Lumenpudotus Espoo – Näin kattolumitöiden sujuminen varmistetaan

Kattolumitöiden soisi etenevän kaikin puolin turvallisesti ja kitkattomasti. Lumenpudotus korkealta katolta ei ole mitään lastenleikkiä. Sitä voi tulla rikkoneeksi kattoa, tai jopa pudonneeksi alas. Väärään aikaan ja väärään paikkaan työnnetty lumikuorma voi saada aikaan kalliita vahinkoja. On kuitenkin yksi helppo tapa varmistaa kattolumitöiden sujuminen Espoossa. Riittää, että tilaat omakotitalojen, kesämökkien, autotallien, autokatosten, taloyhtiöiden (paritalojen, kerrostalojen tai rivitalojen) ja muiden kiinteistöjen kattojen lumenpudotukset meiltä. Meidän ammattilaisemme tekevät tiilikaton, peltikaton tai huopakaton lumenpudotuksen avaimet käteen -pakettina, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään urakan työvaiheesta.

Koska lumenpudottajamme ovat kokeneita ja neuvokkaita ammattilaisia, onnistuvat lumenpoistot ilman epäilyksiä. Katon kunto säilyy moitteettoman hyvänä, sillä emme töki katetta lapioillamme tai lumentyöntimillämme. Maalipintaan ei synny naarmuja, mikään tiili ei irtoa, eikä jiirikään ala vuotaa. Muistamme jättää katolle hieman lunta, mikä suojaa katetta työvälineiltämme ja kengiltämme.

Suunnittelemme jo etukäteen sen, minne lumet voidaan pudottaa, milloin lumenpudotus on parasta suorittaa, ja miten talon asukkaiden ja ohikulkijoiden turvallisuus taataan. Tarvittaessa järjestämme niin, että yksi tai useampi työntekijä valvoo pihaa ja ohjaa autot toiseen paikkaan. Tarvittaessa organisoimme myös pudotettavien lumien tontilta pois kuljettamisen.

Omasta turvallisuudestamme huolehdimme pukemalla aina turvavaljaat. Puemme ne yllemme silloinkin, kun työn alla on tasakaton lumenpudotus. Katolta voi pudota, vaikka se ei olisi kovin kalteva tai jäinen, sillä reunan yli kipattu lumimassa saattaa vetää mukaansa. Tasapaino on joskus pienestä kiinni, eikä sen soisi pettävän katon reunalla liikkuessa. Tarvittaessa teemme lumenpoiston nosturiautolla. Se helpottaa mukavasti myös jääpuikkojen poistoa Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella tai Kauniaisissa, jos talolla on hieman enemmän korkeutta.

Kattolumitöistä on mahdollista saada kotitalousvähennystä, sillä kuulumme kaikkiin tarvittaviin rekistereihin. Niin lumenpudotuksen kuin katon ja rännien jäänsulatuksen voi maksaa myös lainarahalla, ja yksi helpoimmista tavoista saada kattotöille rahoitus on hakea yhteistyökumppanimme tarjoamaa rahoitusta sivujemme kautta.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta voi olla edessä myös Espoossa

Tuskin kukaan hämmästyy kuullessaan, että Lapissa tarvitaan lumenpudotusta. Kaikki tietävät, miten paljon katoille voi sataa lunta maamme pohjoisissa osissa. Lumen paino voi vaurioittaa kattorakenteita. Vaikka katto ei sortuisikaan, voi se painua tai alkaa vuotaa joistain liitoskohdista. Lumen pudotus on oiva tapa pelastaa mökin, omakotitalon tai jonkin muun rakennuksen katto.

Lumen alla notkuvat katot eivät ole kovin tuttu näky Espoossa, kuten eivät myöskään katoilla varmoin ja rauhallisin ottein liikuskelevat lumenpudottajatkaan. Lumenpoistoja kuitenkin tehdään. Kattolumitöille on tarvetta esimerkiksi silloin, jos lumi on jakaantunut epätasaisesti tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle. Kannattaakin tarkkailla paitsi kattolumen määrää, myös sen jakaantumista ja koostumusta. Vetinen suojalumi muodostaa katon rakenteille ihan toisenlaisen rasituksen kuin puuterinen pakkaslumi.

Kannattaa panna merkille myös se, meinaako katolta pudota lunta tai jäätä. Taloyhtiö tai talon omistaja on vastuussa siitä, ettei lunta putoa katolta kenenkään päälle. Lumen alle jääminen voi olla hyvin vaarallista, ja siitä voi olla seurauksensa myös talon katolle. Jos lumimassa pääsee putoamaan katolta itsekseen, voi se irrottaa mukaansa esimerkiksi kattoturvatuotteita. Kattoon syntyy silloin reikiä, joiden kautta yläpohjarakenteisiin voi päästä kosteutta.

Lumen poisto katolta on toinen hyvä tapa estää lumen vapaa putoaminen talon katolta Espoossa. Toinen keino on lumiesteiden asentaminen. Lumiesteet kuuluu asentaa katon reunalle, ja mielellään koko lappeen mitalle. Ne hillitsevät lumimassojen liikkeitä todella hyvin – etenkin, jos ne on säännöllisesti tarkastettu huolto- ja korjaustarpeiden varalta. Jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän, kuuluu lumiesteet asentaa yhtä aikaa vesikaton kanssa. Sikäli mikäli tilanne olisi se, että lumiesteet vielä puuttuisivat, ota yhteyttä. Meidän kauttamme saat laadukkaat, tutkitusti turvalliset ja säänkestävät lumiesteet asennettuina. Asennamme ne taiten kaikille erilaisille katoille, myös tiilikatoille, konesaumakatoille ja palahuopakatoille.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Tällä konstilla jää lähtee kertaheitolla

Meillä on tiedossamme se konstien konsti ja kikkojen kikka, millä jää saadaan pois katolta kertaheitolla. Metodimme on turvallinen niin tiilikatoille, huopakatoille kuin peltikatoillekin. Sitä voidaan käyttää myös jään poistoon ränneistä.

Miten sitten teemme jään poiston katolta Espoossa? Vastaus voi yllättää: käytämme rännien ja katon jäänsulatuksessa kuumaa vesihöyryä. Vesihöyry tulee nykyaikaisesta höyrytyslaitteestamme, millä onnistuu niin kattokaivojen kuin bitumikattojen sulattaminen. Koska jää sulaa silkalla vesihöyryllä, ei urakka kuormita ympäristöä turhan takia, eikä siitä ole haittaa minkään katon pinnoitteellekaan.

Jääpuikot poistamme yhä käsin katkomalla, mutta emme milloinkaan unohda työhön liittyviä vaaratekijöitä. Suojaudumme asianmukaisesti ja olemme muutenkin hyvin varovaisia, kun teemme jäänpudotusta Espoossa.

Jotta katolle ei enää syntyisi jäätä, mistä on pelkkää vaivaa ja mieliharmia (joskus jopa todellista vaaraa), voi olla syytä toteuttaa katon lisälämmöneristys. Uudet villat vähentävät katon läpi karkaavan lämmön määrään, jolloin kattolumi ei sula entiseen malliin jäätyäkseen katon reunoille.

Sadevesijärjestelmän sulana pitämisessä voivat auttaa sähköllä toimivat sulanapitokaapelit tai lämpövastukset, mutta suosittelemme silti puhdistuttamaan sadevesijärjestelmän joka syksy. Roskien poiston ansiosta vesikouruissa ei ole seisovaa vettä pakkasten alkaessa. Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton sadevesikourujen puhdistukseen liittyy aina myös niiden kunnon tarkastus, joten mahdolliset rakenteelliset viatkin saadaan pois vesikourujen vetoa heikentämästä.