Vesikattoremontti pelastaa vanhan katon

Vesikattoremontti suojaa talosi ja samalla se uudistaa koko rakennuksen julkisivua. Esteettiset edut ovat vähän kuin kirsikka kakun päällä, sillä yleensä vesikaton remontoimisen syyt ovat ensisijaisesti katon kuntoon liittyviä. Vanha katto voi olla kuluneen näköinen, mutta sen kestävyys ja vedenpitävyys ovat rapistunutta ulkonäköä suurempia riskitekijöitä, joiden vuoksi remonttia yleensä ryhdytäänkin kaavailemaan. Toisaalta, katon kuntoa on hyvin vaikea tarkkaan arvioida sen perusteella, miltä se maasta katsellessa näyttää. Oli syy remontin starttaamiseen lopulta mikä tahansa, pääset helposti alkuun täyttämällä tarjouspyyntölomakkeemme saadaksesi remonttiprosessin käyntiin. Tai voit jättää tarjouspyynnön selvittääksesi vaikka ihan alkuun sen, mitä vesikattoremontti tulisi sinulle maksamaan. Tarjouspyyntö on paras tapa saada tarkka hinta remontin toteuttamiseen. Toki voit laskeskella alustavasti suuntaa urakan hinnalle myös kattolaskurillamme.

Meillä vesikattoremontti toteutetaan aina avaimet käteen -palveluna. Kyseessä on täyden palvelun lupaus, jossa me lupaamme hoitaa sinun kattohuoltosi kaikki yksityiskohdat laadukkaasti, kestävästi ja sovitussa aikataulussa. Sinun ei siis tarvitse yrittää itse tehdä mitään remontin vaiheita, me teemme ihan kaiken mikä vain liittyy sinun kattoosi. Tai vaikka samalla kertaa kaikkiin pihapiirin kattoihin, jos haluat pistää elämäsi katot kerralla kuntoon. Meillä on työlle aina takuu, se onkin helppo antaa laadukkaan työn takeeksi.

Avaimet käteen -palvelu kattaa ihan kaiken katon tarkistuksesta töiden suunnitteluun, toteutukseen ja loppusiivoukseen. Kun tulemme hommiin, mukanamme saapuvat kaikki tarvittavat osaajat työn toteuttamiseen. Tuomme parhaat kattotuotteet ja materiaalit uuden katon rakentamiseen sekä tarvittavat työkalut, koneet, telineet ja muut tarvikkeet. Näin sinun ei tarvitse palkata ketään muuta, tilata, ostaa tai vuokrata mitään tarvikkeita. Eikä järjestää niiden kuljetuksia työmaallesi, me hoidamme ne puolestasi. Sinun ei tarvitse remontin jälkeen myöskään huolehtia siivouksista. Me keräämme pois urakan aluksi tehdyt suojaukset. Lisäksi keräämme ja lajittelemme kaiken purku- ja rakennusjätteen, siivoamme sekä kuskaamme jätteet mukanamme.

Uusimme kaikkien rakennusten vesikatot. Meiltä hoituvat kaikenkokoisten asuinrakennusten, mutta myös piharakennusten, kesämökkien ja autotallien katot. Korjaamme myös haastavammat kohteet, kuten maneesien katot aivan yhtä lujalla ammattitaidolla kuin pienemmät ja tavanomaisemmatkin kohteet. Teemme ja vaihdamme pelti-, tiili- ja huopakatot, riippumatta katon jyrkkyydestä tai korkeudesta. Koska meillä on kokemusta ja osaamista kutakuinkin kaikesta mahdollisesta kattoihin liittyvästä, meiltä sujuvat kattoremontit katemateriaaliin, kattomuotoon ja rakennukseen katsomatta.

Suunnittelemme sekä suoritamme kaikki kattoremontit aina rakennuskohtaisesti. Kattoremontin suunnittelu saa vakaan pohjan kattotarkastuskäynnillä havaituista asioista ja asiakkaalta saaduista tiedoista. Me siis käymme hyvin mielellämme tutkimassa katon kunnon ihan paikan päällä tarjouksemme ja katon työsuunnitelman pohjustukseksi. Kattohan tutkitaan joka kerta muutenkin vaikkapa tilaamiesi puhdistusten yhteydessä, samalla saat tarjouksen mahdollisesti löytyneiden vikojen korjauksesta. Näin pysymme yleensä erittäin hyvin sekä budjetissa että aikataulussa. Muistutuksena vielä meiltä ostetun työn kelpoisuus henkilöverotuksen kotitalousvähennyksissä sekä kotisivujemme kautta haettavissa oleva remonttirahoituskin!

Kattoremontin yksityiskohdat: milloin teettä remontti, mitä se maksaa ja kauanko siihen menee?

Aina ei ole helppo arvioida, milloin ryhtyä teettämään kattoremonttia. Katto voi näyttää kaikin puolin ehjältä ainakin maasta tarkastellessa. Läheskään aina ei ilmene silmin havaittavia vuotoja eikä ole syytä epäillä, että ainakaan mitään isompaa olisi vialla. Mikäli kattoa ei ole kunnostettu tai edes tarkistettu kunnolla vuosiin tai jopa vuosikymmeneen, on aika kiivetä katolle tutkimaan missä kunnossa se lähempää tarkasteltuna on. Katto voi tietysti olla täysin kunnossakin, mutta tarkistuksen teettämine on kuitenkin pieni vaiva siihen verrattuna, että katto olisikin vuotanut vaikkapa katekerrosten väliin ja yläpohjaan jo pitkän aikaan. Vesi ei nimittäin aika näy asuintiloissa. Jos katto on vuotanut, kannattaa toimiin ryhtyä heti kun se havaitaan.

Kattoremonttia tai ainakin kattavaa kattotarkastusta kannattaa pohtia myös silloin kun kate on muuttunut eri näköiseksi. Eli on silmin havaittavissa, että katolle on tapahtunut jotain. Jos vanhan peltikaton pinnoite on vaihtanut väriä ja hilseilee irti, tilanne on syytä tutkia lähemmin. Samoin näkyviin ilmestynyt ruoste alkaa vaatia ainakin lähempiä tutkimuksia. Huopakatteen ulkonäössä kaikki kuprut, repeämät, erilaiset painumat ja kuopat antavat syytä tutkimuksiin. Siinäkin tapauksessa, ettei katetta päädyttäisi vaihtamaan, on tällaiset kohdat joka tapauksessa korjattava katteesta. Myös sammalkasvustot vaativat ajan myötä toimenpiteitä katteen kuin katteen pinnalla.

Jos näyttää siltä, että sadevesi ja keväiset sulamisvedet eivät mene sinne, minne pitäisi, on syytä tutkia sadevesijärjestelmän kuten räystäskourujen ja syöksyputkien kunto. Hyvin yleisiä ongelmia ovatkin niiden tukokset, jolloin vesi valuu yli tai jopa seiniä pitkin alas. Vesi voi pahimmillaan päästä valumaan katto- ja seinärakenteiden sisään aiheuttaen vaurioita sekä rakenteisiin että julkisivuihin. Erityisen vaikea tilanne on tasakattoisissa rakennuksissa, jos sellaisen vedenpoistojärjestelmä on tukkiutunut tai esimerkiksi jäässä. Niissä kun ei usein ole esimerkiksi räystäslippoja ohjaamassa vettä kauemmas rakennuksesta. Talvella tarkistus- ja saneeraustarvetta ilmentävät runsaat jääpuikot ja jäämuodostelmat, jolloin voidaan epäillä katon lämpövuotoa. Katteiden saumaukset voi tutkia ihan katselemalla. Myös läpivientien tiivistykset voi nähdä usein paljaallakin silmällä olevan joko kunnossa tai pilalle murentuneita, varsinkin jos niitä ei ole suojattu pellein. Ne muodostavat sekä lämpövuotoriskin ylöspäin että vesivuotoriskin alaspäin. Yläpohjaa tutkiessa kannattaa silmäillä sitä, näkyykö jossain valumajälkiä? Ovatko puuosat kosteita ja tummuneita ja näyttävätkö eristevillat siltä, että ne ovat imeneet litrakaupalla vettä? Kaikki tällaiset merkit kertovat yläpohjaan vuotavasta vedestä ja ne on syytä tutkia tarkemmin. Kun vuotokohta löytyy, se paikataan tai jos vuotoja on paljon, on syytä vaihtaa joko koko vesikate uuteen.

Vesikattoremontti on yllättävänkin nopea tehdä. Se kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon, riippuen korjausten ja näin kokonaisprojektin laajuudesta. Tarkka aikataulu saadaan aikaan tutkimalla katon kunto ja tekemällä sille kattokohtainen työsuunnitelma. Katon hintakin riippuu täysin kohteesta, siihen vaikuttavat katon koko, kunto ja malli. Lisäksi hintaan vaikuttaa valittu vesikate, uusittavien kattotuotteiden määrä ja muut yksityiskohdat. Saat aikataulun ohessa myös tarjouksemme remontin kustannuksista sinun katollesi, kun saamme tarjouspyyntösi ja perehdymme kattosi tilanteeseen tarkemmin.

Älä anna kattosi rapistua vaan vaali pitkää käyttöikää tilaamalla meiltä säännölliset kattohuollot

Muista, että myös remontin jälkeen saat meiltä kaikki kattosi toimintaa tukevat ja elinikää kasvattavat kattohuollot. Näihin toimenpiteisiin lukeutuvat sekä tarkistukset, kausityöt, puhdistukset että huoltotyötkin, joiden tarve ja määrä vaihtelevat kattokohtaisesti riippuen muun muassa valitusta katemateriaalista. Eräät huoltotoimenpiteet olisi hyvä toteuttaa kaksikin kertaa vuodessa. Erityisesti puhdistus- ja tarkistustyöt ovat ajankohtaisia syksyllä ennen ensimmäisiä lumia, ja keväällä kun pakkaset väistyvät.

Suosittelemme säännöllisesti hoidettaviksi puhdistustöiksi katon puhdistuksen roskista ja lehdistä. Me käytämme kattokohtaisia menetelmiä, esimerkiksi tiili- ja peltikatot harjataan. Huopakatto saa puolestaan hellävaraisemman käsittelyn ilmapuhalluksella tai hyvin pehmeällä harjalla niin, ettei sen pinnoite kärsi puhdistustyöstä. Rännit puhdistetaan samalla kun muukin katto, niin ettei irronnut roska jämähdä niihin. Puhdistustyön yhteydessä on kätevää tutkia vielä rännien kiinnityksetkin. Puhdistus on aina helppo tarkistustilaisuus myös läpivientien, saumausten ja jiirien tutkimiseen, ne voidaan saman tien tiivistääkin uudestaan, jos tarvetta ilmenee. Kun katolle kiivetään, tutkitaan jo mennessä tikkaiden ja kattosiltojen kiinnitys ja heilumattomuus. Varsinkin keväällä käydään läpi myös lumiesteet ja tutkitaan, kuinka ne selvisivät talvesta. Me tutkimme ne myös syksyllä tulevan talven varalle, samallahan se hoituu, kun olemme jo muutenkin kiivenneet katolle ja käymme sitä läpi hyvin yksityiskohtaisesti. Peltikatolla tutkimme peltien pinnat ja laitamme puuttuvat kiinnittimet, tarpeen vaatiessa voimme vaihtaa myös uudet kateruuvit, jos vanhat näyttävät katoilevan paikalta ilman lupaa. Huopakatolla tutkimme samoin katteen kunnon. Mahdolliset kuprut ja repeämät korjataan, saumauksia tarkistetaan ja uusitaan tarpeen mukaan. Tiilikatolla tärkeimpiä hommia ovat puolestaan rikkinäisten tiilten vaihdot.

Talvikauden palveluihimme kuuluvat hallitut lumenpudotukset sekä katon ja sadevesijärjestelmien jäänsulatukset turvallisesti ja oikeaoppisesti. Talvella voimme jäljittää myös epäillyt lämpövuodot ja kunnostaa lämpöä vuotavat kohdat ja eritykset niin, että lämmityslasku pysyy tasaisempana silloin kun lämmitystä kipeimmin myös tarvitaan. Kattosi tarpeiden mukaan voimme suorittaa ammattitaidolla myös katon kattavat pesut, sammaleenpoistot ja suojakäsittelyt. Lisäksi pinnoitamme tiilikattoja ja huopakattoja sekä maalaamme peltikattoja. Pinnoitus- ja maalaustyöt tulevat ajankohtaisiksi yleensä vasta vuosien, jopa vuosikymmenten kuluttua katon uusimisesta.

Katon kausitöiden ja kunnostustöiden ohessa teemme mahdollisuuksien mukaan aina vesikaton alapuolisten rakenteiden, eli yläpohjan tarkastuksenkin. Jos tähän tilaan on pääsy, katsomme kuinka eristeet pärjäävät, missä kunnossa aluskatteet ovat sekä tutkimme ainakin silmämääräisesti mahdollisia merkkejä vuodoista ja muista ongelmista. Aika paljon rutiinitarkistuksia tehdään ilman, että mitään suurempia ongelmia edes löytyy. Mutta tarkistaminen on osa ennakointia, joka ehkäisee ennalta suurempia korjaustarpeita. Tutkimme katot aina kun käymme, jos jotain korjattavaa löytyy, juttelemme kanssasi niiden korjaamisesta. Samalla saat myös tarjouksemme korjausten hoitamisesta.