Vesikourujen puhdistus Kerava – tehtävä joka kevät!

Kun kevät tekee Keravalla tuloaan, on vesikourujen puhdistus paikallaan. Roskat on syytä poistaa ränneistä tunnollisesti joka kevät ilman välivuosia.

Rännien puhdistus keväällä valmistelee sadevesijärjestelmän kesän sateita varten. Tilastotieteellisesti maamme sateisimmat kuukaudet ajoittuvat loppukesään ja alkusyksyyn, jolloin Keravallakin sataa ropisee harva se päivä. Hellejaksoja seuraavat rajut ukkoskuurot laittavat sadevesijärjestelmän tulikokeeseen.

Roskien poisto ränneistä on tärkeää, jotta sadevesijärjestelmä ei menisi tukkoon. Tukoksia taas kannattaa välttää, sillä ne saattavat ohjata katolta virtaavat vesimassat maahan esimerkiksi julkisivun kautta. Kosteusrasite voi saada julkisivun homehtumaan tai jopa lahoamaan tai rapautumaan.

Puhdistuksen yhteydessä sadevesijärjestelmä on helppoa myös tarkastaa mahdollisten vaurioiden varalta. Talven aikana esimerkiksi kaato voi vääntyä väärään kulmaan.

Matkassa on kuitenkin muutama mutka. Rännien puhdistus itse on melkoisen hankalaa ja jopa vaarallista puuhaa. Sadevesijärjestelmän tarkastuskin jää yleensä puolitiehen, sillä edes isommat viat eivät aina pistä amatöörin silmään.  

Siksi kannattaakin tilata vesikourujen puhdistus Keravalla kattopalveluumme. Meiltä saat käyttöösi kokeneet kourugurut kohteeseen kuin kohteeseen!  Älä unohda hakea työstämme jälkikäteen kotitalousvähennystä!

Palvelemme myös Keravan lähialueilla. Esimerkiksi Tuusulassa, Järvenpäässä, Vantaalla ja jopa Hyvinkäällä ja Helsingissä pääset nauttimaan kourugurujemme taidonnäytteistä.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Keravalla. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Keravalla löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Rännien puhdistus Keravalla kannattaa tehdä toistamiseen ennen ensimmäisiä pakkasia

Useimmissa keravalaisissa kohteissa rännien puhdistus keväällä ei vielä riitä ylläpitämään sadevesijärjestelmän toimintakykyä ympäri vuoden. Siksi rännien puhdistus Keravalla kannattaa tehdä toistamiseen ennen ensimmäisiä pakkasia.

Rännien syyspuhdistus on paras tehdä ennen kuin lämpötila vajoaa miinuksen puolelle, sillä muuten roskien poisto ränneistä hankaloituu huomattavasti. Kosteana muhivat bioroskat nimittäin jäätyvät helposti.

Talveksi ei jäistä biomassaa kannata kouruihin jättää, sillä muuten sadevesijärjestelmän elinkaari voi lyhentyä vuosilla vain muutamassa kuukaudessa. Esimerkiksi ruostevauriot ovat tavallisia, sillä sadevesijärjestelmä ei pääse kuivumaan missään vaiheessa kunnolla.

Jää voi aiheuttaa haittaa myös painollaan, sillä jää saattaa painaa peräti 900 kg/m3. Kun katolta tippuvat lumet vyöryvät räystään ylitse, ei ylikuormittunut vesikouru enää välttämättä jaksa pitää kiinni.

Viimeistään keväällä jää aiheuttaa ongelmia, kun sulamisvedet lähtevät katolta liikkeelle. Katto sulaa lähestulkoon aina ennen sadevesijärjestelmää.

Onneksi katonkorjauspalvelumme on käytettävissäsi Keravalla ja lähialueilla myös syksyn tullen. Ole kuitenkin nopea, sillä varsinkin syksyllä kourugurumme suorastaan revitään käsistä!

Jos haluat pitää sadevesijärjestelmän varmasti auki läpi talven, suosittelemme rännien syyspuhdistuksen ohella sulanapitokaapeleita. Maksa lasku tarvittaessa vaikkapa osissa kauttamme saatavilla olevalla rahoituksella, sillä pitkässä juoksussa sulanapitokaapeleiden asennus voi säästää sievoisen summan.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus on edessä, jos rännien kausipuhdistus pääsee unohtumaan

Jos rännien syys- tai kevätpuhdistus unohtuu, on tukkeutuneiden syöksy- ja alastuloputkien avaus lähes vääjäämättä edessä. Jopa avaralla keravalaistontilla roskia kertyy ränneihin siinä määrin, että tukokset ovat enemmän kuin todennäköisiä.

Älä kuitenkaan panikoi, jos tukos on jo päässyt muodostumaan. Voit vielä välttää tukoksesta aiheutuvat haitat ottamalla kourugurumme pikaisesti langan päähän.

Yhteydenottosi perusteella kurvaamme kohteeseesi kiireen vilkkaa antamaan tukokselle lähtöpassit. Jopa umpeen jäätyneen sadevesijärjestelmän avaus käy meiltä nopeasti ja hellävaraisesti!

Jatkossa kannattaa kuitenkin muistaa tilata rännien puhdistus vähintään kaksi kertaa vuodessa. Metsäisellä tontilla toimenpiteelle voi olla tarvetta useamminkin.

Rännejä puhdistaessa ja tukoksia avatessa arvioimme sadevesijärjestelmän ja katon yleiskunnon täysin veloituksetta. Samalla pidämme silmällä myös tekijöitä, jotka saattavat lisätä rännien puhdistustarvetta. Kaikki havainnot tuomme tietenkin tietoosi, ja tarpeen mukaan voimme tehdä hyvän tarjouksen suosittelemistamme jatkotoimenpiteistä.

Kun kohteessasi kaivataan Keravan parhaimmistoon lukeutuvia kouruguruja tai muita kattotyöläisiä, saat meidät kiinni kätevästi sekä sähköisesti että soittamalla. Katonkorjauspalvelumme ei sulje oviaan edes talviaikaan!