Vesikourujen puhdistus Nokia – säästä rahat vaikkapa uuteen puhelimeen!

Jokaisen nokialaisen pitäisi tietää vesikourujen puhdistuksesta ainakin pääperiaatteet. Aihe saattaa kuulostaa tylsältä, mutta pitkässä juoksussa voit säästää rahat vaikkapa uuteen puhelimeen!

Vesikourujen puhdistus pähkinänkuoressa:

  • Tarkoittaa roskien poistoa ränneistä. Myös kourujen ulkopinnat voidaan puhdistaa, jos ne ovat likaiset.
  • Pidentää sadevesijärjestelmän käyttöikää ehkäisemällä esimerkiksi ruostetta ja jään aiheuttamia vaurioita.
  • Ehkäisee myös tukoksia ja niiden aiheuttamia haittoja.
  • On kotitalousvähennyskelpoista työtä, kun teetät sen ammattilaisella.
  • Maksaa itsensä pitkässä juoksussa takaisin erittäin hyvin!
  • On suositeltavaa kaksi kertaa vuodessa – keväisin ja syksyisin.
  • Tehdään yleensä osana katon kausihuoltoa.

Kun vesikourujen puhdistus on taas ajankohtaista, ota yhteyttä. Kattopalvelustamme saat asiansa osaavat kourugurut käyttöösi osoitteeseen kuin osoitteeseen Nokialla! Palvelemme myös Nokian lähitienoolla, kuten Hämeenkyrössä, Pirkkalassa, Sastamalassa, Tampereella, Vesilahdessa ja Ylöjärvellä.

Kylkiäisenä pidämme sadevesijärjestelmää silmällä muiden huollon ja korjauksen tarpeiden varalta. Myös katto saa samalla osansa asiantuntijoidemme haukankatseesta.

Tarpeen mukaan teemme mielellämme tarjouksen muistakin suosittelemistamme toimenpiteistä. Hyödynnä tarvittaessa yhteistyökumppanimme tarjoamaa joustavaa rahoitusta, niin laitetaan katto sadevesijärjestelmineen kerralla kuntoon!

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Nokialla. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Nokialla löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Nokian alueella!

Asiantuntijanäkökulma: kannattaako rännien puhdistus Nokialla itse?

Rännien puhdistustyökalun saa hankittua Nokialla melko helposti tai tilattua vaikkapa ihan kotiovelle. Mutta kannattaako rännien puhdistus itse?

Asiantuntijan näkökulmasta ajatus ei ole paras mahdollinen. Matalampien rakennusten osalta rännien puhdistus itse voi kyllä onnistua, mutta siinäkin piilee monia sudenkuoppia.

Ensinnäkin voiman käyttö. Tehdasvalmisteiset rännien puhdistustyökalut on valmistettu sellaisista materiaaleista, etteivät ne vaurioita vesikouruja puhdistuksen yhteydessä. Tämä on otettu myös muotoilussa huomioon. Viime kädessä vastuu on kuitenkin käyttäjällä, ja valitettavan usein amatöörit ruoppaavat rännejä aivan liian kovakouraisesti.

Toisaalta ongelmia voivat aiheuttaa myös kourujen kiinnikkeet. Kourujen sisäpuoliset kiinnikkeet tekevät työskentelystä vaivalloista ja puhdistustulos on katkonainen.

Pihakin on melkoisen sottainen operaation jälkeen. Pihan siistimiseenkin saa siis varata aikaa hyvän tovin.

Me alan ammattilaiset sen sijaan teemme rännien puhdistustyöt käsityönä, yksinkertaisesti poimimalla roskat pussiin. Näin saamme napattua peräti kolme kärpästä yhdellä iskulla! Roskien poisto käsityönä on kouruille hellävaraista ja samalla tarkkaa, eikä nurmikkokaan lainehdi bioroskasta sen jälkeen.

Entä raha? Ammattilaisen tuntipalkka maksaa itsensä paremmin takaisin kuin itse tehty työ. Lisäksi työmme kelpaa kotitalousvähennykseen.

Yhteenvetona voidaan siis sanoa, että rännien puhdistus Nokialla on lähestulkoon aina paras jättää ammattilaiselle. Tavoitat kourugurumme todennäköisesti tänäänkin!

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus voi olla tarpeen mihin vuodenaikaan tahansa

Vesikourujen puhdistus saattaa joissain tapauksissa onnistua nokialaiselta itsekin, mutta tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus on toista maata. Tämä toimenpide kannattaa jättää alan ammattilaiselle ilman poikkeuksia!

Tukoksen avausta varten on nimittäin yleensä noustava tikkaille tai katolle. Se puolestaan on vaarallista ilman asianmukaisia turvavarusteita, tietoa niiden käytöstä sekä kokemusta korkeanpaikan työskentelystä. Kun jalat irtoavat maasta, on työskentely aina vaarallista – oli pudotus sitten metrin, kaksi tai kymmenen.

Tukkeutuneiden syöksy- ja alastuloputkien avaus on myös teknisesti huomattavasti hankalampi homma kuin vesikourujen puhdistus. Amatööriltä siihen tuhrautuu aikaa tuntitolkulla ja siinä sivussa sadevesijärjestelmä voi kärsiä jopa kohtalokkaita vaurioita.

Jos huomaat sadevesijärjestelmän tukkeutuneen, ota siis jälleen kourugurumme langan päähän. Luvallasi voimme käväistä avaamassa tukoksen vaikkapa työpäiväsi aikana.

Tukoksia voi muodostua Nokialla myös talviaikaan. Etenkin syyspuhdistuksen unohtuessa on todennäköistä, että sadevesijärjestelmä jäätyy talven aikana umpeen. Jäätukokset kannattaa avata viimeistään kevättalvella ennen kuin muu katto alkaa sulaa, jotta sulamisvedet eivät aiheuttaisi haittaa muille kiinteistön rakenteille.