Vesikourujen puhdistus Tuusula

Jokaisen tuusulalaisen on hyvä ottaa haltuun tietyt perusperiaatteet vesikourujen puhdistuksesta. Tieto on valttia, sillä se voi säästää pitkässä juoksussa rahat vaikkapa kattoikkunaan, uuteen pihakeinuun tai ruohonleikkuriin!

Tässä asiantuntijoidemme kokoama tietoisku aiheeseen liittyen:

  • Vesikourujen puhdistus viittaa toimenpiteeseen, jonka yhteydessä kouruista poistetaan sinne kertyneet lehdet, risut, neulaset ja muu irtoroska. Myös mahdollinen sammal ja levä poistetaan.
  • Tuusulassa ja Tuusulan lähialueilla (esimerkiksi Keravalla, Järvenpäässä, Vantaalla, Hyvinkäällä ja Helsingissä) suositeltu puhdistustahti on puolen vuoden välein. Tavallisesti vesikourujen puhdistus tehdään katon kevät- tai syyshuollon merkeissä.
  • Säännöllinen puhdistus ylläpitää sadevesijärjestelmän peruskuntoa ja suorituskykyä.

Kun vesikourujen puhdistus on jälleen ajankohtaista, älä kuitenkaan tartu tuumasta toimeen itse. Ota ennemmin yhteyttä kattopalvelumme asiantuntijoihin.

Tiimimme poistaa roskat ränneistä tehokkaasti ja hellävaraisesti puolestasi. Toimimme ripeästi ja turvallisesti korkeassakin kohteessa.

Samalla pidämme silmällä muitakin huollon ja korjauksen tarpeita katollasi. Jos bongaamme esimerkiksi vuotavan sauman tai irti repsottavan lumiesteen, tuomme havainnot viipymättä tietoosi. Halutessasi saat meiltä myös hyvän tarjouksen epäkohtien vaatimista toimenpiteistä.

Laita siis rohkeasti viestiä tai soita, kun vesikourujen puhdistussesonki tekee taas tuloaan! Hinnat laskemme kohdekohtaisesti, mutta pitkällä kokemuksella pystymme tekemään työt harvinaisen kustannustehokkaasti.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Tuusulassa. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Tuusulassa löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Tuusulan alueella!

Miksi tuusulalaisen ei kannata ryhtyä rännien puhdistukseen itse?

Hyvä tuusulalainen talonomistaja, älä ryhdy rännien puhdistukseen itse. Taloyhtiönkään ei ole syytä järjestää rännienpuhdistustalkoita, vaan sen sijaan tilata työ asiansa etu- ja takaperin osaavalta ammattilaiselta.

Rännien puhdistus itse ei nimittäin ole ihan helppo nakki. Jopa yksikerroksisessa kohteessa vesikouruihin kertyneet roskat on yllättävän haastavaa poistaa niin, että työ tulee tehdyksi hyvin, mutta sadevesijärjestelmän pinnoite ei kulu tai naarmuunnu operaation yhteydessä. Monikerroksisessa kohteessa työ on paitsi hankalaa, myös vaarallista.

Lisäksi sadevesijärjestelmän tarkastus jää amatööriltä yleensä puolitiehen. Puhtaasta sadevesijärjestelmästä esimerkiksi maalipinnan puutteet ja ruoste on helppo havaita, mutta edes isommat viat eivät aina soita Matti tai Maija Meikäläisen hälytyskelloja. Jos puhdistus tehdään maasta käsin pitkävartisella harjalla tai kolalla, ei kaikkia ongelmakohtia edes näe.

Sitä paitsi rännien puhdistus ei ole kallista, kun tilaat työn meiltä. Laskun loppusumma on takuulla pienempi kuin vapaa-aikasi arvo! Esimerkiksi kauttamme saatavilla olevaa rahoitusta ja osamaksua tuskin joudut edes harkitsemaan.

Muista myös, että työmme kelpaa kotitalousvähennykseen. Tuusulalaisille yksityishenkilöille kyseinen verovähennys voi tuoda huomattavaa taloudellista huojennusta. Vähennystä et saa lainkaan, jos teet työt itse!

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – näin se onnistuu!

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus on visaista hommaa. On kuitenkin olemassa yksi tapa, jolla jokainen tuusulalainen onnistuu tukosten avauksessa helposti ja nopeasti – ihan vaikka kotisohvalta käsin!

Jos tukos ilmoittelee itsestään, otat vain yhteyttä kattopalveluumme. Riveistämme löytyvät kokeneet ammattilaiset tukosten avaukseen siinä missä vesikourujen puhdistukseenkin.

Yhteydenottosi jälkeen lähetämme etevimmät eksperttimme paikan päälle diagnosoimaan tukoksen luonteen. On tärkeää selvittää tukoksen tyyppi ja sijainti, jotta avausoperaatio olisi mahdollisimman kivuton.

Esimerkiksi bio- ja jäätukosten avaus tapahtuu täysin eri tekniikalla. Bioroskiin tepsivät yleensä manuaaliset menetelmät, mutta jäätukoksiin käytämme kuumaa vesihöyryä. Vesihöyry on sekä sadevesijärjestelmälle että Tuusulan luonnolle hellä tapa avata umpeen jäätynyt sadevesijärjestelmä.

Jos sadevesijärjestelmä menee tukkoon, kannattaa tilanteeseen puuttua mitä pikimmiten. Tukokset ovat omiaan aiheuttamaan haittaa paitsi sadevesijärjestelmälle, myös räystään laudoituksille, julkisivulle, sokkelille ja sopivissa olosuhteissa jopa katolle. ”Pikku jutusta” voikin poikia yllättävän isoja laskuja, jos tukokselle viittaa kintaalla pidemmän aikaa.

Nyt siis tiedät kenen puoleen kääntyä, kun vesikourut kaipaavat puhdistusta tai tukkeutunut syöksyputki avausta. Meiltä voit tilata samalla kätevästi muutkin ajankohtaiset kattotyöt, sillä kattopalvelumme on täyden palvelun liike!