Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Espoo – Kattofirmamme uusii kaikenlaiset huopakatot

Jos autotallin, kesämökin, paritalon tai omakotitalon huopakatto on uusimispisteessä Espoossa, kannattaa olla yhteydessä tähän kattourakoitsijaan. Teemme raudanlujalla ammattitaidolla niin omakotitalojen kuin mökkienkin huopakattoremontit. Espoon ohella toimimme myös Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella ja Kauniaisissa, joten kannattaa laittaa nimi (ja puhelinnumero) talteen.

Autotallinkin huopakattoremontti ansaitsee parhaimmat ja kokeneimmat tekijät, koska jossain yksityiskohdassa oikominen tai jonkin työvaiheen toteuttaminen epäammattimaisesti voi olla kohtalokasta kokonaisuuden kannalta. Kesämökin huopakattoremonttiakaan ei kannata teettää kenellä tahansa, sillä huonosti asennettu huopa- tai palahuopakatto voi vuotaa jo kotvasen kuluttua. Olisi sääli aloittaa esimerkiksi saunarakennuksen huopakattoremontti uudestaan vain sen takia, että jossain työvaiheessa on menty metsään. Mitä paremmin saunamökin, paritalon tai esimerkiksi jonkin ulkorakennuksen huopakattoremontti toteutetaan, sitä pidempään katto voi kestää. Totuuden nimissä on tietenkin sanottava, että katon elinkaaren pituuteen vaikutetaan myös katon huolloilla ja kattopaikkauksilla. Parhaitenkaan asennettu huopakatto ei ole erityisen pitkäikäinen, jos sitä ei puhdisteta, vaan sen annetaan sammaloitua, haurastua ja vuotaa rauhassa. Meidän kauttamme tavoitat paitsi parhaat kattoasentajat, myös luotettavimmat kattohuoltajat ja kattokorjaajat kaikkiin huopakattotöihin. Meidän avullamme saat katon, mikä pysyy näyttävänä ja tiiviinä ehkä jopa 40 vuotta. Palahuopakatot eivät yleensä ole ihan näin pitkäikäisiä, mutta avullamme laattakattokin kestää kunnioitettavan pitkään.

Palahuopakattojen ja tavallisten huopakattojen (eli tiivissaumakattojen) lisäksi uusimme myös kolmiorimahuopakatot. Kolmiorimahuopakatto on oiva valinta vanhempiin rakennuksiin, mutta mikään ei estä asennuttamasta sitä myös uuteen omakotitaloon, ulkorakennukseen tai mökkiin (kunhan vähimmäiskaltevuus täyttyy).

Meiltä voit tilata myös sellaisen bitumikattoremontin, mikä yhteydessä tehdään jotain normaalista poikkeavaa. Jos haluat muokata tasakatostasi pulpettikaton, ota yhteyttä, niin jutellaan lisää tällaisen urakan toteuttamisesta. Huopakattoa voidaan myös korottaa kattoremontin yhteydessä, jos rakennusvalvonta on samaa mieltä asiasta. Meiltä hoituu tällainenkin huopakattoremontti avaimet käteen -pakettina.

Omakotitalon ja mökin huopa- ja palahuopakattoremonteista voi hakea kotitalousvähennystä, mikä on merkittävä etu. Kun tilaat kattoremontin heti, kun katto alkaa osoittaa loppuunkulumisen merkkejä, voit säästää rahaa. Yhteistyökumppanimme tarjoama rahoitus helpottaa kattoremontin aikaista aloittamista.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Huopakaton, palahuopakaton uusiminen Espoossa – Skippaamme työvaiheita vain kunnollisilla perusteluilla

Huopakaton tai palahuopakaton uusiminen on iso urakka. Siihen verrattuna esimerkiksi vesikourujen puhdistaminen tai irronneen palahuopapaanun liimaaminen on pikku juttu. Kun uusimme huopakattoa tai palahuopakattoa Espoossa, teemme useita eri työvaiheita. Selvitämme jo etukäteen, mitä kaikkia työvaiheita meidän on tehtävä, jotta paritalon, kesämökin, autotallin tai omakotitalon bitumikaton uusiminen voisi sujua mahdollisimman kitkattomasti. Kun teemme alkukatselmusta paikan päällä, selviää meille myös kattoremontin hinta – sekä se, voidaanko joitain normaalin kattoremontin työvaiheita tällä kertaa skipata. Jos kaikkea tavanomaista ei ole pakko tehdä, kerromme tästä asiakkaalle.

Yksi isoimmista jutuista, mitkä voidaan joissain tapauksissa ohittaa, on vanhan katon purkaminen. Jos vanha huopakatto on mukiinmenevässä kunnossa, voidaan uusi palahuopakatto, huopakatto tai peltikatto asentaa suoraan sen päälle!

Normaalitapauksessa vanha bitumikatto on ensin purettava pois tieltä. Sitten tehdään kattorakenteiden korjaukset ja uuden alus- sekä pintakermin asennus. Jos kattorakenteissa ei ole mitään korjattavaa, uusittavaa tai vahvistettavaa, emme tietenkään niitä kunnosta. Ehjän korjaamisessa olisi hyvin vähän – jos ollenkaan – mieltä.

Eristeitäkään ei tarvitse uusia tai lisätä, jos yläpohjassa on tarpeeksi villoja, ja ne ovat kuivia ja terveitä. Kosteisiin eristeisiin voi kasvaa hometta, joten ne pitää ilman muuta vaihtaa.

Sadevesijärjestelmä on todennäköisesti niin vanha ja kulunut, että se on uusittava. Vanhalla katolla voi kuitenkin olla kattoturvatuotteita tai muita kattovarusteita, joita ei tarvitse uusia. Otamme ne talteen asentaaksemme ne uudelle tiivissaumakatolle, kolmiorimahuopakatolle tai palahuopakatolle. Uudelle katolle voidaan siirtää esimerkiksi hiljattain uusittu kattoikkuna tai kattoluukku. Eikö katollasi vielä ole kattoluukkua tai kattoikkunaa? Siinä tapauksessa voimme lisätä kattosi läpivientien määrää. Asennamme läpiviennit niin hyvin, että kattoikkuna ei vuoda sateella, eikä ilmanvaihtohormista tipu kondenssivettä. Huolehdimme myös siitä, että uusitulla huopakatolla tai palahuopakatolla on tarpeellinen määrä kattoturvatuotteita. Viranomaiset ovat määränneet, mitä kattoturvatuotteita katoille vähintäänkin pitää asentaa. Esimerkiksi määräys lumiesteistä koskee myös huopakattoja, jos niiden kaltevuus on 1:8 tai enemmän.

Omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontti voi yllättää

Toistelemme usein sitä, että huopakatto voi kestää 40 ja palahuopakatto noin 30 vuotta. Huopakattoremontti voi kuitenkin yllättää. Joskus omakotitalon, kesämökin, paritalon tai esimerkiksi autotallin huopakatto pitää uusia odotettua aiemmin. Huopakattoremonttia voi aikaistaa esimerkiksi paha myrsky, mikä repii koko katon mukaansa, tai kaataa sen päälle puun. Myös kattovuoto voi aikaistaa huopakaton uusimishetkeä. Jotta mikään kattovuoto ei pilaisi peruuttamattomasti katon alla olevia rakenteita, on huopakaton kunto hyvä tarkastaa usein.

Myös huoltotoimenpiteiden laiminlyönti voi romahduttaa huopakaton kunnon, eli toisin sanoen aikaistaa bitumikattoremonttia. Jotta mikään huoltotarve ei jäisi huomaamatta, kannattaa katon kuntoa seurata puolen vuoden välein.

Huopakatto on hyvä puhdistaa joka kevät ja syksy, kuten kaikki muutkin katot alumiinikatoista aaltopeltikattoihin. Tilaa katon puhdistukset meiltä Espooseen, niin saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastus kertoo, vuotaako jokin läpivienti, onko räystäslaudat aika maalata tai onko katolla poistamista odottavia sammaleita. Tarvittaessa suosittelisimme huopakattoremonttia, mikä kannattaa teettää ennen katon kunnon totaalista romahtamista. Jos kattorakenteet ovat pääosin terveet, onnistuu huopakattoremontti Espoossa edullisemmin kustannuksin.