Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Sipoo

Mikä on omakotitalon, kerrostalon, ulkorakennuksen, karjasuojan tai vaikka huvilan katon tehtävä? Se ei ole lämmöneristeenä toimiminen. Lämmöneristeet hoitavat tämän puolen (tai jos eivät hoida, ota yhteyttä; me uusimme villat tai teemme katon lisälämmöneristyksen Sipoossa). Vesikaton tehtävä on pitää tuulet, tuulen mukana lentävät roskat ja sateet talon ulkopuolella. Sade voi tarkoittaa vesisadetta, lumisadetta tai räntäsadetta. Olipa kyse lumesta, rännästä tai vedestä, voi se kastella katon alapuoliset rakenteet, jos katto ei olekaan tiivis. Katon alla pääsevä kosteus voi johtaa laho- tai homevaurioihin, mitkä voivat vaikuttaa jopa koko rakennuksen asumiskelpoisuuteen (jos kattovuotoa ja katon vesivahinkoa ei ajoissa korjata).

Se, onko tiilikatto, peltikatto tai huopakatto tiivis vai ei, kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kevättarkastus voi kertoa kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun vuotavan Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa tai Mäntsälässä. Myös syystarkastus voi kertoa joistain ongelmista tasakaton, pulpettikaton, harjakaton tai esimerkiksi taitekaton läpivientien kanssa. Toki kattotarkastus voi kertoa myös pinnoitevaurioista, kattoa valloittavista sammaleista, rikkinäisistä kattotiilistä, ruosteisista kattopelleistä, törröttävistä nauloista, revenneestä aluskatteesta tai vaikka vesikouruista, joiden kallistukset osoittavat tätä nykyä tykkänään väärään suuntaan. Jos kattoa ei tarkastettaisi, voisivat katon vauriot jäädä huomaamatta ja korjaamatta, ja silloin voitaisiin joutua tekemisiin kosteusvaurioiden kanssa.

Kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaaminen voi tarkoittaa katon ja kattoläpiviennin tiivisteiden uusimista. Tämä voi riittää, jos kosteus ei ole (kiitos aluskatteen) saavuttanut kattorakenteita, eikä kattoikkunaa, kattovalokupua tai muuta kattoläpivientiä ole kuntonsa puolesta uusittava.

Jos aluskate on pettänyt, voi kattoläpiviennin kohdalta alkanut kattovuoto kastella kattorakenteet ja yläpohjan eristeet. Jotta tämä ei toistuisi, pitää aluskate tiivistää (esimerkiksi korjaamalla aluskatteen ylösnostot tai uusimalla peltikaton aluskate osittain). Kunnostamme tietenkin myös katon alle syntyneet kosteusvauriot.

Kattoikkunan eristeet tai höyrynsulut voivat vaatia uusimista tai korjaamista, mutta nämäkin asiat tulevat hoidettua meidän toimestamme. Korjaamme tai uusimme myös kattovalokuvun höyrynsulut ja eristeet. Kaiken voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, ja omakotitalon sekä mökin katon korjauttajien kannattaa muistaa mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Kotitalousvähennyksen hakeminen ei voisi olla enää helpompaa, sillä sen voi tehdä kokonaan sähköisesti, ja kaikki tarvitsemasi informaatio löytyy laskustamme.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!
 

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, mutta panikoimaan ei tarvitse ruveta

Ei ole kivaa huomata, että omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi huvilan katto vuotaa kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta Sipoossa. Mikään kovin vakava asia ei kuitenkaan ole kyseessä – jos siis tartut heti toimeen ja otat yhteyttä tähän katonkorjauspalveluun. Muuta sinulta ei vaaditakaan, sillä teemme kaikki peltikattotyöt, huopakattotyöt ja tiilikattotyöt avaimet käteen -paketteina. Korjaamme katon nopeasti kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta, joten mitään isompaa vahinkoa ei ehdi tapahtua. Olemme edullisten hintojen kattofirma, joten hinnastakaan ei tarvitse huolehtia.

Vuotavan kattoikkunan tai kattovalokuvun korjaaminen (tai uusiminen) on meille suorastaan pikkujuttu. Me olemme kattofirma, jolta voi tilata mitä vain. Meiltä hoituu niin painuneen katon oikaisu, kaatuneen puun alle jääneen vesikaton korjaus, tiilikaton osittainen vaihto kuin vaikka tasakaton muokkaus harjakatoksi. Näihin töihin nähden vuotavan kattoikkunan tai kattovalokuvun korjaaminen on lähestulkoon lastenleikkiä.

Emme kuitenkaan suhtaudu mihinkään kattotyöhön katsoen sitä ylen, vaan keskitymme jokaiseen meiltä tilattuun urakkaan huolellisesti. Näin voimme varmistaa parhaan mahdollisen lopputuloksen sinulle ja katollesi.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa? Se paljastuu katon kunnon tarkastuksen yhteydessä

Kattoluukku (eli tarkastusluukku) on melko tavallinen kattoläpivienti tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla. Kattoluukku helpottaa välikaton kunnon tarkastusta, onhan se väli- ja vesikattoa yhdistävä kulkureitti.

Kattoluukusta tulee mahdollisimman tiivis, kun se asennetaan meidän ammattilaistemme toimesta. Tilaa kattoluukun asennus vaikka konesaumakatolle, palahuopakatolle tai savitiilikatolle – me tiedämme, mitä tehdä. Kattoluukku voidaan asentaa jo katon asentamisen tai uusimisen yhteydessä, mutta mikään ei estä jälkiasentamastakaan sitä.

Kattoluukkua asennettaessa tulee panostaa aluskatteen ylösnoston toteuttamiseen. Jos kattoluukku alkaa vuotaa Sipoossa, aluskate estää kattoluukun kohdalta tihkuvia sade- ja sulamisvesiä aiheuttamasta katon vesivahinkoa. Aluskate kuljettaa kaiken kosteuden oitis alaräystäille, joten vesi päätyy takaisin ulkomaailmaan, ennen kuin kattorakenteet ja yläpohjan lämpöeristeet ehtivät kastua.

Vaikka tietäisit kattoluukkusi olevan parhaiden ammattilaisten asentama, kannattaa sen kunto tarkastaa puolen vuoden välein. Sinun on joka tapauksessa tarkastettava tai tarkastutettava kattosi puolen vuoden väliajoin, joten kattoluukun asentaminen tai asentamatta jättäminen ei vaikuta tähän asiaan.

Voit tilata kattotarkastuksen meiltä koska vain, mutta huomaathan mahdollisuuden saada ilmainen kattotarkastus. Aina kun taloyhtiö tai talonomistaja tilaa meiltä joitain kattohuoltoja tai muita kattotöitä, tarjoamme hänelle ilmaisen kattotarkastuksen.

Tuo kattotarkastus kertoo kattoluukun, ilmanvaihtoputkien, kattoikkunoiden tai esimerkiksi antennin juuren todellisen kunnon. Jos tiivisteet ovat ulkolämpötilojen vaihtelun ja lumen painon rasittamat, annamme tarjouksen kattoläpiviennin tiivistämisestä uudelleen. Huomaisimme myös muut vauriot, puutteet tai esimerkiksi kuluneet kohdat. Tarvittaessa antaisimme tarjouksen jostain kattohuollosta, mikä voisi saada katon kunnon kohenemaan.

Kattotarkastajamme käy myös katon alla, jos sinne pääsee esimerkiksi kattoluukun kautta. Näin saadaan tieto aluskatteen tiivistystarpeista. Aluskatteet kestävät aikaa uskomattoman hyvin, mutta pitkään jatkuva kosteus voi saada ne kulumaan, vaurioitumaan ja jopa vuotamaan. Onneksi aluskate voidaan korjata niin kattoluukun kuin vaikkapa jiirinkin kohdalta.