­Katto vuotaa Nurmijärvi – Kattovuoto korjattavissa ilman kohtuuttomia kustannuksia

Katon ylläpidon ei tarvitse olla kallista tai hankalaa – näin me ajattelemme, ja teemmekin kaikkemme voidaksemme palvella sinua sujuvasti sekä parhaalla hinta-laatusuhteella. Meihin kannattaa olla yhteydessä aina, jos paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), kesämökin, omakotitalon, autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Nurmijärvellä. Jos teetät meillä katon säännölliset huollot ja satunnaiset paikkaukset (kuten lumen aiheuttamien vaurioiden kunnostukset), voimme auttaa sinua välttymään kattovuodoilta Nurmijärvellä, Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa, Hyvinkäällä ja Vihdissä. Huollettu katto kestää erinomaisesti erilaisia rasituksia. Lisäksi kannattaa panna merkille se, että tarjoamme jokaisen peltikattohuollon, tiilikattohuollon, peltikattohuollon tai muun kattotyön yhteydessä ilmaisen yleistarkastuksen. Huomaisimme kaikki ne pulmat, joihin tulisi puuttua vaurioiden ja kattovuotojen ehkäisemiseksi. Huomaisimme esimerkiksi kuluneet tiivisteet, rikkinäiset tiilet, irtoamassa olevat lumiesteet sekä törröttää alkaneet naulat.

Moni kattovuoto johtuu katon normaalista kulumisesta, sillä haurastuminen voi johtaa esimerkiksi siihen, että katto vuotaa savupiipun kohdalta tai että katto vuotaa kattovalokuvun kohdalta. Läpiviennit voivat vuotaa, jos niitä ei ole kunnostettu ajoissa, joten kannattaa käydä usein tarkastamassa, joko katto vuotaa kattoikkunan kohdalta – tai pikemminkin: onko jotain tehtävissä moisen ongelman ehkäisemiseksi. Katto voi vuotaa esimerkiksi kattoluukun kohdalta, jos katolla on runsaasti lunta, joten läpiviennin kunto kannattaa tarkastaa myös alakautta. Näin aluskatteen mahdolliset korjaustarpeet huomataan nopeasti.

Aluskatetta tarvitaan myös muiden kattovuotojen sekä kondenssiveden varalta, sillä sen tehtävä on ohjata katon alle päätynyt kosteus ulos, ennen kuin mitään vahinkoja sattuu. Aluskate löytyy heti vesikatteen alta, ja sen valmistettu kestämään sekä kosteutta että ajan hammasta. Kaikkea voi kuitenkin sattua, ja silloin tarvitaan meidän kokeneita ja osaavia kattokorjaajiamme.

Kattokorjaajamme pelastavat pulasta silloinkin, jos kova tuuli on irrottanut osan kattopelleistä, repinyt huopavuotia tai kiskonut mukaansa kattoturvatuotteita ja ilmanvaihtoputkia. Tuuli voi heitellä katolle oksia, joten tiilikatolta saattaa löytyä rikkinäisiä tiiliä myrskyn laannuttua, ja jokainen rikki mennyt tiili on vuotoriski. Korjaamme katon silloinkin, kun kattovuoto on johtunut huonokuntoisista saumoista ja katolle patoutuneesta sulamisvedestä. Mitä ikinä tarvitsetkin, luota kokeneisiin ammattilaisiimme, jotka antavat kattosi kunnostamisesta mainion avaimet käteen -tarjouksen. Yhteistyökumppanimme on luvannut auttaa asiakkaitamme kattotöiden rahoituksen järjestämisessä, ja urakkamme oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Yksityisasiakkaan kannattaakin laittaa lasku varmaan talteen ja hakea sen perusteella verovähennyksiä. Me korjaamme kattovuodot ja mahdolliset kosteusvauriot katon alta varsin kukkaroystävällisellä hinnalla, joten kattopalveluamme ei voi pitää kohtuuttoman hintaisena. Silti on mukava tiputtaa edullista hintaa vieläkin alemmas, ja omakotitalon tai mökin kattokorjauksesta puhuttaessa se onnistuu kotitalousvähennyksen avulla.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Nurmijärvellä. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Nurmijärvellä löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Nurmijärven alueella!

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa? Näin voi käydä kattohuolloista huolimatta

Mitä paremmin kattoa huolletaan, sitä paremmin piharakennuksen, rantamökin, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rintamamiestalon katto kestää erilaisia rasituksia. Rasituksia, mitkä voivat johtaa katon vaurioitumiseen Nurmijärvellä, ovat esimerkiksi kosteus, nopeasti tapahtuvat ulkolämpötilavaihtelut, lumen paino, kattojää, auringon UV-säteily ja sammaloituminen. Sammaloituminen vaikuttaa katon ulkonäköön, mutta ei siinä kaikki: sammaleiden myötä kattoon sitoutuu entistä enemmän kosteutta, ja niiden juuret voivat aiheuttaa ikävyyksiä. Sammalten juuret voivat tunkeutua läpi huopavuotien saumoista, jolloin katon alle voi päästä kosteutta saumojen kautta. Sammaleet rapauttavat myös savi- ja betonitiilikattoja, sillä sammalten juuret voivat tunkeutua tiilien väliin ja tiilien sisään, mikä pahentaa tiilien rapautumista. Peltikatto on niin liukaspintainen, ettei se sammaloidu juuri koskaan, mutta emme tarkoita sitä, etteikö sekin kuluisi voiden vuotaa. Peltikattovuotoon voi johtaa vaikkapa ruoste.

Seuraavaksi kerromme kattohuolloista, joiden avulla kattoa voidaan estää vuotamasta. Kuten otsikostakin jo käy ilmi, emme voi luvata 100 % varmuudella sitä, että kattohuollot ehkäisivät kaikki kattovuodot, mutta siitä olemme varmoja, että huoltamaton katto vaurioituu ja vuotaa paljon todennäköisemmin kuin katto, mikä on jätetty oman onnensa nojaan.

Ensin voisimme kertoa kattohuolloista, joiden avulla peltikatto pidetään niin hyvässä kunnossa, että kattovuodot ovat mahdollisimman epätodennäköisiä. Peltikatto kaipaa roskien säännöllistä poistamista, mikä vähentää katon ruostumista. Samalla tulee tarkastettua katon kunto, kuten se, ovatko kaikki kiinnikkeet paikoillaan. Kaikki törröttää alkaneet naulat kannattaa vaihtaa kateruuveiksi, mitkä pysyvät paikoillaan nauloja paremmin. Kateruuvien heikkoudet liittyvät niiden tiivisteisiin. Jos tiiviste on liian kulunut, voi kattopeltien alle päästä kosteutta. Ruuvit, joiden tiivisteisiin ei enää ole luottamista, tuleekin korvata uusilla ruuveilla.

Kun kaikki naulat tai ruuvit ovat paikoillaan, eivät kattorakenteet kastu eivätkä kattopellit irtoa kovalla tuulella. Kattopeltien irtoamista voidaan estää myös kattopeltien lisäkiinnikkeillä, mutta peltikatollesi voidaan asentaa myös lumiesteitä. Lumiesteet pitävät lumimassat paikoillaan, vaikka katolla olisi reilusti lunta. Näin voidaan estää kattoturvatuotteiden ja muiden peltikaton, huopakaton tai tiilikaton tarvikkeiden irtoaminen lumen mukana. Lumiesteet ovat pakolliset, jos talon katto on kalteva, sillä olisi vaarallista jäädä lumen alle. Katolta putoava lumi voisi rikkoa myös autoja ja pihalla olevaa irtaimistoa, ja talon omistaja (tai taloyhtiö) on tällaisissa tapauksissa korvausvastuussa.

Lumen aiheuttamia vahinkoja voidaan ehkäistä myös lumenpudotuksilla, ja niitä kaipaa etenkin tiilikatto, mikä on muita kattoja huomattavasti painavampi. Me osaamme poistaa liiat lumet tiilikatoilta (ja muilta katoilta) kattoa rikkomatta ja kenenkään turvallisuutta vaarantamatta. Lumen pudotuksen ansiosta voidaan estää esimerkiksi sisätaitteen tai läpiviennin kohdalta alkava kattovuoto, mutta tietyissä tapauksissa myös katon painuminen notkolle tai jopa katon romahtaminen.

Tiiliä voi mennä rikki, vaikkei katon päällä olisikaan erityisen paljoa lunta, sillä tiiliä hajoaa myös pakkasrapautumisen takia. Pakkasrapautumista syntyy, kun (esimerkiksi) tiilen huokosissa oleva vesi jäätyy. Jää vaatii vettä enemmän tilaa, joten jään muodostuminen rikkoo tiiltä pikkuhiljaa.

Jokainen rikki mennyt tiili on oikopäätä vaihdettava. Ammattilaisemme huomaa, jos tiilien rapautumista olisi mahdollista estää pinnoittamalla tiilet uudestaan. Uusi pinnoite tasoittaa tiilien pinnan niin, etteivät ne enää ime vettä tai houkuttele sammal- tai jäkäläkasvustoja. Katosta tulee ihan uudenveroinen, kun se pinnoitetaan uudestaan.

Tiilikaton sammaloitumista estetään pitämällä katto puhtaana. Katto kannattaa harjata puolen vuoden välein. Jos sammaleita kuitenkin alkaa esiintyä (näin käy ainakin katon vanhetessa), tulee se puhdistaa sammaleenpoistoaineella.

Huopakattokin voi tarvita sammaleenpoistoainetta. Sammaloituminen on haitallista huopa- ja palahuopakatoille, joten kasvustot kannattaa poistaa. Jotta sammaleita ei syntyisi, kannattaa bitumikatto puhdistaa ilmapuhaltimella pari kertaa vuodessa. Roskien poiston ansiosta huopakatto kuivuu nopeammin sateiden jälkeen, eikä kuiva ja siisti katto sammaloidukaan ihan helposti. Katon puhdistuksen yhteydessä tulee hoidettua myös katon tarkastus. Kaikkiin pulmiin, kuten repsottaviin saumoihin tai katossa oleviin reikiin, tulee puuttua pikaisesti, jottei huopakatto alkaisi vuotaa.

Talvella voidaan tarvita jään sulatusta kuumalla vesihöyryllä. Höyrynsulatusta voivat tarvita tasakaton kattokaivot tai kaltevan katon vesikourut sekä alastuloputket. Jotta sadevesijärjestelmä voisi vetää aina ja kaikkina vuodenaikoina, tulee se puhdistaa vähintään kaksi kertaa vuodessa. Jäätä voi syntyä myös omakotitalon, kerrostalon tai vaikka autotallin kaltevan katon reunoille. Jää voi pudota alas vaarallisella tavalla, tai se saattaa padota taakseen sulamisvettä. Jos vesi ei pääse poistumaan katolta, on mahdollista, että katto vuotaa. Mikä neuvoksi? Jälleen kerran: jään sulatus kuumalla vesihöyryllä. Mahdolliset jääpuikot katkomme käsin, mutta pidämme varamme, suojaamme silmämme ja vahdimme, etteivät esimerkiksi ohikulkijat joudu vaaraan.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla kuntoon vuodenajasta riippumatta

Kattovuodon korjaaminen onnistuu Hyvinkäällä kaikkina vuodenaikoina. Kattovuoto savupiipun kohdalla on syytä laittaa kuntoon yhtä nopeasti kuin mikä tahansa muukin kattovuoto. Otathan yhteyttä, jos kattosi vuotaa piipun juuresta, harjalta, sisätaitteen kohdalta tai vaikka katossa olevan reiän takia. Me kiirehdimme paikan päälle paikallistamaan ja paikkaamaan kattovuodon, olipa sitten kesä tai talvi. Talvinen kattokorjaus voi edellyttää lumenpudotusta, kenties myös jäänsulatusta, mutta meiltä tällaisetkin työt sujuvat asiantuntevasti. Pikaisen katonkorjauksen ansiosta katon alle ei pääse syntymään kosteusvaurioita. Jos kosteusvaurioita olisi jo ehtinyt syntyä esimerkiksi revenneen aluskatteen takia, kunnostaisimme kaikki vauriot asianmukaisella tavalla.

Mikä tahansa katto voi vuotaa piipun juuresta Nurmijärvellä, sillä kyseessä on loppujen lopuksi katossa oleva läpivienti – reikä, minkä tiiviys riippuu sen tiivisteiden ja suojapellitysten kunnosta. Tiilikatto, huopakatto tai peltikatto kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa, ja tuon kattotarkastuksen aikana tulee kiinnittää huomiota jokaiseen kattoläpivientiin (piippuun, ilmanvaihtoputkeen, antennien ja aurinkopaneelien johdotuksiin ja niin edelleen). Kattoläpivientien kunto on hyvä tarkastaa myös alakautta, sillä muuten ei saada tietoa (ainakaan tarpeeksi ajoissa) siitä, missä kunnossa aluskate on. Vaikka aluskatteet ovat todella kestäviä, voidaan tiilikaton tai peltikaton aluskatetta joutua korjaamaan ennen katon uusimista. Me paikkaamme aluskatteesi tai uusimme sen osittain. Jos ylösnostot puuttuvat, huolehdimme siitä, että asiaan saadaan muutos.

Onko savupiippusi pellitetty? Nyt emme tarkoita juuripellitystä, vaan koko piipun pellittämistä mittojen mukaan. Kattopeltiseppämme voivat pellittää sinunkin piippusi, jotta se alkaisi näyttää paremmalta, ja jotta sen ulkopinta olisi paremmin suojassa rapautumiselta. Piipun pellitys voi myös vähentää piipunjuurivuotojen riskiä, sillä se suojaa todella hyvin piippusi ja kattosi liitoskohtaa kosteudelta. Vaikka piipun pellityksestä onkin paljon iloa, se ei pysty suojaamaan savuhormia roskilta, kosteudelta ja rapautumiselta. Siksi tarvitset piipunhattua. Se kuuluu mielestämme joka ikisen piipun suuaukon päälle, joten jos näin ei sinun tapauksessasi ole, ota yhteyttä meihin. Ammattilaisemme tulevat asentamaan piipunhatun paikoilleen joko erillistyönä tai muiden kattotöiden (kuten katon keväthuollon) yhteydessä.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – Läpiviennin tiivistys etenee reippaasti

Meidän ammattilaisemme toteuttavat asiantuntevin ja reippain ottein kaikki kattotyöt, joita Nurmijärvellä voidaan tarvita. Ota yhteyttä, jos myrsky on tuhonnut kattoasi, tai jos haluat selvittää yläpohjan tuuletusratkaisujen toimivuuden. Kenties peltikatto pitäisi maalata, tai kesämökin räystäille pitäisi asentaa uudet rännit? Ole yhteydessä kattofirmaamme myös silloin, jos kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa.

Kaikki kattokorjaukset ja muut kattotyöt alkavat katon tarkastamisesta. Sen perusteella tiedämme, mitä meidän on tehtävä, ja miten edullisesti kattourakka voidaan suorittaa. Kun olemme tarkastaneet tilanteen omilla silmillämme, tiedämme, onko meidän uusittava vuotava kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku. Muussa tapauksessa tiivistämme esimerkiksi kattovalokuvun ja vesikaton liitoskohdan. Kattovuoto on voinut aiheuttaa kosteusvaurioita. Sellaisessa tapauksessa kunnostamme kaikki sattuneet vauriot. Aluskatteen olisi pitänyt estää katon puurakenteiden ja yläpohjan eristevillojen kastuminen. Jos se ei ole tehnyt näin, se on todennäköisesti rikki tai väärin asennettu. Me korjaamme tai uusimme aluskatteesi osittain, jotta katon alla olevat rakenteet eivät kastuisi, vaikka katto alkaisi tulevaisuudessa vuotaa esimerkiksi harjan tai sisätaitteen kohdalta.

Vaikka katollasi olisi läpivientejä, ei sinun tarvitse kaiken aikaa pelätä sitä, että katto vuotaa kattoikkunan, kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta. Jos tiilikaton, peltikaton tai huopakaton läpiviennit ovat meidän asentamiamme, ovat ne lähtökohtaisesti hyvin tiiviitä. Me huolehdimme myös läpivientien oikeanlaisesta eristämisestä sekä siitä, että aluskatetta on nostettu kaikkia läpivientejä vasten juuri oikealla tavalla. Jotta kattoikkuna tai jokin muu läpivienti ei alkaisi vuotaa missään myöhemmässäkään vaiheessa, on sen tiiviys syytä varmistaa usein. Jos läpivienti vaikuttaa kuluneelta, anna meidän tiivistää se, jotta kattosi alle ei pääsisi sen paremmin sade- kuin sulamisvettäkään.

Olipa kyse vesikatteen paikkaamisesta tai läpiviennin uusimisesta, kattotyömme etenevät reippaasti. Katto on kunnossa todella nopeasti. Kun läpivientivuoto Nurmijärvellä on menneen talven lumia, voit suhtautua huolettomasti myös rankkasateisiin!

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla vaiko ehkä puutteellinen ilmanvaihto?

Huolelliseen kattotarkastukseen Nurmijärvellä kuuluu myös katon alla käyminen. Tarkastusluukku tulisi avata ainakin pari kertaa vuodessa, sillä välikatolla on voinut tapahtua muutoksia sitten edellisen käynnin. Kaikenlaista on voinut sattua: aluskate on voinut revetä, pieneläimet ovat voineet sotkea yläpohjan villoja ja kosteus on voinut lahottaa kattorakenteita. Kaikki muutokset, puutteet ja vauriot tulee ottaa vakavasti, jotta katon kunto ei romahtaisi. Me korjaamme aluskatteesi ja uusimme sotketut villat. Jotta pieneläimet eivät vastaisuudessa pitäisi bileitä kattosi alla, voimme asentaa lintuverkot räystäiden tuuletusaukkoihin.

Entä miksi kattorakenteissa on valumajälkiä ja lahoa? Kyse voi olla kattovuodosta ja/tai puutteellisesta ilmanvaihdosta. Ammattilaisemme selvittävät, onko kyse niin sanotusta kondenssivedestä vaiko sittenkin kattovuodosta antennin, ilmanvaihtoputken tai esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta.

Kun asia on selvitetty, saat mainion tarjouksen katon laittamisesta kuntoon avaimet käteen -pakettina. Jos kyse on kattovuodosta, korjaamme vesikatteen ja aluskatteen sekä katon alle syntyneet vauriot. Jos katon tiiviyttä voidaan parantaa toteuttamalla jokin kattohuolto, annamme siitä tarjouksen. Kattohuolto voidaan tehdä vaikka heti kattokorjauksen jälkeen. Kattokorjaus on priorisoitava, jotta katon alle ei pääsisi – ainakaan enempää – vettä.

Mikäli katto on täysin ehjä, selvitämme, miten ilman vaihtumista katon alla voitaisiin parantaa. Ilman vaihtumista voidaan tehostaa vaikkapa alipainetuulettimella. Mikäli yläpohjaan tarvittaisiin lisää eristeitä, suosittelemme katon lisälämmöneristystä. Tarvittaessa toteutamme myös höyrynsulkujen korjauksen sekä aluskatteen tiivistyksen, sillä aluskate suojaa katon alla olevia rakenteita myös kondenssivedeltä – mikä mainio kapistus!

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen kohdalta – Mikä kattofirma toteuttaa laadukkaasti kaikki jiirityöt?

Vuotaako kattosi jiirin eli sisätaitteen kohdalta Nurmijärvellä? Sepä ikävää, mutta onneksi apu on lähellä. Me teemme laadukkaasti ja kohtuullisin hinnoin kaikki jiirityöt. Alkutarkastuksen jälkeen saat oivallisen tarjouksen jiirin korjaamisesta ja mahdollisten kosteusvaurioiden kunnostamisesta. Kattoremonttia ei tarvita ainakaan pelkän jiirivuodon takia, mutta jos olet jo muutenkin harkinnut kattosi uusimista, voimme laskea tarjouksen myös tiilikaton, peltikaton tai huopakaton uusimiselle.

Jotta omakotitalon tai vaikkapa luhtitalon katto pysyisi tiiviinä myös jiirin osalta, suosittelemme tarkastuttamaan katon kunnon usein. Kattotarkastuksen jälkeen osaamme kertoa sinulle, jos vesikatetta tai aluskatetta tulisi tiivistää jiirin kohdalta.

Talvella saatat tarvita lumen pudotusta katolta. Jos katolla on huolestuttavan paljon lunta tai jos lumimassat ovat jakaantuneet epätasaisesti, pudotamme lumet katoltasi kokenein ottein ja turvallisuus etusijalla. On tavallista, että katon sisätaitteen päällä on enemmän lunta kuin muualla, ja tämä voi johtaa siihen, että katto vuotaa jiirin kohdalta. Ongelmia voidaan ehkäistä vähentämällä kattolunta, mutta kuitenkin niin, ettei katto naarmuunnu tai vaurioidu muutoin.

Kuten sanottu, olemme kokeneita kattoammattilaisia, jotka osaavat tehdä kattolumityöt ja kaikki muut tiilikattotyöt, huopakattotyöt ja peltikattotyöt erinomaisesti, joten tilaa meiltä niin talviset kuin kesäisetkin kattourakat!