Vesikourujen puhdistus Nurmijärvi – mitä kouruille kuuluu?

Olisiko vesikourujen puhdistus Nurmijärvellä sijaitsevassa kohteessasi jo ajankohtaista? Tyypillisessä nurmijärveläisessä kohteessa roskien poisto ränneistä on tarpeen noin kaksi kertaa vuodessa – aivan kuten Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa, Hyvinkäällä ja Vihdissäkin.

Kun risut, lehdet ja koivunnorkot poistetaan ränneistä tarpeeksi usein, esimerkiksi ruoste ja tukokset eivät rasita sadevesijärjestelmää niin luultavasti. Voit siis säästää huimat summat muissa huolto- ja korjauskuluissa!

Suosittelemme rännien puhdistusta joka kevät ja syksy. Tilatessasi työn kattopalvelustamme, voidaan se yhdistää kätevästi katon kausihuoltoon.

Kausihuoltoon kuuluu lisäksi katon puhdistus. Katto nauttii puolivuosittaisesta puunauksesta siinä missä rännitkin. Lisäksi katon puhdistus varmistaa, ettei katolta pääse valumaan uusia roskia kourujen tukkeeksi.

Meiltä katto sadevesijärjestelmineen saa mitä parasta palvelua, kilpailukykyisesti hinnoitellussa paketissa. Pitkällä kokemukselle työt hoituvat ammattitaitoisesti ja kustannustehokkaasti!

Otamme mielellämme puhdistaaksemme niin suuret kuin pienetkin kattopinta-alat sekä pitkät ja lyhyet kourumitat. Olipa kohteesi sitten omakotitalo, autotalli, maneesi, rivitalo, koulu, kerrostalo, kirjasto tai vaikkapa kirkko, käänny puoleemme huolettomin mielin!

Tiesitkö? Meiltä saat kaikkiin kattotöihin kaupan päälle arvion katon ja sadevesijärjestelmän yleiskunnosta. Asiantuntijoidemme haukankatse voi paljastaa paljon vielä piileviäkin vikoja, jolloin niihin päästään puuttumaan ennen kuin on liian myöhäistä.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Nurmijärvellä. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Nurmijärvellä löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Nurmijärven alueella!

Meiltä rännien puhdistustyöt ja muut kattotyöt Nurmijärvellä ja lähialueilla

Katto on aina kokonaisuus, ja rännien puhdistus tärkeä osa jokaisen nurmijärveläisen katon perushuoltoa. Pelkkä rännien puhdistus ei kuitenkaan vielä riitä pitämään kattoasi tyytyväisenä.

Rännien puhdistuksen ohella esimerkiksi nämä toimenpiteet kuuluvat katon normaaliin kunnossapitoon:

  • Vesikaton puhdistus
  • Kattoturvatuotteiden huolto (esimerkiksi kiinnikkeiden kiristäminen)
  • Katon huoltomaalaus tai uudelleenpinnoitus katemateriaalista riippuen
  • Kasvustonpoisto – erityisesti tiili- ja huopakatoilla
  • Lumenpudotukset
  • Sadevesijärjestelmän sulatus

Kun pidät katosta sadevesijärjestelmineen hyvän huolen, jaksaa se palvella pitkään ilman isompia kremppoja. Huoltamattomana katto ja kattotuotteet sen sijaan rapistuvat pahimmillaan vuosikymmeniä ennen aikojaan.

Jossain vaiheessa korjaustöillekin voi tosin tulla tarvetta. Esimerkiksi katon saumaus ja tiivistys sekä lumi- ja myrskyvaurioiden korjaus on hyvin yleistä.

Nurmijärveläisenä et kuitenkaan joudu tuhlaamaan yhteenkään kattotyöhön omaa vapaa-aikaasi. Meiltä saat taitavat ammattilaiset kaikkiin kattotöihin rännien ja katon puhdistuksesta korjaustöihin!

Hae tarvittaessa kauttamme saatavilla olevaa rahoitusta ja maksa lasku osissa, jotta katto sadevesijärjestelmineen saisi kaikki kaipaamansa palvelut viiveettä. Pikku jutuistakin voi kehittyä isoja ongelmia – ja laskuja – yllättävän lyhyessä ajassa.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – siinä ei maanittelu tai lahjominen auta!

Jos sadevesijärjestelmä menee tukkoon, ei maanittelu, lahjominen, sadetanssi tai muut poppakonstit auta. Silloin on paras kutsua kourugurumme tukkeutuneiden syöksy- ja alastuloputkien avaukseen kipin kapin.

Aikailla ei kannata, sillä sadevesijärjestelmän tukokset aiheuttavat nopeasti ikäviä haittavaikutuksia. Sateisimpina kuukausina Uudellamaalla voi sataa peräti 70–80 mm vain yhden kuukauden aikana, ja tukossa oleva sadevesijärjestelmä ei pysty käsittelemään siitä välttämättä pisaraakaan. Näin ollen vedet alkavat valutella maahan räystään ja julkisivun kautta. Lämpimään vuodenaikaan homekasvustoa muodostuu nopeasti, ja ennen pitkää puu alkaa lahota.

Myös kevättalvella tukossa olevasta sadevesijärjestelmästä voi poikia huolta ja murhetta. Homeet eivät pakkaskelillä idä, mutta niin sanottu pakkasrapautuminen sen sijaan on kiihkeimmillään juuri samoihin aikoihin, kun sulamisvedet lähtevät katolta liikkeelle.

Pakkasrapautuminen tarkoittaa käytännössä kivirakenteiden (esimerkiksi kiviseinän) haurastumista. Ilmiön taustalla on rakenteen huokosiin imeytynyt kosteus ja sen lämpöeläminen.

Nurmijärveläinen, älä siis anna katon sadevesijärjestelmineen kärsiä vaivoistaan yhtään kauemmin kuin on aivan välttämätöntä. Ota yhteyttä – tavoitat asiantuntijamme näppärästi sekä puhelimitse että sähköisesti kaikkina vuodenaikoina!