedet päätyvät sinne, minne ne eivät saisi päätyä. Vuotava räystäs ohjaa sadevedet taloa ympäröivään maaperään, ja kosteus voi nousta siitä aina talon rakenteisiin saakka.

Vesikouruista kannattaa poistaa kaikki neulaset ja muut roskat myös siksi, että epäpuhtaudet saavat kosteuden viipyilemään ränneissä. Rännitkään eivät tykkää siitä, etteivät ne saa välillä kuivua. Tilanne voi johtaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vesikourujen ruostumiseen. Ruoste voi pilata sadevesijärjestelmän kunnon yllättävän nopeasti. Sekin kannattaa muistaa, mitä tapahtuu vesikouruille, joissa on roskia ja vettä vielä talven tullen. Tällaiset rännit jäätyvät, ja jään syntyminen voi vaurioittaa talon sadevesijärjestelmää. Auenneet saumat tai väärään suuntaan antavat kaadot eivät silti ole se vakavin uhka. Vakavin uhka liittyy siihen, että jään rasittama vesikouru voi pudota alas. Tästä voi koitua henkilö- ja omaisuusvahinkoja, kuten myös katon reunalta putoavista jääpuikoista.

Vesikourujen puhdistus, rännien höyrysulatus ja esimerkiksi vääntyneiden sadevesikourujen korjaaminen ovat kotitalousvähennykseen oikeuttavia kattotöitä. Halutessasi voit hakea näille tai muille tarvitsemillesi kattotöille rahoitusta yhteistyökumppaniltamme.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Valitse rännien puhdistamiseen Espoossa parhaat tekijät

Kaikki kattotyöt vuotavan tiilikaton korjaamisesta peltikaton ruostevaurioiden käsittelemiseen onnistuvat parhaalla mahdollisella tavalla, kun kattotyöt tilataan luotettavilta ammattilaisilta. Meidän ammattilaisemme ovat kaikkien laatuun ja ammattitaitoon uskovien valinta. Teetät meillä erilaiset katon korjaukset, kaikki katon kuntoa kohentavat kattohuollot sekä kattoremontit. Olemme pesunkestävä valinta myös katon varusteluun liittyviin töihin. Ota yhteyttä lumiesteiden korjaamisen, kattotikkaiden uusimisen, kulkusiltojen asentamisen tai vaikka rännien puhdistamisen tiimoilta. Me tiedämme, miten homma hoidetaan, emmekä hosu suotta urakkaa tehdessämme.

Rännienkään puhdistus ei ole niin yksinkertaista kuin miltä se saattaa kuulostaa. Kaikki roskat ja epäpuhtaudet pitää saada pois, jotta vesikouruun ei jäisi vettä. Jos roskista poistetaan vain osa, on yhä vaarana, että vesikouru ruostuu ja muuttuu huonokuntoiseksi – tai että se jäätyy talvella. Rivitalon, omakotitalon, piharakennusten ja mökkien rännit on hyvä puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, eli keväällä ja syksyllä.

Monet tekevät rännien puhdistuksen Espoossa tikkailta, mutta emme me. Tikkailla keikkuminen on turhan vaarallista, joten kiipeämme katolle tekemään työn yläkautta. Näin meillä on hyvä näkyvyys rännikouruihin, joten huomaisimme kaikki reiät tai kunnostusta odottavat ruostevauriot. Jos kyseessä on erityisen korkea talo, teemme työn nosturiauton avulla.

Olipa kyseessä korkea kerrostalo tai matala mökki, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Emme siis tyydy tarkastamaan pelkkiä rännejä ja alastuloputkia, vaan tarkastamme koko katon ehjyyden ja tiiviyden.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus sopii esimerkiksi vesikourujen puhdistamisen yhteyteen

Vesikourut ovat kovia keräämään roskia. Vesikourut keräävät roskia ihan yhtä innokkaasti, olivatpa ne kantikkaat tai puolipyöreät. Isoin ero näiden kahden rännityypin käytettävyydessä on se, että puolipyöreät ovat hieman helpommat puhdistaa. Käytännössä ero on kuitenkin pieni, joten makuasiat ratkaisevat, kun kyseessä on valinta kantikkaiden ja puolipyöreiden rännien välillä. Sekään ei vaikuta rännien roskien keräävyyteen, ovatko rännit muovia, terästä vai alumiinia. Koska kourut ovat päältä avoimet, kertyy niihin etenkin syksyisin roskia. Katon harjauksen jälkeen vesikouru voi olla aivan täynnä lehtiä ja muita roskia.

Roskien ei ole tarkoitus edetä alastuloputkiin, mutta joskus niin kuitenkin käy – ehkäpä sihti on jotenkin vioittunut. Huomaamme kyllä, jos alastulo- eli syöksyputkissa on roskia. Avaamme tukkeutuneet alastuloputket vesikourujen puolivuosittaisen puhdistamisen yhteydessä. Tukkeutuneiden syöksyputkien avaus voidaan tehdä Espoossa koska tahansa muulloinkin – ota yhteyttä, niin kiirehdimme hoitamaan hommat kuntoon.

Alastuloputket ja vesikourut voivat mennä tukkoon talvellakin. Silloinkaan emme lepää laakereillamme, vaan teemme lumenpoistoja, kattokorjauksia ja muita kattotöitä. Jos sadevesijärjestelmäsi ei vedä, kyse on todennäköisesti jäästä, minkä sulatamme pois kuumalla vesihöyryllä. Kuuman vesihöyryn käyttäminen on katon kannalta turvallista, eikä vesihöyrystä ole vaaraa ympäristöllekään. Höyrytyslaitteemme sulattaa jään myös tasakaton kattokaivoista tai katon reunalta, missä se uhkaa sekä katon tiiviyttä että pihalla liikkuvien ihmisten turvallisuutta. Paras tapa estää sadevesijärjestelmän jäätyminen on syksyinen rännihuolto. Kattojään muodostumista voidaan estää toteuttamalla katon lisälämmöneristys, mikä vähentää lämmön karkaamista harakoille.