Ulkokattoremontti – Ulkokaton saneeraus, korjaukset ja puhdistukset

Ulkokattoremontti, saneeraukset, korjaukset ja puhdistukset Kattokorjauspalvelun laatutyönä. Ryhdytään töihin vaikka heti niin saat kattosi asiat kuntoon pikimmiten! Ulkokattohan tarkoittaa puhekielessä yleensä vesikatetta eli katon ulointa, ja näin rakennuksen ulkopuolella näkyvää osaa katosta. Nimensä mukaisesti se on ”ulkona”, säiden armoilla suojaamassa rakennusta vedeltä, lumelta ja paahteelta. Vastaavasti sisäkatosta voidaan puhua niiden kattopintojen ja välipohjien osalta, jotka jäävät rakennuksen sisään eivätkä ole kosketuksissa ulkoilman kanssa. Me Kattokorjauspalvelussa teemme kaikki ulkokattoremontit laadukkaana avaimet käteen -palveluna ja takuutyönä. Saat siis kaiken tarvittavan meiltä, mitä ulkokattoremontti sinun rakennukseesi vaatii. Laadukkaan työmme takeena saat aina työtakuun, jos jokin inhimillinen virhe sattuu, me hoidamme sen kuntoon.

Ulkokattoremontin toteutus alkaa sinun tekemästäsi tarjouspyynnöstä tai muusta yhteydenotosta. Meille voit myös soittaa ja saat yhden palvelunumeromme kautta kaiken tarvitsemasi avun. Kätevintä on kuitenkin täyttää yhteydenottolomake silloin kun sinulle sopii, sillä siihen voi lisätä myös kuvia katon kunnosta ja yksityiskohdista. Se nopeuttaa meidän työtämme katon kunnon arvioinnissa ja tarjouksen laskemisessa. Me käymme hyvin mielellämme tarkistamassa kattosi. Tarkistus kuuluu asiaan myös tilaamiesi puhdistusten ja pikkukorjausten yhteydessä ilman erillistä maksua. Jos löydämme jotain korjattavaa jätämme siitä tarjouksemme samalla.

Kuulemme erittäin mielellämme myös sinun ajatuksistasi ja toiveitasi ulkokattoremontista. Sinun kattosihan siinä on menossa saneeraukseen, joten sinun mielipiteelläsikin on väliä. Tietysti suhteutamme toiveesi siihen, mikä on madollista tai järkevää toteuttaa. Esimerkiksi osa vesikatteista voidaan kyllä vaihtaa eri katteeseen ilman suurempi ylimääräisiä työvaiheita, mutta ihan kaikki ei onnistu ainakaan muokkaamatta kattoa hieman enemmänkin. Kun katon kunto ja toiveesi on selvitetty, annamme tarjouksemme. Tässä vaiheessa teemme sitten remontin aikataulu ja työsuunnitelma, jotka auttavat kattosaneerauksen toteutuksessa kustannustehokkaasti sekä aikaa että materiaalia säästäen. Tässä vaiheessa voimme myös auttaa, mikäli kattosi työt vaativat minkäänlaisia lupia viranomaisilta. Esimerkiksi rakennus- ja toimenpideluvat ovat tyypillisimpiä hoidettavia ja ne kannattaakin hoitaa valmiiksi ennen töiden aloittamista. Voit hakea kauttamme myös rahoitusta korjausten hoitamiseen, joten siitäkään katon kuntoon laittaminen ei ole nyt kiinni.

Sitten onkin toteutusvaihe, me olemme hankkineet jo kaiken tarvittavan kattosi työstämiseen ja saavumme työmaalle sopivalla miehityksellä kaikkien tarvittavien työkalujen ja materiaalien kanssa. Jos tarvitaan huopanaulainta se on mukana, jos tarvitaan henkilönostinta, sekin tulee meidän mukanamme työmaalle. Laajakin kattosaneeraus saadaan yleensä hoidettua muutamassa viikossa, mutta saneerauksen kesto on tietysti riippuvainen korjauksen mittaluokasta. Lopussa teemme täyden siivouksen, keräämme ympäristön suojauksen, loput purku- ja rakennusjätteet sekä roskat. Lopputarkistus ja se on heihei taas hetkeksi. Me kurvaamme kohti kierrätyspistettä ja hävitämme roskat asianmukaisesti sinun puolestasi. Voit sitten remontin jälkeen hakea meillä teetetystä työstä kotitalousvähennykset omassa henkilöverotuksessasi.

Mehän olemme erikoistuneet kattoihin todella laajassa mielessä. Me uusimme kaikki omakotitalojen, varastohallien, mökkien, rivitalojen, piharakennusten tai vaikka autotallien katot. Kattoremontti onnistuu mille tahansa kattomallille, rakennukselle ja katemateriaalille. Pystymme hoitamaan hyvin jyrkkiäkin kattoja, korkeita rakennuksia ja hieman vaikeimpiinkin paikkoihin tehtyjä kattoja.

On aika ryhtyä kattotöihin, kun vanha kate on huonossa kunnossa tai katto vuotaa vettä kotiisi

Vaikka joskus on vähän vaikeaa arvioida, milloin kattoremontin aika on koittanut, kannattaa mieluummin ennakoida kuin päästää katto todella huonoon kuntoon. Kattoremontti voi olla paikallaan, vaikka mitään suurta ongelmaa ei vielä olisikaan ilmennyt. Kattoremonttia on syytä harkita esimerkiksi silloin, kun edellisestä kattoremontista on pitkä aika ja kattomateriaalikohtainen suositusikä on täyttynyt. Kaikilla katemateriaaleilla on jonkinlainen suositusikä. Jos kattoa on huollettu hyvin, voi käyttöikä olla pidempikin. Hyvästäkin ylläpidosta huolimatta materiaalit kuluvat varsinkin ulkona. Katto kohtaa aivan jatkuvasti kaikenlaisia sääilmiöitä. Tarjolla on kosteutta, lämpötilavaihteluita ja lukuisia muita asioita, jotka kuluttavat ja rasittavat kattomateriaaleja. Vesikatteen ohessa muutkin asiat katolla vaativat ylläpitoa ja säännöllistä huoltoa. Remonttitarvetta miettiessäsi voit tutkia muun muassa läpivientejä. Jos ne näyttävät aikansa eläneiltä tai päästävät vettä lävitseen, on aika korjata ainakin läpivientien tiivisteet.

Yksi melko selvä katon saneeraustarpeesta kielivä näky ovat jääpuikot katon reunalla talvisin. Räystäästä voi roikkua jopa valtavia jäämuodostelmia eikä se oli hyvä merkki. Pakkasilla se kertoo siitä, että vaivalla hankkimasi ja maksamasi lämmitys pääsee katon kautta taivaalle. Eli katossa on lämpövuoto tai useitakin. Toinen selvä merkki kiireellisestä korjaustarpeesta ovat katon yläpohjassa esiin tulevat veden jäljet. Jos siellä näkyy valumajälkiä, kosteita puuosia tai kastuneita eristevilloja on syytä ryhtyä kunnostamaan katosta ainakin vesikatetta, koska se ilmiselvästi vuotaa. Myös aluskate voi olla huonossa kunnossa ihan silminnähden. Vesikatteen pinta on hyvä tutkia, jos sen väri ja koostumus ovat muuttuneet, alkaa korjaustarve olla yhä kiireellisempi. Esimerkiksi silloin kun peltikatteen pinta on hilseinen tai mineriittikaton pinta muuttunut suurin piirtein pesusienen näköiseksi, on asialle tehtävä jotain mielellään jo ennen seuraavia lumia. Lisäksi katon korjaustöitä on luvassa, jos kattotuotteiden kiinnitykset alkavat repsottaa. Silloin kun vesikourut, tikkaat ja muut kattotuotteet nitisevät ja heiluvat, ne eivät kestä enää pitkään.

Katolla erilaiset, jopa maahan asti näkyvät asiat kielivät lähestyvän kattoremontin tarpeesta. Huopakatolla erilaiset repeämät, kuopat ja kuprut kertovat siitä, että katto elää ja pinnan alla voi olla jo kosteutta. Sama homma tiilikatolla, jos hajonneita tiiliä näkyy tai katossa on painaumia. Peltikatteissa ruosteet, hilseet ja vääntyneet pellit huutelevat jo apua. On siis monia merkkejä, joista katon korjaustarvetta voi päätellä. Jos jokin näistä asioista, tai jokin muu kattoasia vaivaa mieltäsi niin voit aina tilata meiltä kattotarkistuksen. Perinpohjaisessa tarkistuksessamme alan lujimmat ammattilaiset selvittävät juuria myöten sinun kattosi ongelmat, kokonaiskunnon ja korjaustarpeet. Sitten ollaankin jo paljon viisaampia. Meiltähän saat samaan tekoon myös tarjouksen näiden korjausten hoitamisesta.

Pyydä tarjous kattosaneerauksesta ja katon ylläpitohuolloista

Meiltä saat kattavasti kaikki ulkokattosi remontit ja katon elinikää pidentävät huollot, kuten puhdistukset. Katon kannalta olisi ihanteellista, että tietyt toimenpiteet katon ylläpidossa toteutettaisiin kaksikin kertaa vuodessa. Esimerkiksi katon puhdistus ja tarkistaminen olisi hyvä tehdä sekä syksyllä ennen ensimmäisiä lumia, että keväällä pakkasten loputtua. Syksyllä katto valmistetaan tulevaan talveen, niin että se kestää ihanteellisella tavalla pakkaset ja mahdolliset lumikuormat. Keväällä puolestaan tutkitaan, onko talvi tehnyt tuhoja ja siivotaan mahdolliset kevätmyrskyjen katolle kasaamat roskat. Kun kattoa tarkistetaan ja puhdistetaan kaksi kertaa tai vähintään sen kerran vuodessa, eivät ongelmat pääse kasaantumaan ja kasvamaan huomaamatta. Muita kausitöitämme ovat katon lumityöt sekä kattoon ja sadevesijärjestelmään liittyvät sulatustyöt.

Katon vaatimat puhdistustoimenpiteet ja ylläpitokorjaus riippuvat aika pitkälle siitä, mikä kate on kyseessä. Huopakatto harjataan hyvin pehmeällä harjalla tai ilmapuhalletaan puhtaaksi roskista. Huopakaton saumaukset tutkitaan ja niitä voidaan saumata uudestaan tarpeen vaatiessa. Katteelle tyypilliset viat, kuten repeämät, kuprut ja kuopat tutkitaan ja korjataan heti kun niitä havaitaan. Näin esimerkiksi katteen alle päässyt kosteus ei pääse aiheuttamaan lisää ongelmia. Tutkimme tietysti kosteuden alkuperän ja pyrimme ratkaisemaan koko ongelman aiheuttajan ei pelkkiä näkyviä seurauksia. Myöhemmin huopakatto voi houkutella sammalta ja vaatia sammaleenpoistoa, suojakäsittelyitä sekä uutta pinnoitetta. Peltikatto kestää melkoista rapsutusta puhdistuksessa, joten sen voi harjata melko tarmokkaastikin kovemmallakin harjalla. Peltikattoa tutkitaan muun muassa irronneiden katekiinnitysten varalta, jotka korjataan, jos nauloja tai ruuveista puuttuu. Ruoste on seurattavien asioiden listalla, samoin pinnoitteen kärsiminen. Tarvittaessa peltikatto pestään ja maalataan.

Tiilikattokin nauttii kunnon harjauksesta, sen rutiinitöihin kuuluu hajonneiden tiilten vaihto ja kun katto ikääntyy sekin alkaa houkutella sammalta ja vaatia uutta pinnoitetta. Lisäksi kaikkien kattojen rännien puhdistus ja kunnossapito ovat tärkeitä ja yleisiä tekemiämme rutiinitöitä. Samoin kaikkien läpivientien, niiden tiivisteiden, pellitysten, hattujen sekä pieneläinesteiden kunnossapito kaikissa hormeissa, piipuissa ja tuuletusaukoissa kuuluvat katon töihin. Samaan luokkaan lukeutuvat myös jiirien tarkistukset ja tiivistykset. Huonoon kuntoon päästessään tai vahingoittuessaan ne ovat yksi kohta, josta kattovuoto voi tapahtua. Katolla esimerkiksi puhdistuksia tehdessämme käymme rutiininomaisesti läpi kattotuotteiden, kuten turvavarusteiden kiinnitykset ja parantelemme niitäkin tarpeen vaatiessa.

Kattoa tutkiessamme tarkistamme mielellään myös yläpohjan näkymät ja tutkimme mitä vesikaton alapuolisille rakenteille kuuluu. Silmäilemme yläkatteeseen päästessämme, toimiiko tuuletus, onko aluskate ehjä ja eristeet kunnossa. Monet esimerkiksi sammaleenpoistoon tai katon pinnoitteisiin liittyvät työt tulevat ajankohtaisiksi vasta vuosien tai vuosikymmenen kuluttua ulkokaton saneerauksesta, erityisesti silloin kun katto on saanut kokonaan uuden vesikatteen. Esimerkiksi pinnan eroosio ja sammaleen kasvu ovat hitaita prosesseja, mutta juuri siksi ne voivatkin sitten lopulta päästä yllättämään. Katon huolellinen ja säännöllinen tarkistaminen, puhtaanapito sekä pikkukunnostusten tekeminen aina tarvittaessa pitävät isot saneeraukset ja täysremontit poissa pitkään säästäen sinun rahojasi.