Rännien puhdistus Rauma – hus, pois lehdet ja levä!

Vesikourujen puhdistus Raumalla on tärkeä rakennuksen huoltotoimi. Toimenpide ylläpitää sadevesijärjestelmän peruskuntoa ja suorituskykyä.

Meri-ilmaston vuoksi on kuitenkin perusteltua sanoa, että rännien puhdistus Raumalla on jopa tärkeämpää kuin monilla muilla paikkakunnilla. Rannikkoseudulla sadevesijärjestelmään kohdistuvat rasitteet ovat rajummat kuin sisämaassa.

Ongelmia aiheuttaa lähinnä ruoste. Jo pelkästään ränneissä muhivat roskat houkuttelevat ruostetta, sillä niiden seassa viipyilee kosteutta, joka on ruosteelle elinehto. Meren läheisyydessä roskaiset rännit eivät kuivu sitäkään vähää, sillä ilman suhteellinen kosteus on sisämaata korkeampi.

Myös suola kiihdyttää ruostumista. Rannikon tuntumassa ilman suolapitoisuuskin on korkeampi kuin sisämaassa.

Ruostetta kannattaa vältellä siksi, että pienestäkin ruosteruususta kasvaa äkkiä kokonainen keto. Ennen pitkää rännit ovat täynnä ruosteen syömiä reikiä, eikä sadevesijärjestelmä enää pysty suoriutumaan tehtävistään.

Rännien säännöllinen puhdistus taistelee ruostetta vastaan kuitenkin varsin tehokkaasti. Mitä vähemmän roskia ja suoloja sadevesijärjestelmässä on, sen paremmin ruoste pysyy loitolla.

Älä silti tartu itse härkää sarvista. Kattopalvelumme on olemassa juuri siksi, ettei yhdenkään raumalaisen tarvitsisi käyttää vapaa-aikaansa rännien puhdistukseen.

Me teemme työt puolestasi ammattitaitoisesti, ripeästi, turvallisesti ja tietenkin kotitalousvähennyskelpoisesti. Tarvittaessa voimme kurvata hätiin myös Euraan, Eurajoelle, Laitilaan tai Pyhärantaan!

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Raumalla. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Raumalla löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Rauman alueella!

Palvelemme vesikourujen puhdistusasioissa niin kotitalouksia, taloyhtiöitä, yrityksiä kuin Rauman kaupunkiakin

Jokainen raumalainen, sadevesijärjestelmällä varustettu rakennus ja rakennelma nauttii rännien säännöllisestä puhdistuksesta. Suositus on kahdesti vuodessa, joka kevät ja syksy.

Meiltä voitkin tilata rännien puhdistustyöt Raumalla ja lähialueilla kohteeseen kuin kohteeseen. Palvelemme ammattitaitoisesti aivan tavallisia raumalaisia kotitalouksia siinä missä taloyhtiöitä ja yrityksiäkin – Rauman kaupunkia unohtamatta.

Esimerkiksi omakotitalon, rivitalon, paritalon tai kerrostalon vesikourujen puhdistus on meille rutiinia yhtä lailla kuin kaupan, koulun tai vaikkapa kirjaston vesikourujen puhdistus. Puhdistamme mielellämme myös piharakennusten (esimerkiksi autotallin tai -katoksen) vesikourut.

Harva muu firma tarjoaa yhtä varmakätistä rännien puhdistuspalvelua kuin me. Älä siis epäröi kääntyä puoleemme, kun rännien puhdistus Raumalla sijaitsevassa kohteessasi on jälleen ajankohtaista!

Satakunta on tunnetusti Suomen teollistuneimpia maakuntia, ja Rauma on yksi Satakunnan merkittävistä teollisuuspaikkakunnista. Olemme ottaneet tämän huomioon, eikä esimerkiksi tehtaan tai varastohallin vesikourujen puhdistus tuota meille ongelmia. Rännimestareidemme päätä ei pakota korkeankaan kohteen äärellä, sillä nostokorilla nousemme näppärästi jopa sataan metriin.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – o-ou, menikö sadevesijärjestelmä tukkoon?

Ruosteen ohella sadevesijärjestelmän säännöllinen puhdistus ehkäisee tukoksia ja vähentää tarvetta tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaukselle. Aivan kuten ruostetta, myös tukoksia kannattaa vältellä kaikin keinoin.

Sadevesijärjestelmän tukokset aiheuttavat nimittäin paljon haittaa paitsi sadevesijärjestelmälle, myös muille kiinteistön rakenteille. Tukokset ohjaavat katolle satavat tai sulavat vedet mihin sattuu, joten esimerkiksi otsa- ja räystäänaluslaudat, julkisivu ja jopa katto ja sokkeli voivat alkaa oireilla.

Lopputuloksena voi olla esimerkiksi homeisia puurakenteita ja ajan kanssa lahovaurioita tai pakkasrapautumiakin. Jos sade- ja sulamisvedet jäävät jumiin katolle, ovat kattovuodot enemmän kuin todennäköisiä. Kattovuotojen ja katon kosteusvaurion uhka on käsin kosketeltava etenkin tasakatolla.

Jos tukos kuitenkin jo ilmoittelee itsestään esimerkiksi räystäältä valuvan vesiputouksen muodossa, mikä avuksi? Ei syytä paniikkiin – voit kääntyä tämänkin kriisin kynnyksellä meidän puoleemme!

Rännimestarimme avaavat myös sadevesijärjestelmän tukokset puolestasi tottunein ottein. Olipa tukos sitten eloperäistä materiaa, tennispallo tai vaikkapa jäätä, vetää sadevesijärjestelmä pian taas kuin valjakollinen rekikoiria!

Jos talous on tiukalla, voit maksaa laskumme mainiosti myös osissa kauttamme saatavilla olevalla rahoituksella. Hintatasomme on kuitenkin kilpailukykyinen, joten luultavasti laskun loppusumma ei aiheuta harmaita hiuksia.