Katto vuotaa Turku – Kattovuoto ei ole ammattilaisillemme liian suuri haaste

Kattovuoto on ikävä asia, mille haluaa laittaa nopeasti pisteen. Ota yhteyttä meihin, niin laitamme peltikattovuodolle, tiilikattovuodolle tai peltikattovuodolle stopin. Osaamme korjata kaikenlaiset kattovuodot Turussa, Aurassa, Kaarinassa, Maskussa, Naantalissa, Paraisilla ja esimerkiksi Raisiossa, joten laita nimi mieleen. Vaikka sinulla olisi uusi katto, on mahdollista, että se vielä jonain päivänä vuotaa. Emme halua pelotella, mutta kattovuodot ovat mahdollisia esimerkiksi talven aikana. Myös kova myrsky voi saada aikaan sen, että omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Turussa. Silloin on huojentavaa tietää, mistä saa asiantuntevat ammattilaiset katon korjaamiseen nopeasti ja ilman suuria kustannuksia.

Mikään kattovuoto ei ole ammattilaisillemme liian suuri haaste. Osaamme korjata katon, mikä vuotaa savupiipun kohdalta. Onkin melko tavallista, että katto vuotaa savupiipun kohdalta, mutta sekin on mahdollista, että katto vuotaa kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta. Oikeastaan mikä tahansa peltikaton, tiilikaton tai huopakaton läpivienneistä voi alkaa vuotaa. Siksi voi käydä vaikkapa niin, että katto vuotaa kattoluukun kohdalta. Hätä ei ole tämän näköinen: ota yhteyttä kattopalveluumme, niin harjaantuneet ammattilaisemme rientävät paikan päälle korjaamaan kattosi ja kunnostamaan mahdollisesti sattuneet kosteusvauriot. On nimittäin mahdollista, että pienehkökin kattovuoto johtaa katon alla olevien puurakenteiden ja eristeiden kastumiseen.

Kattorakenteet voivat kastua vaikkapa silloin, jos lumi irrottaa katolta lumiesteet tai kattotikkaat, ja kattoon jää vuotavia reikiä. Myös myrskyvauriot voivat johtaa katon alla olevien osien kastumiseen, sillä sadevesi voi päästä kastelemaan katon alla olevat osat, jos tuuli irrottaa kattopellit tai repii huopavuotia.

Mitä tapahtuu, jos kattorakenteet pääsevät kastumaan? Kosteus saattaa saada kattorakenteet lahoamaan, ja lahohan heikentää puuosat niin, että ne menettävät vähitellen kantokykynsä. Eristeillekään ei tee hyvää, jos ne kastuvat. Eristeet, mitkä ovat olemassa siksi, että lämmin ilma pysyisi asunnon sisäpuolella, voivat homehtua kastuttuaan. Hometta voi alkaa syntyä jo viikon kestäneen kosteuden jälkeen.

Ota yhteyttä, niin korjaamme vuotavan katon jo ennen katon vesivahinkoa – mutta silloinkin kannattaa olla yhteydessä, jos katon vesivahinko on jo päässyt tapahtumaan. Kunnostamme kosteusvauriot ensiluokkaisella tavalla, tarkoittipa se sitten kattorakenteiden kuivattamista tai vaikkapa lahojen puuosien purkamista. Teemme kaikki kattotyömme kilpailukykyisesti hinnoiteltuina avaimet käteen -paketteina, ja urakalle voi hakea rahoitusta yhteistyökumppaniltamme. Omakotitalon ja kesämökin kattovuodon korjaus on suorastaan malliesimerkki niistä töistä, joista yksityisasiakas voi hakea kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennystä voi hakea myös kattohuoltojen tai vaikka kattoremontin jälkeen, ja asiaa auttaa se, että antamamme lasku on niin selkeä.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Turussa. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Turussa löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Turun alueella!

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa – Mikä voi johtaa moiseen?

Jos omakotitalon, paritalon, huvilan tai vaikka ulkorakennuksen katto vuotaa, on ensisijaisen tärkeää saada paikalle ammattilaisia, joilta vuotavan katon korjaus onnistuu taidokkaasti. Ota siis yhteyttä tähän kattofirmaan, jos huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Turussa. Me kiirehdimme paikan päälle tekemään kaikki ne toimenpiteet, joiden myötä kattosi saadaan jälleen tiiviiksi. Tarvittaessa korjaamme myös kosteusvauriot tasakaton, aumakaton, harjakaton tai vaikka mansardikaton alta.

On kiinnostavaa saada tietää, mikä on johtanut huopakattovuotoon, peltikattovuotoon tai tiilikattovuotoon. Kyse ei ole vain tiedonjanosta. Tieto voi auttaa välttymään moiselta jatkossa. Jos kyse on ollut vaikkapa asennusvirheistä, voi katto alkaa pian vuotaa uudestaan, jos asiaan ei puututa.

Asennusvirheiden lisäksi kyse voi olla myrskyvaurioista, lumen aiheuttamista vaurioista tai normaalista kulumisesta, sillä mikään ei ole ikuista, eivätkä edes savitiilet näin ollen kestä erilaisia rasituksia loputtomiin.

Otetaan ensin käsittelyyn tiilikatto. Tuuli ei vie painavaa tiilikattoa mukaansa, mutta tuulen katolle heittelemät oksat voivat rikkoa ja irrottaa tiiliä. Tiilet on vaihdettava pian uuteen, jotta katto ei alkaisi vuotaa. Vaikka jokin tiili olisi rikki tai puuttuisi kokonaan, eivät kattorakenteet välttämättä kastu saman tien, sillä tiilikatteen alla on aluskate katon vesivahingon estämiseksi.

Tiiliä voi hajota myös talvella, sillä lumen paino voi särkeä esimerkiksi sisätaitteen kohdalla sijaitsevia tiiliä, ja vanhojen tiilien sisälle jäätyvä kosteus johtaa tiilien asteittaiseen rapautumiseen. Lumenpudotukset voivat auttaa tiilikattoa selviämään talvesta ehjin nahoin.

Pakkasrapautumista voidaan ehkäistä pinnoittamalla vanhat tiilet uudestaan, jotta ne alkaisivat taas hylkiä vettä – ja likaa sekä kasvustoja. Muita tiilikattohuoltoja, joilla katon tiiviyttä on mahdollista ylläpitää, ovat jokakeväiset ja -syksyiset kattoharjaukset sekä sammaleenpoistokäsittelyt. Jokakeväisen ja -syksyisen puhdistuksen yhteydessä teemme ilmaisen katon yleiskatsauksen, minkä aikana varmistamme katon huolto- ja paikkaustarpeet sekä sen, pitääkö tiilikaton aluskatetta korjata.

Huopakatonkin tiiviyttä voidaan varjella huoltamalla kattoa. Jotta lika ei pinttyisi eikä katto alkaisi sammaloitua, tulee bitumikatto puhdistaa kahdesti vuodessa, mutta ei mielellään harjaamalla. Harjakset voivat vaurioittaa huopakaton pinnoitetta, minkä hyväkuntoisuus vaikuttaa siihen, kuinka rasituksensietokykyinen bitumikattosi on. Parempi tapa puhdistaa bitumikatto on ilmapuhallus. Jos katolla kasvaa jo sammaleita, poistamme ne sammaleentuhoaineella, mikä on hellävarainen katolle ja ympäristölle – muttei sammaleille.

Kattotarkastuksen avulla voidaan vaikuttaa siihen, miten omakotitalon tai vaikkapa mökin bitumikatto selviää myrskyistä, sillä kattotarkastuksen aikana huomataan repsottavat saumat (joiden kautta tuuli saattaa päästä puhaltamaan vuotien alle repien huopavuotia) ja kattotarvikkeet, joiden kiinnikkeet pitäisi kiristää. Talvellakin kannattaa seurata katon kuntoa. Voi olla, että olisi syytä sulattaa jäätä katon reunalta tai kattokaivoista. Näin estetään sulamisveden jääminen katolle. Jos katolla on paljon seisovaa vettä, voivat uudenkin huopakaton saumat pettää. Tasakaton kattokaivojen tulee toimia myös muina vuodenaikoina, joten ne pitää puhdistaa vähintään kahdesti vuodessa (eli joka kevät ja syksy).

Peltikaton huolto-ohjelma poikkeaa tiilikaton ja huopakaton huolto-ohjelmista. Peltikatto ei uhkaa sammaloitua, eikä pakkasrapautuminenkaan ole vaarana. Peltikattovuoto johtuu yleensä joko ruosteesta, huonokuntoisista kiinnikkeistä tai myrskyvaurioista.

Jotta ruoste ei alkaisi nakertaa kattopeltejä, kannattaa katto pitää mahdollisimman puhtaana, ja siksi se tulee harjata aina keväisin ja syksyisin. Roskat tulee saada pois myös kattopeltien saumoista ja mahdollisen kattoikkunan ympäriltä. Samalla tehtävä kattotarkastus kertoo, onko kattopeltien kiinnikkeitä uusittava tai lisättävä, ja onko jo aika maalata peltikatto. Koko peltikatto maalataan muutamaan otteeseen katon elinkaaren aikana. Naarmut kannattaa paikkamaalata sitä mukaa, kun niitä tulee vastaan.

Huonokuntoinen kiinnike voi tarkoittaa joko paikoiltaan irronnutta peltikattonaulaa (minkä tilalle kannattaa laittaa ruuvi) tai ruuvia, minkä tiiviste on haurastunut. Tällaisen ruuvin tilalle tulee saada ruuvi, missä on tarpeeksi leveä, uusi tiiviste.

Mitä paremmin kattopellit ovat paikoillaan, sitä vähemmän todennäköistä kattopeltien tai peltilistojen irtoaminen kovalla tuulella on. Peltikatto voi vaurioitua myös talvella – esimerkiksi siinä vaiheessa, kun lumimassat putoavat alas katolta. Tämän ehkäisemiseksi kaikki kaltevat katot – olivatpa ne sitten pelti-, tiili- tai huopakattoja – tulee varustella lumiesteillä. Lumiesteet parantavat myös pihamaan turvallisuutta, kun ne on mitoitettu ja asennettu oikein.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla on melko tavallinen, mutta estettävissä oleva ilmiö

Todella monissa suomalaisissa rakennuksissa on savupiippu. Savupiipun myötä katolle saadaan ainakin yksi läpivienti. Monilla katoilla on toki muitakin läpivientejä ilmanvaihtohormeista kattoluukkuihin ja antenneista viemärintuuletusputkiin.

Läpivienneissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta kannattaa muistaa, että jokainen katossa oleva läpivienti on reikä ja siksi vuotoriski. Jos läpivientiä ei ole toteutettu ammattilaisten toimesta, voi uusikin läpivienti vuotaa Turussa, ja läpivientivuotokin voi johtaa katon vesivahinkoon ja laho- sekä homevaurioiden syntymiseen.

Vaikka läpivienti olisi aikoinaan asennettu, eristetty ja tiivistetty kattoalan ammattilaisten toimesta, voi katto jonain päivänä vuotaa läpiviennin kohdalta. Voisi sanoa, että on jopa melko tavallista, että katto vuotaa piipun juuresta. Kattovuoto savupiipun kohdalla alkaa yleensä siksi, että läpivienti on ajan saatossa päässyt huonoon kuntoon.

Jotta tiilikatto, peltikatto tai huopakatto ei alkaisi vuotaa edes piipun juuresta, kannattaa katon kunto tarkastaa kahdesti vuodessa, ja tuon kattotarkastuksen aikana tulee kiinnittää erityisen suurta huomiota siihen, missä kunnossa piipun juuri ja muut läpiviennit ovat. Tarvittaessa lupaamme tiivistää läpiviennin tai korjata piipun suojapellitykset. Kenties pellitämme koko piipun? Koko piipun pellitys suojaa vesikaton ja piipun liitoskohtaa paremmin kuin pelkkä juuripellitys, ja samalla saadaan suojattua koko piipun ulkopuoli rapautumiselta. Peltiseppien mittojen mukaan toteuttama piipun pellitys vaikuttaa myös piipun, katon ja koko rakennuksen ulkonäköön. Piipunpellitys ei kuitenkaan suojaa savuhormia rapautumiselta. Jotta hormi ei rapautuisi ja muuttuisi vaaralliseksi käyttää, kannattaa jokainen savupiippu varustella piipunhatulla.

Kenties omakotitalon, kesämökin tai vaikka paritalon aluskatetta on korjattava piipun kohdalta? Tämäkin kävisi ilmi katon kevät- tai syystarkastuksen yhteydessä. Aluskate on erittäin tärkeä osa kattokokonaisuutta, koska aluskate ottaa vastaan vesikaton läpi mahdollisesti valuvan kosteuden johtaen sen heti katon räystäille. Näin kattorakenteet eivät pääse kastumaan (ja lahoamaan), vaikka katto vuotaisi jonkin aikaa piipun juuresta tai jostain muusta kohdasta. Aluskate, mikä on ehjä ja oikein asennettu, suojaa myös yläpohjan eristeitä kosteudelta. Aluskatetta tarvitaan myös kondenssiveden varalta, joten ota yhteyttä aluskatteen paikkaamisen tai esimerkiksi sen osittaisen uusimisen tiimoilta, jos kaikki ei ole kunnossa. Vika voi olla vaikka siinä, ettei aluskatetta ole nostettu savupiippua vasten, mutta me osaamme korjata tämänkin ongelman.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – Mitä kaikkea silloin korjataan?

Kuten edellä todetaan, aika voi saada parhaallakin tavalla asennetun läpiviennin vuotamaan Turussa. Voi olla, että kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku alkaa vuotaa, ja tilanne voi muuttua vain pahemmaksi.

Jos vuotavaan kattoikkunaan, kattovalokupuun tai kattoluukkuun ei puututa ajoissa, voi kosteus päästä lahottamaan rivitalon, paritalon, huvilan tai vaikka omakotitalon kattorakenteet, eikä lahoihin kattorakenteisiin voi enää luottaa. Laho jatkaa leviämistään, ellei lahon pilaamia puurakenteita pureta ja uusita. Meihin voit luottaa tässäkin tärkeässä työvaiheessa.

Vuotava kattoluukku, kattovalokupu tai kattoikkuna voi kastella katon alla olevat eristeet, joihin saattaa tämän seurauksena syntyä homekasvustoja. Yläpohjan homevaurio on melko vakava asia. Jotta hometta ei syntyisi, tulee märät eristeet vaihtaa kuiviin niin pian kuin mahdollista. Jos hometta jo löytyy, on eristeet vaihdettava pika pikaa.

Jos katon alle on vuotavan läpiviennin takia päässyt sade- tai sulamisvettä, kertoo se siitä, että aluskatteessa on jotain vikaa. Aluskate on olemassa siksi, ettei kattovuoto saavuttaisi katon alla olevia rakenteita. Jos katon vesivahinko on kuitenkin tapahtunut, on aluskate vaurioitunut tai väärin asennettu – tai sitten se puuttuu kokonaan, sillä tällaisiakin kattoja on edelleen paljon.

Korjaamme aluskatteen sellaiseksi, ettei katon vesivahinkoja enää pääsisi syntymään, vaikka katto alkaisi vielä vuotaa. Peltikatot ja tiilikatot eivät ole koskaan täysin tiiviitä kattoja, vaan kattovuotoja voi esiintyä, joten ehjän ja oikein asennetun aluskatteen merkitys on helppo ymmärtää.

Aluskatteen korjaaminen voi tarkoittaa esimerkiksi aluskatteen osittaista uusimista kattoikkunan kohdalta. Paikan päällä selviää, mitä aluskatteelle on tehtävä.

Totta kai ammattilaisemme puuttuvat myös ongelmien varsinaiseen lähteeseen, eli huonokuntoiseen ja siksi vuotaa alkaneeseen kattoläpivientiin. Tiivistämme kattoikkunan, kattoluukun tai esimerkiksi kattovalokuvun sekä vesikatteen liitoskohdan. Tarvittaessa uusimme kattoikkunan, kattoluukun tai kattovalokuvun. Jos myös eristeitä ja höyrynsulkumuoveja pitää uusia tai korjata, teemme niin.

Jotta katto voisi jatkossa olla mahdollisimman tiivis myös läpivientiensä osalta, suosittelemme puolivuosittaisia kattotarkastuksia, joiden perusteella kattopaikkaukset ja peltikaton, tiilikaton tai huopakaton kuntoa tukevat huollot osataan tehdä ajoissa.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla ei johda kattoremonttiin

Mitä nuorempi katto, sitä epätodennäköisempää on, että kattovuoto johtaisi kattoremonttiin. Myös se, että vuotava kohta on pieni ja helposti korjattava, vähentää kattovuodon todennäköisyyttä. Jos kyse on vain siitä, että katto vuotaa antennin, ilmanvaihtoputken tai viemärintuuletusputken kohdalta, voidaan olla melko varmoja siitä, ettei kattoremonttia tarvita.

Toki mikään ei ole varmaa, ennen kuin katto on tarkastettu. Kattotarkastus kertoo paljon katon iästä ja katon alle mahdollisesti syntymään päässeistä kosteusvaurioista. Jos katto on kovin vanha tai erityisen huonossa kunnossa, voimme päätyä suosittelemaan kattoremonttia. Peltikatto on vanha, jos se on noin viisikymppinen. Huopakatto muuttuu vanhaksi kymmenkunta vuotta aiemmin. Betonitiilikatto tarvitsee ikänsä puolesta uusimista kenties vasta siinä vaiheessa, kun se on palvellut 70 vuotta. Savitiilikatto voi kestää sadan vuoden ajan, samoin konesaumakatto. Alumiinikatto ja erittäin harvinainen kuparikatto ovat kattoja, mitkä voivat kestää yli sadan vuoden ajan.

Kaikki alkaa siis kattotarkastuksesta, minkä aikana kartoitamme katon vauriot ja katon tarpeet. Myös asiakasta kuunnellaan. Asiakas voi haluta kattoremonttia esimerkiksi siksi, että saisi katosta kaltevamman tai erivärisen. Esimerkiksi vanhaa peltikattoa ei yleensä kannata maalata uudella värillä, vaan kattopeltien vaihto voi olla parempi idea.

Kattotarkastuksen jälkeen voidaan jutella lisää siitä, miten kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken tai viemärintuuletusputken kohdalta korjataan, joten ota yhteyttä heti, jos tilanne on se, että katon läpivienti vuotaa Turussa! Luvassa on nopeaa, asiantuntevaa ja kilpailukykyisen hintaista palvelua.

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen kohdalta – Jiirivuoto on monen pulmana talven jälkeen

Katon sisätaite eli jiiri voi alkaa vuotaa talvella. Jiirivuotoon voi johtaa vaikka katolla ollut lumi, minkä paino on rasittanut liikaa omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi paritalon jiiriä. Kattovuoto jiirin kohdalta huomataan kenties vasta kevättarkastuksen yhteydessä. Et jää yksin pulmasi kanssa, kun otat yhteyttä tähän kattofirmaan: me riennämme paikan päälle Turkuun korjaamaan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vuotavaa jiiriä.

Jiirin korjaaminen ei olekaan aivan yksinkertaista, mutta meidän konkareidemme voit luottaa suoriutuvan tästäkin urakasta kunnialla. Osaamme korjata myös mahdolliset kosteusvauriot, joita on voinut syntyä katon alle sen takia, että katto on vuotanut sisätaitteen kohdalta.

Jotta vuotava jiiri ei suoraa päätä johtaisi katon vesivahinkoon, tarvitaan toimivaa aluskatetta. Jos aluskatetta pitää korjata jiirin kohdalta, ota silloinkin yhteyttä tähän kattofirmaan, sillä meiltä luonnistuu loistavasti tällainenkin kattotyö.

Meihin voit luottaa silloinkin, kun tarvitset lumen pudotusta jiirin päältä. Tiedämme aina, miten katon sisätaitteen kanssa pitää toimia, jotta lopputulos olisi juuri sellainen kuin sen pitää olla. Meidän avullamme palahuopakatto, lukkosaumakatto, betonitiilikatto tai esimerkiksi aaltopeltikatto pysyy tiiviinä myös jiirin osalta.