Aluskatteen korjaus Espoo – Tiivistetty aluskate toimii uuden veroisesti

Peltikaton aluskatteen korjaus Espoossa ei ole mitään jokavuotista hommaa. Voi olla, ettei aluskatetta tarvitse korjata kertaakaan katon elinkaaren aikana, niin kestäviä ja laadukkaita tämän päivän aluskatteet ovat. Tiilikatonkaan aluskatteen korjaus ei ole kovin tavallista, mutta silloin kun tarvitset esimerkiksi revenneen aluskatteen korjausta, ota yhteyttä meihin. Meillä on kaikki se ammattitaito, mitä omakotitalon, kesämökin tai paritalon aluskatteen korjaus edellyttää. Korjaamme taiturimaisesti myös taloyhtiön eli kerrostalon tai rivitalon (tai jonkin muun kiinteistön) aluskatteen Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella tai Kauniaisissa.

Paikan päällä selviää, miten aluskate on laitettava kuntoon, jotta se toimisi taas uuden veroisesti. Aluskatteen reikien paikkaamisen sijaan saatamme suositella aluskatteen osittaista vaihtoa. Aluskate voidaan uusia kattotuoliväli kerrallaan, joten esimerkiksi kattovuodon tai katon alle päässeen linnun tekemien reikien takia ei tarvitse alkaa vaihtaa koko aluskatetta.

Aluskatteen tiivistys ei aina johdu mistään aluskatteen kohtaamasta koettelemuksesta. Kyseessä voi olla se, että aluskatetta ei ole aikanaan asennettu oikein. Aluskatteen asentaja on voinut esimerkiksi unohtaa toteuttaa aluskatteen ylösnostot – ota yhteyttä, niin korjaamme ylösnostot oikeanlaisiksi. Myös aluskatteen läpivientikappaleiden vaihto voi olla tarpeen. Vain oikein asennettu aluskate voi suojata katon alla olevia rakenteita, jos ulkokatto vuotaa jonain päivänä.

Jotta aluskatteen kunnosta voisi olla aina kartalla, kannattaa aluskate tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, eli yhtä aikaa katon kevät- ja syystarkastusten kanssa. Katon alle pitäisi päästä tarkastusluukun kautta. Tuo luukku voi olla asennettu kattoon tai talon päätyyn. Katon alle ahtautumalla selviävät myös tuuletusratkaisujen toimivuus ja se, onko katon alle päässyt pieneläimiä vai ei. Tilaa katon kevät- ja syystarkastukset meiltä, niin käymme katon alla, jos sinne vain pääsee. Tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kunnon tarkastus on täysin ilmainen, jos teemme samalla jonkin muun kattotyön, kuten vesikourujen puolivuosittaisen puhdistamisen.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Aluskatteen osittainen uusiminen Espoossa voi tapahtua vaikka jiirin kohdalta

Rivitalon, paritalon tai esimerkiksi rantamökin kattoon voi tulla reikä. Reiän voi aiheuttaa esimerkiksi katolta lumen mukana irtoava kattoturvatuote. Reikä voi syntyä myös sammaleiden tai ruosteen takia. Mitä nopeammin reikä korjataan, sitä vähemmän vahinkoa se ehtii aiheuttaa. Katon kunnostamiseksi voi riittää reiän paikkaus, rikki menneen tiilen uusiminen tai vaikkapa paikkapalan liimaaminen reiän peitoksi. Kattokorjaaja tuskin edes miettii kattoremonttia eli katon purkamista ja uusimista, jos katon ainut ongelma on yksi tai kaksi reikää.

Sama juttu tiilikaton ja peltikaton aluskatteiden kanssa. Jos aluskatteessa on vain jokunen reikä tai repeämä, ei aluskatetta tarvitse uusia. Vaikka aluskate olisi asennettu väärin jiirin tai jonkin läpiviennin kohdalta, ei sitä ratkaista aluskatteen vaihdolla, vaan korjaamalla aluskate. Aluskatteen korjaaminen voi tarkoittaa käytännössä vaikka aluskatteen osittaista uusimista jiirin eli sisätaitteen kohdalta. Jiiri on haasteellinen toteuttaa oikein. Ei siis ihme, että näemme vähän väliä jiirejä, joiden asentaminen on tehty väärällä tavalla. Asennusvirheitä on voinut sattua myös aluskatetta asennettaessa: esimerkiksi limitykset ovat voineet jäädä toteutumatta asianmukaisella tavalla. Ota yhteyttä, niin korjaamme tilanteen, eikä sinun enää tarvitse olla huolissasi jiirivuodoista.

Voimme uusia aluskatteen myös jonkin läpiviennin kohdalta. Voi olla, että aluskate pitää uusia osittain savupiipun kohdalta – samalla voimme toteuttaa vaikka piipun pellityksen peltisepäntyönä, onhan vesikatetta muutenkin purettava piipun luota. Uusimme aluskatteesi osittain myös kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta, ja työhön voidaan yhdistää myös eristeiden ja höyrynsulkujen uusiminen.

Katon tarkastus Espoossa voi kertoa myös siitä, että aluskatetta on uusittava osittain kattoluukun tai viemärintuuletusputken kohdalta. Kattotarkastuksista kannattaa pitää kiinni, vaikka katto ei olisi kovin vanha, tai vaikka se vaikuttaisi ihan hyväkuntoiselta. Katon kunnossa voi olla tapahtunut pieniä muutoksia, mitkä paljastuvat vasta tarkastelemalla kattokokonaisuutta ihan lähietäisyydeltä. Aluskatteen reiätkin jäisivät huomaamatta, ellei kattoa tarkastettaisi usein sekä ylä- että alakautta.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta – Korjaamme aluskatteen niin isojen kuin pienten kattojen alta

Olemme kattofirma, joka tarjoaa aina yhtä hyvää kattopalvelua. Katon materiaali tai koko ei vaikuta siihen, kuinka hyvin katon korjaamme tai huollamme. Tämä tarkoittaa myös sitä, että voit luottaa meihin niin kerrostalojen kuin pienten kesämökkien aluskatteiden korjaamisessa. Aluskatteen on syytä olla ehjä ja kaikkien taiteen sääntöjen mukaan asennettu, sillä muussa tapauksessa aluskatteen ei voi odottaa toimivan odotetusti. Aluskatteellahan on yksi tärkeä tehtävä, ja se on ohjata katon alle päässyt kosteus ulos. Kosteutta voi tulla peltikaton, huopakaton tai tiilikaton läpi. Katossa on lukemattomia kohtia, mitkä voivat alkaa vuotaa esimerkiksi ankaran talven tai rajuilman seurauksena. Katto voi vuotaa jiirin kohdalta, kattoikkunan paikkeilta, antennin tai piipun juuresta tai vaikkapa viemärintuuletusputken luota. Aluskatteen rooli on ottaa vesi vastaan ja valuttaa se heti räystäille. Aluskate ohjaa ulos myös kondenssiveden, mitä saattaa tiivistyä lämpimästä ilmasta silloin, kun välikatolla on kylmä.

Tarve tehdä aluskatteen taitekohtien korjaus tai aluskatteen reikien paikkaus Espoossa paljastuu katon tarkastuksen aikana. Jotta esimerkiksi aluskatteen korjaus viemärintuuletusputken kohdalta ei jäisi roikkumaan, tulee kattotarkastajan käydä myös katon alla, jos sinne pääsee. Aluskatteen korjaus läpiviennin kohdalta johtuu usein siitä, että aluskate on asennettu väärällä tavalla, mutta korjaustarpeen voi aiheuttaa myös kattovuoto, mikä on kuluttanut aluskatetta.

Me tiedämme, mikä on paras tapa paikata aluskate kattovalokuvun kohdalta, tai kuinka aluskate korjataan kattoluukun kohdalta. Timanttisille ammattilaisillemme uskaltaa jättää myös aluskatteen korjaamisen kattoikkunan tai savupiipun kohdalta. Sekään ei saa pasmojamme sekaisin, jos aluskatetta pitää korjata jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta. Me olemme kattofirma, jolta kannattaa tilata myös ne haasteellisimmat ja suuritöisimmät kattourakat. Nyt emme viittaa aluskatteen korjaamiseen Espoossa, sillä se on kokeneille ammattilaisillemme suhteellisen helppoa hommaa. Haasteita tuottaisi esimerkiksi kaatuneen puun alle jääneen katon korjaus tai tasakaton vaihto harjakatoksi, mutta tällaisetkin haasteet olisivat täysin voitettavissa. Itse asiassa, tällaiset haasteet olisivat meille varsin mieluisia, sillä tiedämme selviävämme niistä kaikin puolin erinomaisella tavalla (vaikkei tällaisia urakoita pääsekään tekemään ihan joka viikko).

Aluskatteen paikkaus Espoossa – Voiko jokin verkko tai tiiviste pitää aluskatteen ehjempänä?

Paritalon, kerrostalon, rivitalon tai piharakennuksen katon kuntoa voidaan ylläpitää katemateriaalin mukaisilla kattohuolloilla. Esimerkiksi peltikatto kannattaa aika ajoin maalata, jotta ruoste ei saisi siitä otetta. Ruostetta voidaan kiittää monista peltikaton vaurioista, joten ruosteen torjumisesta on hyvä huolehtia. Huopakaton huoltoja, joilla kattoa voidaan estää reikiintymästä ja halkeilemasta, ovat esimerkiksi roskien poisto katolta ja sammaleentuhokäsittely. Tiilikaton ehjyyttä voidaan ylläpitää muun muassa pinnoittamalla tiilikate, kun se on ehtinyt puoleen väliin elinkaartaan.

Voidaanko aluskatetta huoltaa, jotta se ei vaurioituisi niin helposti? Ei oikeastaan – ainut aluskatteen huolloksi laskettava toimenpide Espoossa tai muualla on aluskatteen kunnon tarkastus.  Kuntotarkastusta tarvitaan siksi, että tarve paikata tiilikaton tai peltikaton aluskate tulisi huomattua hyvissä ajoin. Jotta esimerkiksi revenneen aluskatteen paikkaus voitaisiin huomata ja toteuttaa jo aikaisessa vaiheessa, kannattaa aluskatteen kunto tarkastaa joka kevät ja syksy muun kattokokonaisuuden kuntotarkastuksen yhteydessä.

Aluskate voi tarvita paikkausta myös savupiipun, kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta. Tarvittaessa paikkaamme aluskatteen myös kattoluukun, viemärintuuletusputken tai jonkin muun läpiviennin kohdalta.

Jos aluskatteen kunnon tarkastus osoittaa, että aluskatteella on roskia, kannattaa ne poistaa sitomasta aluskatteelle kosteutta. Aluskatteella olevat roskat kertovat siitä, että harjan tuuletusaukot voisi olla hyvä tiivistää hengittävillä harjatiivisteillä. Harjatiivisteet estävät roskien ja esimerkiksi tuiskulumen pääsyn aluskatteelle. Jos aluskate altistuu runsaalle kosteudelle, voi se haurastua ja hajota ennenaikaisesti.

Myös räystäiden tuuletusaukot voi olla hyvä tiivistää, eli verkottaa. Räystäiden tuuletusaukkojen kautta katon alle voi tulla lintuja, mitkä saattavat nokkia aluskatetta. Tämä ei kuitenkaan ole kovin tyypillistä, mutta koska katon alle pääsevät pieneläimet voivat sotkea eristeet, kannattaa lintuverkot joka tapauksessa asentaa. Eristeitä ei ole hyvä sotkea tai repiä, eikä pieneläimien kannattaisi antaa pesiä tai aterioida katon alla.

Roskien poisto aluskatteelta on pikemminkin reagointia poikkeukselliseen ilmiöön kuin aluskatteen huoltotoimenpide. Aluskatteen kuntotarkastustakaan ei ehkä voida kutsua aluskatteen huolloksi. Verkoilla ja tiivisteillä voidaan estää peltikaton tai tiilikaton aluskatteen paikkaus, mutta kaikista merkityksellisin tapa pitää aluskate kunnossa on jättää sen asentaminen alan ammattilaisille.

Meidän asiantuntijamme muistavat unissaankin, miten aluskate kuuluu asentaa, joten kenenkään ei tarvitse käydä heidän jälkiään korjaamassa. He toteuttavat jokaisen läpiviennin ylösnostoineen niin, että kattokokonaisuudesta tulee mahdollisimman tiivis, mutta he hallitsevat myös aluskatteen kiristyksen. Aluskatettahan ei saa asentaa liian kireälle, jotta se ei repeä, mutta ei myöskään liian löysälle, jottei se ala pussittaa – kultaisen keskitien löytäminen on taitolaji, mutta me olemme harjaantuneita ja taidokkaita kattoammattilaisia!