­Katto vuotaa Vihti – Kattovuoto kuntoon kohtuuhintaan

Me kunnostamme myrskyn, lumen tai jään vaurioittamat katot niin Vihdissä, Karkkilassa, Hyvinkäällä, Nurmijärvellä, Espoossa kuin Lohjallakin. Vaihdamme rikkinäiset kattotiilet, korjaamme huopakaton reiät, uusimme ruostuneet kattopellit ja kiinnitämme irronneet kattotarvikkeet paikoilleen. Kannattaa toimia nopeasti, jos paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), kesämökin, omakotitalon, autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Vihdissä. Ota yhteyttä mieluiten jo samana päivänä, jotta pääsisimme korjaamaan katon mahdollisimman pian. Nopean toiminnan ansiosta voi riittää, että korjaamme pelkän vesikatteen.

Jos kuitenkin on käynyt niin, että se, että katto vuotaa savupiipun kohdalta, on jo aiheuttanut katon vesivahingon, aloitamme tarvittavat kunnostustoimenpiteet. Kattorakenteet pitää kuivattaa tai uusia, jotta kosteus ei alkaisi lahottaa puurakenteita. Mikäli lahoa jo löytyy, on lahot osat purettava, jotta kattorakenteet pysyisivät kantokykyisinä. Jos yläpohjan eristeet (ne, joiden tarkoitus on pitää lämpö sisällä asunnossa sen sijaan, että se karkaisi katon alle kondensoituakseen kosteudeksi) ovat kastuneet, tulee ne purkaa ja uusia. Märät eristeet voivat homehtua, ja yläpohjan homevaurio voi vaikuttaa asunnon sisäilman laatuun.

Katto voi vuotaa myös kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta. Mikä tahansa katon läpivienneistä voi alkaa vuotaa, ja siitä voi ajan kanssa kehkeytyä katon vesivahinko. Katto kannattaakin tarkastaa joka kevät ja syksy, jotta se, että katto vuotaa kattovalokuvun kohdalta, huomattaisiin pian. Kevät- ja syystarkastukset voivat kertoa myös saumavuodoista tai esimerkiksi kattovuodosta harjan kohdalta. Olipa tilanne mikä hyvänsä, anna osaavien ammattilaistemme korjata palahuopakattosi, aaltopeltikattosi, lukkosaumakattosi tai vaikka savitiilikattosi.

Kattovuotoja voidaan ehkäistä huolehtimalla katon kunnosta. Katto voidaan suojata ikääntymistä ja kulumista vastaan toteuttamalla ajoissa sen tarvitsemat kattohuollot. Aina kun teemme jonkin katon tiivistyksen tai muun kattotyö, silmäilemme kattoa pohtien samalla sitä, joko olisi aika toteuttaa huoltomaalaus, katon pesu tai vaikkapa sammaleenpoisto. Mikäli vastaus on myönteinen, annamme hyvän tarjouksen katon kuntoa parantavista kattohuolloista.

Kaikki tarjouksemme ovat aina yhtä hyviä, joten saat kattovuodon kuntoon kohtuuhintaan, eikä katon huoltaminenkaan maksa hunajaa. Alkutarkastuksen jälkeen saat tarkan tarjouksen katon kunnostamisesta avaimet käteen -pakettina, ja seuraavaksi voit hakea yhteistyökumppaniltamme kattotöiden rahoitusta. Kumppaniltamme löytyy joustava ratkaisu niin isomman kuin pienemmänkin kattokorjauksen maksamiseen. Kun tasakatto, pulpettikatto, harjakatto tai vaikka aumakatto on taas kunnossa, voi yksityisasiakas hakea kotitalousvähennystä.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Vihdissä. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Vihdissä löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Vihdin alueella!

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa? Kattohuolto ei anna 100 % suojaa kattovuodoilta

Jokaista kattoa kannattaa huoltaa sen oman huolto-ohjelman mukaisesti, vaikka emme voikaan luvata sataprosenttisella varmuudella, ettei kattosi enää vuoda. Kattohuolloilla katto saadaan suojattua monilta eri rasituksilta, kuten sammaloitumiselta, auringon UV-säteilyltä ja nopeatempoisilta ulkolämpötilavaihteluilta. Silti on mahdollista, että jotain yllättävää sattuu. Katto voi vaurioitua esimerkiksi kovan tuulen puhaltaessa, sillä myrskytuuli saattaa irrottaa kattopeltejä tai katon ilmanvaihtoputkia. Katto voi vaurioitua ja alkaa vuotaa myös talvella, sillä katon päällä saattaa olla runsaasti painavaa lunta. Lumen paino voi rasittaa omakotitalon, paritalon tai vaikka rantamökin katon liitoskohtia niin, että sulamisvettä alkaa tihkua katon alle. Myrskyvaurioita voidaan ehkäistä esimerkiksi lisäkiinnikkeillä ja talven aikaisia tuhoja pudottamalla liiat lumet katolta, mutta silti on mahdollista, että kattosi alkaa vuotaa. Kattovuodosta ei kuitenkaan aiheudu katon vesivahinkoa, sillä aluskate ohjaa katon alle mahdollisesti päässeen kosteuden pois katon alta.

Seuraavaksi kerromme tarkemmin siitä, millaisilla huoltotoimenpiteillä tiilikattovuotoja, huopakattovuotoja ja peltikattovuotoja voidaan ehkäistä Vihdissä. Kun olemme tarkastaneet sinun kattosi, osaamme vastata paremmin siihen kysymykseen, mitä juuri tuo yksilö tarvitsisi voidakseen pysyä tiiviinä aina kattoremonttiin asti.

Ensimmäisenä voimme miettiä sitä, miksi peltikatto vuotaa, ja miten se voitaisiin ehkäistä. Vanha peltikatto voi vuotaa sen takia, että kosteus on saanut sen ruostumaan. Ruoste ikään kuin syö kattopeltejä. Ruoste voi ohentaa ja vääntää kattopellit, tai nakertaa naulanreiän suuremmaksi. Poistamme ruostevauriot ja uusimme huonokuntoisimmat kattopellit. Jotta kattopellit eivät ruostuisi, harjaamme ne kahdesti vuodessa. Kattoharjauksen (ja rännien puhdistuksen) jälkeen kerromme sinulle, tarvitseeko katto paikka- tai huoltomaalausta, sillä hyväkuntoinen maalipinta suojaa kattoa ruosteelta erinomaisella tavalla.

Puolivuosittainen kattotarkastus voi kertoa myös törröttävistä nauloista tai ruuveista, joiden tiivisteet ovat kuluneet loppuun. Huonokuntoiset kiinnikkeet tulee korvata uusilla ruuveilla, joissa on tarpeeksi leveät tiivisteet pienten peltikattovuotojen ehkäisemiseksi. Jos tarpeen, voimme asentaa peltikatolle lisäkiinnikkeitä, jotta kattopellit eivät lähtisi tuulen mukaan, mutta myös lumiesteiden asentaminen käy meiltä näppärästi.

Lumiesteitä tarvitaan siksi, että lumimassat pysyisivät talon katolla aina siihen asti, että aurinko ne sulattaa. Jos lumimassat voivat pudota katolta vapaasti, voi niiden mukaan irrota kattotarvikkeita, ja tällainen voi johtaa kattovuotoon. Lumen vapaa alastulo voisi olla vaarallistakin. On hyvä muistaa, että talon omistaja tai taloyhtiö on korvausvastuussa, jos katolta putoava lumi tai jää aiheuttaa jotain vahinkoa. Kannattaa varautua talveen hankkimalla lumiesteet – ja kuntotarkastamalla katolle jo asennetut lumiesteet säännöllisesti.

Lumiesteet ovat pakolliset kaikille kaltevilla katoille – myös erilaisille tiilikatoille, mitkä voivat tarvita myös lumenpudotusta. Jos lunta on paljon tai lumi on jakaantunut epätasaisesti, ota yhteyttä meidän kattofirmaamme saadaksesi paikalle kokeneet ja ahkerat lumenpudottajat. Enää ei tarvitse olla huolissaan siitä, että tiiliä hajoaa lumen alla, tai että kattoikkunan tiivisteet pettävät!

Pakkasrapautuminen voi kuitenkin rikkoa tiiliä – etenkin, jos tiilet ovat vanhoja, ja niiden huokosiin on kertynyt paljon kosteutta. Kosteus jäätyy talvisin, ja tällainen rikkoo tiilen rakennetta vähän kerrallaan. Pakkasrapautumisen ehkäisemiseksi suosittelemme, että tiilikatto harjattaisiin kaksi kertaa vuodessa, ja että mahdolliset sammaleet poistettaisiin sammaleentuhoaineella. Käytämme biohajoavaa sammaleenpoistoainetta, mikä on haitallinen vain sammaleille ja muille katon ei-toivotuille kasvustoille (kuten jäkälille).

Keski-ikäinen tiilikatto on hyvä pinnoittaa uudestaan, jotta sen pinnasta tulisi taas tasainen, eikä se enää imisi vettä (tai tarjoaisi houkuttelevaa kasvualustaa sammaleille). Samalla kun parannamme tiilikaton kykyä hylkiä vettä, likaa ja kasvustoja, parannemme myös sen ulkonäköä.

Huopakattokin voidaan pinnoittaa uudelleen, ja sillä tavalla katto saadaan kestämään paremmin esimerkiksi UV-säteilyä. Huopakattoa estetään haurastumasta ja vuotamasta myös poistamalla kaikki roskat kaksi kertaa vuodessa ja käsittelemällä sammaloitumaan päässyt bitumikatto sammaleentuhoaineella. Nämä ovat tärkeitä kattohuoltoja, samoin kuin tiivissaumakaton, kolmiorimahuopakaton tai palahuopakaton kuntotarkastuskin. Kuntotarkastuksen avulla esimerkiksi irvistävät saumat huomattaisiin ja korjattaisiin ennen saumavuotoja tai myrskyvaurioita, sillä jos sauma ei ole tiivis, voi tuuli päästä repimään huopavuotia.

Huopakattohuoltoihin lukeutuu myös rännien tai kattokaivojen puhdistus vähintään puolen vuoden välein. Jos rännit eivät vedä, voi kosteus päästä vahingoittamaan talon eri rakenteita, kuten ulkoseiniä. Mikäli kattokaivot lakkaavat vetämästä, voi (tasa)katolle jäädä seisovaa vettä, minkä seurauksena katon saumat voivat alkaa vuotaa. Roskien tukkima kattokaivo jäätyy talvella. Silloin ei auta muu kuin tilata jään sulatus kuumalla vesihöyryllä. Vesihöyry sulattaa myös kaltevan bitumikaton, peltikaton tai tiilikaton reunoille syntyneen jään. Jäävallin taakse voi kerääntyä niin paljon sulamisvettä, että jopa konesaumakatto saattaa vuotaa. Onkin hyvä tarkkailla katon tilannetta myös talvikuukausina ja tilata tarvittaessa meidät avuksi. Jos katon reunoilla on jäätä ja jääpuikkoja joka talvi, kielii se lämpöhukasta, mihin voidaan puuttua tekemällä katon lisälämmöneristys. Seuraavaksi kerromme vuotavista läpivienneistä, joita voi esiintyä joka katolla katemateriaalista riippumatta.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla korjataan vuodenajasta piittaamatta

Meidän kattofirmamme palvelee vuodenajasta riippumatta. Korjaamme peltikatot, tiilikatot ja huopakatot nopeasti tarpeen tultua ilmi, mikä onkin tärkeää, sillä mikä tahansa vaurio saattaa johtaa kattovuotoon. Kenties piipunjuuri vaikuttaa kuluneelta? Katto voi vuotaa piipun juuresta, joten ota yhteyttä ja tilaa meidät tiivistämään omakotitalon, kesämökin tai vaikka paritalon katto. Kattovuoto savupiipun kohdalla on tuiki tavallinen ilmiö, mutta se kannattaa ottaa vakavasti, voihan katon alle pääsevä kosteus johtaa laho- ja homevaurioiden syntymiseen. Suosittelemmekin, että annat meidän tarkastaa aaltopeltikattosi, palahuopakattosi tai vaikka betonitiilikattosi kaksi kertaa vuodessa. Kiinnitämme erityishuomioita kaikkiin läpivienteihin. Jos vaikuttaa siltä, että kattovuoto savupiipun tai vaikka kattoikkunan kohdalta on jo nurkan takana, annamme tarjouksen ennakoivasta kattopaikkauksesta. Tarkastamme senkin, onko aluskate asennettu oikein, ja onko se pysynyt ehjänä. Aluskate voi pelastaa kattorakenteet, vaikka katto vuotaisi jonkin aikaa piipun juuresta, sillä silloin kattovuoto savupiipun kohdalla pysähtyisi aluskatteelle, eikä kosteus pääsisi tekemisiin muiden rakenteiden kanssa.

Jos piipunjuurivuoto on jo täyttä totta, selvitämme sattuneet vahingot ja niiden korjaamisen hinnan. Kattotarkastuksen päätteeksi kerromme sinulle, mitä meidän on tehtävä. Vuotavan piipun juuren korjaaminen edellyttää vesikatteen tiivistämistä savupiipun kohdalta, mutta joskus on korjattava myös aluskate. Piipun kohdalta vuotavan katon korjaamiseen voi liittyä myös kosteusvaurioiden kunnostaminen, mikä saattaa tarkoittaa lahojen puurakenteiden uusimista ja märkien (kenties jo homeistenkin) villojen vaihtamista.

Jos piipunjuurivuoto on johtanut katon alla olevien rakenteiden kastumiseen, kielii se siitä, ettei aluskate ole ollut tehtäviensä tasalla. Aluskate on korjattava tai uusittava osittain, jotta se voisi suojata kattorakenteita vastaisuudessa. Vaikka huollettu katto onkin todella tiivis, on mahdollista, että esimerkiksi äkillinen myrsky saa katon vuotamaan jostain kohdasta Vihdissä. Tällaiseen kannattaa varautua hyväkuntoisella aluskatteella, mikä johtaisi katon alle mahdollisesti pääsevät vedet ulos.

Jotta katto ei vuotaisi ainakaan piipun juuresta, voimme pellittää savupiipun peltisepäntyönä. Kun piippu on pellitetty kokonaan, on piipun läpivienti hyvin suojattu kosteutta vastaan. Samalla saadaan suojattua piippu rapautumiselta. Totta kai piipun pellitys vaikuttaa myös katon ulkonäköön – ja nimenomaan positiivisesti. Tarvitset vähintäänkin hattuosaa eli sadehattua, mikä parantaa hormin vetoa ja käyttöturvallisuutta. Voimme käydä koska tahansa asentamassa, korjaamassa tai uusimassa piipunhatun.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – Läpiviennin paikkaus on pian ohi Vihdissä

Harjaantuneiden ammattilaisten asentamat katot ovat tiiviitä myös kaikkien liitoskohtien osalta. Kun konesaumakaton, bitumipaanukaton tai vaikka tiilikuvioisen peltikaton läpiviennit ovat meidän asentamiamme, ei ole odotettavissa, että kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa Vihdissä. Katon tiiviyttä pidetään yllä tarkastamalla huvilan, omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon katto aina puolen vuoden välein. Jos kattotarkastus kertoo läpiviennin kuluneisuudesta, lupaamme tiivistää katon kattoluukun, kattovalokuvun tai vaikka kattoikkunan kohdalta. Tarvittaessa tiivistämme myös aluskatteen, jotta mahdollinen kattovuoto läpiviennin kohdalta ei saisi katon alapuolisia osia (kenties myös sisäkattoa ja lattiaa) kastumaan.

Toimimme aina tilanteen mukaan. Siksi tulemme tarkastamaan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton, ennen kuin alamme suunnitella kattokorjausta ja laskea sille hyvää hintaa. Käynti paikan päällä voi osoittaa, että paras vaihtoehto on kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun uusiminen. Poistaa näitä ei kannata, sillä kaksi ensin mainittua tuovat sisälle kaunista luonnonvaloa, ja kattoluukkuahan tarvitaan vähintään kahdesti vuodessa (eli katon kevät- ja syystarkastusten yhteydessä). Tarvittaessa voisimme myös vaihtaa eristeet ja höyrynsulut, kunnostaa läpiviennin suojapellitykset tai tehdä joitain muita kattotöitä, kuten vaikka rännien puhdistuksen ja rikkinäisten kattotiilien vaihdon.

Meidän ammattilaisemme osaavat hommansa, ja he ovat sitoutuneet toimimaan rivakasti. Vaikka katon korjaus kattoikkunan tai jonkin muun läpiviennin kohdalta eteneekin reippaasti, ei se tarkoita hosumista. Olemme huolellisia joka käänteessä, jotta lopputulos olisi erinomainen. Kattopaikkaus on pian ohi, kun aikaa ei tarvitse käyttää tunarointiin ja mokien korjaamiseen! Kun vielä ottaa huomioon sen, että hintamme ovat enemmän kuin kohdillaan ja että töistämme saa kotitalousvähennystä, ei voi muuta kuin todeta, että kannattaa olla asiakkaamme ja tilata kaikki kattokorjaukset sekä -huollot tästä osoitteesta.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla vaiko katon alla seisova ilma?

Paritalon, kerrostalon tai rintamamiestalon katto kannattaa tarkastaa huolellisesti, ja huolelliseen kattotarkastukseen kuuluu käynti katon alla. Katon alla on syytä käydä säännöllisesti, sillä se on ainoa tapa saada tarkastettua aluskate ja kattorakenteet sekä se, missä kunnossa yläpohjan eristeet ovat. Kaikki merkit, mikä viittaavat kosteuteen, on otettava vakavasti. Esimerkiksi tunkkainen ilma, jääpuikot, värimuutokset ja home kertovat kosteudesta. Ehkä jokin katon läpivienneistä vuotaa Vihdissä? Paikallistamme ja paikkaamme kattovuodon, olipa kyse vuotavasta antennista tai vaikka viemärintuuletusputkesta.

Kattovuoto antennin, viemärintuuletusputken tai ilmanvaihtoputken kohdalta on melko tavallinen ilmiö (mitä voidaan avullamme torjua), mutta katto saattaa vuotaa myös harjalta tai esimerkiksi sisätaitteen kohdalta. Toisinaan havaitsemme, ettei kyse ole minkäänlaisesta kattovuodosta, vaan kondenssivedestä. Joskus kyse on sekä kattovuodosta että kondenssi-ilmiöstä. Siksi ei kannata koskaan tyytyä siihen, että huomaa katon vuotavan viemärintuuletusputken kohdalta, vaan katto pitää tarkastaa kauttaaltaan. Näin voidaan huomata muita kattovuotoja tai tuuletuksen kanssa esiintyvät ongelmat.

Jos ilma ei vaihdu katon alla, voi lämpimästä ja kosteasta ilmasta tiivistyä (toisin sanoen kondensoitua) kosteutta. Tällainen kondenssivesi voi aiheuttaa talon katon alle aivan samanlaisia vaurioita kuin kattovuotokin. Meidän harjaantuneet ammattilaisemme ovat tällöinkin apunasi. Tarkastamme tilanteen ja annamme sitten hyvän tarjouksen katon IV-töistä, katon lisälämmöneristyksestä tai esimerkiksi katon korotuksesta. Tarvittaessa uusimme höyrynsulkumuovit (esimerkiksi jyrsijät ovat voineet käydä niitä nakertelemassa) ja tiivistämme aluskatteen, sillä aluskatteesta on apua myös kondenssiveden aiheuttamien vahinkojen ehkäisemisessä.

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen kohdalta – Miltä kattourakoitsijalta saa kaikkien kattojen jiirityöt?

Apu on lähellä, jos tiilikattosi, huopakattosi tai peltikattosi vuotaa jiirin kohdalta Vihdissä. Tämä kattourakoitsija tekee kaikkien kattojen kaikki jiirityöt myös Vihdin naapurikunnissa, joten luota laatuun ja ota yhteyttä ammattilaisiimme.

Paikka, missä kaksi lapetta kohtaa, altistuu esimerkiksi lumen painolle, nopeille lämpötilavaihteluille ja kosteudelle. Vaikka katto olisi asennettu kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti, on mahdollista, että katto alkaa jonain päivänä vuotaa sisätaitteen kohdalta. Siksi suosittelemme, että niin mökkien kuin taloyhtiöidenkin katot tarkastettaisiin kaksi kertaa joka vuosi. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta kaikki kulumat ja vauriot saadaan kuntoon ennen isompia ongelmia, kuten kattovuotoja ja katon vesivahinkoa.

Jotta sisätaite pysyisi hyvässä kunnossa, tarvitsee se huoltamista ja kenties myös ennakoivia kattopaikkauksia, jollaiseksi voidaan lukea aluskatteen korjaus jiirin kohdalta. Me huollamme kattosi taiten myös sisätaitteen osalta. Luota meihin silloinkin, kun tarvitset lumimassojen vähentämistä katolta, sillä kattolumitöihin liittyy monia vaaroja ja sudenkuoppia. Ammattilainen osaa kiertää ne parhaiten, joten tämä kattourakoitsija on varma valinta tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kattolumitöihin. Lumen pudotus onnistuu turvallisesti ja kattoystävällisesti, se ei kestä kauaa ja sen hintakin on mitä mainioin.