Katto vuotaa Pori – Kattovuoto ja mahdollinen katon vesivahinko kuntoon yhdellä kertaa

Jos autotallin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), omakotitalon, paritalon, kesämökin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Porissa, pitää katto saadaan kuntoon kerralla. Valitse siis kattofirma, jolla riittää ammattitaitoa ja motivaatiota kattosi korjaamiseen. Tämä kattopalvelu on varma valinta, olipa kyse jostain pienemmästä kattovuodosta (kuten siitä, että katto vuotaa savupiipun tai kattoluukun kohdalta) tai jostain isommasta ongelmasta (kuten pitkään jatkuneesta kattovuodosta, mikä on jo ehtinyt lahottaa puuosia ja homehduttaa yläpohjan eristeet). Me laitamme kattosi kuntoon ja huolehdimme siitä, että myös mahdolliset kosteusvauriot saadaan kunnostettua. Voit siis suhtautua tulevaisuuteen huolettomin mielin, kun tilaat kattokorjauksen meiltä!

Se, että katto vuotaa kattovalokuvun tai esimerkiksi kattoikkunan kohdalta, huomataan ajoissa säännöllisten kattotarkastusten ansiosta. Palahuopakatto, lukkosaumakatto, kolmiorimahuopakatto ja esimerkiksi savitiilikatto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta mahdolliset vauriot ja muut muutokset hoksattaisiin ajoissa. Kattotarkastuksen jälkeen saatamme suositella sinulle myös jotain kattohuoltoa, sillä kattohuoltojen avulla katto voidaan pitää tiiviimpänä ja hyvännäköisenä.

Jos kattotarkastus Porissa, Kankaanpäässä, Kokemäellä, Pomarkussa, Nakkilassa tai esimerkiksi Ulvilassa kertoo kattovuodosta, annamme reilun tarjouksen kattokorjauksesta, minkä avulla kattovuoto ja mahdolliset kosteusvauriot saadaan korjattua. Tarjous voi koskettaa vaikka rikkinäisten kattotiilien uusimista, kattoreikien paikkaamista tai ruosteisten ja huonokuntoisten kattopeltien vaihtamista.

Voi olla, että kattotarkastus kertoo uhkaavasta kattovuodosta, eli katto ei vielä ole alkanut vuotaa. Silloin tarjoamme esimerkiksi piipun juuren tiivistämistä tai repsottavien saumojen tiivistämistä. Kenties vauriot ovatkin omakotitalon tai vaikkapa huvilan aluskatteessa? Myös aluskate on kunnostettava nopeasti, sillä sitä tarvitaan ehkäisemään katon vesivahinkoja. Aluskate estää kattorakenteiden ja yläpohjan eristeiden kastumisen silloin, kun katto vuotaa – tai silloin, kun katon alla uhkaa tapahtua kondensoitumista. Aluskatteen tiivistäminen voi tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että uusimme aluskatteen osittain. Koko aluskatetta ei yleisesti ottaen uusita ennen kattoremonttia. Totuuden nimissä on sanottava, että joskus kattoremonttikin voi tapahtua uusimatta aluskatetta.

Mitä sinä ja kattosi ikinä tarvitsettekin, saatte ne meiltä parhaalla hinta-laatusuhteella. Kattokorjaukset, kattoremontit ja muut peltikatto-, tiilikatto- ja huopakattotyöt voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, ja kaupan päälle saat katon yleiskatsauksen. Kun omakotitalon tai kesämökin kattourakka on valmis, voi yksityisasiakas hakea kotitalousvähennystä, ja tuosta verovähennyksestä voi lukea lisää Verohallinnon verkkosivuilta. Tarjolla olevasta kattotöiden rahoituksesta pääsee lukemaan lisää yhteistyökumppanimme verkkosivustolla, missä onnistuu myös luoton hakeminen.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Porissa. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Porissa löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Porin alueella!

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa esimerkiksi vanhuuttaan – Katso vinkit katon kunnossa pitämiseen

Esimerkiksi myrsky voi johtaa siihen, että huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Porissa. Kattovuoto voi johtua myös lumesta ja jäästä. Joskus kyse on yksinkertaisesti siitä, että katto on vanha ja kulunut. Kattohuolloilla voidaan hidastaa katon vanhenemista ja kulumista. Seuraavaksi annamme vinkkejä siihen, miten huopakaton, tiilikaton tai peltikaton voi pitää mahdollisimman hyvässä kunnossa, vaikka vuodet vierivät. Kaikki kattohuollot voi tilata meiltä, kuten myös erilaisten kattovuotojen korjaukset tai kattovuotoja ehkäisevät kattopaikkaukset. Meidän avullamme kattosi toimii ja on turvallinen – sekä todella tiivis!

Tiilikaton maksimikäyttöikä on noin 70 vuotta, ellei kyseessä ole savitiilikatto, mikä saattaa kestää kokonaisen vuosisadan verran. Jokainen rikki mennyt kattotiili on vuotoriski, joten rikkinäiset kattotiilet kannattaa vaihtaa saman tien. Tiiliä menee rikki varsinkin silloin, kun katolla on jo ikää, sillä vanhat tiilet keräävät kosteutta ja kasvustoja. Kosteus jäätyy talvisin, ja siitä aiheutuu pakkasrapautumista. Rapautumista voidaan ehkäistä ja vähentää pitämällä katto mahdollisimman puhtaana, joten jokakeväiset ja -syksyiset kattoharjaukset ovat erinomainen idea. Jos sammaleita kuitenkin esiintyy, tilaa sammaleentuhokäsittely, mikä tuhoaa sammaleet itiöineen päivineen. Kun tiilikatto on kolmekymppinen, voidaan se pinnoittaa uudelleen, jotta tiilien pinnasta tulisi taas tasainen, vettä ja epäpuhtauksia hylkivä sekä tasaisen värinen.

Talvella voidaan tarvita lumenpudotusta, sillä tiilikatto on painava ilman lumitaakkaakin. Lisäksi tulee muistaa se, että etenkin epätasaisesti jakaantunut lumi voi aiheuttaa kattovuotoja. Myrskykin voi saada katon vuotamaan, koska tiiliä saattaa irrota tai hajota oksien paiskautuessa katolle – tiilikattokin kannattaa tarkastaa heti myrskyn jälkeen, jotta mahdollinen kattopaikkaus voitaisiin aloittaa hetimmiten.

Huopakatto kestää suurin piirtein 40 vuotta, mutta palahuopakatto pitänee uusia hieman aikaisemmin. Huopakattoa voi estää halkeilemasta ja vuotamasta, kun se puhdistetaan ilmapuhaltamalla kahdesti vuodessa. Vanhalle bitumikatolle voi silti syntyä sammaleita, ja ne tulee poistaa kattoa kiusaamasta. Huopakattopinnoite voidaan uusia, kun huopakatto on parikymppinen.

Myrskyvaurioita ehkäistään tarkastamalla kattotarkastuksen aikana kaikkien kattotarvikkeiden kiinnitykset sekä huopakaton saumojen kunto. Talvinen kattovuoto voi johtua vaikkapa siitä, että kattokaivo on jäätynyt tai katon reunalle syntynyt jää on estänyt lumen sulamisesta johtuvan veden poistumisen katolta. Tilaa meiltä jään höyrysulatus – se on turvallinen tapa poistaa jää miltä tahansa katolta. Kattokaivot vetävät niin kesällä kuin talvellakin, jos ne puhdistetaan roskista säännöllisesti. Katon reunalle syntyvät jäävallit ja -puikot voivat kertoa lämpöhukasta, mitä voidaan vähentää lisäämällä katon alle eristeitä.

Peltikatto on uusittava ikänsä puolesta viimeistään siinä vaiheessa, kun se on viisikymppinen. Konesaumakatto muodostaa poikkeuksen, sillä kattopeltiseppien asentamat konesaumakatot voivat kestää satakin vuotta. Peltikatto ruostuu vanhetessaan, ja ruosteen tekemät vauriot voivat saada mökin, kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa autotallin peltikaton vuotamaan.

Ruostetta vastaan taistellaan puhdistamalla katto roskista joka kevät ja syksy sekä pitämällä maalipinta hyvässä kunnossa. Jos maalipinnassa on vain naarmu tai pari, voimme suorittaa paikkamaalauksen, mutta muussa tapauksessa voi olla hyvä maalata koko katto. Sitä ennen katto harjataan ja pestään.

Kaikki huonokuntoiset kiinnikkeet on uusittava. Sekä ruuvit, joiden tiivisteet ovat ajan haurastuttamat, että paikoiltaan lähteneet naulat on korvattava uusilla kateruuveilla. Näin peltikatto voidaan pitää mahdollisimman tiiviinä, ja törröttävien naulojen vaihto ruuveiksi ehkäisee myös myrskyvaurioita. Kattopeltien irtoamista kovalla tuulella voidaan estää myös kattopeltien lisäkiinnityksillä, mitkä voimme asentaa paikoilleen.

Voimme asentaa paikoilleen myös lumiesteet, joiden avulla parannetaan pihamaan turvallisuutta, mutta mitkä auttavat ehkäisemään myös katon vaurioitumista keväällä. Jos lumimassat saavat keväällä pudota itsekseen katolta, voivat ne repiä mukaansa kattotikkaita, ilmanvaihtoputkia ja muita kattovarusteita. Lumiesteet ovat pakolliset, jos katon kaltevuus on 1:8 tai jyrkempi, ja tämä koskee niin tiilikattoja, peltikattoja kuin bitumikattojakin.

Meidän kattopalvelumme huolehtii siitä, että saat kestävät, turvalliset ja oikein mitoitetut lumiesteet katollesi, joten ota yhteyttä myös tämän asian tiimoilta. Jatkossa huolehdimme mielellämme lumiesteiden kunnon tarkastuksesta ja mahdollisista huolloista sekä korjauksista.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla voi saada puuosat lahoamaan

Kattovuodon Porissa ei tarvitse olla suuren suuri aiheuttaakseen laho- ja homevaurioita. Puuosat voivat lahota vaikkapa sen takia, että katto vuotaa piipun juuresta. Kattovuoto savupiipun kohdalla voi olla syy myös sille, että yläpohjan eristeet ovat märät ja homeiset.

On melko tavallista, että katto vuotaa savupiipun kohdalta, mutta avullamme tällaisetkin kattovuodot voidaan sekä ehkäistä että korjata. Huomaamme kattotarkastusta tehdessämme sen, jos piipun juuren tiivisteet ovat kuluneet, ja tarjoamme piipun juuren tiivistämistä. Tarvittaessa kunnostamme myös suojapellitykset tai aluskatteen. Kun aluskate on asennettu oikein joka kohdasta, ei kattovuoto johda saman tien katon alla olevien rakenteiden kastumiseen. Aluskate pitää yläpohjarakenteet kuivina pitkään, jos se on oikeanlainen ja oikealla tavalla asennettu. Aluskatteeseen ei kuitenkaan kannata luottaa liikaa. Vaikka aluskate olisi reilassa, tulee katto tarkastaa puolen vuoden välein, jotta vesikate, aluskate tai esimerkiksi kattovarusteet voitaisiin korjata ajoissa.

Jos kattotarkastus osoittaa katon jo vuotavan piipun juuresta, aloitamme kattokorjauksen, minkä yhteydessä tehdään kaikki tarvittavat toimenpiteet. Jos kattovuoto on jo saanut katon alapuoliset osat kastumaan ja vaurioitumaan, kunnostamme ne saman tien. Jos puuosissa on jo lahoa, pitää lahot kohdat uusia, jotta lahovauriot eivät leviäisi.

Kattokorjaukseen voidaan yhdistää kesämökin, omakotitalon tai vaikkapa paritalon piipun pellitys peltisepäntyönä. Mittojen mukaan tehty piipun pellitys antaa piipulle erinomaisen suojan kosteutta ja ulkolämpötilojen vaihtelua vastaan – eli toisin sanoen piipun pellitys suojaa savupiipun ulkopuolen rapautumiselta. Piipun pellitys ei tietenkään suojaa savuhormia. Jotta savuhormi ei rapautuisi ja muuttuisi vaaralliseksi lämmittää, tulee piipun suuaukon yläpuolelle asentaa piipunhattu. Jos sadehattu vielä uupuu tai jos se tarvitsee korjaamista, olethan yhteydessä meihin.

Piipun pellitys on tarpeen myös katon ja koko rakennuksen ulkonäön kannalta. Mittatilaustyönä tehty piipun pellitys suojaa upeasti myös piipun ja vesikaton liitoskohdan, joten on monta hyvää syytä pellittää koko piippu, eikä tyytyä pelkkään juuripellitykseen.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa? Kattovuodot voidaan avullamme ehkäistä jo ennalta

Kuten edellä todettiin, piipunjuurivuodot ovat melko tavallisia, mutta katto voi vuotaa myös kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta Porissa. Meidän avullamme vältyt monilta kattovuodoilta, ja jos katto kuitenkin alkaa vuotaa, saat paikan päälle nopeaa ja ammattitaitoista apua. Tarkastamme tilanteen ja annamme hyvän tarjouksen peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaamisesta avaimet käteen -pakettina.

Kattoikkunasta, kattovalokuvusta tai kattoluukusta tulee mahdollisimman tiivis, kun se asennetaan meidän toimestamme. Asennamme kattoläpiviennit taidokkaasti kaikille katoille (myös rivisaumatuille peltikatoille). Asentamamme kattoläpivienti pitää vettä, ja eristeetkin ovat kohdillaan. Varaudumme tulevaisuuteen toteuttamalla aluskatteen ylösnostot oikealla tavalla. Jos kattoikkuna, kattoluukku tai kattovalokupu alkaisi joskus vuotaa Porissa, ottaisi aluskate vedet vastaan ohjaten ne heti räystäille – näin kattorakenteet tai eristevillat eivät kastuisi katon vuotamisesta huolimatta.

Kattovuotoja ehkäistään myös tarkastamalla vesikate, aluskate ja kattoläpiviennit sekä muut kattotarvikkeet säännöllisesti. Kevättarkastus voi kertoa tarpeesta tiivistää kattoikkuna, korjata kattovalokuvun eristeet tai uusia kattoluukku. Talvi on kova koettelemus katolle ja sen läpivienneille, joten kevättarkastuksia ei kannata unohtaa.

Toisen kerran tiilikatto, peltikatto tai huopakatto kannattaa tarkastaa syksyllä. Ehkä aluskatetta on korjattava kattoluukun kohdalta? Pitäisikö kattovalokupua jotenkin kunnostaa? Asioiden oikea laita on syytä käydä varmistamassa, onhan edessä pitkä talvi. On hyvä, jos katto voi ottaa uuden talven kaikkine rasituksineen vastaan mahdollisimman tiiviinä.

Koska meidän avullamme kaikki kattoläpiviennit pysyvät hyvässä kunnossa, ei aiottujen kattoläpivientien määrää tarvitse karsia katon asentamista tai uusimista suunnitellessa, eikä katolle olevia kattoläpivientejä tarvitse poistaa. Kattoikkunasta ja muista kattoläpivienneistä on paljon hyötyä, joten tilaa sellaisen asentaminen vaikka heti. Kattoläpivientejähän voidaan lisätä koska tahansa, eli seuraavaa kattoremonttia ei tarvitse jäädä odottamaan – sehän voi koittaa vaikka vasta 50 vuoden päästä.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla ja sen korjaamiseen yhdistettävät lisätyöt

Mikäli tilanne on se, että kattosi vuotaa antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai jonkin muun läpiviennin kohdalta Porissa, ei kannata jäädä odottelemaan parempaa ajankohtaa katon korjaamiselle. Oikea aika korjata vuotava peltikatto, tiilikatto tai huopakatto on nyt. Jos vuotamaan ruvennutta läpivientiä ei saada korjattua, voi katon alle syntyä kosteusvaurioita, joiden kunnostaminen vaikuttaa kattokorjauksen sisältöön ja hintaan.

Katon huolloilla ei yleensä ole mikään tulipalokiire. Siksi kattohuoltoja ei ole pakko tehdä sillä punaisella sekunnilla, kun tarve huomataan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että katon huoltamista kannattaisi lykätä tarpeettomasti. Kattohuollot kannattaa teettää aikoinaan, jotta katon kunto pysyisi mahdollisimman hyvänä.

Kattohuoltoja voi yhdistellä keskenään. Kattohuoltoja voi tehdä myös katon korjaamisen yhteydessä. Esimerkiksi antennin juuresta vuotavan katon korjaamiseen voidaan yhdistää kattopesu ja kattomaalaus. Työjärjestys on tietenkin se, että ensin korjataan katto, jotta se ei vuotaisi kattopesun yhteydessä.

Samalla kun tiivistämme tai eristämme ilmanvaihtoputken, voimme toteuttaa vaikkapa sammaleiden poiston. Sammaleet on hyvä saada pois pilaamasta tiili- tai huopakattoa. Kasvustot tekevät katosta ikävän näköisen, mutta ne heikentävät myös katon kuntoa lisäten erilaisten kattovuotojen todennäköisyyttä.

Vuotavan viemärintuuletusputken tiivistämiseen voidaan yhdistää vaikkapa yläpohjan lisälämmöneristys, rännien uusiminen, piipun pellitys, kattoikkunan uusiminen, aluskatteen osittainen vaihto tai räystäslautojen maalaaminen.

Ota yhteyttä, niin selvitämme kattosi kiireelliset ja ei-kiireelliset tarpeet, ja teemme mainion tarjouksen katon laittamisesta kerralla kuntoon.

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen kohdalta – Jiirivuoto aiheuttaa samankaltaisia jälkiä kuin kondenssivesi

Rivitalon, huvilan, paritalon ja omakotitalon katon alla on hyvä käydä kaksi kertaa vuodessa. Käynti antaa paljon kallisarvoista tietoa kattokokonaisuuden kunnosta. Voi olla, ettei mitään vaurioita tai muutoksia löydy. Tämäkin on arvokas tieto, sillä tämän tiedon myötä sinulla on yksi iso huoli vähemmän.

Tarkastusluukun avaaminen ja katon alle kömpiminen voi johtaa myös toisenlaiseen lopputulokseen. Katon alla saattaa olla jälkiä kosteudesta. Tarkastaja saattaa havaita jääpuikkoja, värimuutoksia, lahovaurioita, homeisia eristeitä tai tunkkaisen tuoksun.

Merkit kosteudesta viittaavat joko kattovuotoon tai kondensio-ongelmaan. Tiilikatto, peltikatto tai huopakatto voi vuotaa vaikka kattoikkunan tai jiirin kohdalta. Kattovuoto voi johtua esimerkiksi edellisenä talvena katolla olleiden lumimassojen suuresta painosta.

Jos katto on tiivis myös sisätaitteiden ja kaikkien läpivientien osalta, puhutaan kondensio-ongelmasta. Kondenssivesi on kosteutta, mitä saattaa tiivistyä lämpimän ilman kohdatessa viileät rakenteet. Kondenssivettä esiintyy tyypillisesti etenkin sellaisten tiili- ja peltikattojen alla, mitkä eivät tuuletu kunnolla. Kondenssiveden ”sesonkiaikaa” on kevättalvi, kun ulko- ja sisälämpötilojen välinen ero on suurimmillaan niin Porissa kuin muuallakin.

Kondenssiveden syntymistä voidaan ehkäistä, eli ongelman edessä ei kannata lamaantua. Ota yhteyttä meihin, niin korjaamme syntyneet vauriot ja teemme ne tapauskohtaisesti valittavat toimenpiteet, joiden avulla ongelmasta voidaan päästä eroon.

Ratkaisu voi löytyä siitä, että tehostamme välikaton tuulettumista. Tämä voi onnistua esimerkiksi lisäämällä ilmanvaihtokanavien määrää, mutta tietyissä tilanteissa paras apu löytyy alipainetuulettimesta, minkä asennamme yhtä taitavasti kuin kaikki muutkin kattoläpiviennit. Myös aluskatteen korjaus voi olla tarpeen.

Jotta katon alle ei päätyisi niin paljoa lämmintä ja kostea ilmaa, voimme lisätä yläpohjan eristeiden määrää (liikaa ei tietenkään pidä laittaa) ja/tai korjata höyrynsulut. Yläpohjan lisälämmöneristys vaikuttaa positiivisesti myös asunnon lämmityskustannuksiin. Samalla saadaan ehkäistyä kattojään muodostumista – kattojään, mikä voi saada katon vuotamaan patoamalla katolle vettä.

Korjaamme ammattitaitoisesti ja tilanteen vaatimalla tavalla myös jiirivuodot, joten ota yhteyttä tähän katonkorjauspalveluun myös silloin, kun katto on alkanut vuotaa sisätaitteen kohdalta, tai jos tällainen uhka on olemassa. Me teemme taidokkaasti myös muut jiirityöt, kuten lumen pudottamisen katon sisätaitteen päältä. Kun liiat lumet pudotetaan ajoissa, voidaan monet kattovuodot ja muut pulmat ehkäistä.