Katto vuotaa Joensuu – Kattovuoto on pian historiaa!

Jos autotallin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), omakotitalon, paritalon, kesämökin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Joensuussa, toivot varmasti ongelmien olevan pian historiaa. Mistä löytyisi kattofirma, joka voisi laittaa kattovuodon kuntoon nopeasti, luotettavasti ja parhaalla hinta-laatusuhteella?

Jos katto vuotaa kattoluukun tai vaikka harjatiilen kohdalta, ota yhteyttä meihin. Meidän ammattilaisemme ovat harjaantuneita kattokorjaajia, jotka laittavat vuotavat katot pian kuntoon. Tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on pian taas tiivis, eikä uusista kattovuodoista tarvitse kantaa huolta. Kattokorjauksen yhteydessä tarkastamme katon huomataksemme muut kattovuodot tai kuluneet kohdat, mitkä voisivat pian johtaa kattovuotoon – kuten siihen, että katto vuotaa kattovalokuvun kohdalta. Jos katon alle on ehtinyt päästä kosteutta, korjaamme syntyneet vauriot tilanteen edellyttämällä tavalla.

Aina ei ole kyse siitä, että katto vuotaa kattoikkunan tai savupiipun kohdalta. Tällaiset kattovuodot on yleisesti ottaen helppo korjata, jos on kokenut katonkorjaaja. Joskus katto on vaurioitunut vakavammin. Katto voi vuotaa vaikka siksi, että syysmyrsky on repinyt huopavuotia tai irrottanut kattopeltejä Joensuussa, Ilomantsissa, Lieksassa, Liperissä, Rääkkylässä tai Tohmajärvellä. Tällöin on edessä isompi kattourakka kuin silloin, kun puhutaan pelkästä vuotavasta kattoläpiviennistä.

Ota yhteyttä, niin toteutamme ammattitaidolla myös isommat kattourakat. Jos paras ratkaisu on kattoremontti, annamme tarjouksen tiilikaton, huopakaton tai peltikaton uusimisesta. Jos vuotava katto on vartti- eli mineriittikatto, on katon vaihto ainoa mahdollisuus, sillä lain mukaan mineriittikattoja ei enää saa korjata. Muissa tapauksissa harkitsemme tarkasti, onko kattoremontti asiakkaan kannalta se paras ratkaisu, vai vieläkö katto voitaisiin korjata. Mitä nuorempi tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi mansardikatto on, sitä todennäköisemmin tarjoamme katon korjausta ja katon paikkausta.

Kattovuodon korjaukseen voidaan yhdistää myös jokin kattohuolto, mikä saa katon kestämään paremmin erilaisia rasituksia. Tällainen katon yleiskuntoa selvästi kohentava kattohuolto voisi olla vaikka kattomaalaus.

Kaikki kattotyömme oikeuttavat yksityisasiakkaan hakemaan kotitalousvähennystä. Haettavilla on myös kattotöiden rahoitus, mitä voi hakea tarvittavan määrän vaikka katon purkua ja vaihtoa varten. Me emme vastaa sen paremmin verovähennysten myöntämisestä kuin rahoitusten myöntämisestäkään. Rahoitusta haetaan yhteistyössä kanssamme toimivalta rahoituslaitokselta, ja verovähennystä tietenkin suoraan Verohallinnolta. Me vastaamme siitä, että saat kattosi kerralla kuntoon, ja että kattosi yleiskunto tarkastetaan ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Joensuussa. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Joensuussa löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Joensuun alueella!

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa esimerkiksi lumen takia – Katso ohjeet kattovuotojen torjumiseen

Katto voi vuotaa esimerkiksi siksi, että lumen paino on rasittanut liikaa sen saumoja tai sisätaitteita. Tiilikatto, huopakatto tai peltikatto voi vuotaa myös siksi, että katto on vaurioitunut myrskyssä – tai siksi, että ikä on saanut sen haurastumaan niin, että se voi pettää esimerkiksi jalan alla. Meidän avullamme omakotitalojen, paritalojen, rivitalojen, piharakennusten ja esimerkiksi kesämökkien katot pysyvät mahdollisimman tiiviinä huolimatta vuosien vierimisestä. Seuraavaksi kerromme, miten erilaiset katot saadaan kestämään talvia, myrskyjä ja sitä kuuluisaa ajan hammasta.

Ensimmäisenä voisimme käsitellä bitumikattoja. Bitumikatto saattaa kestää jopa 40 vuotta, jos se pidetään puhtaana, eikä kasvustojen anneta rehottaa katolla. Kun katto on ehtinyt puoliväliin elinkaartaan, voi se olla hyvä pinnoittaa, sillä uusi huopakattopinnoite pitää huopavuodat elastisina ja kestävinä. Toki huopakaton pinnoitus vaikuttaa myös katon ulkonäköön.

Kaikki katot on hyvä tarkastaa puolivuosittain, jotta mahdollisiin ongelmiin päästäisiin puuttumaan, ennen kuin ne alkavat vaikuttaa katon yleiskuntoon ja tiiviyteen. Huopakattotarkastus voi kertoa vaikkapa repsottavista saumoista, mitkä altistavat katon sekä myrskyvaurioille (tuuli voi repiä vuotia, jos saumat irvistelevät) että saumavuodoille.

Muistathan myös pitää kattokaivot puhtaina, jos sinulla on tasakatto. Voit tilata kattokaivojen puolivuosittaiset puhdistukset meiltä. Me huolehdimme myös niiden sulattamisesta kuumalla vesihöyryllä, jos ne ovat päässeet jäätymään umpeen. Kuuma vesihöyry sulattaa myös kaltevan katon reunalle mahdollisesti syntyneen jään, mikä voi johtaa siihen, että katolle jää seisovaa vettä (sekin voi johtaa kattovuotoon).

Palahuopakattoa huolletaan samaan tapaan kuin tiivissaumakattoa tai kolmiorimahuopakattoa. Sekin kannattaa ilmapuhaltaa ja tarkastaa puolivuosittain. Lisäksi voidaan tarvita sammaleentuhokäsittelyjä, jäänsulatuksia tai lumenpudotuksia.

Lumenpudotuksia voi tarvita Joensuussa myös tiilikatto, peltikatoista puhumattakaan. Tiilikatto on painava katto, vaikka sen päällä ei olisikaan lunta. Etenkin silloin kannattaa tilata tiilikaton kattolumitöitä, jos lumi on jakaantunut epätasaisesti. Jos lunta on erityisen paljon tiilikaton sisätaitteiden päällä, voi tiiliä mennä rikki, ja tällainen voi johtaa siihen, että tiilikatto vuotaa.

Tiiliä voi mennä rikki myös pakkasrapautumisen takia. Jotta tiilet pysyisivät ehjinä, kannattaa katto harjata puolen vuoden välein, ja mahdolliset sammaleet tulee poistaa sammaleentuhoaineella. Käyttämämme sammaleentuhoaine on biohajoavaa, joten sammaleenpoisto tiilikatolta onnistuu ympäristöystävällisesti.

Noin kolmekymppinen tiilikatto on hyvä pinnoittaa, jotta tiilien pinta tasoittuisi, eivätkä tiilet keräisi vettä, sammaleita ja epäpuhtauksia. Myrskyvaurioita ei oikein voi ehkäistä, joten tiilikaton kunto kannattaa tarkastaa kaikkien merkittävämpien myrskyjen jälkeen siltä varalta, että katolle lentäneet oksat olisivat rikkoneet tiiliä. Jos kattoturvatuotteet ovat hyvin kiinni katossa, pitäisi niiden pysyä paikoillaan myös myrskytuulen puhaltaessa.

Peltikaton myrskyvaurioita ehkäistään parhaiten tarkastamalla katon kiinnikkeet säännöllisesti. Tarvittaessa voimme vaihtaa peltikattonaulat kateruuveiksi – ainakin ne, mitkä ovat alkaneet törröttää. Kateruuvitkin (tai ainakin jotkut niistä) voi johtua uusimaan ennen peltikattoremonttia. Kateruuvien tiivisteet kuluvat, ja jossain vaiheessa kuluminen voi edetä siihen pisteeseen, että katon alle pääsee vettä.

Omakotitalon tai vaikkapa autotallin katolle voidaan tarvittaessa asentaa myös lisäkiinnityksiä, joiden avulla kattopeltien irtoamisen todennäköisyys voidaan minimoida.

Peltikattosi voi olla vailla myös lumiesteitä. Lumiesteitä tarvitaan kaikille katoille, joiden kaltevuus on 1:8 tai enemmän, sillä jyrkältä katolta äkisti putoava lumi voi aiheuttaa vahinkoja sekä katolle että rakennuksen liepeillä liikkuville ihmisille.

Peltikattovuoto voi johtua myös ruosteesta, mitä torjutaan pitämällä peltikatto puhtaana ja hyvällä maalipinnalla varustettuna. Tarvittaessa teemme paikkamaalauksen, koko katon huoltomaalauksen tai katon ruostevaurioiden korjauksen. Aaltopeltikaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi tiilikuvioisen peltikaton tarpeet havaitaan kattotarkastuksen aikana.

Peltikatto, tiilikatto tai huopakatto voi vuotaa myös läpivientien takia. Seuraavaksi syvennymme läpivientivuotoihin ja siihen, miten niitä voidaan ehkäistä.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla korjataan taidolla

Kattovuoto voi alkaa vaikkapa siksi, että piipun juuren tiivisteet ovat haurastuneet. Katto voi vuotaa piipun juuresta myös siksi, että katolle on kertynyt paljon lunta, ja lumen paino on rasittanut piipun ja vesikaton läpivientiä liikaa. Jos kattovuoto savupiipun kohdalta on totta sinun kohdallasi, ota yhteyttä katonkorjauspalveluumme. Me kiirehdimme paikan päälle selvittämään sen, miten katto kuuluu korjata Joensuussa, ja teemme taidokkaan kattokorjauksen avaimet käteen -pakettina.

Jos piipun juuresta alkanut kattovuoto huomataan jo aikaisessa vaiheessa, voi riittää pelkkä vesikaton korjaus. Tiivistämme piipun juuren ja piipun liitoksen niin, ettei se enää vuoda. Tarvittaessa korjaamme myös peltikaton tai tiilikaton aluskatteen savupiipun kohdalta. Aluskatteen korjaaminen voi tarkoittaa esimerkiksi aluskatteen osittaista uusimista Joensuussa.

Mikäli aluskate on huonossa kunnossa, on savupiipun kohdalta alkanut kattovuoto voinut johtaa katon vesivahinkoon, eli kosteusvaurioiden syntymiseen katon alle. Sellaisessakaan tapauksessa meillä ei mene sormi suuhun. Kunnostamme kosteusvauriot tilanteen vaatimalla tavalla. Kattorakenteet voidaan ehkä saada kuivattua, mutta jos niissä on jo lahoa, pitää lahon vaurioittamat puuosat uusia. Märät eristeet kannattaa uusia, vaikka silmä ei vielä erottaisi hometta. Homekasvustojen syntyminen on hyvin todennäköistä, jos märkiä eristeitä ei pureta ja vaihdeta.

Teemme taidolla kaikki kattokorjaukset ja muut kattotyöt – myös peltisepäntyöt. Kattopeltiseppiimme kannattaa ottaa yhteyttä esimerkiksi piipun pellityksen ja piipunhatun asentamisen tiimoilta. Koko piipun pellitys suojaa savupiipun rapautumiselta, ja sen avulla voidaan ehkäistä myös piipunjuurivuotoja. Mittojen mukaan pellitetty piippu on komea katsellakin.

Piipunhattu kuuluu mielestämme jokaisen piipun suuaukon päälle. Piipunhattu ehkäisee hormin rapautumista erinomaisella tavalla, ja mitä paremmassa kunnossa hormi pysyy, sitä parempi paloturvallisuuden kannalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa? Kattovuotojen mahdollisuus kannustaa kattotarkastuksiin

Alan ammattilaisten asentama katto on todella tiivis, eikä ole odotettavissa, että katto alkaa vuotaa kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta Joensuussa. Vaikka kattoikkuna ja muut peltikaton, tiilikaton tai huopakaton läpiviennit olisikin asennettu parhaiden ammattilaisten toimesta, on mahdollista, että aika kuluttaa tiivisteet saaden katon vuotamaan. Voi mennä pitkään, ennen kuin tiivisteet kuluvat niin paljon, että katto voi alkaa vuotaa jonkin kattoläpiviennin kohdalta, ja kulumiseen voidaan usein puuttua ennalta. Kaikki katot kannattaa tarkastaa puolen vuoden väliajoin, mutta tahdomme korostaa etenkin sellaisten kattojen tarkastamista, joilla on edes muutama läpivienti. Yleensä läpivientejä löytyy ainakin pari – savupiiput ja ilmanvaihtoputket ovat hyvin tavallisia. Katolla voi olla myös kattoluukku, mikä helpottaa yläpohjan tarkastamista, sekä joko kattoikkuna tai kattovalokupu. Kattoikkunan ja kattovalokuvun kautta sisälle saadaan pehmeää luonnonvaloa.

Voit tilata katon kuntotarkastukset Joensuuhun meiltä, niin saat tietää, missä kunnossa kattoläpiviennit, katon saumat ja esimerkiksi erilaiset kiinnikkeet ovat. Kattotarkastuksen jälkeen annamme tarjouksen mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä, kuten kattoikkunan tiivistämisestä, kattovalokuvun eristeiden ja höyrynsulkujen korjaamisesta, kattoluukun uusimisesta tai vaikka aluskatteen korjaamisesta joidenkin kattoläpivientien kohdalta.

Onkin tärkeää, että aluskate on hyvällä tolalla, sillä jos esimerkiksi lumitaakka saa katon vuotamaan kattoikkunan kohdalta, voi aluskate estää yläpohjarakenteiden kastumisen. Aluskate ottaa kaiken veden vastaan, minkä jälkeen vedet valuvat kohti räystäitä – näin vältetään katon vesivahinko!

Jos aluskate on huonolla tolalla tai puuttuu kokonaan, voi vuotaa alkanut kattoläpivienti johtaa kosteusvaurioiden syntymiseen. Meihin voit luottaa myös kosteusvaurioiden korjaamisessa. Kattovuoto ja katon vesivahinko ovat pian historiaa, kun annat urakan meidän hoidettavaksemme.

Kenties harkitset uusien läpivientien asentamista katollesi? Ota silloinkin yhteyttä tähän kattofirmaan, sillä me asennamme kattoläpiviennit luotettavasti niin konesaumakatoille, aaltopeltikatoille, palahuopakatoille kuin vaikkapa kolmiorimahuopakatoillekin. Olemme yhtä valinta niin läpivientien korjaamiseen kuin läpivientien asentamiseenkin!

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla ja mitä kattovuodon paikkaamisen yhteydessä voidaan tehdä

Kattovuodon korjaamisella on aina kiire. Katto on korjattava niin pian kuin mahdollista riippumatta siitä, onko kyse kattovuodosta jonkin läpiviennin kohdalta, vai onko myrsky rikkonut kattoa niin, että katon alle pääsee vettä. Myös silloin, kun katto vuotaa antennin, ilmanvaihtoputken tai viemärintuuletusputken kohdalta, on toimittava nopeasti. Näin voidaan välttää katon vesivahinko jopa kokonaan!

Se, että katto vuotaa antennin, ilmanvaihtoputken tai viemärintuuletusputken kohdalta, huomataan ajoissa katon säännöllisten kevät- ja syystarkastusten ansiosta. Annamme kattotarkastuksen jälkeen hyvän tarjouksen kattovuodon korjaamisesta. Tarjoamme kattokorjausta silloinkin, kun katto ei vielä vuoda, mutta kattovuoto on kuluneiden rakenteiden takia hyvin todennäköinen ilmiö jo lähitulevaisuudessa. Avullamme voidaan siis estää ongelma jos toinenkin.

Katon korjaukseen Joensuussa voidaan yhdistää vaikka mitä. Kiireellisten ja ei-kiireellisten kattotöiden yhdistäminen kiireellisiin kattotöihin tuo säästöjä. Asiakkaankin kannalta on mukavaa, että tämä saa kattonsa kerralla kuntoon.

Kun kattovuoto antennin kohdalta on saatu korjattua, voimme vaikka harjata, pestä ja maalata peltikaton. Marssijärjestys on se, että katto on korjattava ja paikattava ennen katon pesua, sillä muuten pesuvettä voisi päästä katon alle.

Ilmanvaihtoputken kohdalta alkaneen kattovuodon korjaamiseen voidaan liittää vaikkapa sammaleiden poisto tiili- tai huopakatolta. Peltikatot eivät sammaloidu, mutta etenkin iäkkäät huopa- ja tiilikatot tuntuvat välillä oikein ahnehtivan sammalkasvustoja päälleen. Sammaleista pääsee eroon pitkäksi aikaa, kun käsittelemme talon katon sammaleenpoistoaineella.

Vuotavan viemärintuuletusputken korjaamiseen voidaan yhdistää vaikka otsa- ja räystäslautojen maalaus. Maali estää kyseisiä lautoja lahoamasta. Myös katon ulkopuuosat kannattaa suojata laholta, sillä laho voisi levitä niistä kattorakenteen muihin osiin.

Joskus kattovuoto johtaa kattoremonttiin, mutta silloin on kyse jostain muustakin kuin siitä, että katto vuotaa antennin tai jonkin muun läpiviennin kohdalta. Kenties katto on erittäin vanha, tai siinä on jotain muutakin vikaa? Kattoremontti voidaan toki toteuttaa myös siksi, että asiakas haaveilee erinäköisestä katosta. Katon uusimisen yhteydessähän kattoa voidaan korottaa, tai sen väri voi vaihtua. Joskus vaihtuu myös kattokaltevuus tai katemateriaali.

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen kohdalta – Jiirivuodon aiheuttamat jäljet samankaltaisia kuin kondenssiveden synnyttämät

Rivitalon, omakotitalon tai kerrostalon kattotarkastukseen Joensuussa kannattaa yhdistää katon alla käyminen, sillä vasta katon alle menemällä saa tiedon siitä, missä kunnossa aluskate, kattorakenteet ja yläpohjan eristevillat ovat.

Kattotarkastaja voi huomata merkkejä kosteudesta avattuaan tarkastusluukun. Yksi ensimmäisistä havaittavista merkeistä voi olla tunkkaisuus. Silmät voivat erottaa jääpuikkoja, valumajälkiä tai lahovaurioita. Eristeissä saattaa olla märkyyttä ja homekasvustoja.

Kosteusvauriot voivat johtua siitä, että pulpettikatto, harjakatto tai esimerkiksi mansardikatto vuotaa. Kattovuoto on voinut alkaa harjatiilen, kattoon syntyneen reiän tai esimerkiksi lumen painon alla tiiviytensä menettäneen jiirin takia. Paikallistamme ja paikkaamme kattovuodon, sekä kunnostamme kaikki katon alle syntyneet kosteusvauriot.

Jotta jiiri olisi mahdollisimman tiivis, kannattaa kaikki katon sisätaitteeseen liittyvät työt teettää ammattilaisillamme. Siltikin on mahdollista, että katto alkaa vuotaa jiirin kohdalta talvella. Siksi tarvitaan aluskatetta, mikä on asennettu juuri oikealla tavalla. Tarvittaessa korjaamme aluskatteen jiirin kohdalta Joensuussa.

Mikäli katto on tiivis, on kosteus kondensoitumisesta johtuvaa. Kondenssivettä syntyy silloin, kun lämmin ilma (tässä tapauksessa asunnon sisältä peräisin oleva) kohtaa viileät rakenteet (tässä tapauksessa pakkasen viilentämän välikaton ja siellä olevat viileät pinnat). Mitä enemmän asunnosta karkaa lämmintä ja kosteaa ilmaa, sitä enemmän kondenssivettä saattaa muodostua. Erityisen paljon kondensoitumista voi tapahtua silloin, jos välikatto ei tuuletukaan kunnolla.

Korjaamme kaikki kondenssiveden aiheuttamat kosteusvauriot. Lisäksi selvitämme, miten moiselta voitaisiin jatkossa välttyä. Jotta lämpö pysyisi sisällä sen sijaan, että sitä karkaisi välikatolle, voi olla hyvä toteuttaa yläpohjan lisälämmöneristys. Lisäeristeitä tarvitaan etenkin monissa vanhoissa rakennuksissa. Lisäeristeiden myötä voidaan vähentää myös kattojään ja jääpuikkojen muodostumista, sillä nehän ovat yleensä merkkejä lämpöhukasta. Vesihöyryn pääsyä välikatolle voidaan vähentää muun muassa asianmukaisilla höyrynsulkumuoveilla.

Välikaton tuulettumista voidaan tehostaa vaikkapa alipainetuulettimella, kuten harjapeltituulettimella, minkä asennamme katollesi yhtä hyvin kuin kaikki muutkin läpiviennit. Joissain tapauksissa kannattaa toteuttaa katon korotus.

Myös aluskate auttaa välttymään kondenssiveden aiheuttamilta kosteusvaurioilta, joten aluskatteen kunnosta kannattaa huolehtia. Aluskatteen kunto on hyvä tarkastaa usein, ja aluskatteen mahdollisiin tiivistystarpeisiin kannattaa suhtautua niin, että aluskatteen korjaushinta on pieni hinta toimivasta katosta, minkä alle mahdollisesti päätyvä kosteus ohjautuu nopeasti pois.