Huopakattoremontti Tuusniemi

Huopakattoremontti Tuusniemi, kun aluslaudoitus on kärsinyt ja kastunut, aluskate puuttuu tai vanha kate on tullut tiensä päähän, kutsu meidät apuun. Huopakaton alta tulee nimittäin löytyä kunnollinen aluslaudoitus eli raakaponttilaudoitus tai katelevytys, jossa ei ilmene rakoja. Muutoin pintahuopaa nauloilla kiinnittäessä, ei naula välttämättä kiinnity mihinkään, minkä seurauksena huopaan jää pelkkä vuodon mahdollistava reikä. Ja mikäli aluskate eli alushuopa puuttuu tai on huonokuntoinen, ei se toimi enää tarkoituksenmukaisena suojakerroksena kosteutta vastaan. Aikansa elänyt pintahuopa taas altistaa koko rakennuksen kosteudelle ja tulisi vaihtaa ennen kuin se päästää vuotoja lävitseen ja alkaa kastelemaan huopakaton alla olevaa aluslaudoitusta, villoja sekä muita puurakenteita.

Huopakattoremontille voi olla lukuisia muitakin syitä. Ehkä katto on alkanut vuotaa pellittämättä jääneen savupiipun kohdalta. Kenties kattoikkuna on asennettu väärää asennussarjaa käyttäen tai sitä ei vaihdettu muun huopakaton uusimisen yhteydessä. Aikanaan sattuneilla asennusvirheillä saattaa olla kauaskantoisia seurauksia: liian lyhyet huopakattonaulat voivat nousta irti katteesta ja puutteellisesti tehdyt huopakatteen ylösnostot eivät tiivistä läpivientejä tai seinäliittymiä.

Oli perimmäinen syy huopakaton ongelmille mikä tahansa, Tuusniemellä avun katollesi löydät meidän kattomme alta. Kokeneet ammattilaisemme toteuttavat laadukkaat huopakattoremontit aikataulussa myös lähipaikkakunnilla. Puoleemme voivat kääntyä siis niin Kaavi, Luikonlahti, Kuopio Riistavesi, Vehmersalmi, Juankoski kuin koko muukin Pohjois-Savo, kun katon kunto alkaa huolettaa. Saavumme niin saarikohteisiin, keskelle suurempia kaupunkeja, taajaman ulkopuolelle kuin vaikkapa keskelle metsää!

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Tuusniemellä. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Tuusniemellä löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Tuusniemen alueella!

Palahuopakattoremontti Tuusniemi – mistä tunnistaa remonttitarpeen?

Palahuopakattoremontti Tuusniemi, kun paikkaukset eivät enää riitä ratkaisemaan katon ongelmia, me uusimme koko laattakaton. Katon vuoto ei välttämättä näy päällepäin tai kaukaa, mutta tiettyjen hälytysmerkkien ilmaantuessa, tulisi reagoida ripeästi. Sisällä saattaa esimerkiksi haista tunkkaiselta ja lämmön haihtumisesta, eli lämpövuodoista on saattanut aiheutua ongelmia viime aikoina yläpohjan villaeristeiden kastuessa. Räystäslautoihin tai muihin puurakenteisiin voi ilmaantua homepilkkuja sekä muita merkkejä vuodoista. Toki joskus vesivuodon jäljet ulottuvat aina asuintiloihin asti, jolloin merkkejä vuodosta ovat jäljet sisäkatossa. Katon kunnon heikkenemistä on ikävä katsella sivusta, sillä se paitsi heikentää asumismukavuutta myös laskee koko rakennuksen arvoa.

Meidän avullamme saat palautettua vanhan ja vuotavan palahuopakattosi entiseen loistoonsa. Tai jopa vielä päivittää siitä yhtenäisemmän sekä käytännöllisemmän kokonaisuuden palahuopakattoremontin yhteydessä asennetuilla katon lisävarusteluilla.  Voimme esimerkiksi kattoa uusiessamme asentaa lappeille lumiesteitä, kattotikkaita, kattosiltoja tai muita kattotuotteita, jotka tekevät siitä turvallisemman. Aurinkopaneelien ja yläpohjan lisäeristeiden avulla voimme parantaa kotisi energiatehokkuutta. Uudet kattoikkunat tuovat sisätiloihin kaivattua luonnonvaloa, kun taas tuuletusventtiilit parantavat yläpohjan ilmanvaihtoa. Pieneläinesteet ehkäisevät jyrsijöitä asettumasta taloksi. Kaikki nämä läpiviennit ja kattotuotteet voit tilata meiltä osana palahuopakattoremonttia Tuusniemellä. Anna meidän siis uusia kattosi ajallaan ja hyödynnä tilaisuus katon lisävarustelun osalta!

Huopakaton uusiminen Tuusniemi, kun hakusessa on säänkestävä katto

Huopakaton uusiminen Tuusniemi, meiltä Pohjois-Savon olosuhteisiin soveltuva katto. Huopa eli bitumi, kermi, bitumikermi tai kansankielellä pahvikatto on Suomessa suurta suosiota kerännyt katemateriaali, joka sopii moneen ympäristöön ajattoman ulkonäkönsä sekä kestävyytensä ansiosta. Huopaa nähdäänkin siis niin erämökkien, omakotitalojen kuin piharakennustenkin kattona. Pitkäikäinen materiaali sietää niin porottavaa aurinkoa, piiskaavaa sadetta, kertyvää jäätä kuin seisovaa vettäkin – saahan huovasta rakennettua niin sanotusti hitsaamalla jopa täysin tiiviin tasakaton. Huopa ei ruostu tai menetä väriään, joten se säilyttää tuoreen lookinsa pitkään. Kaiken lisäksi se on hiljainen sekä helppohoitoinen – puolivuosittain toteutetuilla kattohuolloilla pääsee jo pitkälle.

Anna kattoremonttipalvelumme siis toteuttaa huopakaton uusiminen mille tahansa kulunutta tai rikkoutunutta huopakattoa kantavalle rakennukselle Tuusniemellä, niin pääset nauttimaan yhteiselosta uuden kattosi kanssa seuraavien vuosikymmenten ajan. Huopakattotyöt ovat meille tuttua puuhaa ja suoritamme ne aina avaimet käteen -palveluna. Huolehdimme siis jokaisesta työvaiheesta aina pihan suojauksesta, vanhan katon purkutöihin, aluslaudoituksen kunnostamiseen, kastuneiden villojen vaihtamiseen ja aluskatteen asennuksesta kattotuotteiden kiinnitykseen, kohteen loppusiivoukseen sekä purkujätteiden hävitykseen. Moniosaajamme taitavat myös peltisepäntyöt sekä kirvesmiestyöt. Luota siis kattosi ammattilaisten käsiin ja palaa ihailemaan näyttävää lopputulosta, kun kaikki on valmista!

Palahuopakaton uusiminen Tuusniemi asiantuntevilta ammattilaisilta

Palahuopakaton uusiminen Tuusniemi, on syytä jättää aina ammattilaisten huoleksi – osaavat ammattilaiset katollesi löydät meidän kattoremonttipalvelultamme. Meidän käsissämme palahuopakaton eli laattakaton uusimistöissä ei satu huolimattomuusvirheitä ja katolle asennettujen tuotteidenkin takuu pysyy voimassa. Kokeneina kavereina tiedämme myös, että esimerkiksi auringon lämmittämällä palahuovalla varomaton kävely saattaa venyttää katetta. Meiltä löytyy myös kaikki turvalliseen työskentelyyn tarvittavat välineet sekä henkilönostimet, joten tikkaille ei todella kannata lähteä kiipeilemään omin päin.

Tekniset asiantuntijamme arvioivat katon kaltevuutta ja tämän arvion pohjalta katolle asennetaan oikeanlaiset huovat sekä kattotuotteet. Käytämme palahuopakaton uusimiseen aina laadukkaita sekä säänkestäviä materiaaleja. Palahuovat kiinnitämme kattoon huopanauloilla, jotka eivät ruostu. Pelkkään liimapintaan emme luota, sillä katon lämmetessä, huovat saattavat alkaa valumaan lappeita pitkin.

Laaja-alaisen osaamisemme johdosta kykenemme puuttumaan monenlaisiin palahuopakaton ongelmiin. Palahuopakaton uusimisen lisäksi voimme esimerkiksi toteuttaa myrskyvauriokorjaukset, mikäli tuuli on kiskonut huovat irti katosta tai puu ruhjonut lappeita kaatuessaan. Tottuneesti myös paikkaamme pienemmät vuodot, mikäli mahdollista. Kun siis kutsut meidät apuun Tuusniemellä, voit todella luottaa työn laatuun. Jos et usko, niin kokeile itse ja ylläty positiivisesti!

Huopakatto- ja palahuopakattotöiden hinnoittelu toteutuu kattokohtaisesti

Toteutamme huopa- ja palahuopakattotöiden hinnoittelun Tuusniemellä aina kattokohtaisesti. Ammattilaisemme siis aloittavat kattoprojektin aina kiipeämällä katollesi toteuttamaan yleistarkastusta. Määrittelemme katon koon, muodon, kunnon, läpivientien määrän sekä muut tekijät, joiden perusteella tehdään arvion kunnostukseen tarvittavista kuluista. On sanomattakin selvää, että suuren ja kauttaaltaan kosteusvaurioituneen kartanon mansardikaton remontti vaatii paljon enemmän aikaa sekä materiaaleja kuin esimerkiksi pihasaunan pulpettikaton paikkaus. Kerro meille siis arviointikäyntimme yhteydessä, toivotko meidän uusivan sadevesijärjestelmät ja asentavan uusia kattotuotteita projektin yhteydessä, niin niistäkin koituvat kustannukset voidaan laskea osaksi loppusummaa.

Vaikka hinnoittelupolitiikkamme onkin reilu ja meillä vältyt ikäviltä piilokuluilta, saattavat kattotöiden kustannukset silti aiheuttaa huolta. Meidän asiakkaanamme voit kuitenkin hakea kaikille Tuusniemellä sekä lähipaikkakunnilla toteuttamillemme kattotöille rahoitusta helposti verkkosivujemme kautta. Kotitalousvähennyksenkin mahdollisuus on hyvä pitää mielessä, kun kokoaa budjettiaan. Sekä tietysti muistaa, miten kannattava investointi tulevaan katon kunnostus todella on!