Lumenpudotus Sipoo – Lumenpoisto tehtävä kattoa rikkomatta

Kattolumitöitä ei tarvita joka talvi Sipoossa. Kattolumitöitä tilataan vain silloin, kun lumi uhkaa pudota alas katolta niin, että siitä voisi aiheutua vahinkoa katolle, ohikulkijoille tai talon läheisyydessä sijaitsevalle omaisuudelle. Toinen syy tilata kaltevan katon tai tasakaton lumenpudotus on se, että lumi uhkaa rikkoa kattoa tavalla tai toisella. Lumen aiheuttama rasitus voi saada katon painumaan luokalle tai vuotamaan jostain liitoskohdasta.

Tilaa kattolumityöt meiltä, niin lumenpoisto estää kattoa rikkoontumasta sen sijaan, että se rikkoisi sitä. Lumenpudottajan on tiedettävä, miten katolla toimitaan. Harhaliikkeet voivat saada katon vuotamaan, ja harha-askeleet voivat johtaa putoamiseen katolta. Jos katolla olevien lumimassojen pudottamista alas ei ole mitenkään suunniteltu, voi lumenpudotus tiilikatolta, huopakatolta tai esimerkiksi peltikatolta johtaa henkilö- tai omaisuusvahinkoihin – ei ole samantekevää, mihin ja milloin lumet katolta pudotetaan!

Me olemme luotettava kattofirma omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, autokatoksen, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön lumenpudotusta tarvittaessa. Pitkä kokemus ja huippuunsa hiottu ammattitaito saavat kaikki kattourakat onnistumaan parhaalla mahdollisella tavalla. Emme riko kattoasi, emmekä pudota kattolumia mersusi tuulilasille. Olemme tarkkoja myös siitä, ettemme saata talon asukkaita tai satunnaisia ohikulkijoita vaaraan. Tarvittaessa eristämme vaarallisen alueen Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa tai Mäntsälässä, ja valvomme sitä koko lumenpudotusurakan ajan.

Voisi luulla, että nopeasti aloitettavista ja ammattitaidolla tehtävistä kattolumitöistä joutuisi maksamaan suolaisen hinnan, mutta näin ei ole asioiden laita. Me hinnoittelemme kaikki kattotyömme maltillisesti, ja yksityisasiakas voi hilata hintaa vieläkin alemmas hyödyntämällä kotitalousvähennystä. Ensi kertaa asialla olevankin on helppoa hakea tuota verovähennystä omakotitalon tai mökin kattotöistä, sillä kaikki Verohallinnon verkkolomakkeelle tarvittavat tiedot löytyvät laskustamme.

Lumenpoisto ja katon sekä rännien jäänsulatus voivat kaivata rahoitusta. Jos haluat maksaa kattolumityöt oman aikataulusi mukaan, kannattaa tutustua yhteistyökumppanimme tarjoamaan rahoitukseen. Tuolla lainalla voit maksaa monet erilaiset kattohuollot, katon korjaukset tai vaikka kattosaneeraukset.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!
 

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta kevään ensimmäisiä kattohuoltoja

Lumen pudottaminen matalan tai korkean rakennuksen katolta on kevään ensimmäisiä kattohuoltoja Sipoossa. Kuten edellä todetaan, ei kattolumitöitä tarvita joka vuosi. Lunta ei pudoteta turhan takia, vaan ainoastaan silloin, kun lumesta on selvästi haittaa tai jopa vaaraa.

Kattolumen paino voi saada katon esimerkiksi painumaan, mutta Sipoossa on melko harvoin niin lumisia talvia. Vähäkin määrä lunta voi saada katon vaurioitumaan ja vuotamaan, jos lumi on jakaantunut epätasaisesti. On melko tavallista, että lunta kerääntyy katon sisätaitteiden päälle, ja tällainen voi johtaa jiirivuotoihin. Paras tapa puuttua epätasaisesti jakaantuneeseen lumeen on lumenpudotus.

Lumenpoisto auttaa myös silloin, jos katolta meinaa pudota lunta itsekseen. Vapaasti putoava lumi voi repiä mukaansa kattoturvatuotteita tai vaikka rännejä, ja se voi aiheuttaa vahinkoa myös saavuttaessaan maan pinnan. Toinen tapa välttyä itsekseen putoavilta lumilta on lumiesteiden asennus. Asennuta lumiesteet heti, jos kattokaltevuus on 1:8 tai enemmän, sillä tuossa vaiheessa lumiesteet ovat pakollisia kattoturvatuotteita. Tilaa meiltä lumiesteet asennettuina, tai vanhojen lumiesteiden huolto tai korjaus.

Vaikka lumiesteet olisivat rautaisessa kunnossa ja liiat lumet olisi pudotettu talon katolta aikoinaan, kannattaa katon kunto tarkastaa heti keväällä. Tilaa katon harjaus tai ilmapuhallus meiltä, niin puhdistamme samalla vesikourut. Katon kunnon tarkastuksen saat kaupan päälle, ja sen jälkeen tiedät, onko esimerkiksi pakkasrapautuminen rikkonut kattotiiliä. Tarvittaessa annamme tarjouksen katon tarvitsemista korjauksista tai omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi taloyhtiön katon kuntoa kohentavista kattohuolloista.

Katto voidaan korjata jo talvella, joten jos lumen paino on saanut kattoikkunan vuotamaan (ja tämä huomataan jo talvella), voidaan tarvittavat kattopaikkaukset tehdä saman tien. Jos tarpeen, alkaa tekemämme katonkorjausurakka lumenpoistolla ja/tai jäänsulatuksella. Tiesitkö, että monet katot voidaan myös uusia talvella?

Sen sijaan monet kattohuollot kannattaa tehdä vasta lämpimänä vuodenaikana. Jos keväthuollon yhteydessä tehty kattotarkastus kertoo, että katto kannattaa maalata, on kattomaalaus hyvä jättää loppukevääseen tai alkukesään. Lämpötilan on oltava plussan puolella, eikä sateita saa olla luvassa. Jos vielä sattuu puolipilvinen päivä, onnistuu katon huoltomaalaus täyden kympin arvoisesti.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Miten kattojäistä pääsee parhaiten eroon?

Meidän kattofirmamme ammattilaiset ovat harjaantuneita asiantuntijoita, joilta kannattaa tilata kaikki kesäiset, keväiset, syksyiset ja talviset kattohuollot Sipoossa. Sekin vaatii ammattitaitoa, että osaa valita oikeat työvälineet ja kemikaalit tiilikattotöihin, peltikattotöihin ja huopakattotöihin. Meiltä sujuu tuokin työvaihe, joten ole huoleti: kattosi kunnostetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Osa kattotöistä tehdään kemiallisesti, koska mekaaninen menetelmä olisi liian raskas tai riskialtis. Esimerkiksi sammaleenpoisto ja jään poisto katolta tehdään kemiallisesti. Sammaleenpoistossa käytämme sellaisia aineita, mitkä nitistävät sammalkasvustot aina juuria myöten. Jään poisto tehdään kaikkien tuntemalla kemikaalilla, eli vedellä. Vesi, mistä on kuumentamalla saatu höyryä, sulattaa katon reunalla olevan jään turvallisesti. Vesihöyry sulattaa myös kattokaivot, sadevesikourut, jalkarännit ja alastuloputket.

Jos ränneistä tai räystäiltä riippuu vaarallisia jääpuikkoja, katkomme ne pois käsin – tarvittaessa nosturiauton avulla. Jääpuikkojen poistaminen hoidetaan siis edelleen mekaanisesti, ja tietenkin kunnolla jäänsiruilta suojautuen. Myös kattolumityöt tehdään edelleen mekaanisesti, eli lumentyöntimiä ja lihasvoimaa hyödyntäen. Kokeneet lumenpudottajamme eivät laske pelkän tasapainon tai tottumuksen varaan, vaan pukeutuvat aina turvavaljaisiin.