Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Espoossa

Kattosi Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella ja Kauniaisissa korjaavat ammattilaiset tarttuvat aina rivakasti toimeen. Ota yhteyttä meihin, jos omakotitalon katto on vaurioitunut myrskyssä (esimerkiksi silloin, jos tuuli on viskonut kattopellit pitkin pihaa), tai jos lumen alas putoaminen on rikkonut kesämökin kattoa (esimerkiksi irrottamalla lapetikkaat ja lumiesteet). Tiedät saavasi nopeaa ja asiantuntevaa kattopalvelua, jos kerrostalon huopakattoon on syntynyt halkeamia, tai jos syystarkastus osoittaa rivitalon katon vuotavan jiiristä. Kilauta kavereillemme myös silloin, jos kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa Espoossa.

Katon läpiviennit voivat vuotaa jossain vaiheessa katon kymmenien vuosien mittaista elinkaarta. Kattoläpivienti kannattaa korjata mahdollisimman pian, sillä näin voidaan välttyä katon vesivahingolta, eli katon alla olevien rakenteiden kastumiselta. Kuten kuvitella saattaa, kosteus katon alla ei ole koskaan hyvä juttu. Kosteus saa aikaan lahoa ja hometta, joilta jokainen taloyhtiö ja talonomistaja mieluummin välttyisi.

Miten vuotava kattovalokupu, kattoluukku tai kattoikkuna korjataan? Se selvitetään paikan päällä. Joskus on parasta uusia kattovalokupu, kattoikkuna tai kattoluukku. Toisinaan riittää, että kattoläpivienti tiivistetään ja kenties myös pellitetään uudestaan. Toisinaan on edessä hieman isompi kattourakka, minkä yhteydessä tiivistetään tai uusitaan myös aluskate. Koko aluskatetta tuskin tarvitsee uusia. Aluskatteen osittainen uusiminen kattoikkunan tai esimerkiksi kattoluukun kohdalta voi riittää. Jos aluskatteen ylösnosto on toteutettu väärällä tavalla, korjaamme tilanteen.

Kattoikkunan tai kattovalokuvun eristeet ja höyrynsulutkin voivat olla vailla jotain toimenpidettä. Tarvittaessa korjaamme tai uusimme ne asianmukaisiksi. Jos kosteus on päässyt omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi huvilan katon alle, kunnostamme kosteusvauriot ja uusimme yläpohjan eristeet tarvittavilta osin.

Katonkorjausurakkamme etenevät aina yhtä täsmällisesti, ja olemme tarkkoja niitä hinnoitellessammekin. Kun katto on korjattu, saat kohtuullisen laskun, minkä voit halutessasi maksaa kauttamme saatavalla rahoituksella. Verohallinto on oikea paikka hakea kotitalousvähennystä, mihin meidän tekemämme omakotitalojen ja kesämökkien kattokorjaukset oikeuttavat. Joko mainitsimme kaupan päälle tulevan kattotarkastuksen? Siitä on iso ilo niin palahuopakaton, konesaumakaton kuin tiilikatonkin kunnon säilyttämisessä.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa – Ongelma paljastuu vasta lähietäisyydeltä

Lumen alla painuneen katon erottaa jo kauas. Senkin huomaa ilman erityistä tarkastelemista, jos puu on kaatunut katolle, tai jos myrskytuuli on irrottanut kattopeltejä. Pienemmät vauriot huomaa vasta lähietäisyydeltä. Tämän takia rivitalon, omakotitalon, vapaa-ajan rakennuksen, saunamökin ja esimerkiksi kerrostalon katto kannattaa tarkastaa usein. Kattotarkastaja huomaa naarmut, kattoreiät, rikkinäiset kattotiilet, repsottavat saumat, lahot räystäslaudat tai esimerkiksi vuotavat kattoikkunat ja kattovalokuvut Espoossa. Tällaiset ongelmat on hyvä huomata ja kunnostaa ajoissa. Jos reikiä tai huonokuntoisia läpivientejä ei huomata ajoissa, voi syntyä katon vesivahinkoon johtava kattovuoto. Voi olla, että kattovuoto huomataan vasta sisäkaton alkaessa vuotaa.

Suosittelemme, että konesaumakaton, paanukaton, tiivissaumakaton ja esimerkiksi tiilikuvioisen peltikaton kunto tarkastettaisiin kaksi kertaa vuodessa. Me kannamme kortemme kekoon tarjoamalla ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Kattotarkastajamme huomaavat, jos jokin katon jiireistä tai esimerkiksi läpivienneistä on huonossa kunnossa. Silloin teemme tarjouksen esimerkiksi kattoikkunan tiivistämisestä. Tarkastamme myös sen, onko aluskate oikein asennettu ja ehjä – jos siis katon alle pääsee jollain ilveellä. On tärkeää, että aluskate on asennettu oikein kattoläpiviennin kohdalta. Muussa tapauksessa aluskate ei pysty suojaamaan kattorakenteita, jos kattoikkuna tai vaikkapa kattovalokupu alkaa vuotaa Espoossa. Tarvittaessa tarjoamme tiilikaton tai peltikaton aluskatteen korjausta kattoläpiviennin kohdalta.

Jos tilanne on se, että katto jo vuotaa, on katon korjaamisella kiire. Selvitämme tilanteen ja aloitamme tapauksen mukaan suunnitellun kattokorjauksen.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa – Mitä kattokorjaus maksaa?

Jos kattoluukku vuotaa, on katon paikkaamisella kiire. Myös muut peltikattovuodot, tiilikattovuodot ja huopakattovuodot pitää korjata nopeasti. Jos rivitalon, paritalon tai esimerkiksi rantamökin katto ei ole tiivis, voivat kattorakenteet kastua ja mennä pilalle. Eristeisiin pääsevä kosteus voi johtaa yläpohjan homevaurioon. Joskus kattovuoto voi jopa aikaistaa kattoremonttia, mutta tämä riippuu tilanteesta. Jos kyse on vain vuotavasta katto- eli tarkastusluukusta, ei ole kovin todennäköistä, että katto pitäisi purkaa ja uusia. Meille on suorastaan kunnia-asia etsiä taloudellisimmat vaihtoehdot katon korjaamiseen ja kunnostamiseen. Siksi emme tarjoa minkään ehjän rakenteen korjaamista tai korjattavissa olevan rakenteen uusimista.

Meiltä saat siis edullisia ratkaisuja katon korjaamiseen, ja kattokorjaus alkaa (sekä etenee) turhia viivyttelemättä. Haluat varmasti tietää, mitä kattokorjaus maksaa. Siksi laskemmekin heti kättelyssä, mitä vuotavan kattoluukun korjaus Espoossa maksaa. Jos emme ole vielä nähneet kattoa, emme osaa antaa tarjousta. Siksi tulemmekin paikan päälle tilannetta tarkastelemaan. Paikan päällä selviää, mitä kaikkea on tehtävä, jotta talon katto saataisiin kokonaisvaltaisesti hyvään kuntoon. Alkutarkastuksen jälkeen voimme antaa sinulle mainion tarjouksen katon korjaamisesta kattoluukun kohdalta.

Jotta voisimme laskea tarjouksemme, on meidän selvitettävä, onko kattoluukku uusittava, vai riittääkö kattoluukun ja pelti-, tiili- tai huopakaton liitoksen tiivistys. Otamme selvää myös siitä, ovatko katon alla olevat rakenteet kastuneet. Kosteus on voinut saada kattorakenteet kastumaan ja jopa lahoamaan. Ehkä eristeissäkin on märkyyttä?

Jos katon alta löytyy kosteutta, tarkoittaa se yleensä sitä, ettei aluskate ole ollut tehtäviensä tasalla. Silloin tarjouksemme katon korjaamisesta sisältää myös aluskatteen korjaamisen kattoluukun kohdalta. Tarjouksestamme käy ilmi töiden osuus eli se, mistä yksityisasiakas voi hakea kotitalousvähennystä.