­Katto vuotaa Raasepori – Kattovuoto voi alkaa katon ikään katsomatta

Jos kattosi on hiljattain asennettu, ei sinun tarvitse kaiken aikaa pohtia sitä, joko katto vuotaa savupiipun kohdalta. Ammattilaistemme asentama tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on todella tiivis. Sekään ei ole kovin todennäköistä, että katto vuotaa kattoluukun tai kattoikkunan kohdalta. Suosittelemme kuitenkin, että katto tarkastetaan kahdesti vuodessa. Parhaat ajankohdat tasakaton, aumakaton, pulpettikaton tai vaikka mansardikaton tarkastamiseen ovat aikainen kevät ja myöhäinen syksy, sillä talven aikaiset rasitukset ovat saattaneet vaikuttaa katon kuntoon. Etenkin, jos katto ei ole ihan uusi, on mahdollista, että katto vuotaa kattovalokuvun tai vaikka sisätaitteen kohdalta. Vaikka katto ei vielä vuotaisi, voi katolla olla joitain vaurioita, joiden takia autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), kesämökin, omakotitalon tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa jossain myöhemmässä vaiheessa, ellei kattoa paikata. Myös huoltotarpeet selviävät kattotarkastuksen perusteella. Seuraavan kerran talon katto kannattaa tarkastaa juuri ennen talvea, jotta kesän ja syksyn aikana mahdollisesti syntyneet reiät tai muut pulmat saataisiin kuntoon hyvissä ajoin.

Kattovuoto voi johtua vaikka huonokuntoisesta kiinnikkeestä, kuluneista tiivisteistä, haljenneesta kattotiilestä tai ruostevauriosta, joten katto tulee tarkastaa huolellisesti. Vaurioita voi aiheuttaa ajan hammas, mutta myös jää, lumi tai esimerkiksi kova tuuli voivat rikkoa talon kattoa saaden sen vuotamaan Raaseporissa. Samalla tulee tarkastaa aluskatteen kunto, sillä jos katto kaikesta huolimatta alkaisi vuotaa (esimerkiksi siksi, että lumen sulamisesta syntynyt vesi ei pääse poistumaan katolta), voisi aluskate estää katon vesivahingon. Katon vesivahingolla viitataan katon alla olevien rakenteiden kastumiseen. Mikäli puurakenteet kastuvat, voivat ne lahota, ja laho pilaa kattoa kannattelevat rakenteet. Entä mitä tapahtuu silloin, jos yläpohjan eristeet pääsevät kastumaan? Eristeet voivat homehtua, ja home voi vaikuttaa jopa asunnon sisäilman laatuun. Jos aluskate on ehjä, valuvat vuotovedet saman tien pois katon alta, joten aluskate kannattaa kuntotarkastaa yhtä huolellisesti kuin vesikatekin.

Teemme vuotavien kattojen korjaukset Raaseporissa, Hangossa, Kemiönsaaressa, Salossa, Inkoossa ja Lohjalla avaimet käteen -paketteina, mikä tarkoittaa sitä, että laitamme katon kerralla kuntoon. Tekemämme alkutarkastuksen jälkeen tiedämme, mitä kaikkea tarvitaan, jotta katosta tulisi täysin ehjä ja rasituksensietokykyinen. Vesikatteen ja aluskatteen paikkauksen ohella voidaan tarvita kosteusvaurioiden kunnostusta sekä joitain kattohuoltoja, joiden avulla katon yleiskuntoa saadaan parannettua. Kattokorjaus voidaan viimeistellä esimerkiksi kattopesulla ja katon maalauksella, jos vuotava katto on peltikatto. Koko urakka hinnoitellaan kilpailukykyisesti, ja sen voi maksaa rahoituksella, minkä tarjoamisesta vastaa yhteistyökumppanimme. Kun vuotavan katon korjaus on suoritettu, voi yksityisasiakas hakea kotitalousvähennystä, joten antamamme lasku kannattaa säästää maksamisen jälkeenkin. Laskusta löydät kaikki ne tiedot, joiden avulla kyseisen verovähennyksen hakeminen onnistuu helposti. Tähän loppuun muistutamme siitä, että teemme jokaisen kattotyön yhteydessä katon yleistarkastuksen, joten esimerkiksi vääntyneet suojapellitykset tai repsottavat saumat eivät jää huomaamatta – siksi voit luottaa kattosi toimivuuteen ja tiiviyteen poistuttuamme paikalta.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Raaseporissa. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Raaseporissa löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Raaseporin alueella!

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa? Näin hidastat katon haurastumista ja vuotoalttiiksi muuttumista

Kattohuovan halkeamat ja peltikaton ruostevauriot ovat usein merkkejä siitä, että katto on jo iäkäs, ja sen rasituksensietokyky on heikentynyt. Tiilikatto kärsii pakkasrapautumisesta vanhetessaan, ja näkyvin merkki tästä ovat rikkinäiset kattotiilet. Mikä tahansa vaurio voi johtaa siihen, että tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa Raaseporissa, joten anna meidän pitää kattosi kunnossa. Meidän avullamme voit hidastaa katon ikääntymistä, haurastumista, vaurioitumista ja vuotoalttiiksi muuttumista. Jossain vaiheessa jokainen katto pitää purkaa ja uusia, mutta kattohuoltajiemme avulla tämä tapahtuu vasta mahdollisimman pitkän ajan päästä. Esimerkiksi betonitiilikatto voi kestää jopa 70 vuotta, ja konesaumakatto on hyvä esimerkki katoista, mitkä voivat kestää täydet sata vuotta.

Miten erilaisia kattoja sitten huolletaan, jotta ne eivät alkaisi vuotaa? Ensin voisimme käsitellä peltikatto, minkä vuodot johtuvat usein ruosteesta tai huonokuntoisista kiinnikkeistä. Jotta mökin, piharakennuksen tai esimerkiksi paritalon peltikatto ei ruostuisi, tulee kosteutta keräävät roskat poistaa kahdesti vuodessa. Kaikki muutkin katot tulee puhdistaa ja tarkastaa säännöllisesti, eli peltikatto ei suinkaan ole mikään poikkeus.

Kattotarkastuksen aikana huomaamme, jos katto tulisi paikka- tai huoltomaalata. Hyvä maalipinta pitää kattoa haurastuttavan ruosteen loitolla. Kuntotarkastuksen aikana havaittaisiin myös paikoiltaan irronneet naulat tai ruuvit, joiden tiivisteet eivät ole enää tehtäviensä tasalla. Jos tiiviste on kulunut loppuun tai jos naula ei ole enää paikoillaan, voi kattopeltien alle päästä vettä. Se, etteivät kaikki naulat ole enää pitämässä kattopeltejä paikoillaan, altistaa katon myös myrskyvaurioille. Jotta kattopellit eivät irtoaisi tuulella ja jottei katon alle pääsisi kosteutta, voimme korvata kaikki (tai ainakin ne huonokuntoiset) kiinnikkeet uusilla kateruuveilla. Jos tarpeen, voimme asentaa talosi katolle myös lisäkiinnikkeitä.

Peltikatto, tiilikatto tai bitumikatto tarvitsee lumiesteet, jos katto on kalteva, sillä katolta vapaasti putoava lumi on turvallisuusriski. Se on uhka myös katon kunnolle, sillä lumen mukana voi irrota esimerkiksi lapetikkaita tai ilmanvaihtoputkia. Osaamme asentaa lumiesteet kaikille katoille – myös rivisaumatuille peltikatoille.

On mahdollista, että Etelä-Suomessakin tarvitaan lumen pudotusta katolta. Etenkin tasakaton ja tiilikaton lumitilannetta kannattaa tarkkailla, sillä tasakatolle voi kertyä muita kattoja enemmän lunta, ja tiilikatto on muutenkin varsin painava katto. Me olemme kokeneita lumenpudottajia, joten ota yhteyttä silloinkin, jos tiilikatollasi on liikaa lunta tai jos lumimassat eivät ole jakaantuneet katolle tasaisesti. Kattolumityöt estävät muun muassa tiilien hajoamisen sisätaitteen kohdalta, mikä voisi johtaa kattovuotoon.

Tiiliä hajoaa myös siksi, että tiilen huokosissa oleva kosteus jäätyy. Jään muodostumista ei voi estää, mutta tiiliin sitoutuvan kosteuden määrää voidaan vähentää puhdistamalla katto roskista joka kevät ja syksy, sekä tilaamalla sammaleentuhokäsittely ajoissa. Kun tiilikattosi on ehtinyt elinkaarensa puoleenväliin (eli kun ollaan sen kolmekymmenvuotispäivän tienoilla), voidaan tiilet pinnoittaa uudelleen. Uusi pinnoite tekee tiilien pinnasta niin tasaisen, etteivät ne enää ime vettä tai tarjoa mukavaa kasvualustaa sammal- tai jäkäläkasvustoille. Katostasi tulee niin kaunis, että ohikulkijat saattavat ajatella sinun uusineen kattosi.

Tiilikatto ei irtoa tuulella, mutta kattoturvatuotteita tai yksittäisiä tiiliä voi irrota. Kattotarkastuksen aikana kannattaakin tarkastaa kiinnikkeiden luotettavuus – ja se, ettei talon lähellä ole lahoja puita, mitkä voisivat kaatua katon päälle kovan tuulenpuuskan takia.

Huopakattokin voi vaurioitua myrskyn takia – etenkin, jos kaikki saumat eivät ole tiiviitä, sillä silloin tuuli voi päästä repimään vuotia. Kattotarkastuksen aikana tuleekin kiinnittää huomiota kaikkiin yksityiskohtiin aina saumoista huopavuotien mahdollisiin ilmakupliin. Me tiivistämme saumat ja tasoitamme kuprut.

Meiltä saat myös bitumikaton puolivuosittaiset puhdistushuollot, mitkä kannattaa tehdä ilmapuhaltimilla eikä harjoilla, jotta kattoa suojaava pinnoite ei kärsisi. Roskien (kuten neulasten) poisto katolta nopeuttaa katon kuivumista sateiden ja talven jälkeen. Samalla katon puhdistus vähentää katon sammaloitumista, mikä voisi nopeuttaa mökin, piharakennuksen tai esimerkiksi rintamamiestalon katon haurastumista. Sammaleet saadaan pois sammaleentuhoaineemme avulla.

Huopakattopinnoite voidaan uusia, ja siten saadaan suojattua katto muun muassa auringon kovettavalta vaikutukselta. Tahdomme muistuttaa myös sadevesijärjestelmän puhdistamisen merkityksestä. Jos rännit tai alastuloputket lakkaavat vetämästä, voi kosteus päästä pilaamaan monet eri rakenteet. Kattokaivojen tukokset voivat johtaa kattovuotoon, sillä silloin katolle jää seisovaa vettä. Jos kattokaivo on jäätynyt, sulatamme sen kuumalla vesihöyryllä. Kuuma vesihöyry toimii myös kaltevan katon reunoille syntyneen jään poistamisessa. Esimerkiksi harjakatto voi vuotaa, jos sulamisvesi patoutuu katon reunalle muodostuneen jäävallin taakse. Kattojää on myös turvallisuusriski, joten ota yhteyttä myös jään (ja jääpuikkojen) poistamisen tiimoilta! Me teemme luotettavasti ja kilpailukykyisen hintaisesti kaikki huopa-, tiili- ja peltikattohuollot, joten kannattaa olla asiakkaamme.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla on pulma, mistä pääset eroon avullamme

Jos kattosi vuotaa piipun juuresta, on kyseessä ikävä pulma, millä voi olla kauaskantoisia seurauksia – ellet ota yhteyttä tähän kattopalveluun, joka korjaa katon kuin katon. Kattovuoto savupiipun kohdalla on meille tuttu juttu, sillä tästä pulmasta ovat kärsineet (ja kärsivät tälläkin hetkellä) lukuisat suomalaiset. Me tiedämme, miten tiilikatto, huopakatto tai peltikatto korjataan piipun kohdalta, ja miten piipunjuurivuotoja voidaan ehkäistä.

Jos piipun läpivienti on alun perin oikein toteutettu ja edelleen hyvässä kunnossa, ei ole kovin todennäköistä, että katto vuotaa piipun juuresta. Katto kannattaakin tarkastaa puolen vuoden välein, jotta vääntyneet pellitykset, kuluneet tiivisteet ja muut pulmat havaittaisiin ajoissa. Avullamme katto voidaan tiivistää piipun kohdalta jo ennen kosteuden pääsemistä katon alle. Me teemme Raaseporissa niin taloyhtiöiden, mökkien, piharakennusten kuin vaikkapa paritalojenkin kattotarkastukset.

Kattotarkastajamme käyvät mahdollisuuksien mukaan myös katon alla, jotta aluskatekin tulisi kuntotarkastettua. Koska piipunjuurivuotojen tai muiden kattovuotojen mahdollisuutta ei koskaan voida täysin sulkea pois, on aluskatteen oltava aina valmiina. Mikäli katon alle alkaa tihkua vettä, ohjaa aluskate vedet pois, eivätkä kattorakenteet tai eristeet pääse kastumaan. Aluskatetta tarvitaan myös kondenssi-ilmiön varalta, joten aluskatteen hyvä kunto on todella tärkeä asia. Tarvittaessa korjaamme aluskatteen ylösnostot tai paikkaamme siihen syntyneet vauriot.

Jos piipunjuurivuoto on huonokuntoisen aluskatteen takia päässyt kastelemaan katon alla olevat rakenteet, teemme tarvittavat kunnostustoimenpiteet, kuten lahon vaurioittamien rakenteiden uusimisen. Katon korjaukseen voidaan yhdistää myös piipun pellitys, mikä estää kosteutta pääsemästä katon alle piipun ja vesikatteen liitoskohdasta. Kattopeltiseppiemme tekemä piipun pellitys suojaa piippua rapautumiselta, ja piipustakin tulee todella komea urakan valmistuttua. Piippu voidaan pellittää myös muiden kattotöiden yhteydessä tai omana palvelukokonaisuutenaan. Vaikka piipun pellityksellä saavutetaan monia hyödyllisiä asioita, ei se suojaa savuhormia rapautumiselta. Jotta tulisijan käyttäminen olisi jatkossakin turvallista, kannattaa jokaisen piipun suuaukon päälle asentaa piipunhattu, mikä pitää roskat, lumet ja sadevedet pois hormista.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – Tällaisen katon korjaus on pikkujuttu esimerkiksi katon oikaisuun verrattuna

Tämä kattourakoitsija tekee puolestasi sekä isot että pienet kattourakat Raaseporissa. Isoja kattourakoita ovat esimerkiksi kattosaneeraukset ja painuneiden kattojen oikaisut. Selviämme niistäkin reippaalla tahdilla, sortumatta kuitenkaan turhaan hosumiseen, mikä voisi kostautua virheinä. Hintakin on varsin kukkaroystävällinen, vaikka olisi kyse sellaisesta kattoremontista, minkä yhteydessä kattoa korotetaan.

Pienempiä kattourakoita Raaseporissa ovat kattoreikien paikkaukset, kattoturvatuotteiden asennukset sekä esimerkiksi vuotavien kattoläpivientien korjaukset. Esimerkiksi kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku voi vuotaa, mutta me tiivistämme kattosi läpiviennin kohdalta niin, ettei kosteutta enää pääse katon alle. Oikeinkin asennettu kattoläpivienti voi vuotaa jossain vaiheessa katon elinkaarta, sillä läpivienti rasittuu esimerkiksi kattolumen painon takia.

Aluskatteen ansiosta katon alle ei synny minkäänlaisia kosteusvaurioita, vaikka kattoikkuna tai esimerkiksi kattovalokupu alkaisi vuotaa. Aluskate vie vedet pois katon alta, jolloin vuotavan katon korjaus on ammattilaisillemme suorastaan pikkujuttu. Tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on tuossa tuokiossa jälleen erinomaisessa kunnossa.

Vaikka aluskate olisi pettänyt, korjaamme rivitalon, paritalon tai esimerkiksi huvilan katon nopeasti ja kilpailukykyisellä hinnalla. Kosteusvaurioiden kunnostaminen tehdään tilanteen edellyttämällä tavalla (kuten läpiviennin korjauskin). Se, mitä juuri sinun kattosi tarvitsee, selvitetään paikan päällä. Sen jälkeen annamme tarjouksen kattoikkunan uusimisesta, kattovalokuvun eristeiden vaihtamisesta, kattoluukun ja vesikatteen liitoskohdan tiivistämisestä, aluskatteen osittaisesta vaihtamisesta tai muusta vastaavasta kattopaikkauksesta.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla vaiko sittenkin vesihöyry?

Haiseeko katon alla ummehtuneelle? Onko katon alla selviä merkkejä kosteudesta, kuten tummentumia ja lahoa? Ehkä katon alla näkyykin jääpuikkoja? Me otamme tilanteen vakavasti, sillä katon alla ei pitäisi olla kosteutta. Kosteusvauriot voivat levitä moniin eri rakenteisiin, joten mitä nopeammin tilanteeseen puututaan, sen parempi. Kosteusvauriot voivat johtua siitä, että katto vuotaa Raaseporissa, ja kyseessä voi olla esimerkiksi kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken tai viemärintuuletusputken kohdalta. Lumi sekä nopeat ulkolämpötilavaihtelut voivat saada katon jossain vaiheessa vuotamaan jonkin läpiviennin kohdalta. Korjaamme katon ja kunnostamme kosteuden aiheuttamat vauriot, joten kattoläpivientivuoto on pian menneen talven lumia.

Kattovuodon lisäksi tai sen sijasta kyse voi olla asunnosta peräisin olevasta vesihöyrystä, mikä ei pääse tuulettumaan pois katon alta. Selvitämme, toimiiko yläpohjan ilmanvaihto odotetusti, ja onko tarvetta korjata tai uusia höyrynsulut. Katon alle saattaa päästä jopa toistakymmentä litraa vesihöyryä per päivä, ja tuo kosteus voi tiivistyä vesipisaroiksi katon alle. Asunnosta karkaa myös lämpöä, vaikka eristeitä olisikin tarpeellinen määrä. Etenkin alkuvuodesta, kun ulko- ja sisälämpötilojen erot ovat suurimmillaan, asunnosta karkaava lämpö ja kosteus saattaa tiivistyä kondenssivedeksi katon alle.

Jotta kosteus ja lämpö saataisiin pois kattosi alta, voimme asentaa uusia ilmanvaihtokanavia tai vaikka harjapeltituulettimen. Katon kunnostamiseen voi kuulua myös aluskatteen tiivistys tai osittainen vaihto sekä yläpohjan lisälämmöneristys. Osaamme kertoa tarkemmin sen, mitä sinun kattokokonaisuutesi on vailla, kun olemme tarkastaneet tilanteen omin silmin. Ota yhteyttä, niin sovitaan alkutarkastuksesta – se polkaisee käyntiin sujuvasti etenevän kattourakan, minkä jälkeen kattosi on kaikin puolin toimiva!

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen kohdalta? Kattopalvelumme ei vierasta jiiritöitä

Me emme vierasta minkäänlaisia jiiritöitä Raaseporissa, vaan teemme mielellämme jiirin tiivistyksen tai jiirin kohdalta vuotavan katon korjauksen. Tarvittaessa korjaamme myös tiilikaton tai peltikaton aluskatteen jiirin kohdalta, tai kunnostamme vuotaneesta jiiristä johtuneet kosteusvauriot.

Mikä tahansa katto voi vuotaa jiirin eli sisätaitteen kohdalta, sillä tuo kohta kuluu monien erilaisten rasituksen takia. Yksi kyseisistä rasituksista on lumen paino. Jos näyttää siltä, että jiirin päällä on liikaa lunta, tilaa lumen pudotus harjaantuneilta ammattilaisiltamme. Tarvittaessa pudotamme lumet myös muualta. Meiltä onnistuisi myös jään sulatus ja jääpuikkojen poistaminen ränneistä sekä räystäiltä.

Jiiri on kieltämättä haasteellinen asentaa, huoltaa ja korjata, mutta meidän timanttisiin kattoammattilaisiimme voit luottaa joka käänteessä. Meiltä löytyvät kaikki välineet, joita jiirin korjaamisessa ikinä voi tarvita, eikä mikään vaurio saa meitä hämmennyksiin. Joka tilanteeseen löytyy oikea ratkaisu, ja asianmukainen kattokorjaus etenee suoraviivaisesti.

Joskus lopputulos alkutarkastuksen jälkeen on se, ettei kattoa enää kannata korjata. Esimerkiksi viisikymppinen peltikatto on niin vanha, ettei sitä ole enää kannattavaa korjata. Vaikka jiiri saataisiinkin kuntoon, voi näin vanha ja haurastunut katto vuotaa kohta jostain toisesta paikasta. Jos kattoremontti on paras vaihtoehto, laskemme sille oivallisen avaimet käteen -tarjouksen.