Kattoremontti, kattotyöt Sipoo – Asentamamme katto suojaa rakennuksesi ensiluokkaisella tavalla

Kulunut, ajan hampaan nakertama ja vuotoaltis katto kannattaa vaihtaa. Tilaa omakotitalon, paritalon, kesämökin tai autotallin kattoremontti meiltä, niin talossasi on tuota pikaa uusi ja hyväkuntoinen katto. Kun katto on asennettu huolellisesti jokaista yksityiskohtaa myöten, niin se antaa ensiluokkaisen ja pitkäaikaisen suojan rakennuksellesi. Huopakatto voi kestää jopa 40 vuoden ajan, ja peltikatto voi kestää rasituksia peräti 50 vuotta yhteen menoon.

Kun teemme vesikaton remonttia, käytämme laadukkaita katemateriaaleja. Jos mahdollista, valitsemme kotimaiset katemateriaalit, sillä silloin ne on varmasti osattu valmistaa täkäläisiä olosuhteita kestämään.

Kokeneet ammattilaisemme huolehtivat siitä, että uudet katemateriaalit tulevat asennettua asianmukaisella tavalla. Myös kattoturvatuotteet (kuten kattotikkaat, kattosillat ja lumiesteet) tulevat asennettua kaikkien sääntöjen mukaan. Voimme asentaa Sipoossa myös pieneläinesteet, harjatiivisteet ja sadevesijärjestelmät sulanapitokaapeleineen.

Katon varustelu on edessä vasta kattoremontin loppupuolella. Sitä ennen on tehty työvaihe poikineen, kuten vanhan katon purkaminen, katon tuuletuksen parantaminen ja katon sekä yläpohjan eristys.

Katon tuuletuksen tehostamisella ja yläpohjan eristeiden lisäämisellä vaikutetaan kattorakenteiden kuivuuteen. Jos sisätiloista karkaa runsaasti lämpöä eikä se tuuletu pois katon alta, voi kondenssivesi kastella uuden kattosi rakenteet Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa tai Mäntsälässä. Kastuneet kattorakenteet eivät ole kovin pitkäikäiset, sillä ne voivat lahota ja menettää kantokykynsä. Vesikaton tiiviys ei ole siis ainoa merkitsevä asia katon käyttöikää pidennettäessä.

Jokaisen kattoremontin yhteydessä ei pureta vanhaa kattoa, sillä tietyissä tilanteissa uusi bitumi- tai peltikatto voidaan asentaa vanhan huopakaton päälle. Kaikkiin kattoremontteihin ei liity myöskään katon IV-töitä tai eristeiden lisäämistä. Jokainen kattosaneeraus suunnitellaan erikseen, ja suunnitteleminen aloitetaan käytyämme paikan päällä. Ota siis ensimmäinen askel kohti uutta huopakattoa, palahuopakattoa, tiilikattoa tai peltikattoa, ja ota yhteyttä meihin! Alkutarkastuksen jälkeen saat oivallisen tarjouksen ulkokaton uusimisesta kaikkine sen yhteydessä tehtävine toimenpiteineen. Töiden osuudesta voi hakea kotitalousvähennystä, ja koko urakan voi maksaa esimerkiksi meidän yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!
 

Kattohuollot, mitkä mahtuvat Sipoossa katon asentamisen ja uusimisen väliin

Vaikka teemmekin vesikattojen remontit asiakkaan kannalta mahdollisimman edullisina ja vaivattomina avaimet käteen -paketteina, kannattaa katon käyttöikää pidentää säännöllisillä kattohuolloilla. Säännöllisten kattohuoltojen lisäksi on myös sellaisia kattohuoltoja, joita tehdään vain tarpeen niin vaatiessa. Tällainen on esimerkiksi lumenpudotus. Lumenpoisto voi ehkäistä monet kattovuodot ja esimerkiksi katon painumisen, mutta jos katolla ei ole liikaa lunta, ei kattolumitöille ole tarvetta (ainakaan sinä vuonna).

Säännöllisiä kattohuoltoja, mitkä auttavat mahduttamaan huopakaton asentamisen ja uusimisen väliin mahdollisimman monta vuosikymmentä, ovat roskien poisto ja katon kunnon tarkastus. Roskien poisto auttaa kattoa kuivumaan mahdollisimman nopeasti sateiden jälkeen, ja tällä on suuri vaikutus katon yleiskuntoon ja rasituksenkestävyyteen. Likainen tai pinnoitteeltaan kulunut kattoa voi sammaloitua. Tuolloin tarvitaan kemiallista sammaleentuhokäsittelyä, ehkä myös katon pinnoittamista uudelleen.

Niin tavallisen huopakaton kuin palahuopakatonkin asentaminen kannattaa jättää meille. Me asennamme katon asiantuntevin ottein, joten lopputuloksesta tulee mahdollisimman tiivis. Jotta palahuopakaton uusiminen olisi edessä vasta kaukana tulevaisuudessa, tilaa meiltä myös katon jokakeväinen ja -syksyinen ilmapuhallus ja kuntotarkastus (sen saa ilmaiseksi kaikkien tekemiemme kattotöiden yhteydessä) sekä sammaleenpoistot.

Peltikaton asentaminen ei ole onnistunut täydellisesti, ellei katon alta löydy laadukasta ja virheettömästi asennettua aluskatetta. Aluskate ohjaa peltikaton läpi mahdollisesti vuotavan kosteuden pois katolta, minkä lisäksi se suojaa kattorakenteita myös kondenssivedeltä. Jotta kondenssivedestä ei koituisi harmia, on yläpohjan oltava hyvin tuulettuva ja kunnolla eristetty. Peltikattovuodot voivat johtua ruosteesta tai huonokuntoisista kiinnikkeistä, ja siksi kannattaa huolehtia peltikaton säännöllisestä harjaamisesta, satunnaisista huoltomaalauksista sekä peltikaton ja sen kiinnikkeiden kunnon tarkastamisesta. Näin toimien peltikaton uusiminen voi koittaa vasta noin puolen vuosisadan päästä.

Tiilikaton uusimista Sipoossa saa odotella vielä parikymmentä vuotta pidempään, jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan. Tiilikaton puolivuosittaiset harjaukset, satunnaiset sammaleentuhokäsittelyt ja lumenpudotukset voivat saada katon kestämään jopa 70 vuoden ajan. Tiilikaton asentamisen yhteydessä asennettu aluskate estää katon vesivahingon silloinkin, kun jokin tiili hajoaa ja katon alle tihkuu vettä.

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti Sipoo – Kattosaneerauksen hintaa ei katsota kristallipallosta

On luonnollista, että haluat tietää kattoremontin hinnan jo etukäteen. Kukapa haluaisi ostaa sikaa säkissä! Emme panttaa kattoremontin hintaa Sipoossa, vaan tulemme mahdollisimman pian selvittämään sen, mitä huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti tai peltikattoremontti Sipoossa maksaa. Katon uusimisen hinta kannattaa nimittäin laskea vasta sitten, kun on käyty paikan päällä. Kattosaneerauksen hintaa ei ratkaista kristallipallosta katsomalla, vaan hinta perustuu faktoihin.

Osan kattoremontin hintaan vaikuttavista asioista voisi laskea pelkän puhelinkeskustelun perusteella, eli etänä. Emme kuitenkaan harrasta etätöitä – ainakaan silloin, kun on aika laskea huopakattoremontin tai esimerkiksi peltikattoremontin hinta. Esimerkiksi kattorakenteiden kunto pitää tutkia omin silmin, joten asiantuntijamme tulee paikan päälle arvioidakseen katon rakenteiden uusimis-, kunnostus- ja vahvistustarpeet. Kattorakenteiden kunto voi vaikuttaa kattoremontin hintaan jopa katon pinta-alaa enemmän (katon pinta-ala voisi selvitä jo puhelimessa, ja tuota tietoa tarvitaan muun muassa uusien tiilien menekin laskemiseen).

Meitä kiinnostaa myös katon kaltevuus, katon yksityiskohtien lukumäärä ja se, montako kerrosta rakennuksessa on. Jos talo on korkea ja jyrkkäkattoinen, menee katon uusimiseen hieman enemmän aikaa. Kovin kaltevaa kattoa ei voi käyttää välivarastona, joten työskentely ei ole ihan yhtä sujuvaa kuin loivemmilla katoilla.

Katon yksityiskohtia ovat esimerkiksi lipat, jiirit ja kattoikkunat. Jokaisen yksityiskohdan purkaminen ja asentamisen uudelle katolle vievät oman aikansa. Se, kauanko kattoremontti kestää, vaikuttaa myös katon uusimisen kustannuksiin.

Olipa tilanne mikä tahansa, kannattaa vesikaton remontti tilata meiltä, sillä meidän kauttamme saat ulkokaton uusimiselle parhaan hinnan.

Huopakatto tai palahuopakatto – Mitkä kolme syytä ovat tärkeimmät bitumikaton valitsemiselle?

Onko sinunkin omakotitalossasi, autotallissasi tai kesämökissäsi huopakatto, vai oletko juuri tilaamassa huopa- tai palahuopakattoremonttia Sipooseen? Sinulla on voi olla omat syysi huopakaton valitsemiselle, ja kuulemme mielellämme niistä lisää. Tässä yhteydessä kerromme, miksi me olemme niin ihastuneita erilaisiin huopakattoihin. Kyse ei ole vain siitä, että kattohuopaa on helppo työstää. Kyse on myös siitä, että haluamme asiakkaan saavan rakennuksensa mahdollisimman tiiviin, pitkäikäisen ja helppohoitoisen katon, ja nämä vaatimukset huopakatto onnistuu hyvin täyttämään.

Tärkein syy valita omakotitaloon tai esimerkiksi johonkin ulkorakennukseen on juuri huopakaton tiiviys ja rasituksensietokyky. Huopakatto säilyttää ehjyytensä ja upean ulkonäkönsä, vaikka erilaiset rasitukset yrittävät sitä lannistaa vuodesta toiseen. Huopakaton saumat ovat tiiviit eikä asianmukaisesti huollettu huopakatto halkeile.

Toinen syy huopakaton asentamiselle tai uusimiselle on erinomainen hinta-laatusuhde. Vuodat ja paanut saa ostettua erittäin kohtuullisella hinnalla, eikä meidän tekemämme huopakaton asennus käy kukkaron päälle. Koska huopakatto on vähään tyytyvä katto, ei rahaa tarvitse käyttää jatkossakaan lukuisiin huopakattohuoltoihin ja -korjauksiin.

Kolmas syy bitumikaton oivallisuudelle on asumismukavuus. Peltikattokin on edullinen ja kestävä katto, mutta se voi ropista sateella ja paukkua lämpötilojen vaihdellessa. Lumikin voi pudota sen päältä itsekseen, joten valitse hiljainen ja karheapintainen bitumikatto.