Katto vuotaa Oulu – Kattovuoto on meille juuri sopiva haaste

Kattovuoto on meidän ammattilaisillemme juuri sopivan kokoinen haaste, olipa kyseessä iso tai pieni kattovuoto. Tiedämme, miten erilaiset kattovuodot korjataan, ja miten mahdolliset kosteusvauriot katon alla kunnostetaan. Tiedämme myös sen, missä vaiheessa vuotava katto kannattaa purkaa ja uusia, eli missä vaiheessa kannattaa valita kattoremontti katon osittaisen korjauksen sijaan.

Älä siis vaivu epätoivoon, vaikka katto vuotaa savupiipun kohdalta. Meiltä saat parasta palvelua kattovuodon korjaamisen tiimoilta. Olemme valmiita palvelemaan sinua silloinkin, kun katto vuotaa kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta. Löydämme parhaat ratkaisut tiilikaton, peltikaton tai huopakaton paikkaamiseen, joten voit suhtautua katon korjaamiseen huolettomin mielin silloinkin, kun katto vuotaa kattoluukun kohdalta Oulussa.

Aina ei ole kyse katon läpivienneistä, kun taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), paritalon, omakotitalon, kesämökin, autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Oulussa, Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Limingassa, Lumijoella, Muhoksella, Pudasjärvellä, Tyrnävällä tai Utajärvellä. Katossa voi olla reikä tai halkeama. Myrsky on voinut irrottaa kattotiiliä tai kattopeltejä, mutta kyseessä voi olla myös asennusvirhe.

Olipa kattovuodon syy mikä hyvänsä, aloita ottamalla yhteyttä kattofirmaamme. Tulemme paikan päälle selvittämään sen, miksi huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa, ja mitä katolle voidaan tehdä. Kun tiedämme, miten vuotava katto kannattaa korjata, osaamme laskea kattovuodon korjaamiselle erinomaisen tarjouksen. Yksityisasiakas voi hakea kattotöistämme kotitalousvähennystä, mikä tekee katon korjauttamisesta entistäkin edullisempaa. Koko urakan voi maksaa luotolla, mitä yhteistyökumppanimme tarjoaa. Sekä kattotöiden rahoitusta että kotitalousvähennystä voi hakea verkossa helposti ja nopeasti.

Helppoa ja nopeaa on myös tämän kattofirman kanssa asioiminen. Teemme kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella, joten sinun ei tarvitse osallistua kattoreikien paikkaamiseen, aluskatteen tiivistämiseen tai kosteusvaurioiden kunnostamiseen millään tavalla. Riittää, että otat yhteyttä meihin – kaikki muu tehdään meidän toimestamme varmoin, luotettavin ja asiantuntevin ottein. Riippuu tapauksesta, kauanko vuotavan katon uusimiseen menee, mutta tällä porukalla mikään urakka ei kestä kovin kauaa. Saat tarkemman aika-arvion katon kunnostamisesta alkutarkastuksen jälkeen.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Oulussa. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Oulussa löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Oulun alueella!

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa – Mitä asioita voi syyttää katon tiiviyden pettämisestä?

Jos kesämökin, autotallin, rivitalon tai vaikkapa paritalon katto vuotaa Oulussa, voi kyse olla esimerkiksi ajan hampaasta, myrskystä tai talvesta, minkä rasitukset ovat olleet liikaa huopakatolle, peltikatolle tai tiilikatolle. Tärkeintä on saada ammattilaisemme nopeasti paikan päälle, sillä tilanne voi vain pahentua, kunnes katto saadaan korjattua luotettavien asiantuntijoiden toimesta. Me kiirehdimme Ouluun korjaamaan vuotavaa huopakattoa, peltikattoa tai tiilikattoa, ja kunnostamme myös katon alle mahdollisesti syntyneet kosteusvauriot tilanteen edellyttämällä tavalla.

Meitä kiinnostaa se, miksi katto on menettänyt tiiviytensä. Haluamme tietää syyn muun muassa sen takia, että moinen voitaisiin jatkossa estä. Kysehän voi olla vaikka asennusvirheestä, ja jos asennusvirheisiin ei puututa, voivat ne aiheuttaa aina vain uusia kattovuotoja.

Jos asennusvirheitä ei oteta huomioon, voi kyse olla myös myrskyn aiheuttamista vaurioista tai siitä, että katolla on ollut liikaa lunta. Ajan hampaalla viittaamme normaaliin kulumiseen, mitä ei pääse pakoon yksikään katto. Jopa kuparikatto vanhenee, ja ikääntymisen myötä sen kunto heikkenee.

Kuparikatot ovat kuitenkin sen verran harvinaisia, ettei niitä ole mielekästä käsitellä tässä yhteydessä sen enempää. Suomalaiskatot ovat tavallisesti joko tiilikattoja, huopakattoja ja peltikattoja, ja siksi syvennymme nyt niihin tarkemmin. Ensimmäiseksi voitaisiin käsitellä vaikka huopakattoa.

Huopakatolla on kaksi suurta vihollista, mitkä huonontavat sen kuntoa niin, että huopakattovuodot muuttuvat aina vain todennäköisimmiksi. Vihollinen numero yksi on aurinko, ja vihollinen numero kaksi puolestaan sammal. Huopakatto voidaan suojata sammaloitumiselta ja auringon UV-säteilyltä pitämällä se puhtaana (suosittelemme, että huopakatot ja palahuopakatot puhdistettaisiin ilmapuhaltamalla kahdesti vuodessa) ja poistamalla mahdollisesti katolta jalansijaa saaneet sammaleet. Kun huopakatto on ehtinyt elinkaarensa puoliväliin, voi olla hyvä pinnoittaa se uudestaan, sillä uusi huopakattopinnoite parantaa huomattavasti bitumikaton rasituksensietokykyä.

Huopakattohuoltojen yhteydessä ilmaiseksi tarjoamamme kattotarkastus kertoo esimerkiksi sen, jos huopavuotien saumoja pitää tiivistää, jotta myrskytuuli ei pääsisi puhaltamaan vuotien alle. Katolle kannattaa katsahtaa silloin tällöin myös talven aikana, sillä satulakaton reunalle syntynyt jäävalli voi estää sulamisveden poistumisen katolta. Katon saumat eivät kestä valtavien vesimassojen painoa. Jotta kaikki vesi saataisiin pois myös tasakatolta, tulee kattokaivot pitää puhtaina ja sulina – tilaa meiltä kattokaivojen puolivuosittainen puhdistus tai jäätyneiden kattokaivojen sulatus kuumalla vesihöyryllä.

Tiilikaton huoltaminen muistuttaa huopakaton huoltamista. Tiilikattokin voi sammaloitua, jos sitä ei puhdisteta joka kevät ja syksy, ja elinkaarensa puoliväliin ehtinyt tiilikatto saa ulkonäköään ja rasituksenkestävyyttään takaisin, kun se pinnoitetaan uudestaan. Pinnoittamisesta on myös se hyöty, että se estää tiiliä imemästä vettä. Pinnoite tasoittaa tiilien pinnan, jolloin se ei kerää likaa tai kasvustojakaan.

Jos tiilien pinnoitetta ei ole uusittu, voi vanhan tiilen sisässä olla paljon kosteutta talven tullessa. Veden jäätyminen hajottaa tiiltä vähän kerrallaan. Sammaleet voivat pahentaa betoni- tai savitiilien rapautumista, sillä sammaleihin on yleensä sitoutuneena suuria määriä kosteutta.

Myrskykin voi saada tiilikaton vuotamaan, sillä katolle lentävät oksat saattavat rikkoa ja irrottaa tiiliä. Katon kunto kannattaakin tarkastaa jokaisen vähänkään isomman myrskyn jälkeen.

Peltikattovuoto ei johdu sammaleista tai kattopeltien pakkasrapautumisesta. Kun kyseessä on vuotava peltikatto, syy löytyy varsin usein ruosteesta, huonokuntoisista kiinnikkeistä tai myrskyvaurioista. Ruosteen torjuminen lähtee siitä, että aaltopeltikatto tai esimerkiksi tiilikuvioinen peltikatto harjataan joka kevät ja syksy. Roskat tulee poistaa myös kattoikkunan ympäriltä (jos katolta sellainen löytyy; kattoikkuna ei suinkaan ole pakollinen kattovaruste) ja kattopeltien saumoista. Samalla teemme ilmaisen kattotarkastuksen. Veloitukseton kattotarkastus on olennainen osa kaikkia tekemiämme kattotöitä. Kattotarkastus kertoisi tarkoille ammattilaisillemme siitä, jos olisi aika maalata peltikatto. Koko peltikatto maalataan ehkä kahteen kertaan – maalaustiheys riippuu täysin tapauksesta. Naarmut on hyvä paikkamaalata aina, kun sellaisen löytää, sillä naarmusta voi alkaa katon ruostuminen.

Peltikaton kunnon tarkastus kertoo myös sen, ovatko peltikaton ruuvien tiivisteet kuluneita, eli pitääkö ruuvit (tai ainakin osa niistä) vaihtaa uusiin peltikattovuotojen ehkäisemiseksi. Aikaisemmin peltikattojen asentamisessa käytettiin nauloja. Naula voi kohota ylös puusta, mikä turpoaa ja kutistuu vuoron perään ilmankosteuden vaihteluiden myötä. Törröttävät naulat voivat johtaa peltikattovuotoihin, joten ne kannattaa korvata ruuveilla.

Törröttävät ja paikoiltaan kokonaan irronneet naulat altistavat katon myös myrskyvaurioille. Tarvittaessa voimme asentaa myös lisäkiinnityksiä, jottei kovinkaan tuuli saisi irrotettua kattopeltejä paikoiltaan.

Tarvittaessa asennamme peltikaton, tiilikaton tai huopakaton reunalle lumiesteet jotta lumi ei putoaisi katolta alas äkisti. Lumen putoaminen voi johtaa esimerkiksi kattoturvatuotteiden irtoamiseen talon katosta. Katon vaurioituminen ei ole ainut uhka, jos lumiesteet puuttuvat kaltevan katon reunalta. Vaarassa ovat myös rakennuksen lähellä liikkuvat ihmiset ja eläimet, joten annathan meidän varustella kattosi lumen liikkeitä hillitsevillä, laadukkailla ja oikein mitoitetuilla lumiesteillä.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla ja sen seuraukset

Onko sinunkin tiilikatollasi, peltikatollasi tai huopakatollasi savupiippu? Se on tuiki tavallinen näky suomalaisilla katoilla. Savupiipusta on paljon iloa, mutta joskus se voi aiheuttaa myös harmia. Katto voi vuotaa piipun juuresta, ja tällainen voi ajan kanssa johtaa katon vesivahinkoon. Kattovuoto savupiipun kohdalla voi jopa aikaistaa kattoremonttia, joten piipun juuren kuntoa on hyvä seurata Oulussa.

Toivon mukaan vesikatto kaikkine yksityiskohtineen on ammattilaisten kädenjälkeä. Silloin katto on lähtökohtaisesti erittäin tiivis, eikä ole kovin todennäköistä, että katto vuotaa piipun juuresta tai minkään muunkaan kattoläpiviennin kohdalta.

On kuitenkin otettava huomioon katon normaali kuluminen. Myös kattoläpivientien tiivisteet kuluvat, ja jossain vaiheessa voi käydä niin, että katto vuotaa esimerkiksi piipun kohdalta.

Aluskate on olemassa siksi, etteivät satunnaiset kattovuodot (kuten kattovuoto savupiipun kohdalta) aiheuttaisi katon vesivahinkoa. Aluskate nappaa talteen vuotovedet ohjaten ne saman tien pois katon alta. Mainittakoon, että toimiva aluskate suojaa katon alapuolisia osia myös kondenssivedeltä.

Jos aluskate ei pysty ohjaamaan vesiä pois omakotitalon, paritalon, kesämökin tai esimerkiksi rivitalon katon alta, voi kosteus kastella kattorakenteet. Nopeasti toimimalla kattorakenteet voidaan saada kuntoon kuivattamalla ne. Jos tilanne on edennyt siihen pisteeseen, että kastuneet kattorakenteet ovat jo alkaneet lahota, pitää lahot puuosat purkaa ja uusia, jotta kaikki rakenteet eivät heikkenisi ja menisi pilalle.

Kosteus voi johtaa myös yläpohjan homevaurioon, sillä yläpohjan eristeet voivat kastua ja homehtua kastuttuaan. Kannattaa siis korjauttaa aluskate ajoissa!

Aluskatteen korjaamiseen piipun kohdalta voidaan yhdistää piipun pellitys, mikä voidaan toki tehdä muidenkin kattotöiden yhteydessä tai omana palvelukokonaisuutenaan. Piipun pellitys peltisepäntyönä komistaa koko rakennuksen, mutta samalla saadaan suojattua piipun ulkopuoli rapautumiselta. Myös piipun ja vesikaton liitoskohta saa paremman suojauksen kuin siinä tapauksessa, että liitoskohtaa suojaamassa on pelkkä juuripellitys.

Piipunpellitys ei tietenkään suojaa savuhormia kosteudelta ja rapautumiselta. Jotta savuhormia voitaisiin käyttää turvallisesti myös jatkossa, kannattaa piipun suuaukon päälle hankkia piipunhattu, jos sellaista ei vanhastaan ole.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa, mutta nopea toiminta pyyhkii huolet olemattomiin

Kattosi voi vuotaa Oulussa myös kattoikkunan, kattovalokuvun tai vaikkapa kattoluukun takia. Mitä nopeammin asiaan puututaan, sitä helpommalla kattovuodosta voidaan selvitä. Anna meidän kunnostaa katto, mikä on alkanut vuotaa esimerkiksi kattoluukun, kattovalokuvun tai kattoikkunan kohdalta, niin huolesi pyyhkiytyvät pois tuossa tuokiossa!

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku voi vuotaa sen takia, että se on väärin asennettu. Siksi kannattaakin luottaa kattoalan ammattilaisiin aina, kun aikoo asennuttaa uusia läpivientejä konesaumakatolle, kolmiorimahuopakatolle tai esimerkiksi betonitiilikatolle.

Vaikka läpivienti olisi asennettu, eristetty ja tiivistetty kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti, tulee kattoläpivienti tarkastaa mahdollisimman usein muutosten ja vaurioiden varalta. Parhaassa tapauksessa mökin, omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi paritalon katto tarkastetaan puolen vuoden välein, sillä näin erilaisiin puutteisiin ja vaurioihin päästään puuttumaan mahdollisimman nopeasti.

Katon kevättarkastus voi jonain vuonna kertoa siitä, että katto vuotaa kattoikkunan kohdalta, sillä lumen paino on voinut olla liikaa kattoikkunalle. Ehkä kaikki on hyvin kevättarkastuksen perusteella, mutta syksyllä tilanne voi olla jo toinen: on mahdollista, että kattoluukku on muuttunut sen verran huonokuntoiseksi, että se kannattaa uusia ennen talvea – muussa tapauksessa seuraavana keväänä voi paljastua, että katto vuotaa kattoluukun kohdalta.

Kattotarkastuksen aikana kannattaa käydä myös katon alla, sillä esimerkiksi aluskatteen kunnostustarpeet eivät muuten paljastu tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Aluskate voi tarvita korjaamista vaikkapa kattovalokuvun kohdalta, jotta se voisi toimia siltä odotetulla tavalla silloin, jos katto alkaa vuotaa kattovalokuvun kohdalta.

Käynti katon alla kertoo myös siitä, jos katon tuuletusratkaisuja pitäisi parannella. Jos katon alla on kosteutta, vaikka vesikatto on aivan tiivis, voi kyse olla kondensoitumisesta. Kun välikatto tuulettuu kunnolla, eristeitä on riittävästi ja höyrynsulut ovat kunnossa, on kondensio-ongelma saatu ajettua taka-alalle, ja kattorakenteet voivat säilyttää kuivuutensa.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla saattaa aikaistaa katon vaihtoa

Jos kattosi on nuori, on hyvin epätodennäköistä, että jokin pieni ongelma (kuten kattovuoto antennin, viemärintuuletusputken tai ilmanvaihtoputken kohdalla) johtaisi kattoremonttiin. Etsimme aina ne asiakkaan kannalta parhaat vaihtoehdot katon kunnostamiseen, ja usein paras vaihtoehto on tiilikaton, peltikaton tai huopakaton osittainen korjaus.

Vuotava läpivienti voi aikaistaa katon vaihtoa Oulussa esimerkiksi siksi, että katto on vanha ja/tai huonokuntoinen, eli siis muutenkin kattoremontin tarpeessa. Kenties asiakas on jo pidemmän aikaa suunnitellut kattoremonttia, ja vuotava läpivienti toimii alkusysäyksenä urakan aloittamiselle? Voi olla, että asiakas haaveilee kaltevammasta katosta tai katon korottamisesta, jotta kylmä ullakko voitaisiin eristää ja ottaa asuinkäyttöön. Ehkä asiakas haluaa vaihtaa katon väriä? Monissa tapauksissa on parempi vaihtaa vesikate kuin alkaa maalata sitä uudella värillä. Maalikerroksia voidaan tarvita useita, jotta vanha väri saataisiin peittoon.

Kaikki kattokorjaukset ja kattoremontit alkavat alkutarkastuksesta, kun me olemme asialla. Alkutarkastuksen perusteella tiedämme, miten katto tulee kunnostaa, kauanko urakkaan menee ja kuinka edullisesti sen voimme toteuttaa.

Jos siis kattosi vuotaa antennin, ilmanvaihtoputken tai jonkin muun läpiviennin kohdalta, ota yhteyttä. Ota yhteyttä myös kattoreikien paikkaamiseksi tai myrskyvaurioiden korjaamiseksi. Meiltä saat nopeasti asiantuntevaa palvelua, ja hintakin on varmasti kohdallaan! Kattoremonttia tarjoamme vain silloin, kun se on oikeasti paras vaihtoehto, ja sekin hinnoitellaan hyvin kukkaroystävällisesti.

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen kohdalta – Jiirivuoto on tyypillinen kevätpulma

Kaikki katot on hyvä tarkastaa heti talven jälkeen, sillä talven aikaiset rasitukset ovat voineet vaikuttaa rivitalon, kerrostalon, paritalon tai esimerkiksi jonkin ulkorakennuksen katon kuntoon. Kevättarkastuksen ansiosta kattoon syntyneet vauriot ja muutokset huomataan ja korjataan pian. Näin ollen tiilikatto, huopakatot tai peltikatto voi vastaanottaa uuden kesän mahdollisimman hyvässä ja kestävässä kunnossa.

Keväällä tehty kattotarkastus voi kertoa vuotavista läpivienneistä, mutta myös jiirivuoto on tyypillinen kevätpulma. Jiiri tarkoittaa katon sisätaitetta eli sitä kohtaa, missä kaksi lapetta kohtaa. Jiirin asentaminen ei ole kovin yksinkertaista, eikä jiirin korjaaminen tai huoltaminenkaan ole mitään lastenleikkiä. Pidä jiiri kunnossa luottamalla kaikissa jiiritöissä tähän kattofirmaan, joka tietää jiirin tärkeyden ja sen, miten jiirin kanssa tulee toimia.

Asentamamme jiirit ovat erittäin tiiviitä, ja osaamme asentaa myös aluskatteet siten, että ne voivat suojata kattorakenteita mahdollisen jiirivuodon aikana. Niinpä: vaikka huopakaton, peltikaton tai tiilikaton sisätaite olisi toteutettu kuinka taitavasti hyvänsä, voi esimerkiksi lumen paino rasittaa kattoa niin, että se alkaa vuotaa jiirin kohdalta.

Myös lumimassojen liikkeet, vesi, jää ja nopeat ulkolämpötilavaihtelut voivat saada jiirin menettämään tiiviytensä, mutta hätä ei ole suuren suuri: toimi nopeasti ja ota yhteyttä tähän katonkorjauspalveluun, niin katto on pian taas kunnossa. Palvelemme sekä Oulussa että sen naapurikunnissa.