Vesikourujen puhdistus Mäntyharju – säästä rahat vaikkapa uuteen kanoottiin!

Vesikourujen puhdistus ei varmasti ole aihe, johon yksikään mäntyharjulainen perehtyy ihan vain huvikseen. Kyse ei kuitenkaan ole turhanpäiväisestä nippelitiedosta, joten ainakin perusperiaatteet kannattaa ottaa haltuun. Pitkässä juoksussa rännien puhdistus voi säästää rahat vaikkapa uuteen kanoottiin!

Toimenpide nimittäin pidentää sadevesijärjestelmän elinkaarta huomattavasti. On paljon edullisempaa puhdistaa rännit säännöllisesti kuin uusia sadevesijärjestelmä tämän tästä.

Lisäksi rännien puhdistus vähentää tukosten todennäköisyyttä. Tukokset ovat omiaan aiheuttamaan kaikennäköistä vaivaa sekä sadevesijärjestelmälle että sitä ympäröiville rakenteille.

Jos haluat saada vesikourujen puhdistuksesta kaiken ilon irti, kannattaa toimenpide tehdä vähintään kahdesti vuodessa. Mäntyharjulla rännien puhdistus tehdään yleensä katon kevät- ja syyshuollon yhteydessä, aivan kuten Mikkelissä, Heinolassa, Hirvensalmella, Kouvolassa ja Savitaipaleellakin.

Kun vesikourujen puhdistus on ajankohtaista, ota yhteyttä kattopalveluumme. Me teemme rännien puhdistustyöt puolestasi ammattitaitoisesti ja kotitalousvähennyskelpoisesti! Puhdistamme reippaasti pitkätkin kourumitat, eivätkä korkeatkaan kohteet saa meitä perääntymään toimeksiannosta.

Hännän huipuksi saat veloituksettoman arvion sadevesijärjestelmän ja katon yleiskunnosta. Tarvittaessa voimme tehdä hyvän tarjouksen muistakin suosittelemistamme huolto- tai korjaustoimenpiteistä.

Hinnat laskemme aina kohdekohtaisesti, mutta pitkällä kokemuksella työt hoituvat harvinaisen kustannustehokkaasti. Pyydä tarjous vaikkapa tältä samalta istumalta!

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Mäntyharjulla. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Mäntyharjulla löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Mäntyharjun alueella!

Rännien puhdistustyöt Mäntyharjulla voi tehdä itsekin… mutta kannattaako se?

Moni mäntyharjulainen on kunnioitettavan tee-se-itse-henkinen. Mutta kannattaako rännien puhdistus itse?

Harmiksemme olemme todenneet, että rännien puhdistus ei suju amatööreiltä ihan niin hyvin kuin olisi suotavaa. Markkinoilla on kyllä olemassa kourukolaa, ränniharjaa ja muita tarkoitukseen kehitettyjä työkaluja, mutta puhdistustulos jättää lähes aina toivomisen varaa. Kun työ tehdään sokkona maasta käsin, saattaa kourujen pohjalle jäädä niin liiskaantuneita lehtiä, levää kuin ruostettakin.

Ruoste ei toki lähde pesemällä pois millään taktiikalla. Näköhavainnon perusteella ongelmaan voidaan kuitenkin puuttua ennen kuin ruoste ehtii syödä ränneihin kokonaisia reikiä.

Monikerroksisessa kohteessa rännien puhdistus itse ei ainakaan ole hyvä ajatus. Silloin vain ammattilainen pystyy tekemään työt sekä hyvin että turvallisesti.

Kannattaa myös pitää mielessä kotitalousvähennys. Kyseessä on yksityishenkilöille suunnattu verovähennys, jota rännien puhdistuksestakin voi saada. Itse tehdystä työstä vähennystä ei kuitenkaan myönnetä.

Miksi siis ryhtyisit rännien puhdistukseen itse? Käytä vapaa-aikasi fiksummin, ja tilaa rännien puhdistus Mäntyharjulla kattopalvelumme kautta!

Jos raha-asiat rassaavat, kannattaa tutustua yhteistyökumppanimme tarjoamaan joustavaan rahoitukseen. Rahoituksen avulla maksat kaikki meiltä tilatut kattotyöt oman makusi mukaisissa erissä.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus on tarpeen, kun roskien poisto ränneistä ei riitä palauttamaan sadevesijärjestelmän vetovoimaa

Joskus käy niin, että pelkkä roskien poisto vesikouruista ei riitä palauttamaan sadevesijärjestelmän vetovoimaa. Silloin sadevesijärjestelmä on tukossa ja vain tukkeutuneiden syöksy- ja alastuloputkien avaus pelastaa tilanteen.

Usein tukoksen tunnistaa varsin helposti. Esimerkiksi keskeltä räystästä valuva vesiputous tai ”jääputous” kertoo siitä, että vesi ei ohjaudu katolta sinne mihin sen pitäisi – siis vesikourujen kautta syöksyputkiin ja syöksyputkista maahan. Jos tukos on paha, voi syöksyputken pää olla rankkasateenkin jälkeen aivan rutikuiva.

Tasakatolla tukoksesta kielivät myös katolle kertyvät lätäköt. Kaikki nykypäivän tasakatot tulisi olla varustettu kattokaivolla, jonka ansiosta vettä ei normaalitilanteessa kerry katolle lammikoiksi asti.

Mikäli havaitset tukoksen oireita, älä epäröi ottaa yhteyttä katonkorjauspalveluumme. Kauttamme saat asiansa osaavat ammattilaiset avuksesi myös tukkoon menneen sadevesijärjestelmän avaukseen.

Meille edes jäätukosten avaus ei tuota ongelmia. Käytössämme olevalla höyryttimellä saamme liuotettua jäätulpat syvältäkin syöksyputkien uumenista vikkelästi ja hellävaroen.

Katonkorjauspalvelumme onkin jokaisen mäntyharjulaisen luottofirma kaikissa kattoasioissa vesikourujen ja katon puhdistuksesta tukkeutuneen sadevesijärjestelmän avaukseen. Riennämme ripeästi avuksesi osoitteeseen kuin osoitteeseen Mäntyharjulla ja lähialueilla!