­Katto vuotaa Järvenpää – Kattovuoto voi syntyä katon iästä huolimatta

Uusikin katto voi vuotaa vaikka kattoluukun kohdalta Järvenpäässä, mutta mitä vanhemmaksi katto muuttuu, sitä todennäköisempiä kattovuodot ovat. Katto voi vuotaa vaikka savupiipun kohdalta, mutta aina ei tietenkään ole kyse läpivientivuodosta, sillä katto voi vuotaa myös sisätaitteen kohdalta tai harjalta. Kattovuotoja voi syntyä esimerkiksi silloin, jos katon päällä on paljon lunta, sillä lumen paino lisää katon liitoskohtiin kohdistuvaa rasitusta. Voi olla, että katto vuotaa kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta ennen kevättä.

Vanha, uusi tai keski-ikäinen katto saattaa vuotaa Järvenpäässä, Mäntsälässä, Sipoossa, Tuusulassa, Keravalla tai Vantaalla myös myrskytuhojen takia. Jos sinulla on tiilikatto, voi katolle paiskautuva oksa hajottaa ja irrottaa kattotiiliä. Tiilikatto voi vuotaa yhdenkin rikkinäisen tiilen takia, mutta toki tiilikatteen alla on aluskate, mikä ohjaa vedet pois kattorakenteiden kimpusta. Jos huopakaton saumat ovat raottuneet, voi tuuli päästä vuotien alle. Tuuli voi repiä kattoturvatuotteetkin irti katosta. Peltikatolta voi puuttua useitakin kattopeltejä ja peltilistoja myrskyn jälkeen, joten on sanomattakin selvää, että katto voi vuotaa vaurioiduttuaan myrskyssä.

Mitä vanhemmaksi katto on muuttunut, sitä varmempaa on, että paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), kesämökin, omakotitalon, autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa. Tiilikaton tiilet muuttuvat kaiken aikaa hauraammiksi, ja niitä voi hajota esimerkiksi katolla kävellessä. Huopakate kuivuu ja halkeilee, ja peltikatto ruostuu. Kattohuolloilla voidaan vaikuttaa siihen, kuinka katto kestää aikaa ja erilaisia rasituksia, mutta jossain vaiheessa katto pitää purkaa ja uusia, jotta katon alla olevat rakenteet voisivat säilyttää kuivuutensa ja terveytensä. Aina, kun katto vuotaa, voi syntyä laho- ja homevaurioita katon alle. Siksi katon kuntoa kannattaakin seurata, ja kaikki paikkaukset tai katon kuntoa kohentavat huollot kannattaa teettää ajoissa. Esimerkiksi sammaleenpoisto on suhteellisen nopea kattohuolto, ja sen tekeminen on ammattilaisillemme helppoa. Tämän huollon avulla voidaan ehkäistä monet tiili- ja huopakattovuodot.

Mitä kattotöitä tarvitsetkaan, saat ne meiltä, ja hintakin on kohdallaan. Edulliset hintamme ovat hilattavissa vieläkin alemmas, jos olet yksityisasiakas, ja pääset siksi hyödyntämään kotitalousvähennystä. Ennen kuin voit hakea kotitalousvähennystä, on koko summa maksettava kokonaan, ja tässä auttaa yhteistyössä kanssamme toimivan luottolaitoksen tarjoama kattotöiden rahoitus. Tuota lainaa voit hakea helposti meidän kotisivujemme kautta. Entä kaupanpäällinen? No sehän on katon yleistarkastus, minkä jälkeen osaamme kertoa sinulle paljon kallisarvoista tietoa tasakattosi, aumakattosi tai vaikka harjakattosi kunnosta.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Järvenpäässä. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Järvenpäässä löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa, mutta me tiedämme konstit sen korjaamiseen ja ehkäisemiseen

Kattohuoltojen avulla voidaan ehkäistä monet kattovuodot niin Järvenpäässä kuin muuallakin Suomessa, ja tässä auttaa myös se, että kattohuollot tehdään katemateriaalin mukaisella tavalla. Huopakattoa ei voi huoltaa samalla tavalla kuin tiilikattoa, eikä tiilikattoa samalla tavalla kuin peltikattoa. Sekin on tärkeää, että kattohuollot tehdään aikoinaan, sillä esimerkiksi sammaleenpoistosta on suurin hyöty, kun se tilataan heti eikä vasta 10 vuoden päästä. Tärkeimpänä kattohuoltona voikin pitää katon kunnon tarkastusta, mikä kannattaisi tehdä kaksi kertaa joka vuosi. Näin kaikki korjaus- ja huoltotarpeet osataan tehdä silloin, kun niille on tarvetta. Nyt kerromme lisää niistä huoltotoimenpiteistä, joilla kesämökin, rintamamiestalon tai vaikka piharakennuksen kuntoa voidaan kohentaa Järvenpäässä.

Kun tiilikatto, huopakatto tai peltikatto vuotaa, on kyse usein siitä, että katto on menettänyt rasituksensietokykynsä. Huopakatto on kestävä ja tiivis katto niin kauan kuin se joustaa. Vuosien varrella katto voi menettää elastisuutensa, ja siksi siihen voi syntyä vuotavia halkeamia. Jotta katto pysyisi mahdollisimman joustavana ja ehjänä, kannattaa roskat poistaa puolen vuoden välein, ja kaikkiin sammaleisiin tulee puuttua sammaleenpoistoaineella. Eräs tärkeä kattohuolto on huopakaton pinnoitus, mikä saa keski-ikäisen huopakatteen jälleen kauniiksi ja joustavaksi.

Muistathan, ettei huopa- tai palahuopakattoa kannata harjata. Paras tapa bitumikaton puhdistamiseen on ilmapuhallus, ja mahdolliset sammaleet tulee poistaa biohajoavalla kemikaalillamme. Kattopuhdistuksen yhteydessä näemme mahdolliset vauriot, kuten repsottavat saumat, joiden kautta tuuli pääsisi vuotien alle.

Katon putsaukseen kuuluu aina myös sadevesijärjestelmän puhdistus, sillä roskat voivat tukkia sadevesijärjestelmän, ja silloin kosteus voi päästä aivan väärään paikkaan. Jos sinulla on tasakatto, voi kosteus päästä katon saumoista läpi, sillä kattokaivojen tukokset tarkoittavat sitä, että katolle jää seisovaa vettä. Kattokaivo voi jäätyäkin, jos se on täynnä roskia, eikä silloin auta muu kuin jään sulatus kuumalla höyryllä. Höyrytyslaitteemme avulla saamme jään pois myös kaltevien kattojen reunoilta. Korkea jäävalli on vaarallinen ohikulkijoille, mutta sen taakse saattaa jäädä vettä, ja silloin katto voi alkaa vuotaa. Tämä koskee myös peltikattoja ja muita kattoja.

Talvisiin kattohuoltoihin kuuluu myös lumen pudotus katolta, mitä voidaan tarvita ainakin tiilikaton ollessa kyseessä. Tiilikatto on painava katto, mikä on etu kovalla tuulella (tiilikatto ei varmasti lähde tuulen mukaan), mutta hienoinen haittapuoli talvella. Etenkin lumi, mikä ei ole jakaantunut talon katolle tasaisesti, tulee poistaa. Näin voidaan välttää esimerkiksi kattovuoto sisätaitteen kohdalta.

Tiiliä menee rikki myös siksi, että tiilien sisässä oleva vesi jäätyy. Jään muodostuminen aiheuttaa pakkasrapautumista, mikä etenee pikkuhiljaa. Jossain vaiheessa tiili menee rikki. Mitä vanhempi katto, sitä useammin tiiliä hajoaa, joten kannattaa olla tarkkana. Kaikki rikkinäiset kattotiilet on uusittava, ja uusia vaurioita voidaan ehkäistä pinnoittamalla tiilikatto ja poistamalla kattoon kosteutta sitovat roskat sekä sammalkasvustot. Tiilikaton pinnoitus on erinomainen idea, sillä siten tiilien huokoiset saadaan piiloon, ja uusi pinta hylkii myös kasvustoja ja epäpuhtauksia.

Peltikatto pinnoitetaan eli maalataan useammin kuin muut katot. Tiili- ja huopakatot pinnoitetaan vain kerran, mutta peltikatto voidaan maalata vaikka 10 vuoden välein. Kattotarkastus kertoo sen, missä vaiheessa peltikatto on maalattava ruostumisen, ruostevaurioiden ja kattovuotojen ehkäisemiseksi. Kattomaalausten välissä voimme toteuttaa paikkamaalauksia ja mahdollisten ruostevaurioiden kunnostuksia.

Ruoste ei ole ainoa syy sille, että aaltopeltikatto, lukkosaumakatto tai vaikka tiilikuvioinen peltikatto vuotaa. Kyse voi olla myös huonossa kunnossa olevista kiinnikkeistä, ja siksi kiinnikkeiden kunto tuleekin tarkastaa katon puolivuotistarkastuksen yhteydessä. Jos jokin naula törröttää (eli on noussut pois paikoiltaan), pitää sen tilalle asentaa kateruuvi, jotta katto ei vuotaisi eikä kattopelti irtoaisi myrskyssä. Tarvittaessa kokeneet ja kokonaisvaltaisesti lahjakkaat ammattilaisemme voivat asentaa katollesi myös kattopeltien lisäkiinnikkeitä.

Ruuveillakin on varjopuolensa, vaikka ne tunnetaan siitä, että ne tarttuvat hyvin kiinni ruodelautoihin – niin hyvin, ettei puun kosteuseläminen saa ruuveja irtoamaan paikoiltaan. Ruuvien heikkoudet liittyvät tiivisteisiin, mitkä kestävät ajan hammasta hyvin, mutta eivät loputtomiin. Ruuvi, minkä tiiviste on niin kulunut, ettei se enää pidä vettä, kannattaa korvata uudella ruuvilla. Tarvittaessa korvaamme kerralla katon kaikki ruuvit tai naulat uusilla kateruuveilla.

Peltikatto kaivannee myös lumiesteitä. Viranomaiset ovat määränneet, että kaikki kaltevat katot katemateriaaliin katsomatta on varusteltava lumiesteillä, mitkä hillitsevät lumen liikkeitä. Lumiesteiden ansiosta voit avata ulko-oven tai käydä takapihan terassilla pelkäämättä jääväsi katolta putoavan lumen alle. Vapaasi alas liukuvat lumimassat voisivat myös rikkoa kattoa naarmuttamalla sen pintaa tai repimällä kattotarvikkeita irti, joten rivi tai pari hyväkuntoisia lumiesteitä on tarpeen monille katoille.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla on ongelma, mistä pääsee helposti eroon

On kieltämättä ikävää huomata, että katto vuotaa piipun juuresta Järvenpäässä, mutta onneksi tästä ongelmasta pääsee helposti eroon. Ota yhteyttä, niin kattovuoto savupiipun kohdalta on jo melkein korjattu. Muuta sinun ei tarvitsekaan tehdä, sillä korjaamme vuotavat peltikatot, tiilikatot ja huopakatot avaimet käteen -paketteina. Tulemme paikan päälle selvittämään tilanteen ja kaiken sen, mitä katolle on tehtävä. Sitten annamme mainion tarjouksen katon korjaamisesta (mahdollisia kosteusvaurioita unohtamatta) ja aloitamme hommat.

Jos on kyse siitä, että katto vuotaa piipun juuresta, voi katon korjaamiseksi riittää vesikaton ja piipun liitoskohdan tiivistys. Voimme kunnostaa juuripellitykset tai pellittää koko piipun peltisepäntyönä. Koko piipun pellitys kannattaa, sillä sen avulla saadaan suojattua piipun ulkopinta rapautumiselta. Samalla piipun ja ulkokaton liitoskohta saa erinomaisen suojan kosteudelta. Piipusta tulee komeakin, kun se pellitetään mittojen mukaan, mutta hormia piipun pellitys ei voi suojata. Jotta hormi pysyisi kuivana, roskattomana, ehjänä ja paloturvallisena, tulee hormin suuaukon päälle asentaa piipunhattu. Piipunhatun voi asentaa minkä tahansa piipun päälle – sellaisenkin, mitä ei vielä ole pellitetty.

Vaikka piipun juuri olisi vuotanut Järvenpäässä, voivat katon alla olevat rakenteet olla täysin kuivat. Tällaisessa tapauksessa voit kiittää itseäsi siitä, että olet asennuttanut vesikatteen alle aluskatteen ja pitänyt sen kunnossa kaikki nämä vuodet. Niin kauan kuin aluskate on kunnossa, ohjautuvat kaikki katon alle päätyvät vedet pois katon alta ennen kosteusvaurioiden syntymistä. Aluskate suojaa katon alla olevia rakenteita myös kondenssi-ilmiöltä.

Jos aluskate on rikki, anna meidän korjata se kuntoon, jotta esimerkiksi lumen painosta johtuvat kattovuodot eivät jättäisi jälkiä kattorakenteisiin ja yläpohjan eristeisiin. Mikäli jälkiä on jo syntynyt, kunnostamme kattorakenteet joko kuivattamalla ne tai uusimalla ne osittain. Ne puuosat, joissa jo on lahoa, on pakko uusia. Muuta keinoa päästä eroon lahosta ei nimittäin ole. Märät eristeet on vaihdettava, vaikka niissä ei vielä erottaisi homekasvustoja, sillä hometta voi alkaa kasvaa jo muutaman päivän kuluttua kattovuodon alkamisesta ja eristeiden kastumisesta.

Vaikka piipunjuurivuoto olisi jo johtanut katon vesivahinkoon, pääset ongelmasta helposti eroon luottamalla ammattilaisiimme. Teemme puolestasi kaiken tarvittavan, ja jokainen työvaihe etenee sekä huolellisesti että ammattitaitoisesti. Kun olemme nähneet kattosi omin silmin, osaamme antaa tarkemman aika-arvion siitä, kuinka nopeasti vuotavan katon korjaus valmistuu.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – Läpiviennin tiivistys on kattourakka sieltä pienimmästä päästä

Harjaantuneet ja motivoituneet ammattilaisemme tekevät taidokkaasti kaikki kattourakat – niin isot kuin pienet. Isolla kattourakalla voitaisiin viitata vaikka kattoremonttiin, minkä yhteydessä uusitaan vesikate, aluskate, kattotarvikkeet ja osa kattorakenteista. Myös kaatuneen puun alle jääneen katon korjaus olisi melko iso kattourakka Järvenpäässä.

Pieniä kattourakoita ovat rännien puhdistukset, rikkinäisten tiilien uusimiset ja esimerkiksi läpivientien tiivistykset. Vaikka kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaisi, ei edessä ole kovinkaan iso, pitkäkestoinen tai hintava kattourakka, jos tilaat katon korjauksen meidän ammattilaisiltamme. Kuten aina, aloitamme pulpettikaton, mansardikaton tai vaikka taitekaton korjauksen tulemalla paikan päälle alkutarkastusta suorittamaan. Alkutarkastuksen jälkeen tiedämme, miten kattovuoto korjataan, ja miten edullisesti se on tehtävissä.

Jos kattoluukku vuotaa, ei paras ratkaisu aina ole kattoläpiviennin ja vesikatteen liitoskohdan tiivistäminen. Jos kattoluukku on epäluotettavassa kunnossa, annamme tarjouksen, mikä koskee kattoluukun uusimista. Poistaa sitä ei kannata, sillä katto- eli tarkastusluukkua tarvitaan vähintään kaksi kertaa vuodessa, eli jokaisen kattotarkastuksen yhteydessä. Siitä voi olla hyötyä myös muita kattotöitä tehdessä. Tarvittaessa kunnostamme myös aluskatteen ja kaikki kosteusvauriot, eikä kattourakka silloinkaan paisu erityisemmin. Kokeneet ammattilaisemme tietävät, mitä milloinkin pitää tehdä, eikä heiltä mene kauaa asianmukaisten toimenpiteiden suorittamiseen.

Myös kattoikkuna tai kattovalokupu kannattaa jättää paikoilleen, sillä luonnonvalo lisää sisätilojen viihtyvyyttä ja avaruutta. Me osaamme korjata tai asentaa kaikki läpiviennit niin hyvin, ettei sinun tarvitse karsia kattoläpivientien määrää parantaaksesi katon tiiviyttä. Ota yhteyttä meihin, niin kattosi on tiivis myös kattoikkunan ja muiden kattoläpivientien osalta! Voimme asentaa uusia läpivientejä missä vaiheessa tahansa, joten esimerkiksi kattoikkunan asentamista ei ole välttämätöntä lykätä seuraavan kattoremontin yhteyteen (mikä saattaa koittaa vasta kymmenien vuosien päästä). Huolehdimme myös uusien ja vanhojen kattoläpivientien eristeistä, höyrynsuluista ja ylösnostoista. Jos aluskatteen ylösnostot puuttuvat tai aluskate on muuten huonossa kunnossa, korjaamme sen tai uusimme sen osittain.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla vaiko lämmin ilma ja vesihöyry?

Kevättarkastus kannattaa tehdä heti, kun lumi on sulanut pois katolta, jotta talvikuukausien aikana mahdollisesti syntyneisiin vaurioihin päästäisiin puuttumaan nopeasti. Edessä on pitkä kesä, minkä aikana voi sataa vaikka monta päivää putkeen, joten jokaisen sauman ja läpiviennin soisi olevan tiivis. Jos katto vuotaa jonkin läpiviennin kohdalta tai jos sen tiivisteet ovat siinä kunnossa, että kattovuoto viemärintuuletusputken, ilmanvaihtoputken tai antennin kohdalta on vain ajan kysymys, anna meidän kunnostaa kattosi. Ammattilaisten asentamat läpiviennit ovat pitkään todella tiiviitä, mutta kaikki vuosikymmenten aikana koetut rasitukset (kuten kosteus, lumen paino ja nopeat ulkolämpötilojen vaihtelut) kuluttavat läpivientiä voiden johtaa kattovuotoon Järvenpäässä.

Vaikka katto vuotaisi antennin, ilmanvaihtoputken tai esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta, ei vesi kastele kattorakenteita, jos aluskate on kunnossa. Aluskatekin tulee tarkastaa kahdesti vuodessa, eli sekä aikaisin keväällä että syksyllä. Syystarkastus kannattaakin mahdollisuuksien mukaan ajoissa ihan loppusyksyyn, sillä vielä silloin on aikaa korjata katto, jos se on vaurioitunut esimerkiksi syysmyrskyssä. Toki katto voidaan korjata myös talvella, mutta katon paikkaus ja tiivistys on hieman helpompaa silloin, kun katolla ei vielä ole lunta.

Jotta aluskatteen kunto voitaisiin tarkastaa Järvenpäässä, on kattotarkastajan mentävä käymään katon alla. Samalla hän huomaisi sen, jos pieneläimet olisivat sotkeneet eristeitä, tai jos kattorakenteissa olisi merkkejä kosteudesta. Toinen selitys sille, että välikatolla on kosteutta, on puutteellinen tuuletus. Silloin asunnosta peräisin oleva lämpö ja vesihöyry saattaa tiivistyä vesipisaroiksi. Me autamme sinua myös kondenssi-ilmiön torjumisessa sekä kondenssiveden aiheuttamien kosteusvaurioiden korjaamisessa, joten ota yhteyttä tilanteesta riippumatta.

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen kohdalta? Kattopalvelumme tuntee oikeat otteet

Omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon katto saattaa vuotaa Järvenpäässä jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta. Ota yhteyttä, niin tulemme korjaamaan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vuotavan jiirin. Me tunnemme oikeat otteet jiirin korjaamiseen. Osaamme myös tehdä kaikki huoltotoimenpiteet (kuten lumen pudotuksen katon sisätaitteen päältä) sekä korjata aluskatteen jiirin kohdalta.

Aina kun tarkastamme kattoasi Järvenpäässä, kiinnitämme huomiota jiirin kuntoon, jotta se voitaisiin paikata jo ennen kattovuodon alkamista. Tiedämme, miltä sisätaitteen ja muun katon kuuluu näyttää (ja miltä sen ei kuulu näyttää), joten huomaamme kattotarkastuksen aikana myös kaikki pienet ja tuoreet vauriot. Osaamme myös suositella katon mahdollisesti tarvitsemia kattohuoltoja sekä antaa muita vinkkejä katon kunnossapitoon, kuten suositella lahojen puiden poistamista rakennuksen välittömästä läheisyydestä.