Aluskatteen korjaus Sipoo – Retuperällä olevat aluskatteet kunnostettava pian

Aluskate on retuperällä, jos se on asennettu väärin tai jos se on mennyt rikki. Väärin asennettu aluskate voi olla vaillapa sellainen, minkä ylösnostot puuttuvat – tai mikä on väärin päin tai liian löysällä. Tilaa peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjaus Sipooseen meiltä, niin aluskatteesi laitetaan sellaiseen kuntoon, että siitä on ihan oikeasti hyötyä kosteusvaurioita vastaan taistellessa.

Tiilikaton tai peltikaton aluskatteen korjaus voi johtua myös siitä, että aluskate on vaurioitunut vuosien saatossa. Jos aluskatteen päällä on seisovaa vettä, voi se kulua ja vaurioitua. Myös linnun nokka voi rikkoa aluskatteen Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa tai Mäntsälässä, joskaan tämä ei ole kovin yleistä. Mikäli yläpohjaan pääsee lintuja, oravia ja muita pieneläimiä, kannattaa räystäiden tuuletusaukot verkottaa. Näin pieneläimet eivät pääse sotkemaan eristeitä – tai rikkomaan aluskatetta ja höyrynsulkumuoveja.

Retuperällä olevan aluskatteen kunnostaminen voi tarkoittaa aluskatteen reikien paikkaamista tai aluskatteen osittaista vaihtamista, mikä on hyvä tapa puuttua moniin aluskatteen kunnossa oleviin ongelmiin. Koko aluskatetta ei tarvitse vaihtaa, vaikka aluskatteessa olisikin yksi tai useampi huonokuntoinen kohta. Omakotitalon, kesämökin tai paritalon aluskatteen korjaamiseksi voi riittää, että aluskate uusitaan huonokuntoisten kohtien osalta. Tämä on mainio tapa myös taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskatteen korjaamiseksi.

Tärkeintä on, että aluskate on tiivis – myös kaikkien läpivientien kohdalta. Aluskatetta pitää nostaa kaikkia läpivientejä vasten, jotta aluskate voisi antaa suojaa mahdolliselta kattovuodolta kattoikkunan, ilmanvaihtoputken tai vaikka savupiipun kohdalta. Vaikka katto kaikkine läpivienteineen olisi erinomaisella tavalla huollettu, voi katto jonain päivänä vuotaa. Vuodon voi aiheuttaa vaikka kattoikkunaa painava kattolumi tai kova myrskytuuli, mikä repii viemärintuuletusputket mukaansa. Silloin tarvitaan aluskatetta, mikä ottaa vastaan kaikki vesikaton läpi tulevat sade- ja sulamisvedet, ennen kuin kattorakenteet ja yläpohjan eristeet ehtivät kastua.

Aluskatetta tarvitaan myös kondensio-ongelman takia. Kondenssivettä voi syntyä etenkin kevättalvisin, ja siitä voi syntyä laho- tai homevaurioita katon alle. Kannattaa siis maksaa aluskatteen korjauksen hinta, koska aluskatteen avulla voit välttyä monilta kosteusvaurioilta. Kun aluskatteen korjaus on tilattu meiltä, on hinta mitä kohtuullisin – ja yksityisasiakkaalle vieläpä kotitalousvähennyskelpoinenkin. Yhteistyökumppaniltamme voit hakea rahoitusta revenneen aluskatteen korjausta tai vaikkapa aluskatteen läpivientikappaleiden uusimista varten.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!
 

Aluskatteen osittainen uusiminen Sipoossa on oikea ratkaisu moneen eri tilanteeseen

Kattoalalla tapahtuu jatkuvaa kehitystä. Katemateriaalit ja asennusmetodit kehittyvät kaiken aikaa. Me olemme perillä kattoalan uusista tuulista, ja osaamme kertoa sinulle uusimmista innovaatioista. Esimerkiksi peltikatoille tyypilliseen äänekkyyteen on löydetty ratkaisuja. Uudenaikaisten lukkosaumakattojen äänieristysnauhat vaimentavat katon pitämiä ääniä, joten niiden alla on entistäkin mukavampaa asua.

Huopakatot ovat kehittyneet hurjasti! Huopakattoja on valmistettu niin paperista kuin raakahuovasta. Tämän päivän kumibitumikatteet ovat ihan toista maata käytettävyydeltään ja kestävyydeltään.

Savitiilikattojen sijaan nykyään asennetaan betonitiilikattoja. Betonitiilet ovat edullisempia ja usein nopeammin asennettavissa kuin savitiilet, mutta jos haluat, voimme asentaa rakennukseesi myös oikean savitiilikaton. Sen hyväksi on luettavissa muun muassa se, että se voi kestää noin 30 vuotta pidempään kuin betonitiilikatto.

Betonitiilikatolla voidaan korvata mineriittikatto. Asbestia ei saa enää käyttää Suomessa, eikä asbestia sisältäviä kattoja saa enää korjata. Jos mineriittikattosi on huonossa kunnossa, tulee se purkaa ja korvata jollain muulla katolla – vaikkapa juuri betonitiilikatolla.

1900-luvulla alettiin käyttää paitsi asbestia, myös aluskatteita. Asbestin käyttäminen ei ollut kovin hyvä idea, mutta aluskatteet tulivat jäädäkseen – ja hyvä niin. Ensi alkuun ulkokattojen alle asennettiin muun muassa pahvisia aluskatteita. Pahviset aluskatteet vaativat aika paljon korjaamista. Nykypäivän hengittävät ja huippukestävät aluskatteet valmistetaan erilaisista kalvoista.

Jos aluskate kuitenkin tarvitsee jonkin sortin korjausta, ota yhteyttä meihin. Tiedämme, miten omakotitalojen, mökkien, rivitalojen ja muiden rakennusten aluskatteet tulee korjata. Joskus riittää aluskatteen reikien paikkaus, mutta usein päädymme uusimaan aluskatteen osittain – esimerkiksi läpivientien kohdalta. Aluskate voidaan uusia osittain niin viemärintuuletusputken, kattoluukun kuin kattovalokuvunkin kohdalta. Syy voi olla esimerkiksi aluskatteen kulumisessa ja vaurioitumisessa tai siinä, että aluskate on alun perin asennettu väärin. On tärkeää, että peltikaton tai esimerkiksi betonitiilikaton aluskatetta on nostettu kaikkia läpivientejä vasten, sillä muuten aluskate ei anna riittävän hyvää suojaa mahdollisilta kattoläpivientivuodoilta.

Jotta aluskatetta voitaisiin uusia osittain kattoikkunan, savupiipun tai vaikka jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta, pitää vesikatetta jonkin verran purkaa. Aluskatteen osittainen vaihto ei nimittäin onnistu alakautta. Tällainen kattourakka Sipoossa saattaa kuulostaa isommalta kuin mitä se tosiasiassa on, kun tilaat työt meiltä. Meidän asiantuntijamme ovat kokeneita konkareita, jotka hoitavat haasteellisetkin kattotyöt sujuvasti. Aluskatteen osittainen uusiminen on meille niin tuttua, että emme pidä sitä kovin haasteellisena. Suhtaudumme siihen kuitenkin suurella vakavuudella ja huolellisuudella, sillä aluskatteen tehtävä on tärkeä, ja se tulee saada kerralla kuntoon.

Aluskatteen korjaus jiirin, eli sisätaitteen, savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta – Aluskate on nyt tärkeämpi kuin vielä koskaan ennen

Aluskatetta tarvitaan enemmän kuin aiemmin, joten tilaa aluskatteen korjaus jiirin eli sisätaitteen kohdalta, jos oman rakennuksesi aluskate on päässyt huonoon kuntoon Sipoossa. Ehjä aluskate, mikä on asennettu taiten myös taitekohtien osalta, on uskomattoman hyvä suoja kosteusvaurioilta.

Aluskate ei ole olemassa vain siksi, että tiilikatto, huopakatto tai peltikatto saattaa jonain päivänä vuotaa. Kattovuotoja on esiintynyt aina, eikä edes tämän päivän tiedolla ja ammattitaidolla saada aikaan sellaisia kattoja, joiden voisi luvata olevan tiiviitä sataprosenttisella varmuudella. Aluskate ehkäisee kattovuodoista koituvat vesivahingot, mutta aluskate on olemassa myös kondenssiveden takia.

Kondensio-ongelma on tämän päivän ongelma, sillä aiemmin asumisesta ei syntynyt niin paljon kosteutta ja välikatolle karkaavaa vesihöyryä. Neljän hengen perhe voi saada aikaan jopa 15 litraa vesihöyryä per päivä, eli noin 105 litraa viikossa. Asunnoista karkaa myös lämpöä – silloinkin, kun yläpohja on eristetty asianmukaisella tavalla.

Välikatolle karkaava lämpö ja kosteus voivat tiivistyä (kondenssi)vesipisaroiksi, ennen kuin ne ehtivät haihtua ulkoilmaan. Aluskate estää vesipisaroiden syntymisen ulkokaton viileälle alapinnalle, mistä niiden olisi helppoa kastella eristeet. Eristeihin voi syntyä hometta jo viikossa, joten niiden kuivuus on tärkeää.

Nykyaikaiset aluskatteet paikkaavat hieman omakotitalon tai vaikka kerrostalon välikaton tuuletuksen puutteita, sillä ne ovat hengittäviä. Tästä huolimatta kannattaa varmistaa välikaton tehokas tuulettuminen – ota yhteyttä katon IV-töiden tai vaikka harjatiilituulettimen asentamisen tiimoilta. Tarvittaessa voimme toteuttaa myös eristeiden vaihdon tai yläpohjan lisäeristyksen (esimerkiksi yhtä aikaa aluskatteen taitekohtien korjauksen kanssa).

Et voi tietää, missä kunnossa aluskatteesi on, ellei sitä ole säännöllisesti kuntotarkastettu. Aluskate kannattaa tarkastaa puolen vuoden välein, sillä vaikka aluskatteet ovat hyvin kestäviä, voi aluskate tarvita korjausta esimerkiksi savupiipun kohdalta. Me osaamme korjata aluskatteen niin kattoikkunan kuin kattoluukunkin kohdalta – silloinkin, aluskatetta on uusittava osittain. Pyydä hyvä tarjous aluskatteen paikkaamisesta kattovalokuvun kohdalta, niin kattorakenteesi saadaan pian suojaan sekä sadevesiltä, lumen sulamisesta syntyvältä vedeltä että kondenssivedeltä.

Ota yhteyttä myös aluskatteen, vesikatteen ja kattovarusteiden kuntotarkastuksen tiimoilta. Näin saat tietää, onko aluskatetta korjattava jonkin läpiviennin (kuten viemärintuuletusputken) kohdalta, tai onko tiilikatolla rikkinäisiä tiiliä. Kattotarkastus kertoisi myös kourusaneerauksen tai esimerkiksi peltikaton huoltomaalauksen tarpeesta. Katon kunnon tarkastus on ihan tavallinen kattohuolto, minkä voit tilata esimerkiksi soittamalla meille puhelimella. Jos tilaat jonkin muun kattotyön, saat kattotarkastuksen ilmaiseksi, joten kannattaa harkita tätäkin vaihtoehtoa.

Aluskatteen paikkaus Sipoossa tulee edullisemmaksi kuin katon vesivahingon kunnostus

Emme voi etukäteen sanoa, paljonko esimerkiksi tiilikaton aluskatteen paikkaus Sipoossa maksaa, joten tulemme paikan päälle laskemaan hinnan revenneen aluskatteen paikkaamiselle tai aluskatteen paikkaamiselle savupiipun kohdalta. Meidät tunnetaan kilpailukykyisistä hinnoistamme, joten saatat yllättyä, miten edullista esimerkiksi peltikaton aluskatteen paikkaaminen avaimet käteen -periaatteella onkaan.

Aluskate kannattaa paikata heti, sillä aluskatteen paikkaus kattoikkunan tai esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta voi estää katon vesivahingon. Katon vesivahinko voi johtua kattovuodosta (esimerkiksi kattoikkunan kohdalta) tai kondenssivedestä. Katon vesivahingon kunnostaminen Sipoossa voi tarkoittaa esimerkiksi lahovaurioiden korjaamista tai märkien eristeiden vaihtamista. Kosteus on voinut levitä sisäseiniin ja muihin rakenteisiin. Katon vesivahingon kunnostaminen voi maksaa paljon enemmän kuin aluskatteen paikkaus kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta, joten aluskatteen kuntoa kannattaa seurata. Jos mökin, kerrostalon tai esimerkiksi paritalon aluskate ei ole reilassa, tilaa tarvittavat kunnostustoimenpiteet (kuten aluskatteen paikkaus viemärintuuletusputken kohdalta) meiltä. Meillä on kaikki se ammattitaito, motivaatio ja välineistö, mitä huonokuntoisen tai väärällä tavalla asennetun aluskatteen paikkaaminen edellyttää.

Samalla kun korjaamme aluskatteesi, voimme tehdä monia muitakin peltikattotöitä tai esimerkiksi palahuopakattotöitä. Meiltä sujuu esimerkiksi uusien läpivientien asentaminen, kattoturvatuotteiden uusiminen, kattoreikien paikkaaminen, otsalautojen maalaaminen tai irronneiden kattopeltien kiinnittäminen. Aluskatteen tiivistyksen yhteydessä hoituisi myös katon puhdistaminen tai roskien poisto vesikouruista ja/tai alastuloputkista.